Eşimle aramızdaki maaş tartismasi

İkinizde tuhafsınız
Sen zaten çalışmıyoken ev nasıl geçiniyomuş ?
Sende işe bir başladın benim param yapıyosun, önce o zaman eşinin parasından hiç kullanmasaydın
Ben her ay 300 harcamıyorum, fazla küçümsemişsin ama 50 TL lik kazak ta pek ala giyebilirsin bence

Ya kız yeni maaş almaya başlamış
Az anlayışlı olalım
Ben maaş almaya başladığımda boynere gidip kıyafet alıyordum. Samsonite çantalar moda idi, kendime ondan almıştım.
Anneme kardeşime nine west'ten çanta alıyordum.
Bir sürü hayali oluyor insanın kafasında
Sonra o hayaller gerçekleşip eksikler tamamlanınca duruluyor insan

Kız 1500 tl maaş alıyor, neden 50 tl'lik kazak giysin?

Yok 300 e takılmadım
300 ancak yetiyo ama 50 TL lik kazak giymedim hala diyo
50 siyle kazak alsaydın diyorum bende

Bilmem öğrenciyken hiç mi çalışmamış
Ben çalıştım baktım bekle Allah bekle, bir ay bitmiyo ki maaş günü gelsin
Gittim babama dedim baba siz maaş alırken hemencik ay bitiyodu, ben çalışıyorum gelmiyo o maaş günü
Bana gülmüşlerdi
Kendi paramı daha bi kıymetli harcadım
Bana belki de o yüzden tuhaf geliyo
Ha bi ay 500 harcarım belki diğer ay 100 yani, her ay düzenli 300 gitmez bana
Ama herkes bir değil tabi, süs püsü sevenler için hele

50 tl den ucuz kazak giydiğini söylemiş yanlız..ise girdim ama 50 tl kazaga hala veremiyorum demis

bir eve ne kadar para girisi oluyorsa bir kişide toplanır , ve giderler çıkarılır ,harclıklar alınır kalan biriktirilir . bu boyle olmazsa, birikimde olmaz, huzurda olmaz evde .. ne demek ben kazandım ben yerim , ozaman evlenmeyecektiniz ,okul bittikten sonra çalışıp ıstedıgınızı alıp gıyınecek istediginizi yiycektiniz .. yeni evlisiniz krediden başka borcunuz yokmu mesela taksit , kira ? sadece mutfak ihtiyacıyla 1600 tl harcanmaz cok ta lüks yasanır ..nick biromurluk ya ona gore davranın bence ..

İyi de kocası günde 2 paket sigara içiyormuş.
Bi zahmet onu azaltsın yetmiyorsa.

Her ay düzenli 300 harcayacağım dememiş ki konu sabibi zaten. O da sizin gibi bir ay 100 harcar, öbür ay 500.
Ama kocası geri kalan parayı ne yapacak?
Bir sürü artıyor geriye?

Ben kocası haklı demedim ki
Hatta konu sahibiişe girmeden önce nasıl yetiyomuş madem onun maaşı da dedim

Ama ikiside birbirine zıt gidiyor gibi, fazla senin-benim olayı var

Dersin ki neye ne kadar lazım, bende bileyim?
Ben bilirim mesela, hatta bi ara defter tutuyordum
O ver diyo bu vermem diyo bu mu yani işin çözümü

Evi yönetsin yine. Ama her ay o 300lirayi ne yaptığını söylesin. Sen calismasan ne yapacakmış ben anlamiyorum bu erkek milletini, evde dört dörtlük hizmet beklerler. Bi gun yemek yapmasan dirdir ederler. Ama aynı zamanda çalış maasini da bana ver derler.

Cok cirkin konusmalar.yeni evlisiniz ustelik..ne yaparsiniz bilmem ama esinizden emin olmadan cocuk planlamayin...normal degil yani

Tamam da olayı eşi başlatmış.
Maaşını bana ver ben sana oradan harçlık vereceğim 300 tl olayına getirmiş.
Nedenini de açıklamak yok
Yani insan der ki bak karıcım, bu ay böyle masrafımız var, şöyledir böyledir, o yüzden sen de ben de fazla koyalım ortaya

Ama öyle demiyor
Parayı ne yapıyor? Ailesine mi veriyor? Borcu mu var gizli saklı? Kumar mı oynuyor?

Ben de önceki mesajımda dedim, masaya oturun, gelir giderlerinizi yazın, bakın. Nereye ne gidiyor, ortak karar verin geri kalanı ne yapacağınıza diye

Ee 700 tl birikim yapmayın o zaman gecinemiyorsaniz 400 500 biriktirim kalanı size kalsın

Ben tek konuyu okudum
Gelir giderini net yazmamış, yoksa hesaplardım
Ama genel bi iletişim problemi mi var aralarında
Yoksa paragözcülük mü
En iyi kendi bilir
5 ayda bu muhabbet hiç hoş değil, ikisininki de yanlış bence

Ee 700 tl birikim yapmayın o zaman gecinemiyorsaniz 400 500 biriktirim kalanı size kalsın

Konu sahibi geçinemiyoruz demiyor ki
Kocası geçinemiyoruz diye onun maaşını istiyormuş
Ama niye geçinemiyoruz dediği meçhul

İlk yanlış adım kocadan gelmiş ama

Yani benim kocam da bana gelse geçinemiyoruz bana maaşını ver dese
Noluoruz yahu neden bu kadar parayla geçinemiyoruz diye sorarım

İlk yanlış adım kocadan gelmiş ama

Yani benim kocam da bana gelse geçinemiyoruz bana maaşını ver dese
Noluoruz yahu neden bu kadar parayla geçinemiyoruz diye sorarım
Evet
İşte o ver demiş, öteki vermem demişle bitmiyo iş
Hayırdır ben çalışmazken nasıl geçiniyorduk madem demek lazım, ilk yorumumda da demiştim

Bide aklıma geldi şimdi bu durumu yaşayan is arkadaşım var. Maaş kartı Koca da.. dışarı çıkacağız mesela yanında hiç para olmuyor. En basiti işyeri ortak gideri için çok küçük 5 10 tl lik para toplanıyor. Kız mahçup oluyor biz oduyoruz..Düşünün aynı işi yapıyor aynı maaşı alıyoruz kızda para yok. Bide kocasının ailesi para istiyor sürekli adam hemen gönderiyor. E bu kızın cebinde para olmasın , yemek yapmaya is çıkışı Markete gidip kıyma alamasın, arkadaşlarıyla en ufak bişeye katılamasin, adam alissin o paradan aileye gondersin ama sözde okumuş çalışıyor. Eve katkıda bulunmak değil bu , abartidan yüzü gulmuyor artık kadinin

Evet
İşte o ver demiş, öteki vermem demişle bitmiyo iş
Hayırdır ben çalışmazken nasıl geçiniyorduk madem demek lazım, ilk yorumumda da demiştim

Oturup hesap kitap yapmak lazım
Benim harcamalarımın çoğu önceden hesapladığım kısımdan değil, sonradan sürpriz çıkan kısım nedeniyle oluyor.
Belki konu sahibinin eşi gerçekten geçindiremiyor.

Geçen ay ipad bozuldu mesela. Tamire 170 tl verdim, 30 tl kılıf, 30 tl de cam koruma. Hiç yoktan 230 tl gitti

Olabilir
Ama konu sahibide o kadar Fransız olmamalı
Aynı evdeler, beklenmedik bi gider hemde öyle 300 filan ekstra çıkınca fark etmeli, bilmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…