• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle anlaşamıyoruz

Yazık kızınıza gerçekten çok üzüldüm.

Annesinin sürekli hor görüldüğü ve belki ilerde onu da hor görecek bir babanın olduğu evde büyüyecek. Kendine özgüveni olmayan psikolojisi etkilenmiş bir kadın olacak.

Allah hakkınizda hayırlısını versin.

Benim kapasitem ösym tarafından ölçüldü canim sen hic darlanma derim ben.

Kızınızı babasından parçalayıp , koparmıyorsunuz ki ? O , kızınızın her zaman babası . Bir çocuğun , anne babasının birbirine karşı saygı ve sevgisi olmayan bir ortamda büyümesi inanın anne baba ayrı büyümesinden çok daha kötü . Çocuğun kafasında çizilen eş modeli şu anda sizin yaşadığınız şey . Çocuğunuza da kendinize de bu kötülüğü yapmayın . Asla ayrılın demiyorum , zaten kim ne derse desin siz karar vereceksiniz . Ama ben olsaydım, düzeltmeye çalışır , düzelmiyorsa herşeyi yaptığıma inandığımda kendime yeni bir yol çizerdim .
Hakkınızda hayırlısı olsun diyelim .

Çocuğu azarlamış o da kusmuş uyumuş ya ne kadar üzüldüm.. yazık günah bi de babası olacak. Böyle sevgisiz mi büyüyecek bu çocuk :(

şu kafa ne zaman bitecek yahu bu çocuk her dakika annesini aşagılayan,kızan,ezen bir babayla aynı evde olsa nolur? adam kendi ufacık kızına yemek yedirmeye bile üşeniyor neyin babalığından bahsediyorsunuz kusura bakmayın yani.
boşansanız adam seneler boyu cocugunu görmeyecek anlamına gelmiyor haftada bir iki kez görür. sizde yıpranıyorsunuz cocugunuzda yıpranıyor adam vurdumduymaz belli,boşanmayacaksanız o zaman çekeceksiniz bu adamı başka yolu yok.

Abla kusura bakma ama siz bitmişsiniz okeye dönüyorsunuz..
üzüldüm gerçekten böyle İnsanlar evlenmeyi böyle davranmak sanıyor biz erkeklere Allah’ın emanetiyiz bizde bi ana kuzusuyuz öz saygı çok önemli.. boşver sen kendine saygı duy adliyeye de gittim hadi yine iyisin kurtuluyorsun benden de işler ciddiye binmiş gibi olunca da tutulmasını izle

Eşiniz bazı şeyleri kafasında bitirmiş. Benim aile hayatımda çok karışıktı bu yüzden evlenmeyi düşünmüyorum. Kızınızı düşünüyorsanız onu bu ortamdan boşanarak uzaklaştırın.
Varsa ortak mal varlıklarınız eviniz arabanız bunları zaten paylaşıcaksınız bir de mehrinizi alırsınız kızınızla gül gibi geçinip gidersiniz. Size sevgi, aşk, ilgi gösterebilecek birini ileride hayatınıza yeniden alabilirsiniz. Daha önceki konunuzu da okumuştum aranızdakiler bitmiş gibi eşiniz şuan size sadece tahammül etmeye çalışıyor. Aşk, sevgi, saygı bitmiş. Sizde dediğini yapıp biran önce kızınızla kendinize bir hayat kurun.

Sanki hayatında başkası var da sana mobing yaparak seni boşanmaya sevk etmeye çalışıyor gibi hissettim.sevgisi de saygısı da kalmamış görünüyor.boşanmak istiyor ama bu adımı senden bekliyor olabilir.eşim istedi demek için suçlanmamak için...

Kızınızı da kendinizi de kurtarın o ortamdan bence.Adam zaten kafada bitirmiş.

Ne zamandan sonra boyle oldunuz. Yani anlasamadiginiz ilk konular neydi. En cok hangi konuda ters dusuyorsunuz. Adam genel olarak ters mi yoksa size mi ters (ailesine de boyleydi demissiniz)
Birde ben bugun birine dua edin dedim yine diyince garip karsilanabilir ama ben faydasini gordum.
Esiniz evde yokken evde yuksek sesle bakara suresi dinleyin . 3 gun ard arda. Ve birde fetih suresi okuyun. Hani baska biseylerden kaynaklaniyosa temizlenir insallah diye yaziyorum. Ama yok adamin huyu buysa ya da vs. Gibi somut seylerse konunun hortladigi yere donmek lazim

Birde size direk adliyeye git o zaman demesi cekinmeden cok ilginc.ya gitmeyeceginizi biliyor ya da gidin diye bekliyor. Ama benim arkadasimin esi de boyleydi. Sonra kiz gidince ortaligi yikti. Yani blof de olabilir.

İyi geceler herkese.

Direkt konuya girip, anlatayım.

