Eşimle ayrı şehirlerdeyiz

Konudan cok uzagim ama ben ayni sehirde bile yasamadigim, daha 1 gun keyifle evliligimi yasayamadigim, kurulu ev duzenim bile olmayan evlilikte şahsen cocuk yapmazdim. Gerci konu bana cok uzak sayilmaz. Biz evlenirken ben üniversite kadrosunda calisiyordum. Eşim yanima tayin alabilirdi ama istemedigimiz ve sonraki surecte tekrar ayni sıkıntıları yasayacagimizi düşündüğümüz icin istifa ettim. En etkili cozum bu bence Ama size uyar mi bilemem
Ayda bir buluşuyoruz 10 gün falan kalıyor yanımda ama tabi yeterli değil bende istifa yolu gözükür bu gidisle

Ben 10 ay boyunca ayrı yaşadım. Ne çektiğimi bir biz bir de Allah bilir. Hatta burda da konu açtım dertleşmek için. Keşke herkes memleketine atansa dedim diye linç yedim burda 😀
Neyse.. Eşim Kayseride çalışıyordu. Ben de Ankaradaydım. Kayseride evimiz vardı, ailemiz vardı, kira derdimiz yoktu. Ben kayseriye nakil aldırabilirsem hayat güllük gülistanlık olacaktı. Ama olmadı. Şartlar el vermedi. Kayseri beni kabul etmedi. Mecburen bir çok çaba sonucu eşimi Ankaraya nakil aldırdık. Şu an ev sıkıntımız var. Hâlâ bekarlıktan kalma eşyalarım la yaşıyoruz. Ama huzurlu muyuz? Evet. Eşinle beraber yaşamak gibisi yok. Bu yeni evlilik zamanları asla geri gelmeyecek. Bazı şeylerden fedakarlık yapmak gerekiyor. Her şey istediğimiz gibi olmuyor. Bir karar vermelisiniz
Ek not : Hamilelikle üniversiteler arası nakil olma diye bir durum yok diye biliyorum. Ayrıca evliliğinizi yaşamadan hemen çocuk mu yapacaksınız?
Evet fedakarlık yapmak gerekiyor ama eşimin buraya gelmesi demek artık Burda çakılı kalmamız demek ve Burda ne aileme var ne bir yakınım var çocuğum olursa bakacak kimse yok ve şartlar inanılmaz zor yaşamayan bilemez o yüzden onun buraya gelmesi çok büyük dezavantaj bizim için. Doğum izni ile 2.5 yıl izinli kalmak istiyorum o süreç içinde dava açarak nakil işleri hallolur diyor düşünüyoruz ama tabi zaman ne gösterir bilemeyiz

Ben istanbulda memurum ama evim var çift maaş olsanızda birinizin maaşı kira ve faturaya gidecek burada o yüzden evi olmayan memurun istanbulda gerçekten işi olmasın.memur olmayı düşünenler kpssde yazmayın istanbulu küçük şehire gidin hem yol çilesi olmaz hem daha ucuz olur.bende arada başka şehirdeki ailemin yanına gidince o kadar huzur buluyorum ki buranın o gürültüsü insan kalabalığı iş yoğunluğu küçük yerde yok.

Yeni evlilik zamanları ayrı kalmalar çok sıkıntı, sonra birlikte yaşamak daha da zorlaşıyor. Çünkü bireyselliğe alışınca her yaptığı gözüne batıyor. Yerinizde olsam evet zor ama istifa eder kocamın yanına gider güzel bir gebelik geçirir hep w olsun isterdim. Geçim derdi adına adamları rahat bırakıyoruz sonra da sıkıya gelemiyorlar. Çocuk olunca onlar çocuktan daha çocuk oluyor. Madem eş memur ekonomik sıkıntı yok ise çık git bacım. Van güzel yerdir, istanbuldan daha sağlıklı bir gebelik geçirirsin eminim.
Ünv hastanesinden başka ünv hastanesine geçiş oluyor, ensesi kalın dayılarınız varsa bu işi çözmek vaktinizi almaz.

