• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle anlaşamıyoruz

Haymanaupk

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
515
190
323
İyi geceler herkese.

Direkt konuya girip, anlatayım.

5,5 yıllık evliyiz 1 tane 4 yaşında çocuğumuz var Allah bağışlasın. Eşimle çok büyük anlaşmazlıklarımız var. Resmen benim beyaz dediğüme siyah demeye and içmiş. Ne desem batıyor, ne desem tersini yapıyor. Bıktım desem yeri. Birbirimize asla tahammülümüz yok, normal konuşmaya başlayınca bile kavgaya varıyor konuşmalarımız. Ne anlatsam ya dinlemez ya küçümser yada dalga geçer. Sabah gezmeye gidiyoduk bi konu üzerine yine ses tonumuz yükseldi (m ile başlayan bi kelime söyledi) ben de muhit anladım ne muhiti desim, multi dedim ne muhiti dedi, ben de anlamadım sordum dedim, evet kapasite lazım anlamak için dedi. Bu şimdi küçümsemek değil de nedir? Böyle bu tarz çok aşağılıyor beni, hem benim hem kızımın özgüvenimizi zedeliyor. Kendimi değersiz ve duygusal boşlukta hissediyorum, en kötüsü de ona katlanamıyorum mesela şuan çekirdek yiyo, o ses beynime batıyor bütün kapıları kapattım ses kulağımı tırmaladı.
Kızım rahatsızlandı akşam kustu falan, yemekteyiz çocuğun kolunu kaldırmaya dermanı yok, ben de bütün gün yoruldum pazar, market, yemek, çocuk vs, dedimki sen yedir yemeğini çocuğun hali yok, naza çekiyo kendini dedi, hayır dedim naza çekmiyo çünkü normalde kendini doyuran bi çocuk belli hasta yani. Kızım be amma naza çektin kendini bilmem ne bi sürü saydı zaten yavrum da kustu sonra da uyudu.
Dedimki, kendimi değersiz hissediyorum duygusal eksik hissediyorum beni umursamıyosun dedim, çünkü sürekli beni sorguluyosun bana hesap soruyosun dedi(bugün sadece hesabında ne kadar var dedim başka bi konu geçmedi) eğer hesabında ne kadar var dediğimi söylüyosan, sen de bana soruyosun dedim ve maaşlar yeni yattı merak ettim dedim. Yok onu kast etmiyorum genel anlamda çok sorguluyosun vs vs dedi. Zaten bişey diyemiyorum ya azarlıyor ya tersliyor ve acayip sinirli suratı hep asık..
Sonrasında gündüz babamın yanına gidecek miyiz dedim(hastanede bikaç gündür), her gün her gün hastaneye mi gidilir madem refakatçi kal yanında dedi sinirli sinirli.

Az önce konuştum ve sesi yine yükseldi bana. Olmuyo yapamıyoruz seninle dedim, o zaman pazartesi günü başvur dedi neye başvurcakmışım dedim, adliyeye diyor.

Bunlar sadece bugün olanlar. Ben eşimle hiç bişey paylaşamıyorum, yanındayken kendimi değersiz ve özgüvensiz hissediyorum. İlgisiz ve umursamaz bana karşı, ama ona bunları söyleyince onu eleştiriyo oluyomuşum. E o zaman ilgilen bi zahmet. Tükendim, bittim, dayanamıyorum artık.
NOT:Üniversite mezunu, çalışan bir kadınım.

Evlenmeden önce nasıldı sonra mi degisti?

Evet evlenmeden önceki ilgi alaka cidden olmuyor çoğu zaman çoğu evlilikte ama birbirini rencide edecek duruma gelmek de çok kötü. Ayni şeyleri siz yapın bakalım hatasını anlayacak mi pek sanmam ama...

