Eşimle başbaşa vakit geçirmek istiyorum artıkk

Ailesi hakkinda bi şey derim ya da dedigimi yanlış anlar diye ne kadar korkuyorsun. Çünkü böyle bir durumda o da senin ailene cephe alıyormuş.

Şimdi sen gel beni dinle;

Adam seninle vakit geçirmek istemiyor.
Adam kendi ailesinden birilerini peşinize takip gezdiriyor ve daha kötüsü sana fikrini bile sormuyor.
Adam seni sürekli ailesinin evine götürüyor, senin sıkılman onun umrunda bile değil.
Ve sen bütün bunların üzerine "cümbür cemaat gezmek istemiyorum" bile diyemiyorsun. Bak diyemiyorsun, bu beceri ve yeterliğin yok. Çünkü aynı şeyi o da senin ailene yapacak diye korkuyorsun.

Ve tam bu noktada daha feci bir gerçek ortaya çıkıyor. Onun ailesi ile senin ailenin bir olmadığı gerçeği. Senin ailen gezmelerinize katılmıyor, sen aileni her organizasyona katmiyorsun. Ailen kendi halinde muhtemelen başka bir sehirde takılıyor.

Birbiri ile denk olmayan iki şey nasıl olur da misilleme malzemesi olur? Ancak biri korkan, öteki bastıran iki karakter olursa o zaman olur.

Sen korkan sinen taraf. Kocan bastıran,intikam alan taraf.

Nasıl evlilik bunlar ben anlamıyorum.

Derdinizi bile anlatamıyorsunuz. Intikam alacak diye korkuyorsunuz. Haklı olduğunuz bir davada bile bir kelimeyi 40 kere düşünüp söylüyorsunuz.

Bu durum asla normal değil.

Eşinizin geçinmeye gönlü var mı sizce?

Sizi görümcelerinizle gezmeye götürüyor. Fikrinizi almadan kuzen ekibini çağırıyor. Ailesinin evine saatlerce oturmaya götürüyor, gönülsüz oldugunuzu bile bile. Bu sebeple şimdilik iyi geçiniyorsunuz.

Çünkü sesinizi bile çıkaramadan ne derse onu yapiyorsunuz. Azıcık itiraz etmeye hakkınız yok. Çünkü misillemeden,intikam almaktan korkuyorsunuz.

Durumunuz tam olarak bu.

Bu şekil bir evliliğe ne diyebilim ki ben.

Eşitlik yok. Adalet yok. Anlayış yok. Hos görü yok.

Misilleme var. Intikam korkusu var. Emrivaki var. Derdini anlatmaktan korkma var.

Bu durum benim evlilik anlayışımın çok uzağında.

Size verebileceğim tek tavsiye;eşinizle iyi geçinmek istiyorsaniz sonsuza kadar susun.
Kavga istemiyorsaniz, onun size biçtiği hayati yaşayın.

Yok illaki rahatsiz olduklarımı dile getirecegim diyorsaniz da; eşiniz paşazadesinin her türlü inkitam ve yıldırma politikasina hazır olun çünkü bu yol oraya gidiyor.

6 senedir kk üyesiyim. Bu tip kocaları iyi bilirim.
Helal olsun mükemmel anlatmışsınız. Sonuna kadar takılıyorum benim kocamda böyleydi ses çıkarmadan güvenmeden dik durmadan çözülmüyor.

