• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle arabayı paylaşamıyoruz

Hayir öyle değil kim daha kisa mesafedeyse o yürüyebilir. Kocasi yüreme mesafede işi olsaydi ona söylerdim.
Illaki zorun cikarmak gerekmiyor.
Konu sahabi kreş ve ev arasi 5dk mesafedede diyor.
Bunu yürüye bilirsiniz en fazla 1000metre demektir .
Kocasi belki 10km yol uzakliğinda.
Illa ki zorun cikarmak gerekmiyosa, konu sahabinin kocasi herkes gibi binsin gitsin zervize

Arkadaşlar konu bununla ilgiliydi diye söylüyorum gerçekten .... Şu araba sevdalarıni bıraksak (zaruriyet dışı) ben calisiyorken ve eşim evde araba olduğu halde servisle gittik geldik, bu kadar araba trafiğe zararlı. Ben beyefendi çocuk okula gitsede gitmesede araba kullanmasın diyorum.
Eşide kullanmyacak ozaman ikiside yürüsün tartişma bitsin

Bak hak verdim size şimdi ama aynı mantıkla dedelerimiz sabahın beşinde tarlada çalışmaya gitmişler taşı sıksa suyunu cikariyorlarmis şimdi erkeklerimiz servisle ise gidince pert olacaksa yandık az hareket çok bereket değil mi
Eskilere biz bir olmayız şimdi en ucuzunu almak zorundayız her şeyin buna mecburuz 🤷🏼‍♀️eskiler herşeyin organigini yiyorlardı bizden kat kat daha sagliklilardi üşümemek için bir kaşık pekmez atarlarmis ...şimdi herşey in içinde şeker var adam akıllı bal pekmez bile yok poyasada

Geçmişle kıyaslamak için şartlar eşit olmalı

Eskiden araba da yoktu kökten satsinlar arabayı

Lafım size değil sizi alintilamamin sebebi o üyeyi altinltlamaniz bıraz karışık oldu ama 🤪

2. Arabayı almalısınız ben servise binmesini istemezdim pandemi olmasa yada toplumumuz birbirine saygı duysa tamam

Sağolun en az biri ayni fikirde gibi.

ayni fikirde olmadigimiz konu,
buradaki kocanin bu cekilen cileden hic nemalanmamak istemedigini sizin gormemeniz,
yani adam arabayi aliyorsa o zaman cocugu da birakip alsin mesela, saatlerini ona gore ayarlasin, konu sahibi de kendisi ise yuruyerek gitsin mesela.

ama oyle de yapmiyor koca kisisi, varsa yoksa kendi keyfi,
o zaman neden konu sahibi ortak arabalarinin tum luksunu kocasina versin ki, cocuk da ondayken illa ki o diyecek arac bende kalacak diye.

Konu sahibi 2. arac istiyorum da demiyor, servisle ise git gel diyor.
Istanbul trafigini az bucuk bilenler zaten bilir, servisle ise gitmek her zaman daha iyidir trafik acisindan,
tabi servisin aldigi noktaya yurumeniz lazim, bakin adam oraya bile yurumuyor taksiyle gidiyormus.

Sizce bu kosullarda yurumesi gereken kim?

ayni fikirde olmadigimiz konu,
buradaki kocanin bu cekilen cileden hic nemalanmamak istemedigini sizin gormemeniz,
yani adam arabayi aliyorsa o zaman cocugu da birakip alsin mesela, saatlerini ona gore ayarlasin, konu sahibi de kendisi ise yuruyerek gitsin mesela.

ama oyle de yapmiyor koca kisisi, varsa yoksa kendi keyfi,
o zaman neden konu sahibi ortak arabalarinin tum luksunu kocasina versin ki, cocuk da ondayken illa ki o diyecek arac bende kalacak diye.

