Eşimle aşamadığımız konu

1.5 senelik evliyim Çocuğum yok eşim genelde çok iyi biri çok çalışkandır sosyal canayakın yediğime gezdiğimemaslamkarışmaz benim için çok fedakarlık yapan bi insan bi sorunumuz var aşamıyoruz bunu ben 1 aydır çalışıyorum ve becerikli biri değilim ev işlerine yetişemiyorum ve eşim inanılmaz Dağınık bi insan bu arada eşim benden daha yoğun ama bende yoğunum neyse eşime askım bi kaç ütü var yapar mısın baş edemiyorum dedim ben koskoca bilmem kimim(mesleğini söyledi) oturup karı gibi ütü mü yapıcam dedi çok kırıldım tabi ki sonra konuştum anlattım dedim ütülerimizi kuru temizleme ye verelim dedim bencede askım verelim dedi hem onlar daha guzel ütüler dedi tamm dedim bide15 te bir kadın alalım dedim be kadar fiyatı aylık 300 ediyo dedim sorun değil alalım dedi tamam dedim sonra Bayağı konuştuk eşim hem çalışan hem evine bakan kadınlar olduğunu söyledi tabi ki vardır ama ben çok yoruluyorum ve eşimin durumu çok iyi yani niye yorulayım ki kendi suyunu bile almaz yani kısaca bana fazladan ekstradan bişey yaptığını söyledi çok büyütürmüşüm ben herseyi istersen işten çık beceremiyosan dedi bi kadının evi önceliği eviymiş ve ben şok oldum bu arada eşim çok fakir bi ailede ve ortamda büyümüş küçümsemek için demiyorum olayı anlatmak için diyorum temizlikçi almak bi Lütuf mu yani ben hak etmiyor muyum bunu
Naçizane fikrim işten ayrılma dünyanın binbir türlü hali var en iyi yatırım kendine yatırım ,mesleğe ara verince eskisi gibi olmuyor hiçbir şey.senin de bir söz halkın var sonuçta çalışıyor sende kazaniyorsun en doğal hakkin istedigin şekilde harcamak .anlamıyorum bu erkekleri :KK34:

Haftada bi gün temzlikçi tutsanz. Yadadurum iyiyse evde yatın ne gerek var

eve temizlikci al evde temizlik yaptin yemek yaptin diye kimse madalya takmiyor hem calis hemde ev birde cocuk olur ohh
pasamda ise gelir gider pasa pasa dolanir yipranmis yorulmus kadin sonrasimi kendine bakmiyorsun diye gözü disarda bir es
simdiyi demiyorum uzun vadeyi anlatiyorum

Biraz yanlış anlaşıldım sanırım kadın kendini nerde mutlu hissederse orda olmalı ama ev bir hanenin içi kadın olursa bir kadın sıcaklığını görürse ince dokunuşlarını yaşarsa yuva olur diye düşünüyorum çalışan hanım arkadaşlarımızı yermek istemedim. İmtiyaz konusunda da yapı olarak erkeklerden daha naifiz özel gün gibi durumlarımızda oluyor hukiki yönden eşit olmaktan daha çok yanayım her şeyin sıkıntısı çekip hem eve hem çocuğuna hem eşine yetişmeye çalışan kadınlarımız da var bunları göz önüne alırsak iş yerinden 1 saat erken çıkmak gibi bir imtiyaz adeletsizlik olarak gelmiyor açıkçası bana. Bu arada benim kayınbabam 45 gün önce vefat etti ve validem pişmanlığını kendi ağzıyla söyledi adamcağız işten gelirdi kendine hazırlar sofrasını oturur yerdi açıkçası ben işten geldikten sonra canım istemezdi mutfakta uğraşmak bi ikram göremedi adamcağız benden dedi , ki işten babamdan 3 saate yakın önce gelirdi nolurdu yapsaydım yani diye pişmanlığını dile getirdi bende çok şaşırmıştım ve kayınbabama üzülmüştüm çünkü çok iyi insandı ve bunun üzerine o akşam bende eşime en sevdiği yemeği yapmıştım. Çalıştığı için bu durumu suistimal eden kadınlarımızda yok deil bunu ifade etmek istemiştim, ayrıca çok saygılısınız teşekkür ederim :KK52:Hoppa

