Eşimle Baş Edemiyorum :)

Sen hiçbir şey yapma ama eşin ailenin isteklerini yerine getirsin, misafirlere karışmasın vs vs vs.
Ama sen aynısını yapma.
Çok bencilsiniz bence. Eşiniz sonuna kadar haklı. Bu şekilde devam ederseniz de ilerde çoook sorun yaşarsınız. En azından ben olsaydım yaşatırdım o sorunu, surat asıp oturmak, istekleri reddedip kendisi tersini beklemek, benim misafirime karışıp kendisi nisafir getirmek neymiş görürdü. Bunlar hassas noktalardır dikkat edin bence.

Bu arada eşim bana sorar gerekirse erteler. Misafirler olunca benimle birlikte koşturur, tek yapmam. Ben misafiri çağırır kabul ederim. Ama bunun sebepleri var. Gelenlerle sorun yaşayıp yaşamamış olmam. Zamanında sorunlar yaşadığım insanlarsa benim onayım bu anlamda gerekir. Ruh halime göre kabul eder ya da etmem. Ama sizde bu durum yok sanırım.

Son düzenleme:
Misilleme yapmıyor size.
Sadece fazladan fedakarlığı hak etmediğinizi düşünüyor ki, haklı. Böyle şeyler karşılıklı anlayışla ilerler.
Siz onun ailesine istemediğiniz şeyleri yapmak zorunda değilsiniz elbet.. o zaman o da size yapmak zorunda degil. Neden takılıyorsunuz ki?
Aptal yerine koyulmaya eyvallah mı etsin adam?

Ayrıca 2 hafta evde baldızla yaşamak istememesi çok normal.
2 saatlik çaya gelen misafire surat yapan eşin kardeşini güle oynaya mı kabul etsin evine?

arada böyle olur pürüzler evliliğiniz yıpratmayın inat uğruna lütfen eşiniz ne güzel sizinle iletişim halinde.

Size cevap vererek genel konuşuyum.

Problem ailesinin misafirliğe gelmesi değil. Benim çok yorgun olduğum bir gün (yorgunluktan dizlerim titriyordu) bana sorulmadan eve misafir çağırılması. Yorgun olmasam emin olun hiçbir problem yok. Başımın üstünde yerleri var ama ben yorgun olunca suratım asılıyor ister istemez yüzüm düşüyor. Misafiri layıkıyla ağırlayamadığımı düşününce o da moralimi bozuyor.

Demek istediğim başka bir gün misafirin çağırılması, benimde güzel bir şekilde misafirimi ağırlamam.

Eşiniz çok mantıklı bir adam.Davranisi da çok haklı.Ama sizin yaptiklariniz daha sinir bozucu tam kavga çıkarmalık.size iyi bile sabır ediyor bence.o bir kere mecbur kalmış 2 saatlik cay icme isteklerine evet demis.sizinkileri sayamıyorum bile daha çok.Bide baş edemiyorum diyorsunuz.Daha napicaksiniz Ki?

misafir hakkında size hak verdim ama sonuçta misafiride reddedemezdi eşiniz size sormadan emrivaki gibi olmuş sizde yorgunmuşsunuz o yönden haklısınız.

bizimkide kısasa kısas bir adam malesef, o yüzden bişy diyemiceğim :)
onun yapmadığını yapmam , o yapmadığımı yapmaz

her konuda böyleyiz, o yüzden istemesekte yapmak daha iyi
çünkkü benim ailem yapı gereği alıngan :)

anlattıklarına dışarıdan bir gözle bakmamızı istiyorsan

kesınlıkle eşin haklı ,

herşeyi kendine göre çeviriyorsun ,

gelen misafir yabancı değil sonuçta kardeşleri habersiz gelmelerinden çok daha iyi haber vermeleri ,
eşin senın ailenı kırmıyorsa yapmaktan hoşlanmadıgı şeyi bile yapıyorsan sende yapmalısın kusura bakma ,
hem evine yatılı gelecek olan misafiri nasıl eşine sormadan kabul edersin ,
ben olsam iyi kavga ederdim senle ,

Eşiniz kardeşinizin sizde kaldığı 2 hafta içinde hiç yorgun olmayacak mı? Yada hiç canı sere serpe evinde yayılmak istemeyecek mi? Bence bu daha büyük bir sorun

ama düşünsenize kardeşiniz size geleceğim dedi eşiniz yorgunum diyor kardeşinize enişten yorgunmuş yarın gel derken mahcup olmazmısınız? veya kardeşiniz geldiğinde eşiniz de yorgunum deyip somurtup otursa?

ben en son bayram da grip olmuştum yatak döşek yatıyordum ve evim aşırı dağınıktı. yatağımda terlemeye çalışırken eşimin kuzeni aradı size geliyoruz müsaitseniz dedi tabi ki bekliyoruz dedim. kalkıp o halimle evi toplayıp gayette hizmet ettim.. eşiniz sizin için bir şeylere katlanıyorsa siz de katlanmalısınız..

eve gelen misafiri hele hele kardeşleri asık suratla ağırlamak affedilemez birşey.
kendi kardeşleriniz gelince siz hizmet etmiyor olabilirsiniz ama eşiniz akşam onlarla oturmak istiyor mu bakalım. belki onunda canı onları görmek istemiyor. ama size hiçbir şikayet belirtmemiş.
eşiniz çok haklı çokta güzel taktikler geliştirmiş.

Bizde böyle olmadı işte, direk olarak akşama misafirimiz var denildi, bir üst mesajımda neden problem yaptığımı açıkladım.

Kardeşler genelde misafir olarak kabul edilmez. Yani utanılacak, sıkılacak bir durum yoktur. Aradaki mesafeye de bağlıdır bu durum.

Benim kardeşim arar çay koy geliyorum der bitti. Diğeri haber vermeden çıkar gelir. Ben çıkar çat kapı eşimle giderim. Evleri dağınık olur vs güleriz. Eşimin kardeşleri mesafelidir gelmeden ararlar, onay isterler vs. Biraz soğuklardır. Eşim de kendi kardeşlerine giderken böyle davranır, misafir gibi oturur gelir. Ama bizimkilere alışınca çat kapı gider bana der kalk kardeşingile gidelim, mutfağa geçer dolabı açar içeceğini alır vs. Samimiyetle akakalı. Eşin ve kardeşleri çoook samimiler ise, aralarında misafirlik bir durum olmaz, geri çeviremez, soğuk duramaz, durursa da ayıp eder. Ben çook sinirlenirim mesela. Eşim öyle yapsa feci kavga çıkar. Ama o sinirlenmez çünkü ilişkiler farklı.

Sizin kardeşiniz gelse eşiniz yorgunum dese erteler misiniz burası önemli? Ya da suratı düşse o insanlara mahcup olsanız? Sizin ailenin istekleri reddedilse ama eşiniz sizden istekleri yerine getirmenizi beklese ne olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…