Eşimle Baş Edemiyorum :)

Eşim isterse kardeşlerimle oturmayabilir, bunu ona da söyledim. Benim suratımın asık olması isteyerek yaptığım bir şey değil ki. Yorgun olunca ister istemez yüzüm düşüyor, bunu eşim de biliyor. Şikayetim eşimin bunları bilerek misafir çağırması.

Nacizane fikrim, eşiniz haklı hatta adaletli gibi görünüyor. Birlikte yaşadığınız eve kim gelirse gelsin (anne,baba,kardeş,akraba,arkadaş vs) mutlaka “eşimi bir arayayım müsait mi” diye sorulması gerekiyor bence. Ve evet bazen eşimiz arada olduğundan dolayı yapmayı istemediğimiz şeyleri yapmamız veya bulunmak istemediğimiz ortamlarda bulunmamız gerekiyor. Tabi misilleme şeklinde değil kesinlikle. Ama burada eşiniz sizin adaletli davranmadığınızı kırıcı olmayan bir şekilde ifade etmiş. Ben de sizin gibiyim biraz aslında “o yapsın ama bana gelince ben niye yapmak zorundayım ki” diye düşünüyorum. Ama dışarıdan bir gözle bakıldığında yaptığımızın yanlış olduğunu anladım :)

bence bu konu da hatalı olduğunuzu, yanlış yaptığınızı kabul edin.. bakın böyle bir platform da konunuza 50 kişi yorum yaptıysa arasından 5 kişi sizi haklı bulmuş. demek ki bu işte bir yanlışınız var. ileri de sizin için daha sıkıntı olur iş ciddi inatlaşmaya girer evliliğiniz yıpranır..

Kusura bakmayın ama çok. Net bariz bir ayrımcılık yapıyorsunuz .esiniz bunu iyice farkederse bence size baya kırılır. Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkasına yapmayın.

eşin sonuna kadar haklı sizn misafir gelince haftalarca kalıyor, eşinizinki bir iki saat bizde aile üyeleri geleceği zaman sormayız birbirimize sadece haber veririz, hem ne yapalı yani ev dagınıkt aolabılır pis te olabilir acil bir durumdan ötürü de gelen olabilir hastalık vs.. gelen zaten herşeyi kabullenip beklenti içinde olmadan gelir..
evde varsa ikramlık birşey ikram edilir, hürmet edilir varsa bir kusur özür dilenir yollanır..
arkadaş vs için yada kalabalık organizasyonlar için fikir sorulabilir ama 2-3 kişi için özellikle birinci derece akraba için eşe her daim sormaya gerek yok bence, önceden yapılan bir plan yoksa buyur edilmeli..
tabi şu da var hasta olursun ailevi sıkıntın olur o ara çağrılmamalı kimse..

Siz eşim ailemi hiç kırmasın hoşuna gitse, gitmese her şeyi yerine getirsin diyorsunuz, ama eşinizin ailesinin size uygun olmayan isteklerini kırmadan dahi olsa kabul etmemek aynı zamanda? Gelecek olan sizin kardeşiniz ise kalmalı dahi olsa nasılsa kendi yakınınız diye, hizmet beklemiyor diye eşinize sadece geliyor demenizi yeterli görüyorsunuz ancak bu biraz 3 kuruşa 5 köfte hesabı olmuyor mu?

Biraz dominant gördüm sizi, eşiniz aynı şeyleri yapmaya başlayınca da önceden yapmadığı için misilleme adı oluyor halbuki değil, o biraz tek taraflı fedakarlık oluyor ve bu durum herkesi yorar. Kimse kendinden seve seve ödün vermez. Ne güzel söylemiş evlilikte karşılıklı fedakarlık diye? Baktı siz istemediğiniz şeylere direkt rest çekiyorsunuz ben neden uğraşıyorum ki diye düşünmüş ki gayet haklı, belki ona da ters geliyor ama sırf sizi hatırınıza yerine getiriyor sizi kırmamak için..

Son düzenleme:
Bizde böyle olmadı işte, direk olarak akşama misafirimiz var denildi, bir üst mesajımda neden problem yaptığımı açıkladım.

İyi de siz hep yorgun hep isteksiz bir insansınız.
Önceki konunuzu halletmişsiniz ama karakteristik özelliğiniz bu.
Kaprisli ve bencil birisiniz...
Bence eşiniz bir süre daha size sabredip bu şekilde kendini ifade etmeye çalışacak, Yaptığınız şeyin ne olduğunu anlamanızı umacak, ki anlamamaya devam ediyorsunuz, sonunda da patlayıp iş kavga gürültüye dökülecek...
bence hazır vaktiniz varken biraz empati yeteneginizi geliştirmeye bakın. Eşinizin ailesi ile de aile olmayı öğrenmeye bakın...