Herkese merhaba bu ara çok bunaldım eşim şuan yoğun çalışıyor eve geliyor aynı rutin şeyler işte. Eskiden yine iyiydi işi o kadar yoğun değildi birlikte bir şeyler yapmaya daha çok vaktimiz olurdu. Aynı evdeyiz evet birbirimizi sürekli görüyoruz ama evde rutin olunca insan bir değişiklik, açılmak istiyor. Eşimle başbaşa vakit geçirmeye ihtiyacım var hissediyorum ama o bir yere gideceğimiz zaman görümcemleri arıyor onlarıda çağırıyor, gezmeye gitsek dönüşte mutlaka kaynanamlara gidiyoruz 3-4 saatimiz orda geçiyor eve geliyoruz. Ya da kuzenlerine haber veriyor onlarda geliyor. Sanırım bu durumdan artık çok sıkılmaya başladım hatta patlama noktasına geldim tamam arada gidilir böyle şeyleri bende severim ama şuan hiç kaldıramıyorum. İstiyorum ki şöyle dışarı çıktığımızda doya doya bir vakit geçirelim tadını çıkartalım ne bileyim bir şeyler yarım kalıyor gibi hissediyorum hep. İlk başta pek sorun gibi gelmiyordu ama gitgide canım sıkılmaya başladı. Bir haftasonu ful çalışıyor diğer haftasonu çalışmıyor o zaman sadece bize ait olsun istiyorum artık. Zaten kaynanamla geçmişte çok sorun yaşadığımız için aramız yok. Oraya gittiğimde doğru dürüst kimseyle konuşmuyorum bile hep bir negatif enerji, kasvetli bir ortam var. Ayrıca biliyorum bana çalış diyeceksiniz en kısa zamanda işe gireceğim zaten kendimi oyalamayı bilende bir insanım yani boş vaktimde film, kitap, oyun ne ararsanız… zamanın nasıl geçtiğini bilmem bir bakarım akşam olmuş. Arkadaşlarımda var birbirimize gelir gideriz. Haftanın iki üç günü ya arkadaşlarım bendedir ya ben onlarda. Sorunum gerçekten eşimle başbaşa vakit geçirememek, ilgi. Bunu uygun bir dille eşime nasıl söyleyebilirim sizce ? Annesini kardeşlerini istemiyormuşum gibi algılamasını istemiyorum. Okuduğunuz için teşekkürler fikirleriniz benim için çok değerli
Genel olarak söylemeyin sadece o haftasonuna ait bir planmış gibi söyleyin. Bu haftasonu hiç bir yere çıkmasak olur mu ? Yada bu haftasonu tlf kapatalım mi gibi söyleseniz.

başbaşa ve doyarak zaman geçirmek istediğiniz ifade ettiniz mi?
Kök aileyle ilgili bir sorundan dolayı olmadığını ama başbaşa bir yerlere yetişmeye çalışmadan özgürce vakit geçirmek istediğiniz söylemek durumundasınız.
Başka türlü çözüm olmaz ki.

Aileleri katmadan neden eşinin seninle başbaşa vakit geçirmek istemediğini sor. Suçlar bir dille değil.
Ben dili kullanmak her zaman daha çok işe yarar. İsterdim ki, beklerdim ki gibi cümlelerle..
Belki de birbirinize kafaca uymuyorsunuzdur. Bu şekilde yapılan evlilikler çok fazla. Evliliği sonuç gibi gören bir milletiz. Sonsuza dek mutlu yaşadılar falan..

İki tarafta anlayışsız bence . Evde olduğu zamanlarda güzel vakit geçirin . İsim - şehir oynayın , ne bileyim resim tamamlama vs . Evde fırsatınız varken ellerinize telefon alıp ona bakmayın mesela . Biz bazen oturma odasının ortasına çarşaflardan çadır kurarız ev pikniği , ev kampı yaparız . Evde de yapılacak bir sürü keyifli etkinlik var bence .
Sizin aileniz sanırım uzak size . Hiç ailenizden bahsetmemişsiniz . Belki de kıskanıyorsunuz içten içe.
Mesela ben erkek kardeşime yakın olsam , 15 günde bir görmek isterim. Çünkü hayat çok kısa. Evet bir görümce olarak ben de gelinizmle gezmeyi pek sevmem . Çünkü kardeşimin eline bir yapışır , sanki Japon yapıştırıcısı mübarek 😂 onların 2 kız , bizim 2 oğlan başıma kalır . Ha şikayetçi olmam , kardeşimle vakit geçirmek bana iyi gelir, kardeşimin hatrına katlanırım . Çünkü yılda 10 gün beraber olabiliriz .
Evde rutin işte diyorsunuz . Evi rutinlikten çıkarın . Eşinizin yakasından düşün biraz .
Bazı üyeler de ıyyy iğrenç demişler 😂 te Allahım ya . Benim de 2 tane görümcem var , yine yılda 7 gün görüştüğümüz . Her gün beraber bir etkinlik planlarız ve ben çok mutlu olurum onlarla zaman geçirmekten . 15 yıldır tanırız birbirimizi ve bir kere aramızda sıkıntı olmadı çok şükür.
Bu sorunlar tamamen iletişimsizlikten kaynaklı bence . Siz önce kendinizle konuşun . Tam olarak istediğim iyi niyetli olarak eşimle zaman geçirmek mi deyin . Sonrasında evetse cevabınız zaten içtenlikle yapılan bir konuşma çözer bu sorunu . Eşiniz biraz yaklaşır siz biraz yaklaşırsınız orta yolu bulutsunuz. Ama böyle iki taraf birbirine anlayışsız olursa olmaz . Ha anlattınız konuştunuz sorunu çözemediniz o zaman ya dik duracaksınız ya da bu deveyi güdeceksiniz .
Size tavsiyem çocuk olmadan halledin sorunlarınızı .

