Eşimle barışacağım ama babamı ikna edemiyorum

O zaman kocan seni itip kaktığında baba evine gidip o insanları mutsuz etme. Kimse senin keyfinin bekçisi değil.

haklisiniz. ben geldigime pismanim aslinda ama öyle kavgalarimiz olduki cekemez durumlara geldim. kimseninde sözünü dinlemedi ailesiylede konustum bir kez sonra esimin gözünde suclu ben oldum. ailemi üzmek istemiyorum asla. biliyorum benim iyiligim icin cok ugrasiyorlar cokta sabrettiler esime benim icin. kafam karman corman hem seviyorum hem ailemi arkamda birakmaya onlari tekrar üzmeye korkuyorum.

Bidaha kocan aynı saçmalıkları yaptığında kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışmak yerine ailenin evine dönüceksen onları dinlemen gerekiyor.Hem elinde yapacak hiç bişey yok hem kocan yine aynışeyleri yapsa döneceğin yer baba evi.Kusura bakmayın biraz acımasızca olucak ama bu tür kararları kendiniz vermek istiyorduysanız o zaman zamanında okuyup meslek ve iş güç sahibi olup eşinizle sorunlarınız olduğunuzda ayrıldığınız zaman ''dinlemediğiniz'' babanızın evine gitmektense kendinize bir ev tutar ve ailenizide mahfetmezdiniz.ÜStelik bir tek babanız değil akrabalrınızda istemiyor. Birini sevmek uğruna kendinizi düşürdüğünüz durumlar ve kendinize olan saygınızı yok saymanız bilmiyorum bu hallerin karşılığı yok.Yerinizde olsam önce kendimi sevmeyi öğrenirdim.

Meslegim var kendi ayaklarim üzerinde durabiliyorum. kendime ev tutup gitsemde ayni baba evine dönsemde ayni sonuc itibari ile yine üzüleceklerdi. yillarin verdigi birikimle bir anda kendimi baba evinde buldum. aslinda amacim esime ders vermekte degildi o an ki ruh halimle kendimi savurdum. kalsaydim duzelmeyecekti esim, geldim bu sefer ben aci cekiyorum.

Ailen hakli.

Sevgi hersey degil. Demek ki kocan sana birşeyler yasatmis. Baban gidersen ne olacagini biliyor. Seviyorum diyorsun da sevgi herseye yeterli mi?

Diyelim ki gittin, kocan senin burnundan getirince babana nasil gideceksin?

dönemem galiba geri. ailem herzaman kapimiz acik diyor ama durumun zorlasirsa bugünlerini arar uzulursun diyorlar.

Böyle şeyleri defalarca yaşadım. Benm ki tamamen zamanlama hatasıydı. Belli bi yaştan sonra hayatı oturmuş briylr evlilik yaşasaydı belki hiç uzulmeyecek ve uzmeyecektim. Bu durum da size şöyle bir yol gösterebilirim. Eşiniz en önemli faktör. Şuan ki tutumu ve sizi ne kadar istediği ve sevdiği. Siz bisey yapmayacaksiniz o yapacak. Babanizini da diğer bütüna aileyi de eğer sizi çok seviyorsa gerekirse tek tek bulup özür dileyip kendine inandırarak. Sen ona şöyle başta babam olmak üzere herkesi beni sevdiğine ve bir daha asla hata yapmayacağına dair inanduracaksin. Yoksa ben ailemi bu şekilde bırakıp,yıkıp gelemem imkânsız. Hem suçlu hem sen cabaliyosun olmaz. Nasıl kirdiysa dagittiysa öyle de yapsın yakıştırsin bi zahmet. Sen geri çekil ve izle. Esin ve baban bi masaya oturup konuşacak olmaz yoksa başka turlu. Mutlu olamazsın böyle yarım....

esim ugrasiyor aylardir. sorumsuz demistim is konusunda simdi isine sarilmis calisiyor. ozurde diledi aslinda ailemden ama ona guvenmediklerinden ozurunu kabul etmiyorlar. cunku zor anlar yasatti

haklisiniz. ben geldigime pismanim aslinda ama öyle kavgalarimiz olduki cekemez durumlara geldim. kimseninde sözünü dinlemedi ailesiylede konustum bir kez sonra esimin gözünde suclu ben oldum. ailemi üzmek istemiyorum asla. biliyorum benim iyiligim icin cok ugrasiyorlar cokta sabrettiler esime benim icin. kafam karman corman hem seviyorum hem ailemi arkamda birakmaya onlari tekrar üzmeye korkuyorum.
Siz eve döndüğünüz an işi gücü serip yatacak yine aynı şekilde davranacak. Değişen bir şey olmayacak siz de biliyosunuz yani anne babanız saçlarını boşa mı ağarttı görüyorlar olacaklar ki dönme diyorlar.