5,5 yıllık evliyiz 1 tane 4 yaşında çocuğumuz var Allah bağışlasın. Eşimle çok büyük anlaşmazlıklarımız var. Resmen benim beyaz dediğüme siyah demeye and içmiş. Ne desem batıyor, ne desem tersini yapıyor. Bıktım desem yeri. Birbirimize asla tahammülümüz yok, normal konuşmaya başlayınca bile kavgaya varıyor konuşmalarımız. Ne anlatsam ya dinlemez ya küçümser yada dalga geçer. Sabah gezmeye gidiyoduk bi konu üzerine yine ses tonumuz yükseldi (m ile başlayan bi kelime söyledi) ben de muhit anladım ne muhiti desim, multi dedim ne muhiti dedi, ben de anlamadım sordum dedim, evet kapasite lazım anlamak için dedi. Bu şimdi küçümsemek değil de nedir? Böyle bu tarz çok aşağılıyor beni, hem benim hem kızımın özgüvenimizi zedeliyor. Kendimi değersiz ve duygusal boşlukta hissediyorum, en kötüsü de ona katlanamıyorum mesela şuan çekirdek yiyo, o ses beynime batıyor bütün kapıları kapattım ses kulağımı tırmaladı.
Kızım rahatsızlandı akşam kustu falan, yemekteyiz çocuğun kolunu kaldırmaya dermanı yok, ben de bütün gün yoruldum pazar, market, yemek, çocuk vs, dedimki sen yedir yemeğini çocuğun hali yok, naza çekiyo kendini dedi, hayır dedim naza çekmiyo çünkü normalde kendini doyuran bi çocuk belli hasta yani. Kızım be amma naza çektin kendini bilmem ne bi sürü saydı zaten yavrum da kustu sonra da uyudu.
Dedimki, kendimi değersiz hissediyorum duygusal eksik hissediyorum beni umursamıyosun dedim, çünkü sürekli beni sorguluyosun bana hesap soruyosun dedi(bugün sadece hesabında ne kadar var dedim başka bi konu geçmedi) eğer hesabında ne kadar var dediğimi söylüyosan, sen de bana soruyosun dedim ve maaşlar yeni yattı merak ettim dedim. Yok onu kast etmiyorum genel anlamda çok sorguluyosun vs vs dedi. Zaten bişey diyemiyorum ya azarlıyor ya tersliyor ve acayip sinirli suratı hep asık..
Sonrasında gündüz babamın yanına gidecek miyiz dedim(hastanede bikaç gündür), her gün her gün hastaneye mi gidilir madem refakatçi kal yanında dedi sinirli sinirli.

Az önce konuştum ve sesi yine yükseldi bana. Olmuyo yapamıyoruz seninle dedim, o zaman pazartesi günü başvur dedi neye başvurcakmışım dedim, adliyeye diyor.

Bunlar sadece bugün olanlar. Ben eşimle hiç bişey paylaşamıyorum, yanındayken kendimi değersiz ve özgüvensiz hissediyorum. İlgisiz ve umursamaz bana karşı, ama ona bunları söyleyince onu eleştiriyo oluyomuşum. E o zaman ilgilen bi zahmet. Tükendim, bittim, dayanamıyorum artık.
NOT:Üniversite mezunu, çalışan bir kadınım.
Sormayın, en kötüsü de bi kız annesi olarak kızımın da bu tarz insanlara rastlama ihtimali olması.. Sevgisi bitmiş fazlasıyla belli, ama saygısızlık yapması beni çileden çıkarttı iyice. Aile terapistine gidelim desem, ona para mı vercez der. Kendine kıyafet almıyor para harcamamak için
Bende kızım adına evlilik anlamında şimdiden korkulara kapılıyorum anlıyorum sizi

Eh tabi böyle bir babadan kiz cocugu kopartilmaz. Ilk erkek rol modeli bir kiz çocuğun babası sonuçta. Yani böyle bir babadan mahrum birakmak istemez insan. Her kiz çocuğun hayalidir annesinin kücümsendigi, psikolojik siddet gördüğü ortamda büyümek. Sonrada tabi ki her gün kavgalar üstüne bal olur. Tabi ki kiz cocugun ilk evlilik örneği annenin ve babanin evliliği olur. Ve ilerde istatistiklere göre kendi babasına benzeyen bir es sececek kendine.. Yani ona yemek bile yedirmek istemeyen birinden ayırmak oaz tabi.. :işsiz: yani herseyi bahane edin, ama.bu mutsuz ortamda buyuyecek bebegi etmeyin

İyi geceler herkese.

