- 23 Ağustos 2012
- 51.832
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.372
- 898
- Konu Sahibi esraylmz03
``Ben koskoca bilmem kim ``mii
Once donunu attigi yerden toplasinda sonra koskoca bilmem kim olsun ...
su lafiyla kendini bitirmis durumda kocaniz bence
+
kari gibi utu yapmak ne bicim pis cirkin bir laftir oyle
Boyleleri var ya hani disaridan millete cevresi ``koskoca bilmem ne`` havasi satan hani is ortamin kadinlara bilmem ne hanim falan diye numaradan saygili olan tipler iste bu sekilde curumus beyinleri iste bu sekilde kafalarinda orumcekli pis 1000 yil geri kalmis dusuncelerle yasiyorlar. Toplumda kendilerini ``koskoca bilmem ne `` olarak tanitiyorlar ama boyle icleri bos..
Kocaniza soyleyin oyle universite bitirmekle poposunun altina bir statu koltugu almakla koskoca olunmuyor, hele hele kadina olan bu yaklasimi ve bakis acisiyla hic koskoca olamaz ...
Kocaniza bu laflarini bu tutumunu kendi kiz cocugu buyuyup okuma ve evlenme cagina geldiginde de animsatin lutfen.. Bakalim kendisi gibi disaridan ``koskoca`` gorunen vede ici bu sekilde orumcekli cinsiyet ayrimci dusuncelerle curumus bir es adayiyla kendi kizi evlenip gittiginde ne yapacak...
Ev isi utu temizlik yemek kadina zimmetli isler degildir, bunu insanlarin kafasina kodlayan kulturel yapiyi bastan yikmamiz lazim..
beceremiyorsan isten cik
kari gibi utu yapmak
hem calisan hem evine baka kadinlardan neyin eksik
Biz kadinlari sosyal statusu ne olursa olsun ve kocalar ihangi meslekte yada sosyal cevrede buyurse buyusun bu tarz cinsiyetci baskici ayrimci ve bir cesit psikolojik siddet olan seylere maruz kaliyoruz...
O yuzden esiniz aldigi maas yada sahip oldugu meslek sayesinde ``koskoca`` olamaz hele hele kadini bir temizlik ve mutfak robotu olarak goren bir adam asla
Yani toplumumuz o kadar ayrımcı ki, Türkiye'ye dönmeye hiç niyetim olmama sebeplerinden biri de bu.
Meslekle ev işinin nasıl bir alakası olabilir Allah aşkına? Kadın,erkek mesleğin neyse eve geldiğinde bir şeyler hazırlayıp yemek zorundasın. Kendine bakma yetisi karı gibilik mi, ayıp bir şey mi nedir yani çözemedim.
Şimdi o takım elbiseli abiler hakkında zehir zemberek açıklamalarım olacak inşallah banlanmam.
Takım elbiseli abilerin devlette çalışanlarının hiçbir iş yaptığı yok, bolca toplantı var ama üretilen bir şey yok. Hele yönetici konumundaki insanların görevleri için ne eğitimleri, ne vizyonları yok yetersizler. Ülkemiz yetersiz ve beceriksiz insanlar tarafından yönetiliyor.
Mesela savunma sanayisinin öncü şirketlerinin biriyle iş için görüştüydüm. Toplantıda 4 takım elbiseli koooooskoca müdür var, 1i ağır abi zaten paşa oğluymuş , diğeri kuyruğu,diğer 2si de kuyruğunun kuyruğu. Lakin hiçbiri bir halt bilmiyor, zaten teknoloji üretmeyle hiçbir alakaları yok yüzümüze tek kelime anlamadan baktılar. Ülkemizin savunma sanayisinin lider kurumu bu, ülkemiz bunlara emanet korkun yani. Başka bir büyük kurum binlerce çalışanı olmasına rağmen deliler gibi altyüklenici , yani k.çlarını kurtaracak gerçekten çalışacak küçük firma arıyor. Milletimizin parasına yazık, çalışanların hepsi torpilli, hepsi en az 5000tl maaş alıyor. Alın size koskoca müdürler.
Koooskoca şuyum buyum diyenlerin hiçbiri bir halt değil yani.
Gerçekten bir halt olan insanlar asla ben şuyum ben buyum demiyor zaten ya neyse.