Bir önceki konumda yaşadıklarımı anlatmıştım. Eşim çok hatalı ancak ben seviyorum eşimi ve barışmak istiyorum. Babam başta olmak üzere yakınlarım barışmamı istemiyor eşimden dolayo geleceğimle ilgili çok büyük kaygıları var. Fakat hayat benim hayatım, bende her ne kadar eşimin adam olup olmadığını bilmediğim halde yaşayıp görmek istiyorum aksi takdirde ömür boyu belki pişman olacağım. Diğer türlü pişman olmakta var tabii ancak ben dediğim gibi eşimi seviyorum ve denemeye değer diye düşünüyorum.
Babam asla ikna olmayacak ve barışsam dahi eşimle görüşmek istemiyor. Ben bu durumda arada kalıyorum ve çok zorlanacağımıda biliyorım bu konuda. Belki eşimle iyi giderse zamanla o da yumuşar. Böyle bir durum yaşayan varmı?

eşinin hataları ne bilmiyorum ama eğer üzüldüğünde üzüntünü tek başına yaşıyorsan, derdine kimseyi ortak edip başkalarına da dert ettirmiyorsan eve t hayat benim hayatım diyip istediğini yapabilirsin. ama üzüldüğünde insanlar üzüntünü paylaşsın derdine ortak olsun çare arasın diyorsan kusura bakma ama hayat benim hayatım diyemezsin. bilmem anlatabildim mi?

ne kadar sure sonra ayrildiniz, sebepler neydi? baban hangi huyundan oturu istemiyor? guvenmiyosun esine, belli oluyor burdan.. sence yurur mu? bence aileni karsina alma, mahcup olma ihtimalin de var cunku.. gonullerini kirmadan ikna yoluna gtmeye calis, cok istiyosan..
birlessen de hemen cocuk dusunme derim.. tabi Allah bilir, her seyin hayirlisi..

baya oldu ayrilali sebepler ise cok kavgaci olmasi surekli sorun yaratiyo :(

eşinin hataları ne bilmiyorum ama eğer üzüldüğünde üzüntünü tek başına yaşıyorsan, derdine kimseyi ortak edip başkalarına da dert ettirmiyorsan eve t hayat benim hayatım diyip istediğini yapabilirsin. ama üzüldüğünde insanlar üzüntünü paylaşsın derdine ortak olsun çare arasın diyorsan kusura bakma ama hayat benim hayatım diyemezsin. bilmem anlatabildim mi?

kimseyle paylasmadim uzuntulerimi bu ana kadar sadece esimin ailesi ile paylastim. benim ailem esimi 5,5 senedir taniyorlar bana olan davranislarindan ötürü barismami istemiyorlar kendileri gözlemlediler cunku.
uzun suredir problemlerimizle bogusuyorduk ve ben tek basina cozume ulastiramadim.

Bir önceki konumda yaşadıklarımı anlatmıştım. Eşim çok hatalı ancak ben seviyorum eşimi ve barışmak istiyorum. Babam başta olmak üzere yakınlarım barışmamı istemiyor eşimden dolayo geleceğimle ilgili çok büyük kaygıları var. Fakat hayat benim hayatım, bende her ne kadar eşimin adam olup olmadığını bilmediğim halde yaşayıp görmek istiyorum aksi takdirde ömür boyu belki pişman olacağım. Diğer türlü pişman olmakta var tabii ancak ben dediğim gibi eşimi seviyorum ve denemeye değer diye düşünüyorum.
Babam asla ikna olmayacak ve barışsam dahi eşimle görüşmek istemiyor. Ben bu durumda arada kalıyorum ve çok zorlanacağımıda biliyorım bu konuda. Belki eşimle iyi giderse zamanla o da yumuşar. Böyle bir durum yaşayan varmı?

