- 21 Ağustos 2015
- 30
- 18
- 38
- 35
- Konu Sahibi biromurluk
-
Iyi akşamlar kızlar.
Eşimle her ay maaşimdan üç yüz lira ona vermeni istiyor ben ise vermek istemiyorum. Şimdi size içeriğini anlatayım. Eşim 2600 maaş ve iki tam 2 yarım olmak uzere 4 adet ikramiye alıyor. Ben özel sektörde 1500 liraya çalışıyorum 3. Maaşını henüz almadım yeni başladım ise. Zaten daha 5 aylık evliyim. Evlendikten sonra başladım ise. Aylık bin lira kredimiz var.esimin maasindan kesiliyor yani onun maasindan 1600 lira para kalıyor . Evlendigimizden beri sadece bi kere ikramiye aldı. Benim maasimin 200 lirası yol ve yemeğe gidiyor.elimde kalan 1300 liranin ise 700 lirasını her ay biriktiyoruz.kaldı elimde 600.şimdiye kadar olan kısım başlangıç kismiydi asıl derdim şu ki : eşim evi geçindiremiyorum diye bu ay birikim yapmicaz 1000 liranin bana verceksin dedi . Ayrıca diğer aylarda benden 300 lira para istedi . Yani diğer tüm aylarda elimde sadece 300 lira para kalicak. Ben kabul etmedim ve vermeyeceğim dedim . O da vereceksin dedi. Ve bana çok kızdı ben erkeksem bu evi ben yönetcem dedi. Bu 300 lira ile ben hem makyaj hem kiyafet v.b tüm ihtiyaclarimi karşılamayı bekliyor.
Size bu durumda ben napayim? üniversite okurkende hiç rahat hayatimda 50 liralik kazak giymedim hala. uni bitince ise girip her istediğimi alırım dedim ama yine nasip olmayacak sanırım
Eşim arkadaşlarıyla dışarı çıktığında kaç para harcar hiç sormadım. Üst baş oda ihtiyaca göre ya da begendigi bişi olursa doğru düzgün hesap yapmadım hiç1-2 ay sikisiksaniz daha z birikim yapin madem oyle, esiniz peki kendi harcamalarina ne kadar harciyor. Bence kalem kalem sabit giderlerinizi yazin once. Kira , faturalar, mutfak masrafi gibi o zaman esinizin evi gecindirip gecindiremedigi ortaya cikar, ve gercekten o para genel masraflariniza yetmiyorsa ya birikim yapmayacaksiniz yada kisisel harcamalarinizi sifira indireceksiniz.
Yapilacak sey belli madem ikinizde eve para getiriyorsunuz oturun hesaplayin nereye gidiyor paralar.
heh bak aynen oyle ne guzel demis ben maasimi esime veriyorum ama onun dukkaninin gelir giderinide her hafta oturup evde ben hesapliyorum bana hesabini veriyor sende hesabin icine girmelisin otur onla hesabi yapYapilacak sey belli madem ikinizde eve para getiriyorsunuz oturun hesaplayin nereye gidiyor paralar.
heh bak aynen oyle ne guzel demis ben maasimi esime veriyorum ama onun dukkaninin gelir giderinide her hafta oturup evde ben hesapliyorum bana hesabini veriyor sende hesabin icine girmelisin otur onla hesabi yap
Ortak hesap yapmak çok çok mantıklı sevdim bu fikri önericem eşime.Kimse maasini esine vermemeli bana ters geliyor para kazanacak kadar beynin varda ev yonetecek kadar beynin yokmu ? Ortak hesap acarsin, tum otomatik odemeleri o hesaptan yaparsin, herkes anlastigi miktari ortak hesaba aktarir orasi evin gecinme hesabi olur kalan paralarida , yine anlasarak, birikim, kredi borcu, herneyse o sekilde harcarsin. Hersey seffaf ve programli olduktan sonra.
Kimse maasini esine vermemeli bana ters geliyor para kazanacak kadar beynin varda ev yonetecek kadar beynin yokmu ? Ortak hesap acarsin, tum otomatik odemeleri o hesaptan yaparsin, herkes anlastigi miktari ortak hesaba aktarir orasi evin gecinme hesabi olur kalan paralarida , yine anlasarak, birikim, kredi borcu, herneyse o sekilde harcarsin. Hersey seffaf ve programli olduktan sonra.
Ben inanmıyorum okuduklarıma yaa 3.300 maaş alıyorum eşimle her zaman paylaşırım neden paylaşmim ya alal alla. Ev alacaz birlikte araba alacaz. Ne kadar beleşçiliğe alışmışsınızz. Aylık 300 nerene yetmiyor ya yol paranı çıkarınca. Ada'm geçindiremşyor belli ki ya azıcık maaş alıyor zaten. Biz aylık 6.000 le Nasıl geçiniriz diyoruz ev alacaz çünkü. Saçmalamışsın
BEYNIN YOKMU DERKEN! Kibarligin icin teprikler cok sukur matematikle aram cok cok iyidir is hayatimdada surekli hesap kitapla ugrasirim konusurken usluba dikkat etmek gerek esim ayda 4 bin kredi oduyor evi gecindiriyor eksiksiz her istedigimide aliyo cok sukur ama boyle bi durumda bi esin maasinin hepsini vermesi neden ters geliyor cok tuhaf
Evet hepsini okudum gayet normal ev kolay mı geçiniyor? Ben anlamadım adam parayı alıp kendine mi harcayacak kendi bilmiyor mı neye harcadığını?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?