Eşimle aramızdaki maaş tartismasi

Bence ikinizin tutumu da yanlış. Esimle toplam 8 bin aylik borc odememiz var. Benim maasim yatinca karti esime veriyorum esim parayi cekiyor gereken ödemeleri yapıyor kartimi geri veriyor kredi kartimla alacagimi alıyorum maas yatinca da kredi karti borcumu ödüyorum. Senin benimi olmaz bence evlilikte.

Bizim aylık gelrimiz 1200 olmasına rağmen çok rahat geçiriyoruz ucu ucuna denk gelse de ev kirası doğal gaz elektirik su mutfak ihtiyacı özel ihtiyaçlar.... Demem şuki öncelik huzur olsun para bu uç günlük dünyada sorun olmasın . tabi ki vermek zorunda degilsin ama bunu güzel dille anlat erkekler para konusu olunca coşuyorlar ama sen güzellikle al karşına herşeyi tatlı dille konuş ve para konusunda bence sakin birbirinizi üzmeyin 50 tllik kazak olmasın üstünde ama evinde huzur mutluluk olsun...

Eşim arkadaşlarıyla dışarı çıktığında kaç para harcar hiç sormadım. Üst baş oda ihtiyaca göre ya da begendigi bişi olursa doğru düzgün hesap yapmadım hiç

Yapilacak sey belli madem ikinizde eve para getiriyorsunuz oturun hesaplayin nereye gidiyor paralar.
heh bak aynen oyle ne guzel demis ben maasimi esime veriyorum ama onun dukkaninin gelir giderinide her hafta oturup evde ben hesapliyorum bana hesabini veriyor sende hesabin icine girmelisin otur onla hesabi yap

heh bak aynen oyle ne guzel demis ben maasimi esime veriyorum ama onun dukkaninin gelir giderinide her hafta oturup evde ben hesapliyorum bana hesabini veriyor sende hesabin icine girmelisin otur onla hesabi yap

Kimse maasini esine vermemeli bana ters geliyor para kazanacak kadar beynin varda ev yonetecek kadar beynin yokmu ? Ortak hesap acarsin, tum otomatik odemeleri o hesaptan yaparsin, herkes anlastigi miktari ortak hesaba aktarir orasi evin gecinme hesabi olur kalan paralarida , yine anlasarak, birikim, kredi borcu, herneyse o sekilde harcarsin. Hersey seffaf ve programli olduktan sonra.

Ortak hesap yapmak çok çok mantıklı sevdim bu fikri önericem eşime.

Eşinin de senin de tutumunda hatalar var. Öncelikle 5 aylık evlisiniz büyük ihtimalle hala ev eşyalarının, düğün masraflarının borçlarını ödüyorsunuzdur. Biz de aylarca borçları ortak şekilde ödedik hatta ben bir donem issiz kaldım o sıra altınları bozup ödedik. Sonuçta bu borç ikimizin ortak borcu ve ikimizin de sorumlulugu. Ben hic bir zaman bu maaş benim param benim hakkım demedim. borçlar bittikten sonra da maaşim yatar yatmaz direkt eşime soruyordum ne kadar göndereyim diye o ne derse onu yolluyordum gerisi bana kalıyordu ister harciyordum ister biriktiriyordum. Eşimle aramda hic boyle para pul mevzusu geçmedi bana çok basit geliyor bu konular. Kılık kıyafet vs alışveriş ihtiyacım varsa da beraber gidip alıyoruz evin ihtiyaçlarını da cogunlukla esim alır. Birak çok uğraşmak istiyorsa o uğraşsın sen kendini niye yoruyorsun sen gene alacağını alırsın/aldırırsın :)

BEYNIN YOKMU DERKEN! Kibarligin icin teprikler cok sukur matematikle aram cok cok iyidir is hayatimdada surekli hesap kitapla ugrasirim konusurken usluba dikkat etmek gerek esim ayda 4 bin kredi oduyor evi gecindiriyor eksiksiz her istedigimide aliyo cok sukur ama boyle bi durumda bi esin maasinin hepsini vermesi neden ters geliyor cok tuhaf

Ben inanmıyorum okuduklarıma yaa 3.300 maaş alıyorum eşimle her zaman paylaşırım neden paylaşmim ya alal alla. Ev alacaz birlikte araba alacaz. Ne kadar beleşçiliğe alışmışsınızz. Aylık 300 nerene yetmiyor ya yol paranı çıkarınca. Ada'm geçindiremşyor belli ki ya azıcık maaş alıyor zaten. Biz aylık 6.000 le Nasıl geçiniriz diyoruz ev alacaz çünkü. Saçmalamışsın

Siz konuyu okudunuz mu?

Evet hepsini okudum gayet normal ev kolay mı geçiniyor? Ben anlamadım adam parayı alıp kendine mi harcayacak kendi bilmiyor mı neye harcadığını?

Benim de maaşımdan bana kalacak olan herşeyi çıkarınca 300-400 maalesef yapacak bişey yok bu hayat böyle

pardon yaa ben sizde degil genel konustum aslinda, size demisim gibi olmus. Ordaki beynin yokmu lafida aslinda, eve para getirecek bir iste calisacak kadar beceriklisin dolayisiyla evin gecimini hesabini kitabini yapacak beceriyede sahipsin kendine guven esin karsisinda ezilme demek. Her cift kendi arasinda anlastiktan sonra sorun yok ama bu konudaki gibi magdur olanlar icin diyorum ben daha cok. Kocasin ev gecindiriyorum ben diye bik bik bik diklenenlere diyorum.

Evet hepsini okudum gayet normal ev kolay mı geçiniyor? Ben anlamadım adam parayı alıp kendine mi harcayacak kendi bilmiyor mı neye harcadığını?

İyi de kira yok, faturalar 250 tutuyor, mutfak çok tutmuyor.
Konu sahibi ikisinin parası ile çok rahat geçineceklerini yazıyor, kredi ödemesine rağmen

Siz kendinizle niye kıyasladınız hemen?

sevgili GelenKutusu cok guzel hesaplayip yazmis. uzerine soylenecek soz bulamadim ancak kendi tecrubemi de buna eklemek istedim.

oyle esler vardir ki bazi arkadaslarin da yazdigi gibi kart ona verilir de ondan harclik alinir, oyle esler vardir ki ortak hayata ortak hesap acilir... ama oyle esler de vardir ki bir goz kapaliyken oburu nobet bekler. bir es degil bir hayat secmis olunur bu durumda.

esiniz nasil biri, siz nasil bir hayati sectiniz evlenirken bilemiyorum; bu vesile yapacagim yorumun da hicbir gecerliligi olmayacak ancak sunu oneririm ki sevgili biromurluk dunyevi hicbir seyin evliliginizde yara acmasina musade etmeyin.

Allah ilk önce yardimcin olsun aslında para istemesine ne gerek var ben onu anlamadım sonuçta 1600 lira yani kira yok bişey yok faturalar var ikiniz de calisiyorsunuz çok gideriniz de olmaz e çocuk da yok. Para isteyebilir tabi ama benim param senin paran diye ayrilmamali. Yani ne bileyim kötü yorum da yapıp ilişkinizi yönlendirmek gibi bi niyetimiz yok burda sana yazan herkesin eminim ama herkes aynı şeyi düşünüyor üslubu yanlış bunu da aranız da konuşup halledebilirsiniz insallah

Benim amacım kalbini kırmak değil konu sahibi. Kırgınlık oldursa kusura bakma. Ama eşler arasında para mevzusu saçma değil mi. Yani evin masrafı çok oluyor. Maalesef...para konusunda tartışmayın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…