Biz yaşadık böyle bir şey
Kız kardeşim dayak yiyip eve döndü, bir süre sonra barışmak istedi
Rahmetli annem izin vermedi, göndermem, daha beter bir şey olursa ne yapacağız dedi
Ama dinlemedi gitti
İkinci dayağında kafatası çatladı, kulak zarı patlak, sol gözü %30 görüyor ve bu kalıcı hasarları 9 yıldır da devam ediyor.
Sonuç boşandılar, döndüğü süre zarfında bir de bebeği oldu, ondan sonra sefaletine bir de günahsız sübyanı ortak etti
Bir de küçük dipnot ; kurmadığın hayat senin hayatın değil, rahmetli anneme bırak şu kızla uğraşma artık derdim; napim kızım derdi rahmetli eşek dağda geberir zararı eve gelir, nasıl bırakayım kendi haline derdi. Annem kanserdi o zamanlar, neler çekti onların kavgalarından, karnında 80 dikişle savcılık kapılarında süründü kadın, ne oldu, adam ıslah mı oldu, bin beterini yaptı. Kardeşime acımıyorum ama o zaman annemin çektiği eziyet hala içimi acıtıyor, o yüzden benim hayatım diye bir şey yok. Ne zamanki sorunları kendin çözer, babanın kapısına koşmazsın, o zaman hayat senin hayatın olur

Deneyip görmek istiyorsun. Düşüncelerinde haklı olabilirsin canım ama burda kaçırdğın bir ayrıntı var,

"SEN" değil "EŞİN" babanı ikna edecek...

Madem eşinin bu gibi durumları var bir daha gidip uzülüp kendi kendine zulmemetmenin anlamı yok çünkü huylu huyundan vazgeçmez kendine esine saygısı olmayan biri etrafindakilerede saygı gösteremeyecegi gibi herzaman çevresindeki insanları en önemlisi seni üzmekten vazgeçmeyecektir. Defalarca kavga edeceksin ona bişey olmaz sana olur bu sefer o seni kapının önüne koyar nasıl geldiysen öyle Git nasılsa baba kabul eder seni der cogu erkekler böyle "beğenmiyorsan yürü babanın evine" anlayışı mevcut bak tv de binlerce kadın ayrılıp gidiyor bazılarının ailesi çocuklarını kabul etmiyor onlar ne yapsın Emniyettesin kıymetini bil anani babanı üzmeye değmez onlar baş tacı bugün var yarın yoklar her zaman onlar gözümüzün yaşıni silemez

Rahmetli annem izin vermedi, göndermem, daha beter bir şey olursa ne yapacağız dedi
Ama dinlemedi gitti
İkinci dayağında kafatası çatladı, kulak zarı patlak, sol gözü %30 görüyor ve bu kalıcı hasarları 9 yıldır da devam ediyor.
Sonuç boşandılar, döndüğü süre zarfında bir de bebeği oldu, ondan sonra sefaletine bir de günahsız sübyanı ortak etti
cok üzdüldüm :( ve bu hikayeleri duydukca korkuyorum aslina bakarsaniz. Evlendiginden beri mi dayak yiyordu yoksa ilk defa dayak yiyip mi baba evine dondu? soruyorum cunku duygusal siddetin ardindan dayak geliyor diyorlar. bizde dayak olmadi hic, bir fiske dahi vurmamistir bana ama elini kaldirdigi olmustur

Ama dinlemedi gitti
Bir de küçük dipnot ; kurmadığın hayat senin hayatın değil, rahmetli anneme bırak şu kızla uğraşma artık derdim; napim kızım derdi rahmetli eşek dağda geberir zararı eve gelir, nasıl bırakayım kendi haline derdi. Annem kanserdi o zamanlar, neler çekti onların kavgalarından, karnında 80 dikişle savcılık kapılarında süründü kadın, ne oldu, adam ıslah mı oldu, bin beterini yaptı. Kardeşime acımıyorum ama o zaman annemin çektiği eziyet hala içimi acıtıyor, o yüzden benim hayatım diye bir şey yok. Ne zamanki sorunları kendin çözer, babanın kapısına koşmazsın, o zaman hayat senin hayatın olur

Çok üzüldüm canım, biz büyükler ne edersek kendimize ediyoruz ama Allah o bebeğin yardımcısı olsun..

Ama dinlemedi gitti

Allah rahmet eylesin mekani cennet olur insallah.biliyorum ailelerde surukleniyor kötü evliliklere. ben onlarin uzulmesine dayanamiyorum bu yuzdende esimle cok kavgalarimiz oldu zamaninda. boyle anlarda insanin duygulari karmakarisik oluyor insan hazir yuvasini dagitmaktan geleceginden cok korkuyor. ama esimide seviyorum hala sevgisi icimde bitmemis.

cok üzdüldüm :KK43: ve bu hikayeleri duydukca korkuyorum aslina bakarsaniz. Evlendiginden beri mi dayak yiyordu yoksa ilk defa dayak yiyip mi baba evine dondu? soruyorum cunku duygusal siddetin ardindan dayak geliyor diyorlar. bizde dayak olmadi hic, bir fiske dahi vurmamistir bana ama elini kaldirdigi olmustur