Ama işte kayınvalidenizin eşini kaybettikten sonra acıyla söylediği bir şey o, eğer gerçekten böyle düşünseydi zaten ömrünce çalışmazdı. Dediğim gibi mesele para değil, düşünün ki eşiniz her şeyi ayağına istiyor ve siz çalışan bir kadınsınız. Sizin de canınız var, bu doğru değil. Peki ya hamile+çalışan bir kadın olsanız? O zaman da su içmek için bile sizden yardım istese? Hayat müşterek, kimse de kimse ile ay bana hizmet etsin diye evlenmemeli ben bunu savunuyorum. Kadın için de aynı şey geçerli kesinlikle. Ve emin olun hiçbir kadın çalıştığı için bu durumu suistimal etmez, sadece biraz saygı ve anlayış hakettiğine inanıyordur sizin bu şekilde değerlendirdiğiniz o kadınlar. Onların da hakkı var ayaklarını uzatıp eşim başım ağrıyor biraz masaj yapar mısın diye rica etmeye. Ayrıca, siz her konuda verici olduğunuzda, evde mükemmel kadın olduğunuzda, hani demişsiniz ya adam "anaç" bir karşılama görmek istiyor diye, heh işte siz o anaç kişi olduğunuzda(ki adı üstünde ANAç) annesi gibi görüyor sizi evde ve gördüğü ilk bakımlı kadında alıyor soluğu. Genel konuşuyorum lütfen özel almayın bu dediklerimi. Bir tarafta iyi olayım hep melek gibi olayım diyen ve çoğunlukla ne yazık ki aldatılan kadınlar var, diğer tarafta da erkeğe "bana bak ben değerli bir varlığım, sen olmasan bin tane adam bana bakar" mesajını veren o güçlü, bakımlı kadın duruşu olanlar var ki kendilerine hayranım. Sadece bakım ve birkaç mesajla erkeklerin ilgisini her daim taze tutabilen kadınlar onlar işte. Ayağına su götürenler değil maalesef, çok üzülerek yazıyorum bunları lütfen samimiyetime inanın. Ve ben böyle düşünmüyordum ta ki bir büyüğüm evlenmeden önce beni karşısına alıp konuşana kadar. Öyle bir güzel konuştu ki çok da iyi niyetli bir kadın, bana o konuşmasıyla çok şey öğretmiş oldu. Umarım yazdıklarımda yanlış anlaşılmam. Kadınların kendilerine her zaman değer vermeleri gerektiğini düşünüyorum sadece..

Sevgiler..

canım ortada bi sorun yok asmışsiniz zaten ama mesele başka; bak şimdi.
ütü yap demişsin, kadın tutalim falan üstüste gelmiş.
bence eşini yavaş yavaş tanıyıp ona gore davran. demek ki böyle söyleyince ters tepiyo. sen de napcaksin ?

o ütüyü biriktirceksin. yemekleride hafta 4 yapıyosan, yemegi aksat. temizligi yap.
temizligi yarim yap yemegi yapma. filan. üstüne de ağır bi misafir çağır. (tabi yardimci ablayıda bul ayarla bu arada )

yetişemedim temizliğim yemeğim duruyo, napacam misafire karşı falan filan, bi abla var tanidik yardima gelsin bugünlük diceksin. bi kac defa bunu yaptın mi alışır yardımcı fikrine. adamcagiz zaten uyumlu düzgün belli ki.

1.5 senelik evliyim Çocuğum yok eşim genelde çok iyi biri çok çalışkandır sosyal canayakın yediğime gezdiğimemaslamkarışmaz benim için çok fedakarlık yapan bi insan bi sorunumuz var aşamıyoruz bunu ben 1 aydır çalışıyorum ve becerikli biri değilim ev işlerine yetişemiyorum ve eşim inanılmaz Dağınık bi insan bu arada eşim benden daha yoğun ama bende yoğunum neyse eşime askım bi kaç ütü var yapar mısın baş edemiyorum dedim ben koskoca bilmem kimim(mesleğini söyledi) oturup karı gibi ütü mü yapıcam dedi çok kırıldım tabi ki sonra konuştum anlattım dedim ütülerimizi kuru temizleme ye verelim dedim bencede askım verelim dedi hem onlar daha guzel ütüler dedi tamm dedim bide15 te bir kadın alalım dedim be kadar fiyatı aylık 300 ediyo dedim sorun değil alalım dedi tamam dedim sonra Bayağı konuştuk eşim hem çalışan hem evine bakan kadınlar olduğunu söyledi tabi ki vardır ama ben çok yoruluyorum ve eşimin durumu çok iyi yani niye yorulayım ki kendi suyunu bile almaz yani kısaca bana fazladan ekstradan bişey yaptığını söyledi çok büyütürmüşüm ben herseyi istersen işten çık beceremiyosan dedi bi kadının evi önceliği eviymiş ve ben şok oldum bu arada eşim çok fakir bi ailede ve ortamda büyümüş küçümsemek için demiyorum olayı anlatmak için diyorum temizlikçi almak bi Lütuf mu yani ben hak etmiyor muyum bunu
Bence biraz abartıyorsunuz ya her konuda anlayışlı olan esniz sizin göreviniz temizlil imandan gelir ve adamlar temiz olmasını isterler beklerler evlerinin iki kişisiniz ne kadar dagınık olursa olsn aksam bi satte işiniz biter kendinizi silkeleyin evinizin işini yapın yine büyük temizlikte cagırırsnz temizlkçi

nedense bu erkekler zaten eve temizlikçi almayı masraf olarak görüyolar.