Eşimle abisi çok yakın, iki arkadaş gibiler ama kesinlikle haber vermeden birbirimize gidip gelmeyiz. Eşim bekarken de bu durum böyleymiş. Hatta biz abisini arayıp size geleceğiz dediğimizde mutlaka önce eşine sorup öyle dönüş yapar.

Eşim yorgunum gelmesinler dese mutlaka ertelerim, dediğim gibi bilerek somurtmuyorum, aşırı yorgun olunca yüzüm düşüyor. Aslında benim derdimde o insanları o şekilde ağırlamış olmam. Belki yanlış anladılar, gelmelerini hiç istemiyorum izlenimine kapıldılar bilemiyorum. O izlenimi vermiş olma ihtimalim beni daha çok üzdü.

Bilerek surat asmadığınızı anlamışlardır. Kötü ağırlanacak bir durum da yok. Maksat muhabbet olsun. Bir dahakine daha dikkatli olursunuz. Siz de daha yapıcı olursanız, eşiniz de düzelir bence.

Okudum tekrar okudum siz haksızsınız kabul edin lütfen.
eşin hem haklı hemde cok beyefendi

Aslında eşim ne yapardı biliyor musunuz ilk zamanlar, ablası arayıp geleceğiz deyince bana verirdi telefonu:)

Yani bi sure sonra devam edemedim. Esimin kardesi 2 saatligine cay icmeyw gelcek evim daginikmis falan filan. Yahu at bi odaya herseyi koy cayini salonda agirla.gercekten son konulari okuyorum da yorum yapan bazi arkadaslara katiliyorum bide ben kendimi kati sanirdim . Ne kadar nazlisiniz. Bide esinin kardesine surat asmissin ki adamla tartismissiniz. Bende olsam ayni esiniz gibi davranirdim . Kisasa kisas kendinize yapilmasini hoslanmadiginiz seyleri baskasina yapmayin. .. belki anlarsinjz diye yapiyor sanirim ama boyle anlayissiz olursaniz her konuda olmaz

yani çalışan biriysen bende bana sorulmadan gelinmesini istemem o yönde haklısınız ama sizde eşinize gelebilirlermi diyebilirsiniz kardeşiniz gelcekse. bnmde kardeşlerim bekar bi sokak altta oturuyolar ama yinede eşime sorarım yada söylerim baktım morali bozulur gibi oldu reddederim çok normal. kardeş davetle izinle gelcek değil elbette ama çalışan bayan için davetlede gelebilir. bnm evime kuzenlerm gelmiyor çalışıyorum die o derece hassaslar. yada gündüzden yada akşamdan haber verirler. eşim sormadan kabul etmez etse bile mutlaka bi açıklaması bvardır yada beraber yapalım ne yapılcaksa reddedemedim ayıp olur die der. bence sizdede hata var. böyle misillemeler iki tarafada zarar verir konuşmayı deneyin

Aynı benim eşimde misilleme yapıyor.beni cıldırtıyor bazen

Bu sitedeki konuları görünce nerede o eski gelinler diyorum. :)
Sanarsınız ki premses. benim kardeşim 2 saat oturmak için bize gelecek ve ben karım dan izin isteyeceğim öyle mi. Pardon da hangi hakla ne cürretle böyle birşey söylüyorsunuz. O ev eşinizin ve sizin eviniz. Yemeğe çağırmamış yatılı değiller, bir çay için mi bu tantana. Bide kendi kardeşi 2 hafta kalacakmış... oldu başka...
Valla eşindeki peygamber sabrına hayran kaldım.
-kaynanamın isteklerini reddettim kibarca
-eşim ailemin isteklerini geri çeviriyor

Abartmişsiniz bence de.
Tel de caya geleceğiz demisler.o an esiniz kapatip sizi arayip izin mi alsaymiş.
Durum oyle gerektirmiş.
Ayrica da sizi anliyorum.bende istemedigim karsi taraf icin hep bahane uydururum.
Siz de yorgunlugun arkasina siğinmissiniz.
Oysa ev daginik ta olsa hazirliksiz da olunsa bir caresi bulunuyor işte.

Bence esin sonuna kadar hakli ve senin davranislarin cok yanlış. Kardeslerinin 2 saat gelmesini sorun ediyorsun ama senin kardesin 2 hafta kalmak icn gelebiliyor. Ben asla evimde 2 gunden fazla kalacak misafir istemem sahsen adam hakli yani 2 hafta boyunca evinde rahat hareket edemeyecek. Istiyorsunuz ki esiniz sizin ailenizi sevsin saysin el ustunde tutsun bir dedigini iki etmesin ama siz rahatinizdan hic odun vermeyin. Bence bu tavirlari degistirin esinizi evden sogutursunuz. Ayrica siz adamla degil adam sizle bas edemiyor bence yanlis baslik atmışsınız sevgiler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…