İlk evlendiğinde yoktu dayak, sürekli kavga ediyorlardı , iki yıl böyle geçti, evlilik danışmanına gittiler, tam yoluna girer artık derken bu dayak olayı patladı, annemde aldı kardeşimi, ilkinde morluklar, ezikler falan vardı ama ikincide hasar çok büyüktü, üstelik dövüp eve hapsetmiş kardeşimi, kurtarın diye aradı, sonra telefonlar kapandı, yarım gün ulaşamadık, polisle gittik eve, açmadı adam, polis aile kavgası içeri giremem yetkim yok dedi, kaldık öyle ortada annem merdivenlerde yığıldı kaldı kadın, kesin öldürdü kızımı ondan açmıyor kapıyı diye. Kırıp girdik en sonunda, salonun ortasında baygın yatıyordu, omuzlayıp çıkardık, az kalsın polis bana işlem yapacaktı. Geçimsiz adam geçimsiz, bunu kabul edin, insan neyse odur, değişmez. Aksine tolere edildikçe daha da sapıtır, ailelerin anlatmak istediği bu, annemde bunu anlatmaya çalıştı kardeşime, gidersen daha beterini yapacak dedi, yaptı da adam. Bu dayak olayı olduğunda yeğenim kundaktaydı daha, adam onu da odaya kilitlemiş, aç susuz saatlerce ağlamaktan katılmış yavrum. Heyy gidi neler gördük, neler yaşadık, ailelerinizi dinleyin, kimse evladının kötülüğünü istemez

İlk evlendiğinde yoktu dayak, sürekli kavga ediyorlardı , iki yıl böyle geçti, evlilik danışmanına gittiler, tam yoluna girer artık derken bu dayak olayı patladı, annemde aldı kardeşimi, ilkinde morluklar, ezikler falan vardı ama ikincide hasar çok büyüktü, üstelik dövüp eve hapsetmiş kardeşimi, kurtarın diye aradı, sonra telefonlar kapandı, yarım gün ulaşamadık, polisle gittik eve, açmadı adam, polis aile kavgası içeri giremem yetkim yok dedi, kaldık öyle ortada annem merdivenlerde yığıldı kaldı kadın, kesin öldürdü kızımı ondan açmıyor kapıyı diye. Kırıp girdik en sonunda, salonun ortasında baygın yatıyordu, omuzlayıp çıkardık, az kalsın polis bana işlem yapacaktı. Geçimsiz adam geçimsiz, bunu kabul edin, insan neyse odur, değişmez. Aksine tolere edildikçe daha da sapıtır, ailelerin anlatmak istediği bu, annemde bunu anlatmaya çalıştı kardeşime, gidersen daha beterini yapacak dedi, yaptı da adam. Bu dayak olayı olduğunda yeğenim kundaktaydı daha, adam onu da odaya kilitlemiş, aç susuz saatlerce ağlamaktan katılmış yavrum. Heyy gidi neler gördük, neler yaşadık, ailelerinizi dinleyin, kimse evladının kötülüğünü istemez

Cok gecmis olsun uzuldum anneniz ve kardesiniz adina. sizede tabi, abla olarak bunlari yasamakta cok zordur eminim. bizdede kavgalar hic bitmedi evlendik evleneli problemlerimiz var. ailemde daha beterini yapacak diye gondermek istemiyorlar beni. daha dogrusu gidersen bunlari bunlari yasama ihtimalin var diyerek engellemeye calisiyorlar ama ciksam kapidan cikar giderim tabi elimi kolumu baglamiyorlar. umarim kardesiniz kendini toparlamistir. simdi nasil , ne kadar oldu ayrilali? pismanliklari varmi diyecegim ama dayak varmis isin icinde yoktur herhalde.

Esim huysuz bir insan ve malesef büyüklere saygi konusunda cok eksik. Herseye muhalefet bir yapisi var insanlarla iletisimi kötü. is sorumluluguda yok. kabul ediyorum cekilir gibi degil aslinda ama sevgim hala bitmedi. nasil oluyor anlamiyorum kendimi bu kadar kötü hissettiren bir insani hala sevmek neyin nesi bilemiyorum. yapi olarak cok zit karakterlere sahibiz. iyi taraflarida var tabi ama isine gelirse iyi.
Bu kadar kötü özelliğine rağmen barışacaksınız demek...
Sizin gibi kadınlık gururundan bihaber kadınların herşeyi hakettiğine inanıyorum (aldatma, dayak vs )
Kaza geliyorum demez ya bu da aynı hesap
Madem kocanızı aize yıllarca emek vermiş babanızdan daha çok sevip sayıyorsunuz gidin madem
Tek dileğim bir daha dönecek olursanız umarım babanız kapıyı açmaz

Back
X