Eşimle ayrı şehirlerdeyiz

hamilelik hemen mi istiyorsunuz?
yıllarca hamile kalmam diyorsanız zor olur
yok hemen hamile kalmak isterim diyorsanız tabiki bekleyin
bir polis arkadşım eşi 3 yıl ayrı kaldı eşinden,sonra birleştiler,sabrettiler.

hamilelik hemen mi istiyorsunuz?
yıllarca hamile kalmam diyorsanız zor olur
yok hemen hamile kalmak isterim diyorsanız tabiki bekleyin
bir polis arkadşım eşi 3 yıl ayrı kaldı eşinden,sonra birleştiler,sabrettiler.
Hamilelik düşünüyorum Allah kısmet ederse tabi bakalım zaman ne gosterecek

Ben olsam beklerdim, eşimle biz Doğu'dayız eşimin doğu görevi dolayısıyla. İstanbul'a bin kere tercih ederim maddi manevi. Ki bizimki fiziksel imkanları zor bir bölge ama hiç Batı'ya dönesim yok yine de. Normalde İzmit'teyiz ki orası da kalabalık bir şehir ama İstanbul'a düğüne falan gidip dönünce İzmit'in toprağını öpesim geliyor 😂 Hamileyken biz de uzaktık, insan tabi ki eşi yanında olsun istiyor ancak uzun vadede iyi bir karar olmaz İstanbul. Bir şekilde idare ediliyor ayrı gayrı zor olsa da. Kolaylıklar dilerim.

Selam kızlar ben istanbulda yaşıyorum ve üniversite hastanesinde çalışıyorum eşimde doğuda çalışıyor oda devlet memuru ve işi inanılmaz rahat kira derdi yok yaşam kalitesi ve ekonomik olarak yaşadığı yer gayet iyi 4 ay önce evlendik ve uzağız eş durumu tayini nedeniyle.Ben üniversite hastanesinde çalıştığımdan dolayı ben geçiş yapamıyorum ancak hamilelik ile geçebilirim onun İstanbula gelmesini de istemiyorum bu kargaşaya bu pahalılığa ömür boyu mahkum olmak istemiyoruz ama işin içindende bir türlü çıkamıyoruz ayda bir görüşüyoruz ancak nasıl. Olacak bilmiyorum böyle bir durum yaşayan var mı aranızda siz olsanız İstanbula çeker miydiniz eşinizi yoksa hamileligimi beklerdiniz
Ayda bir görüşerek hamile kalmak biraz zor. Allah bilir gene de tabii :D

12 yıl önce, ailem İstanbul’da yaşadığı için görev süremi tamamlar tamamlamaz koşa koşa Doğu’dan buraya gelmiştim. Hayatımda aldığım en yanlış kararlardan biridir. İlk beş yıl fena değildi ama sonrasında her şey, özellikle de ekonomik olarak, çok kötüye gitti. Umarım benim düştüğüm bu hataya düşmezsiniz.

12 yıl önce, ailem İstanbul’da yaşadığı için görev süremi tamamlar tamamlamaz koşa koşa Doğu’dan buraya gelmiştim. Hayatımda aldığım en yanlış kararlardan biridir. İlk beş yıl fena değildi ama sonrasında her şey, özellikle de ekonomik olarak, çok kötüye gitti. Umarım benim düştüğüm bu hataya düşmezsiniz.
Ben gitme taraftarıyım. Şuan biraz zorluk çekiyoruz ama inşallah kavuşacağız elbet😞

Şu şartlarda gerekirse istifa edip özelde Van'da çalışmayı tercih ederdim. Çünkü kira vs aradaki maaş farkı oraya gidecek zaten. Bence ücretsiz izin hakkınız varsa eşinizin yanına gidin. Hem evliliğin tadını çıkarın hem de kpss ye hazirlanirsiniz. Herşey para değil. Bazen vazgecislerin daha çok getirisi oluyor. Abimin iş alanı dardı. İşi birakti kpss ye çalışmak için. Biz çok kaygilandik tekrar nasıl iş bulacak diye. Atanması da o kadar zordu ki gereksiz bir macera gibi gördük. Ama atandı ve çok rahat etti. Şimdi kari koca diyelim 50 bin alıyorsunuz. 15 i en az kiraya gidecek. Bir kısmı da çalıştığınız için ekstra yemek temizlik gibi şeylere gidecek. Yani sizin maasinizdan 5 bin civarı anca size kalacak. Van'da tek maaş olmak bu anlamda daha karlı. Hem kpss ile tekrar atanirsaniz da çok uzun dönem ayrı kalmamış olacaksınız. Part time mesleğinizi de yapabilirsiniz hatta. Kpss ye her türlü çalışırım derseniz full time da çalışabilirsiniz. Orda kira derdi falan yoksa siz gidin bir sekilde.

Selam kızlar ben istanbulda yaşıyorum ve üniversite hastanesinde çalışıyorum eşimde doğuda çalışıyor oda devlet memuru ve işi inanılmaz rahat kira derdi yok yaşam kalitesi ve ekonomik olarak yaşadığı yer gayet iyi 4 ay önce evlendik ve uzağız eş durumu tayini nedeniyle.Ben üniversite hastanesinde çalıştığımdan dolayı ben geçiş yapamıyorum ancak hamilelik ile geçebilirim onun İstanbula gelmesini de istemiyorum bu kargaşaya bu pahalılığa ömür boyu mahkum olmak istemiyoruz ama işin içindende bir türlü çıkamıyoruz ayda bir görüşüyoruz ancak nasıl. Olacak bilmiyorum böyle bir durum yaşayan var mı aranızda siz olsanız İstanbula çeker miydiniz eşinizi yoksa hamileligimi beklerdiniz
Ayda 1 görüşürken nasıl hamile kalacaksınız?

