Eşimle aramızdaki maaş tartismasi

Calismaya baslamadan once nasil geciniyormussunuz da calisirken gecinemez oldunuz ..
Daha yeni evlisiniz aranizda para ayrimi olmaz tabi ama ne nereye ne kadar gidiyor takibini sizde yapin. Hesap veremeyecegi bir durum varsa vermeyin.

Evlendikten sonra cogu insan hayat arkadasini yeniden tanir. Hayat bazen surprizler sunabiliyor. Umarim sizinki iyi olandir

eşim benden para istese bırak para vermeyi onun maaşına da el koyarım:) hayır yani kesin ailesine gönderecektir bir miktar parayı:) konu sahibi niye ban yemiş anlamadım

Kendi salaklığı , adam kadını sindirmiş etraftada anlatıyordur yaptıklarını kadında depresyondadır

Ya arkadaslar islam zaten bu konuya aciklik getirmis.. Kadinin parasi kadinindir. Erkek el suremez. Bitti bu kadar.
Konu sahibi eger siz ve esiniz inancli bireylerseniz o zaman bu konuyu esinize soyleyin, hatta biraz arastirin isterseniz..
Ben de yeni basladim calismaya, esim bu konuyu iyi bildigi icin asla bana sormuyor bile parani ne yapacaksin diye.. Ne yapmak istersen onu yaparsin diyor..

Siz ev arkadasi degilsiniz ki essiniz.
Paraniz ortak bir sekilde kullanabilirsiniz. Ihtiyaciniz olduğunda gidip ihtiyaclarinizi giderebilirsiniz. Yani öyle sadece elinizde kalan belli bir miktara göre mi kiyafet alacaksiniz.
Size söyle söyleyim ben uzun yillardir bir iliskim var inanin en dibini de gördük parasizligin. Ayni evde yasamamaiza ragmen para sakinmadik birbirimizden.
Esinizin üslubu sıkıntili bence sizi de rahatsız eden bu kısım olmus. Eger burayi çözerseniz harcamalar ve birikimlerinizi birlikte yönetmek hic mi hic sıkıntili bir durum değil

Vala ben maaşımı aldığım gibi kirayı ayırıp eşime veriyorum.
Bişey ıhtıyacım oldugunda direk k.kratı nosunu ıstıyorum verıyo sağolsun..

eşler arasında para muhabbetı hiiiç hoş değil.

ben bekarım
ama 500 bile zor yetiyor bazen
kesinlikle taviz vermeyin.... sen geçinebilir misin ki benden 300 TL ile geçinmemi bekliyorsun deyin. bende isterim daha fazla birikim yapabilmek daha fazla katkı sağlamak ama benim ki de bu kadar zaten aldığım ne kadar ki deyin ama taviz vermeyin gerçekten 300 TL yetişmiyor

Bence Türkiye şartlarına göre evinize çok iyi para giriyor toplamda. Sizin maaşınıza hiç ihtiyaç olmadan bu ev çok güzel geçinir ama kirada falan değilsiniz dimi ? 1600 liranın içinde kira da olmadan 1000 liraya eviniz hiç eksiksiz ay sonuna kadar idare edebilir bence eşinize de 600 lira kalır ee bu adam niye sizin 300e göz dikti. Sana gelip hayatım bu ay sıkıntımız var biraz bu ay 300 lira fazla para verebilir misim kusura bakma seni de zor duruma sokuyorum gibi bir üslupla konuşsa size o adama bütün maas verilir

illa bana vericen su kadar derse problem ararım ben orda??
o zaman maaslarınızı alınca ortaya koyun borclarınızı dusun. geriye kalan parayı 2ye bolun aynı tutarda harclık alın en mantıklısı bu ama benim eşim illa bana vericen dese onu yolarım

Eşler arasında para sorun olamamalı, ben eşime, ailene bu ay para göndermedin mi diye sorarım.
O aile, benim eşimi bu zamana kadar büyütmüş, adam etmiş, onlar için yapılan, benim gözüme gelmez. Helalı hoş olsun.
Ben paramı eşime veririm, o bana verir.
Kart borçlarımızı öderiz, kimde para varsa, borcu o öder. Evlilik böyle birşey. Fedakarlık, düşünce, bu şekilde olursa eşler birbirine daha bağlanır, daha hoşgörü olur, sevgi büyür.