Ben sana daha cok vakit ayırmak istiyorum ;) de. İşte iyi ol evde süper ol, sonra bu kadın benimle niye sevismiyor de. Kadının sevismeye hali mi kalıyor adama bak parası da var neye harcicaksa başka. Sen hic umursama onu sen yemezsen başkası yer. Karnını doyur daha cesitli yemekler yap, düzenli sevis gerisi teferruat gelmeye başlar.

Eşim 28 yaşında Boğa burcu canım
benım eşim de boğa burcu
35 yasında
eşim temızlğe yardımcı alalım der , ben istemem.
az ya da cok yaparım evımın temızlığini yaparken de hosuma gıder çnk evimi sevıyorum
eşimden yardım ıstedıgımde yapar, bazen canım ıstemıyor der o zaman ben yaparım.
eve benden erken gıder masayı hazırlamaz ama ben eve gırınce yardım edeyım ne yapıcaz falan der

siz ev işi yapmayı sevmıyor gbısınız , işten cıkarsanız evınızın ıhtıyaclarını bu anlamda gıderecek mısınız.

eve temizlikci al evde temizlik yaptin yemek yaptin diye kimse madalya takmiyor hem calis hemde ev birde cocuk olur ohh
pasamda ise gelir gider pasa pasa dolanir yipranmis yorulmus kadin sonrasimi kendine bakmiyorsun diye gözü disarda bir es
simdiyi demiyorum uzun vadeyi anlatiyorum
seyda_66 size nasıl ulaşabilirm bana mesaj atarsanız sevinirim.

Ütüyü her erkek yapmak istemez şahsen eşimde yapamıyor daha kabul edebileceği bir iş söyleyebilirdin mesela toz almak, sofrayı kurup kaldırmak yatağı toplamak gibi. Ayrıca daha çocuk yok nasıl yetişemiyorsunuz ki. 15 günde bir kadın alalım diyorsunuz onu ona verene kadar bir ihtiyacınızı alırsınız eşiniz ne kadar dağınık olursa olsun evinizi haftada bir dip bucak süpürüp silseniz, mutfakta da her yemek yaptığınızda bir silseniz yeter yani. Yemek işini de pazar gününde birkaç çeşit yapabilirsiniz iki kişi değil mi ne olsa yer yani bir de çocuk olunca nasıl yetişeceksiniz o zaman bir de bakıcı parası vereceksiniz.

Hic güleceğim yoktu
Böyle bir erkek varmıdir ki

Neden olmasın?
Haftada bir abla gelir bana yardıma, eşim buldu kendisini. Ben karımın elini öptüğümde çamaşır suyu kokusu almak, sıyrılmış oje görmek istemiyorum der. Diğer işlerde de iş bölümümüz vardır. Bulaşık makinası boşaltmak, toz almak, çamaşır asmak eşimin görevi. Ki ben çoğu zaman evdeyim, düzenli çalıştığım bir işim yok. Günde bir iki saat çıkıyorum evden.

Neden olmasın?
Haftada bir abla gelir bana yardıma, eşim buldu kendisini. Ben karımın elini öptüğümde çamaşır suyu kokusu almak, sıyrılmış oje görmek istemiyorum der. Diğer işlerde de iş bölümümüz vardır. Bulaşık makinası boşaltmak, toz almak, çamaşır asmak eşimin görevi. Ki ben çoğu zaman evdeyim, düzenli çalıştığım bir işim yok. Günde bir iki saat çıkıyorum evden.
Sizin şansınıza nadir olanlarından biri denk gelmiş ne guzel

sen çalışmak istersen çalışırsın buna kimse karışamaz.. gelir getiren insan olarak da evine temizlikçi alırsın bu bir lütuf da olabilir kimseyi ilgilendirmez..
çocuğun olsa ona yetişemesen çık işten demesini bir nebze anlarım ama ortada çocuk mocuk yok bi ev işi yapmıosn die ne hakla sana karışıyor??
kaldı ki erkeklere anaları hizmet edip peşinde dört dönüo da bize analarımız hizmetçi muamelesi mi yapıyor da ev işlerini bilerek evlenmek ve evde sürekli kocaya hizmet etmek zorundayız acaba??
ben evlenmeden önce de annem eve yardımcı alırdı çalıştığı için ben de şimdi alıyorum.
ev işinde tek sorumluluğumun mutfak olduğunu kendimin çocuğumun eşimin iyi beslenmesi için çeşit çeşit yemek yapmam gerektiğini düşünüyorum. ama temizlik sadece benim mecburiyetim değil.
ben 1 yaşındaki bebeğime bile oyun oynadıktan sonra oyuncaklarını birlikte toplamayı öğretiyorum.. ev dağılıyorsa bu evde yaşayan herkesin sorumluluğudur. kocan sana yardımcı olmuyorsa bir temizlikçi alınır bu kadar basit.
ayrıca bir ihtiyaç sahibi kadını da evimize yardımcı olarak alarak ona da maddi destek olmuş oluyoruz. biraz da bu açıdan bakmak lazım..

Back
X