Vay canına doğu istanbula tercih ediliyor
Şu allahın işine bak
Bir ara bir suç işleyeni sürmeyle tehdit edilirdi sürülürdü
Size gelince bekleyin derim gerçekten istanbul çekilir kahır değil memurlar için
Valla oyle 4 yıllık yeri 8 yıldır yapan arkadaslarımız var. Kimisi ankaralı kimisi izmirli kimi istanbul.

Benim eşim İstanbulda, ben de güneydoğuda sakin bir ilçedeyim. Benim de gelmeye niyetim yok, İstanbul’un kargaşasından sonra oh çekmiştim. Siz eşinizi çekin bence

Aaayy eşiniz Vandaymış ben oraya bayılmıştım tek kelimeyle süperdi hatta kendim pişman olmuştum neden Van yazmadım diye. Mesela Edremit tatil beldesi gibiydi muhteşemdi hiç durmayın gidin

Şu şartlarda gerekirse istifa edip özelde Van'da çalışmayı tercih ederdim. Çünkü kira vs aradaki maaş farkı oraya gidecek zaten. Bence ücretsiz izin hakkınız varsa eşinizin yanına gidin. Hem evliliğin tadını çıkarın hem de kpss ye hazirlanirsiniz. Herşey para değil. Bazen vazgecislerin daha çok getirisi oluyor. Abimin iş alanı dardı. İşi birakti kpss ye çalışmak için. Biz çok kaygilandik tekrar nasıl iş bulacak diye. Atanması da o kadar zordu ki gereksiz bir macera gibi gördük. Ama atandı ve çok rahat etti. Şimdi kari koca diyelim 50 bin alıyorsunuz. 15 i en az kiraya gidecek. Bir kısmı da çalıştığınız için ekstra yemek temizlik gibi şeylere gidecek. Yani sizin maasinizdan 5 bin civarı anca size kalacak. Van'da tek maaş olmak bu anlamda daha karlı. Hem kpss ile tekrar atanirsaniz da çok uzun dönem ayrı kalmamış olacaksınız. Part time mesleğinizi de yapabilirsiniz hatta. Kpss ye her türlü çalışırım derseniz full time da çalışabilirsiniz. Orda kira derdi falan yoksa siz gidin bir sekilde.
O kadar haklısınız ki eşimde diyor gerekirse istifa edip tekrar kpss ye hazırlan eşim çok yüksek puanla atandı matematiği falan çok iyi seni çalıştırırım atanirsin diyor ha İstanbula gel desem gelir ama ben burayı asla istemiyorum ordaki refah seviyesini ve rahatı gördükten sonra

Aaayy eşiniz Vandaymış ben oraya bayılmıştım tek kelimeyle süperdi hatta kendim pişman olmuştum neden Van yazmadım diye. Mesela Edremit tatil beldesi gibiydi muhteşemdi hiç durmayın gidin
Bende vana gittim ve harikaydı gerçekten bayıldım diyebilirim

Konudan cok uzagim ama ben ayni sehirde bile yasamadigim, daha 1 gun keyifle evliligimi yasayamadigim, kurulu ev duzenim bile olmayan evlilikte şahsen cocuk yapmazdim. Gerci konu bana cok uzak sayilmaz. Biz evlenirken ben üniversite kadrosunda calisiyordum. Eşim yanima tayin alabilirdi ama istemedigimiz ve sonraki surecte tekrar ayni sıkıntıları yasayacagimizi düşündüğümüz icin istifa ettim. En etkili cozum bu bence Ama size uyar mi bilemem

Ben 10 ay boyunca ayrı yaşadım. Ne çektiğimi bir biz bir de Allah bilir. Hatta burda da konu açtım dertleşmek için. Keşke herkes memleketine atansa dedim diye linç yedim burda 😀
Neyse.. Eşim Kayseride çalışıyordu. Ben de Ankaradaydım. Kayseride evimiz vardı, ailemiz vardı, kira derdimiz yoktu. Ben kayseriye nakil aldırabilirsem hayat güllük gülistanlık olacaktı. Ama olmadı. Şartlar el vermedi. Kayseri beni kabul etmedi. Mecburen bir çok çaba sonucu eşimi Ankaraya nakil aldırdık. Şu an ev sıkıntımız var. Hâlâ bekarlıktan kalma eşyalarım la yaşıyoruz. Ama huzurlu muyuz? Evet. Eşinle beraber yaşamak gibisi yok. Bu yeni evlilik zamanları asla geri gelmeyecek. Bazı şeylerden fedakarlık yapmak gerekiyor. Her şey istediğimiz gibi olmuyor. Bir karar vermelisiniz
Ek not : Hamilelikle üniversiteler arası nakil olma diye bir durum yok diye biliyorum. Ayrıca evliliğinizi yaşamadan hemen çocuk mu yapacaksınız?

Back
X