O zaman ya farkli tanitti kendini ya da bir seyler olmus iki yilda diye dusunuyorum.
İşle ilgili olabilir ama eve iş taşınmaz. İşle ilgili sıkıntım olunca evimde huzur buluyorum ben, paylaşmıyor, bişey deyince direkt kızıyor, ben de konuşmama kararı aldım. Uzun zamandır ayrı odalardayız akşamları.

Evet evlenmeden önceki ilgi alaka cidden olmuyor çoğu zaman çoğu evlilikte ama birbirini rencide edecek duruma gelmek de çok kötü. Ayni şeyleri siz yapın bakalım hatasını anlayacak mi pek sanmam ama...
Sevgisi kalmamış olabilir ama saygı duymak zorunda. Aynı şeyleri ben yapınca hakaret ediyo oluyorum ona ama o hep hatasız hep haklı

Size bir hakem lazım.Aile terapisine gidin.

Eşinize batıyorsunuz.Muhtemelen sevgisi bitmiş, evlilik yük geliyor ama en kötüsü

işi saygısızlık boyutuna taşımaya başlamış.

Böyle hayat geçmez.Siz onun şamaroğlanımısınız???

Çare üretecek mecbur ama sanırım kendini sütten çıkmış akkaşık sanma durumu da var.

Ayy nedir bu kadınların çilesi????

Evin içindeki huzur şu hayatta sağlıktan sonra en önemli şey. Çocuğunuza da yazık , ama size de yazık. Siz de bir kere geldiniz dünyaya . Bir terapi önerin , ama faydası olacağını düşünmüyorsanız, biraz ayrı kalmayı teklif edin.belki kıymetinizi anlar,siz de onsuz yaşamak nasıl ölçmüş olursunuz ? Belki siz de daha mutlu olursunuz .
Bol şans.

Çift terapisine gidin bence. Birde sen dili değil de ben diliyle konuşmaya çalışın
Olabildiğince sabırlı davranmaya çalışıyorum ama ondan yana bi çaba, bana destek olma, yardım etme hiç bişey göremiyorum, bunları söyleyince onu sorguluyo hesaba çekiyo oluyorum. Yahu bana yardım et dediğim de ikimizin evi yada ikimizin çocuğuyla ilgili konular.. kimden destek isticem tabiki senden? Ama ona bunları söyleyince darlama beni demeye başlıyor.

Size bir hakem lazım.Aile terapisine gidin.

Eşinize batıyorsunuz.Muhtemelen sevgisi bitmiş, evlilik yük geliyor ama en kötüsü

işi saygısızlık boyutuna taşımaya başlamış.

Böyle hayat geçmez.Siz onun şamaroğlanımısınız???

Çare üretecek mecbur ama sanırım kendini sütten çıkmış akkaşık sanma durumu da var.

Ayy nedir bu kadınların çilesi????
Sormayın, en kötüsü de bi kız annesi olarak kızımın da bu tarz insanlara rastlama ihtimali olması.. Sevgisi bitmiş fazlasıyla belli, ama saygısızlık yapması beni çileden çıkarttı iyice. Aile terapistine gidelim desem, ona para mı vercez der. Kendine kıyafet almıyor para harcamamak için

Evin içindeki huzur şu hayatta sağlıktan sonra en önemli şey. Çocuğunuza da yazık , ama size de yazık. Siz de bir kere geldiniz dünyaya . Bir terapi önerin , ama faydası olacağını düşünmüyorsanız, biraz ayrı kalmayı teklif edin.belki kıymetinizi anlar,siz de onsuz yaşamak nasıl ölçmüş olursunuz ? Belki siz de daha mutlu olursunuz .
Bol şans.
Teşekkür ederim sağolun, evet katılıyorum huzurlu olmak başka bişey ve ben uzun zamandır huzurlu hissetmiyorum kendimi. Bana huzur falan da vermiyor gerçi. Konuşma yok, muhabbet yok hiç bişey yok aramızda, arada bi konışma gereği doğuyo onda da yüksek ihtimal kavga ediyoruz

Back
X