Konu sahibi 2. arac istiyorum da demiyor, servisle ise git gel diyor.
Istanbul trafigini az bucuk bilenler zaten bilir, servisle ise gitmek her zaman daha iyidir trafik acisindan,
tabi servisin aldigi noktaya yurumeniz lazim, bakin adam oraya bile yurumuyor taksiyle gidiyormus.

Sizce bu kosullarda yurumesi gereken kim?

kız bu üye gerçekten anlamıyor okuduğunu
bence görmezden gellere bir yenisi eklenebilir :D

Eşinizin servis kullanması en iyi çözüm yolu gibi.
Herkes servis,otobüs,dolmuş vs.kullanıyor.
Pandemi herkes için var.
Eşiniz 2.arabayı almak için sizi bezdirmeye çalışıyor sanki.

Yakinda tuvalete arabayla gidemiyorum diye konu acilir
Hiç arabaya bindiniz mi? 5 dklık yola 1 km gibi uçuk çıkarımlar yapıyorsunuz. Arabayla 5 dklık yol en az 4 km vardır bakın en az o da İstanbul olduğu için. 4 km yolu bebek arabasıyla nasıl yürüyeceksiniz her gün? Matematiğiniz alıyor mu bunu?Ayrıca konu sahibi öğlen çocuğunu eve bırakıp tekrar işe dönüyor. Bunun yürümekle, zora katlanmakla alakası yok yani.

Kreşte birabilir .
Bakin ben çalişan kadinim iki çocuğumuda kreşede okulada gönderdim
Şansim vardi kreş evime yakindi ama hergün sabah onlarca anne baba görüyordum çocuklarini bebek arabasiyla getiren
Belki ikinci arabalari yoktu🙄
Arka sokaktan geliyorlar genelde. Kendi komşularımdan biliyorum. Araba mesafesi yerden değil.

Bakın tane tane anlatarak tekrar söylüyorum araçla 5 dk dediğiniz mesafe en en en az 2 km. Normal bir insanın bile yanında çocuk olmadan yürümesi 20 dk.

Sonra bu hanım 20 dk yürüdü çocuğu kreşe bıraktı tamam. Kendisi işe gidecek. Toplu taşımaya ters yerdeymiş. Arabayla 15 dk mesafeyi yürümesi en en en az 1 saat o da maraton koştuysa hadi.

Sonra öğlen kendi okulundan çıkacak çocuğu alacak eve geri getirecek ve iş yerine geri dönecek.

Gerçekten yürüyerek mi gitsin araba onda kalmasın mı?

Peki neden? Kocasının totosu evden servise binene kadar taksi koltuğunda maazallah yamulur ya da yürürse ayakları aşınır diye mi?

Servis zaten İstanbul trafiğinde en konforlu araç. Süresi bazen uzun olsa bile en azından oturur uyur. Araç kullanırken emin olun daha çok yorulur insan.

Kreşte birabilir .
Bakin ben çalişan kadinim iki çocuğumuda kreşede okulada gönderdim
Şansim vardi kreş evime yakindi ama hergün sabah onlarca anne baba görüyordum çocuklarini bebek arabasiyla getiren
Belki ikinci arabalari yoktu🙄
Sizin yakınmış halden anlamamanız normal, araba olmayınca çocukların eşyaları, vb taşımak eziyet oluyor. Arabam yokken bende yürüyordum ama son adımlarımda nefes alamıyordum artık.

Sizin yakınmış halden anlamamanız normal, araba olmayınca çocukların eşyaları, vb taşımak eziyet oluyor. Arabam yokken bende yürüyordum ama son adımlarımda nefes alamıyordum artık.
Düz ayak oldu mu hava da guzelken 15 km yurudugum olmuştur ama tek başına

Kısa mesafe olsa bile cocikla yavaş yürümek ,onun istekleri ,battı ,düştü ,üstü çamur oldu ,islandı dusuncesi ile bazen insan evden çıkmak istemiyor ki hergun cekilmez gerçekten

Back
X