Bunu eşinizle konuştuğunuzda sizi anlayacaktır diye düşünüyorum.uygun bir üslupla hallolur bence.eşinizin karakteride önemli tabi.romantiklikten uzak biriyse baş başa olmaktan kaçınıyor olabilir bilemedim.

Şurada "aman eşim kırılmasın, aman yanlış anlamasın" diyerek her şeyi içine atan ne kadar kadın varsa hepsi mutsuz. Haklı olan sizsiniz, niye bu kadar çekiniyorsunuz? Eşiniz her yere ailesini çağırırken çekiniyor mu sizden? Sizin mutsuz olacağınızı düşünüyor mu?
Olduğu gibi dümdüz söyleyin işte derdinizi.

2 kardeşim var görümce olup istenmedigimi düşününce bi gerildim şu an :eek::eek:

Eşinizle güzelce konusun ama direkt suclayici degil anlayacagi dilden konusun. Bos gunlerinizde en az bir gun sadece sizin olsun beraber vakit gecirdikce oda algilsr artik ona gore davranir diye düşünüyorum. Sürekli görümce kaynana ile takilmakda bi yere kadar dusuncesi bile darliyo insani

Herkese merhaba bu ara çok bunaldım eşim şuan yoğun çalışıyor eve geliyor aynı rutin şeyler işte. Eskiden yine iyiydi işi o kadar yoğun değildi birlikte bir şeyler yapmaya daha çok vaktimiz olurdu. Aynı evdeyiz evet birbirimizi sürekli görüyoruz ama evde rutin olunca insan bir değişiklik, açılmak istiyor. Eşimle başbaşa vakit geçirmeye ihtiyacım var hissediyorum ama o bir yere gideceğimiz zaman görümcemleri arıyor onlarıda çağırıyor, gezmeye gitsek dönüşte mutlaka kaynanamlara gidiyoruz 3-4 saatimiz orda geçiyor eve geliyoruz. Ya da kuzenlerine haber veriyor onlarda geliyor. Sanırım bu durumdan artık çok sıkılmaya başladım hatta patlama noktasına geldim tamam arada gidilir böyle şeyleri bende severim ama şuan hiç kaldıramıyorum. İstiyorum ki şöyle dışarı çıktığımızda doya doya bir vakit geçirelim tadını çıkartalım ne bileyim bir şeyler yarım kalıyor gibi hissediyorum hep. İlk başta pek sorun gibi gelmiyordu ama gitgide canım sıkılmaya başladı. Bir haftasonu ful çalışıyor diğer haftasonu çalışmıyor o zaman sadece bize ait olsun istiyorum artık. Zaten kaynanamla geçmişte çok sorun yaşadığımız için aramız yok. Oraya gittiğimde doğru dürüst kimseyle konuşmuyorum bile hep bir negatif enerji, kasvetli bir ortam var. Ayrıca biliyorum bana çalış diyeceksiniz en kısa zamanda işe gireceğim zaten kendimi oyalamayı bilende bir insanım yani boş vaktimde film, kitap, oyun ne ararsanız… zamanın nasıl geçtiğini bilmem bir bakarım akşam olmuş. Arkadaşlarımda var birbirimize gelir gideriz. Haftanın iki üç günü ya arkadaşlarım bendedir ya ben onlarda. Sorunum gerçekten eşimle başbaşa vakit geçirememek, ilgi. Bunu uygun bir dille eşime nasıl söyleyebilirim sizce ? Annesini kardeşlerini istemiyormuşum gibi algılamasını istemiyorum. Okuduğunuz için teşekkürler fikirleriniz benim için çok değerli
Yanlış anlamayında eşiniz pek istemiyor gibi

Ben yerinizde olsam rahatsız olduğum şeyleri dosdoğru söylerdim herhalde. İnsan olan da anlar zaten.

2 kardeşim var görümce olup istenmedigimi düşününce bi gerildim şu an :eek::eek:

Eşinizle güzelce konusun ama direkt suclayici degil anlayacagi dilden konusun. Bos gunlerinizde en az bir gun sadece sizin olsun beraber vakit gecirdikce oda algilsr artik ona gore davranir diye düşünüyorum. Sürekli görümce kaynana ile takilmakda bi yere kadar dusuncesi bile darliyo insani

Aslında mesele görümce, kaynana bile değil. Ben eşimle vakit geçireceksem kendi arkadaşlarımız yada kendi ailem de o kadar dahil olsun istemem. Bence bunu yansıtmalı arkadaş mevzu yoksa bambaşka problemlere evrilir. Ki problem de kapıda duruyor belli ki.

Back
X