- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
- Konu Sahibi biromurluk
-
İkinizde tuhafsınız
Sen zaten çalışmıyoken ev nasıl geçiniyomuş ?
Sende işe bir başladın benim param yapıyosun, önce o zaman eşinin parasından hiç kullanmasaydın
Ben her ay 300 harcamıyorum, fazla küçümsemişsin ama 50 TL lik kazak ta pek ala giyebilirsin bence
Yok 300 e takılmadımYa kız yeni maaş almaya başlamış
Az anlayışlı olalım
Ben maaş almaya başladığımda boynere gidip kıyafet alıyordum. Samsonite çantalar moda idi, kendime ondan almıştım.
Anneme kardeşime nine west'ten çanta alıyordum.
Bir sürü hayali oluyor insanın kafasında
Sonra o hayaller gerçekleşip eksikler tamamlanınca duruluyor insan
Kız 1500 tl maaş alıyor, neden 50 tl'lik kazak giysin?
50 tl den ucuz kazak giydiğini söylemiş yanlız..ise girdim ama 50 tl kazaga hala veremiyorum demisİkinizde tuhafsınız
Sen zaten çalışmıyoken ev nasıl geçiniyomuş ?
Sende işe bir başladın benim param yapıyosun, önce o zaman eşinin parasından hiç kullanmasaydın
Ben her ay 300 harcamıyorum, fazla küçümsemişsin ama 50 TL lik kazak ta pek ala giyebilirsin bence
Yok 300 e takılmadım
300 ancak yetiyo ama 50 TL lik kazak giymedim hala diyo
50 siyle kazak alsaydın diyorum bende
Bilmem öğrenciyken hiç mi çalışmamış
Ben çalıştım baktım bekle Allah bek,le bir ay bitmiyo ki maaş günü gelsin
Gittim babama dedim baba siz maaş alırken hemencik ay bitiyodu, ben çalışıyorum gelmiyo o maaş günü
Bana gülmüşlerdi
Kendi paramı daha bi kıymetli harcadım
Bana belki de o yüzden tuhaf geliyo
Ha bi ay 500 harcarım belki diğer ay 100 yani, her ay düzenli 300 gitmez bana
Ama herkes bir değil tabi, süs püsü sevenler için hele
Ben kocası haklı demedim kiİyi de kocası günde 2 paket sigara içiyormuş.
Bi zahmet onu azaltsın yetmiyorsa.
Her ay düzenli 300 harcayacağım dememiş ki konu sabibi zaten. O da sizin gibi bir ay 100 harcar, öbür ay 500.
Ama kocası geri kalan parayı ne yapacak?
Bir sürü artıyor geriye?
Evi yönetsin yine. Ama her ay o 300lirayi ne yaptığını söylesin. Sen calismasan ne yapacakmış ben anlamiyorum bu erkek milletini, evde dört dörtlük hizmet beklerler. Bi gun yemek yapmasan dirdir ederler. Ama aynı zamanda çalış maasini da bana ver derler.Iyi akşamlar kızlar.
Eşimle her ay maaşimdan üç yüz lira ona vermeni istiyor ben ise vermek istemiyorum. Şimdi size içeriğini anlatayım. Eşim 2600 maaş ve iki tam 2 yarım olmak uzere 4 adet ikramiye alıyor. Ben özel sektörde 1500 liraya çalışıyorum 3. Maaşını henüz almadım yeni başladım ise. Zaten daha 5 aylık evliyim. Evlendikten sonra başladım ise. Aylık bin lira kredimiz var.esimin maasindan kesiliyor yani onun maasindan 1600 lira para kalıyor . Evlendigimizden beri sadece bi kere ikramiye aldı. Benim maasimin 200 lirası yol ve yemeğe gidiyor.elimde kalan 1300 liranin ise 700 lirasını her ay biriktiyoruz.kaldı elimde 600.şimdiye kadar olan kısım başlangıç kismiydi asıl derdim şu ki : eşim evi geçindiremiyorum diye bu ay birikim yapmicaz 1000 liranin bana verceksin dedi . Ayrıca diğer aylarda benden 300 lira para istedi . Yani diğer tüm aylarda elimde sadece 300 lira para kalicak. Ben kabul etmedim ve vermeyeceğim dedim . O da vereceksin dedi. Ve bana çok kızdı ben erkeksem bu evi ben yönetcem dedi. Bu 300 lira ile ben hem makyaj hem kiyafet v.b tüm ihtiyaclarimi karşılamayı bekliyor.
Size bu durumda ben napayim? üniversite okurkende hiç rahat hayatimda 50 liralik kazak giymedim hala. uni bitince ise girip her istediğimi alırım dedim ama yine nasip olmayacak sanırım
Ben kocası haklı demedim ki
Hatta konu sahibiişe girmeden önce nasıl yetiyomuş madem onun maaşı da dedim
Ama ikiside birbirine zıt gidiyor gibi, fazla senin-benim olayı var
Dersin ki neye ne kadar lazım, bende bileyim?
Ben bilirim mesela, hatta bi ara defter tutuyordum
O ver diyo bu vermem diyo bu mu yani işin çözümü
Ben tek konuyu okudumTamam da olayı eşi başlatmış.
Maaşını bana ver ben sana oradan harçlık vereceğim 300 tl olayına getirmiş.
Nedenini de açıklamak yok
Yani insan der ki bak karıcım, bu ay böyle masrafımız var, şöyledir böyledir, o yüzden sen de ben de fazla koyalım ortaya
Ama öyle demiyor
Parayı ne yapıyor? Ailesine mi veriyor? Borcu mu var gizli saklı? Kumar mı oynuyor?
Ben de önceki mesajımda dedim, masaya oturun, gelir giderlerinizi yazın, bakın. Nereye ne gidiyor, ortak karar verin geri kalanı ne yapacağınıza diye
Ee 700 tl birikim yapmayın o zaman gecinemiyorsaniz 400 500 biriktirim kalanı size kalsın
İlk yanlış adım kocadan gelmiş amaBen tek konuyu okudum
Gelir giderini net yazmamış, yoksa hesaplardım
Ama genel bi iletişim problemi mi var aralarında
Yoksa paragözcülük mü
En iyi kendi bilir
5 ayda bu muhabbet hiç hoş değil, ikisininki de yanlış bence
Ben öyle anlamışım. O zaman tabiki kocasıyla konussun.Konu sahibi geçinemiyoruz demiyor ki
Kocası geçinemiyoruz diye onun maaşını istiyormuş
Ama niye geçinemiyoruz dediği meçhul
Evetİlk yanlış adım kocadan gelmiş ama
Yani benim kocam da bana gelse geçinemiyoruz bana maaşını ver dese
Noluoruz yahu neden bu kadar parayla geçinemiyoruz diye sorarım
Evet
İşte o ver demiş, öteki vermem demişle bitmiyo iş
Hayırdır ben çalışmazken nasıl geçiniyorduk madem demek lazım, ilk yorumumda da demiştim
OlabilirOturup hesap kitap yapmak lazım
Benim harcamalarımın çoğu önceden hesapladığım kısımdan değil, sonradan sürpriz çıkan kısım nedeniyle oluyor.
Belki konu sahibinin eşi gerçekten geçindiremiyor.
Geçen ay ipad bozuldu mesela. Tamire 170 tl verdim, 30 tl kılıf, 30 tl de cam koruma. Hiç yoktan 230 tl gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?