Bir de ben mi gitsem o mu gelse durumunu anlayamadım. Derece kademe olarak kim kime tabi ise o gider. Ünv de taşeronda iseniz orada da işe girebilirsiniz.
Taşeron değilim kadrolu memurum onun gelmesi çok daha kolay sağlık bakanlığı olduğu için çünkü vanda bana ait kadro açılması gerekiyorki ben gideyim oda sağlam bir dayıya bakiyor

Ben istanbulda memurum ama evim var çift maaş olsanızda birinizin maaşı kira ve faturaya gidecek burada o yüzden evi olmayan memurun istanbulda gerçekten işi olmasın.memur olmayı düşünenler kpssde yazmayın istanbulu küçük şehire gidin hem yol çilesi olmaz hem daha ucuz olur.bende arada başka şehirdeki ailemin yanına gidince o kadar huzur buluyorum ki buranın o gürültüsü insan kalabalığı iş yoğunluğu küçük yerde yok.
Bende istanbulda kalmak istemiyorum ayrı kaldığımız hergun çok zor geliyor bize biraz daha dayanalım hiç olmazsa Memuriyetim yanmasın diyorum ama işin ucu her taraftan çıkmaza giriyor

Bende istanbulda kalmak istemiyorum ayrı kaldığımız hergun çok zor geliyor bize biraz daha dayanalım hiç olmazsa Memuriyetim yanmasın diyorum ama işin ucu her taraftan çıkmaza giriyor
Memuriyeti yakma derim ne olursa olsun bu devirde.

benim eşimde vanda görev yapıyordu evlendikten sonra 1 yıl ayrı kaldık. ben özel sektörde çalışan biriydim. bir yil sonra esimin tayini başka bir şehire çıktı ve istifa edip yanına gittim ve tabi haliyle aynı evde yasamak biraz sorun oldu çünkü bireysellesme olmuştu zamanla. süreç içinde alıştık ve hiç pişman değilim istifa edip yanına gittiğime. çocuk konusuna gelecek olursak nezaman olacağı belli olmaz bizim 1 yıllık süre içinde olmadı malesef ve tedaviye başladık. sizin kendi kararınız tabi ama ayrı olacaksak niye evlendik kafasına giriliyor bir süre sonra.

benim eşimde vanda görev yapıyordu evlendikten sonra 1 yıl ayrı kaldık. ben özel sektörde çalışan biriydim. bir yil sonra esimin tayini başka bir şehire çıktı ve istifa edip yanına gittim ve tabi haliyle aynı evde yasamak biraz sorun oldu çünkü bireysellesme olmuştu zamanla. süreç içinde alıştık ve hiç pişman değilim istifa edip yanına gittiğime. çocuk konusuna gelecek olursak nezaman olacağı belli olmaz bizim 1 yıllık süre içinde olmadı malesef ve tedaviye başladık. sizin kendi kararınız tabi ama ayrı olacaksak niye evlendik kafasına giriliyor bir süre sonra.
Özel sektörde evet iş bırakmak briaz daha kolay ben özelde olsaydım şimdi 10 kez bırakmıştım ama memur olunca düşündürüyor insanı bu sınava aylarca çalıştım ben ve covid zamanında atandım yoksa atanmam bile zordu bu verdiğim emekleri düşününce iş bırakmak en son çare gibi geliyor bana

Biz 3.5 yıl ayrı kaldık ama çoğu kişiye göre ayrı sayılmazdik 2 saat mesafe 5. Gün 2 gece görüşme ayda 1 4 gün + 5. Gün tekrar 2 Gün şekilde görüştük. Şu an geriye baktığımda büyük hata imis. Evet o dönem ay olsa mahvolmuştum diyeceğim şeyler de oldu. Ama hic bir şey değmiyor çok fırsatı da kaçırmışız geçince anlıyor insan. Hele aynı evde yaşamadıginiz hiç gezmediginiz rahat etmediğiniz insan ile sırf izin icin hamilelik düşünmek büyük hata çok pişman olursunuz 2 kere dusunun

Back
X