5,5 yıllık evliyiz 1 tane 4 yaşında çocuğumuz var Allah bağışlasın. Eşimle çok büyük anlaşmazlıklarımız var. Resmen benim beyaz dediğüme siyah demeye and içmiş. Ne desem batıyor, ne desem tersini yapıyor. Bıktım desem yeri. Birbirimize asla tahammülümüz yok, normal konuşmaya başlayınca bile kavgaya varıyor konuşmalarımız. Ne anlatsam ya dinlemez ya küçümser yada dalga geçer. Sabah gezmeye gidiyoduk bi konu üzerine yine ses tonumuz yükseldi (m ile başlayan bi kelime söyledi) ben de muhit anladım ne muhiti desim, multi dedim ne muhiti dedi, ben de anlamadım sordum dedim, evet kapasite lazım anlamak için dedi. Bu şimdi küçümsemek değil de nedir? Böyle bu tarz çok aşağılıyor beni, hem benim hem kızımın özgüvenimizi zedeliyor. Kendimi değersiz ve duygusal boşlukta hissediyorum, en kötüsü de ona katlanamıyorum mesela şuan çekirdek yiyo, o ses beynime batıyor bütün kapıları kapattım ses kulağımı tırmaladı.
Kızım rahatsızlandı akşam kustu falan, yemekteyiz çocuğun kolunu kaldırmaya dermanı yok, ben de bütün gün yoruldum pazar, market, yemek, çocuk vs, dedimki sen yedir yemeğini çocuğun hali yok, naza çekiyo kendini dedi, hayır dedim naza çekmiyo çünkü normalde kendini doyuran bi çocuk belli hasta yani. Kızım be amma naza çektin kendini bilmem ne bi sürü saydı zaten yavrum da kustu sonra da uyudu.
Dedimki, kendimi değersiz hissediyorum duygusal eksik hissediyorum beni umursamıyosun dedim, çünkü sürekli beni sorguluyosun bana hesap soruyosun dedi(bugün sadece hesabında ne kadar var dedim başka bi konu geçmedi) eğer hesabında ne kadar var dediğimi söylüyosan, sen de bana soruyosun dedim ve maaşlar yeni yattı merak ettim dedim. Yok onu kast etmiyorum genel anlamda çok sorguluyosun vs vs dedi. Zaten bişey diyemiyorum ya azarlıyor ya tersliyor ve acayip sinirli suratı hep asık..
Sonrasında gündüz babamın yanına gidecek miyiz dedim(hastanede bikaç gündür), her gün her gün hastaneye mi gidilir madem refakatçi kal yanında dedi sinirli sinirli.

Az önce konuştum ve sesi yine yükseldi bana. Olmuyo yapamıyoruz seninle dedim, o zaman pazartesi günü başvur dedi neye başvurcakmışım dedim, adliyeye diyor.

Bunlar sadece bugün olanlar. Ben eşimle hiç bişey paylaşamıyorum, yanındayken kendimi değersiz ve özgüvensiz hissediyorum. İlgisiz ve umursamaz bana karşı, ama ona bunları söyleyince onu eleştiriyo oluyomuşum. E o zaman ilgilen bi zahmet. Tükendim, bittim, dayanamıyorum artık.
Değersizlik hissini çok iyi bilirim ama benim çok yakın Bi ablamın eşi de öyle çocuğa karşı uygun zamanda güzel bir şekilde konuşuyor zorlamayın bence siz toparlarsınız her evlilik de bitmeye mahkum değil evlatlara yazık

İyi geceler herkese.

Sevgi anlaşmak değildir nedensiz de sevilir diyecektim ama okudukça daral geldi konu sahibi

Madem bosanamam diyorsunuz terapiyi kabullenmiyorsa siz de o yokmus gibi davranin kavga etmeye bile tenezzul etmeyin ona kendini degersiz ve yetersiz hissettirin. Kavga ediyorsa birakin kendikendine etsin hakaret edince cevap vermeyin hic o yokmus gibi davranin. Onun anladigi dil bu bence.

Sadece maddi olarak bakmayın nolur, kızımı babasından ayırmak, parçalamak acımasızca geliyor. Bu türlüsü de bana acımasızlık gerçi..
Babası tarafından aşağılanan bir anneyi görüp modelliyecek olması daha iç parçalayıcı

Kendinize değer verin size böyle davranmasına izin vermeyin

Ben olsam evde adamı kayle almaz umursamaz o yokmuş gibi kızımla yaşardım.
Sizinle zorla yaşıyormuş gibi. Sevgisi tükenmiş gibi. Nefret etmiş gibi yaşıyor.
Bi süre konuşmayıp kendi haline bıraksanız sizi ve kızını özlermi acaba.

İyi geceler herkese.

Yani yanlış anlamayın eşinizde bir insan farkında mısınız? Hep ilgisizliginden dem vurduğunuz için yazıyorum.
Benimle ilgilenmedi ,kızımla ilgilenmedi o çocuk onun da çocuğu elinden geleni yapıyordur daha fazlası niye?Belki siz üstüne gittikçe o da size tahammül edemeyip ters davranıyor .Siz esinize ne kadar ilgilisiniz mesele nasil igi gosteriyorsunuz? Her an pür dikkar onunla mi igileniyorsunuz? Bence hayir siz de insansiniz,robot degilsiniz.Biraz rahat olun ne eşinizi ne kendinizi kasmayin.

Biraz da su akıp yolunu bulsun.İzin verin

Evet öz güveninizi sarsacak şeyleri durduk yere yapıyorsa müsade etmeyin.Tepkinizi o an güzelce ifade edin.

Öncelikle birbirinizin de yorgun olabileceğini, insan olduğunu unutmazsak fazla beklentiye de girmeyiz.

Son düzenleme:
Back
X