gunde 2 paket sıgara aylık 480 tl eder en ucuzundan
Bu demektır bı bakıma yakın zamanda eşiniz vefat eder zaten gunde 2 paket sigara ne demek sakın vermeyin paranızı

Kavga edin kacirin agzinizin tadını. ..sakın konusup halletmeyin birbirinizi anlamaya hic calismayin..senin paran senin, onun parası onun. sen var, o var peki siz var mı siz?

Ne garip bi evlilik,çok ticari,benim param senin paran,300 şira 500 lira,para ver vermem,çok itici ve yanlış muhabbetler bunlar.

Canim birincisi evliliginizin ilk senesi ve zaten siz aylik bin tl kredi oduyorsunuz ayrica birikim yapmak icinde caba sarfediyorsunuz tabiki birikim olmali ama sizin butcenizi sarsacak ve araniza bu denli para muhabbeti sokacaksa birikim olmamali birikim yaptiginiz butceyi azaltin biz esimle soyle yapiyoruz ikimizde memuruz her ayin onbesinden once ikimizin kazancini topluyoruz 6 bin misal odemelerimizi hesapliyoruz 3 bin odeme cikiyor,geriye 3 bin kaliyor bunun bunun bin tl birikime kaliyor geriye kalan 2 bin esit bolusuyoruz alisveris yemek sosyal yasam icin gayet yetiyorda ben evliligin ilk seneleri birikim icin cok kasmamak gerektigine inaniyorum biraz tadini cikarin eglenin gezin mutlulugunuzu tadin para icinde caninizi sikmayin birde guzel bir dille tatli tatli esine anlatirsan sana bu paranin az gelecegini esin kiyamayacaktir sana umarim yardimim dokunur

Sabahtan akşama kadar milletin, üstlerin ağız kokusunu çekeceğim. "Eşler arasında ayrı gayrı yok" deyip, maaş kartımı sevgili kocacığıma vereceğim. Peki ben niye evlendim? Nikahlı köle olmak için mi? Millet bana evli desin diye mi? Başlarım böyle evliliğe. Adamdan kendi alın terimi dileneceğim.

Evde huzur bozulmasın diye para kavgası olmasın diye kan kusup kızılcık şerbeti içeceğim. Her ay evde para hır gürü çıkmasın diyerek "Bütün maaşım senin olsun yeter ki sus psikolojimi yerle bir etme mi?" diyeceğim. "Senin bana uygun gördüğün harçlıkla idare etmeye çalışacağım canım kocam. Bana sunduğun harçlığım bitse bile gıkım çıkmayacak çünkü birkaç kuruş daha fazla vermen için yalvarmaya gücüm yoktur." AYYY bu kabustan uyandırın beni.. Bekarlık harbiden sultanlıkmış

Bilemedim aranızdaki muhabbet hiç iç acıcı değil bir kere,
Sizde heray kalan 300 tl ile makyaj ve kıyafet mi alıyorsunuz !anlamadım.
Birde eşiniz tamlarını ,yarımlarını ve hatta kalan 1600 tl 'yi ne yapıyormuş ?
Siz açıkça nereye ne verdiğinizi belirtmişsiniz e kendisi?
Hoş para muhabbetleri kasar beni hiç sevmem de !
Ayrı gayrı olmaması lazım evli çiflerde,
Giderler düşürülür ihtiyaçlar karşılanır para ortak hesapta bırakılır.
Olay bu !!!

Konu sahibi ne yaptı nasıl bir konuşma yaptı adam halen ''kazandığın paranı son kuruşuna kadar ver '' mantığında mı ?merak ettim , bazı erkekler yola gelmez inatçı olur , ve bir evlilik nasıl başlarsa öyle devam eder , ilk evlilik günlerde temeller oturtulur geneldede kedi duvara çapılır (erkek tarafından) ki kadın kocasından çekinsin bütün yetki ve güç onda olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…