Eşimle Baş Edemiyorum :)

kumsaldeniz09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2018
20
21
38
36
Merhaba hanımlar;

Daha önce yine bir konu açmıştım. O konuyla alakalı problemi aştık, şuan hiçbir sorunumuz yok.

Şimdiki konum ise eşimle başa çıkamamam :) Eşim hoşlanmadığı herhangi bir şey yaptığımda aynısını yaparak bana karşılık veriyor. Ya da ben öyle düşünüyorum.

1.Örnek: Bir kaç kere kayın validemin isteklerini reddettim. Çünkü yapmayı istemediğim şeylerdi, ben sevmem diyerek teklifini geri çevirdim. Kayın validemin isteklerini mümkün olduğunca kibar bir dille, gerekçelerini anlatarak geri çeviriyorum. Kırıcı olduğumu sanmıyorum onu da belirteyim.

2.Örnek: Eşim benden onay almadan, evimize çay içmeye gelmek isteyen kardeşlerinin isteğine olur demiş. Olaylar ani gelişmiş, eşimin kardeşi arayarak müsaitseniz size çay içmeye geleceğiz demiş, o da buyurun gelin demiş. Telefonu kapattıktan sonra eşim beni aradı, kardeşlerim çaya gelecek dedi, bende o gün çok yorgun olduğumu, bir sonraki gün gelselerdi daha iyi olurdu keşke bana sorsaydın dedim.
Bunları söylerken ritmim biraz düştü tabi ki, eşim moralimin bozulduğunu anladı, istersen tekrar arayım iptal edeyim dedi. Bende gerek yok artık söz vermişsin dedim.

O gün gerçekten aşırı yorgundum. Evde biraz dağınıktı alel acele evi topladım o yorgunlukla. Eşimin yaptığı emrivaki ve yorgunluğunda vermiş olduğu durumla yüzüm biraz düşük bir şekilde misafirleri ağırladım. 4 kişi geldiler yaklaşık 2 saat oturdular.

Eşim tabi ki moralimin bozuk olduğunu anladı. Misafirler gittikten sonra biraz tartıştık. Ben emrivakilerden hoşlanmadığımı, önce bana sorması gerektiği söyledim. O da senin veya benim kardeşlerimizden herhangi birinin evimize gelirken birbirimizden izin alınmasına gerek yok bence, hep beraber aileyiz, böyle durumlarda karşılıklı izine gerek yok dedi.

Senin kardeşlerin bize çok geliyor, hiçbirinde bana sorulmuyor, bana sadece geleceklerini söylüyorsun ki normal olanda bu dedi. Ben de benim kardeşlerimin bekar olduğunu, evin dağınıklığını sorun etmeyeceklerini ve onlara hizmet etmediğini ama senin kardeşlerin gelince ben o yorgunlukla hizmet ettiğimi söyledim. Eşimde benim ailem evin dağınık veya pis olmasını sorun etmez, arkandan konuşacak kadar karaktersiz değiller, gerekirse çay servisini ben yaparım vs... gibi şeyler söyledi.
Eşimin yaptığı emrivakiden çok rahatsız olduğum için eşimle birkaç gün konuşmadım. Gerçekten çok kırıldım yaptığı düşüncesizliğe. Birkaç gün sonra normale dönebildik.

Örnekleri anlatıp, ön bilgi verdikten sonra eşimle başa çıkamadığım kısıma geleyim :)

Eşim normalde annemin,babamın, kardeşlerimin isteklerini geri çevirmez. Elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır. 1.Örnekteki olaylardan sonra eşim, ailemden gelen ricaları geri çevirmeye başladı.
Ben annenin bazı isteklerini geri çevirdiğim için sen de aynısını yaparak bana misilleme yapıyorsun deyince kesinlikle kabul etmiyor.

Savunması şu: Ben arada sen olduğun, senin hatırın olduğu için yapmayı hiç sevmediğim şeyleri yapıyorum. Madem benim hatırım için sen yapmayı istemediğin şeyleri yapmıyorsun, madem evliliğimizde ailemizin isteklerine birbirimiz için katlanmayacağız, ben de bundan sonra yapmayı istemediğim şeyleri kesinlikle yapmayacağım.

İkinci olay ise şu: kardeşim bize 2 hafta kalmak için geldi. Eşime kardeşim bize gelecek 2 hafta bizde dedim. Telefonda morali bozuldu, keşke bana bir haber verseydin dedi, neyse vs... diyerek telefonu kapattı.
Eve gelince morali bozuktu. Hem bana haber vermedin diye kızıyorsun hem de kendin haber vermeden misafir kabul ediyorsun dedi. Ben de misafirlere sen hizmet etmiyorsun, seni rahatsız edecek bir durum yok dedim. O da evde rahat hareket edemiyorum en azından istediğim gibi şort vs... giyemiyorum, yanlarında oturmak durumunda kalıyorum beni gayette etkiliyor dedi.

Eşim sürekli bana misilleme yapıyor, bunları da çok güzel kılıfına uydurarak misilleme yaptığını kesinlikle kabul etmiyor :)

Ben mi yanlış düşünüyorum bu konuda bilmiyorum, sizce yaptığı doğru mu? ben mi abartıyorum?

Sizin eşleriniz de böyle davranıyor mu?

Eve misafir gelince esiniz hizmet etmiyor diye ona sormamaniz sacma..belki isten yorgun gelip dinlenmek istiyor uymak istiyor ve misafir varken onlarla oturup ilgilenmek zorunda kaliyor ve 2 hafta hicte kisa bir sure degil bence..ayrica degil esimin ailesinden birileri komsu bile olsa yorgunum deyipte geri ceviremem...
Ikinizin evi ise madem birbirinizin fikirlerine saygi duymalısınız..konulara yorum yapan biri degilim normalde ama gorunce esinize haksizlik ettiginizi düşündüm

Sen oun ailesine neasıl davranıyorsan oda senin ailene öyle davranıyor bunda kırılacağın bir durum yok.
eşinde güzel bir yol bulmuş haklı adam.
+ kardeşler misafir değildir benim görüşüm onlar haber vermedende gelebilir çok normal yani
abartıyorsunuz

kardeşim bize 2 hafta kalmak için geldi. Eşime kardeşim bize gelecek 2 hafta bizde dedim.
Vallahi kusura bakmayın da emri vakinin alası olmuş üstelik 2 hafta az bir süre de değil yani maşallah...

misafirlere sen hizmet etmiyorsun, seni rahatsız edecek bir durum yok dedim. O da evde rahat hareket edemiyorum en azından istediğim gibi şort vs... giyemiyorum, yanlarında oturmak durumunda kalıyorum beni gayette etkiliyor dedi.
Dibine kadar da haklı, adının misilleme ya da ''artık sen yapmadığın için yapmak istemiyorum'' olmasının ne önemi var ki? Eşiniz sonuna kadar haklı.
Ha emrivakiden hoşlanmazsınız onu anlarım, ama siz daha beterini yapmışsınız zaten

Eşin gayet iletişimi kuvvetli birisi.
Bu anlamda şanslısın.
Göz ardı etmiyor, geçiştirmiyor.
Cevaplarını net ve neye istinaden böyle davrandığını belirtiyor.

Senin yapacağın tek şey:
- Ya bu durumu kabulleneceksin, ben istemediğim sürece hatrı için birşeylere katlanmak zorunda değilim diyecek, ancak eşinden gelen aynı tavırları da kabulleneceksin.
- Ya da aradaki dengeyi sağlayacaksın. Yapmak istemesen dahi yapabileceklerini yapacaksın kayınvalide ve eşinin kardeşlerine karşı tavrın bu olacak, eşin de ona göre davranacak.

Karşılıklı bir mutabakat sağlamadığınız sürece, sen yaptın da ben ondan yaptım sen yapmadın da ben ondan yapmadım şeklinde sürer gider...

Yerinizde olsam, eşim ile oturur düzgünce bir üzerinden geçerdim bu konuların.
karşılıklı uzlaşır, ondan sonra da konuyu kapatırdım.

Malesef kadınlardır ailenin denge mekanizması, o yüzden sizde dengeyi bir şekilde kurmalısınız.

Size biraz daha hakverdim eşiniz emrivaki yapamaz. Ama eğer misafir ağırlarken en az sizin kadar aktif rol alıyorsa siz abartıyorsunuzdur. Ki genelde böyle olmaz..

Eşim gelmek için onu arayan herkes için önce bana sorar. Sonra o tarafa dönüş yapar.
Ama beni arayanlara ben eşimi aramada direk evet veya hayır diyebilirim. Sonra ona haber veririm.
Çünkü eşim yardım eder peşimde gezer, ama plan program bana aittir..

Sizde de durum böyleyse eşiniz bunu büyütmemeli.

İlk evlendiğimiz sene bir iş arkadaşının cuma akşamı yemeğe gelme isteğini direk onaylamıştı. Çalışan biri olduğum halde bana sormadığı için olay çıkardım diyebilirim. Çünkü ona göre yemeğe özenmesek de olurdu. Evime ilk defa gelen insanlar sonuçta. Geri çevirmemiştik ama hiç içime sinmeyen bir menü hazırlamıştım.
Annesi de eşime baya söylenmişti hatta. O son oldu.

Bence yüzde yüz haklı, gayet de güzel sizin yaptığınızı yaparak size aslında bu konudaki tavrınızın ne kadar nahoş olduğunu göstermiş. Eşiniz sizi düşünerek ailenize ne kadar güzel davranıyormuş aslında, ama siz onun ailesine aynı samimiyeti, özveriyi göstermemişsiniz o da kırılmış haklı olarak. Gayet haklı sizinki kardeş de onunki değil mi? Ve ne güzel orta yol bulmaya çalışmış size sen hizmet et dememiş ben hallederim demiş.

Bence kıymetini bilmiyorsunuz.

Alıntı yapayım istedim. Zira hoşunuza gitmeyen yorumları okuyunca konuyu silip kaçacaksınız gibi geldi.

2 saat oturup kalkan eş ailesine karşılık 2 hafta kalacak olan sizin aileniz.

Pessssss diyorum.

Burada kendinize yandaş bulamazsınız.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, kulak ardı etmeyeceğim.

Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkürler.

Konuyu silip kaçmadım, konu orada duruyor. Eski konudaki durumu hallettik, haksız olduğumu kabul ediyorum. Lütfen bu konuyu ve eski konuyu birbirinden bağımsız değerlendirelim.

Eşiniz misilleme yapmıyor ki, siz eşinizin ailesine 2 saat tahammül edemezken eşinizden kardeşinize 2 hafta tahammül etmesini bekliyorsunuz. eşinizin ailesini yakışır biçimde ağırlamayıp surat asmanız bence çok ayıp biz de bütün gün çalışıyoruz ama gelen misafirimize surat asmıyoruz. üstüne bir de kırıldım demişsiniz ki bence eşiniz size kırılmalıydı.

haksızsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…