- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.051
- 498
- Konu Sahibi angelina 34
-
Anadoluda ne yazık ki öyle bir karsılıgı var.kelimelere o anlamları yükleyen bizleriz ama. Benim babam da çok esmer kardeşim de. Kara kelimesini çok kullanırız hitaplarda. Sanırım kadınlar bu konularda biraz daha hassas. Annem de sarışın küçükken bayağı beyaza dönük sarıymış. Sarı lakabı aile içinde hala. Ben de esmere yakınım baba baskın tabi. Ama hiç bunun kötü bir şey olduğu algısıyla büyümedik sanırım bana garip geliyor.
Bak doğru diyosun ben lohusa olduğunu unuttum bir anlık.hormonların etkisi de olabilir lohusa sonuçta
Yok artik daha nelerBu psikolojik bir şiddet. Heleki çocuğunun babası sana böyle bel altı cümleler kurabiliyorsa onun erkekliginide sorgulamak lazım. Şiddet gördüğün yerde duramayacaksın ayrilicaksin. Şimdi o lafları yapan ilerde seni aldatabilir bunu unutma. Kimse senden ve çocuğundan önemli değil.
Neee?Bu psikolojik bir şiddet. Heleki çocuğunun babası sana böyle bel altı cümleler kurabiliyorsa onun erkekliginide sorgulamak lazım. Şiddet gördüğün yerde duramayacaksın ayrilicaksin. Şimdi o lafları yapan ilerde seni aldatabilir bunu unutma. Kimse senden ve çocuğundan önemli değil.
Anadoluda ne yazık ki öyle bir karsılıgı var.
Ben güzel kadın severim.
Önemli olan hatlar. Gözle ifade ve gülüş. Esmer olup çok güzel kadınlar var.
Ama Anadoluda güzellik algısı Baska. Yogurt gibi tenin yoksa ı ıh.
Canım bence senin bu konuda takıntın olduğu için alınganlık yaptın ..Kızlar konuya söyle giriş yapayım.ben biraz esmerce bir bayanım.cocuklugum boyunca kara kiz diye dalga gecildim.neyse şimdi tabiki o esmerligim kalmadı.esimin ailesi de biraz beyaz ten takintililar.yeni doğum yaptım.allahima şükürler olsun sağlıklı çok tatlı bi kızım oldu.kizim da benim gibi esmer doğdu.bir kaç kez esimin tarafı kara kiz falan diye bebeğimi sevdiler.esimde bugün otururken şöyle dedi kızın iyice kararmış bugün dedi.benim tepem attı.basladik kavgaya.her zamanki gibi beni suçlu buldu.diyoki ne var o lafta.simdi konuşmuyoruz.sizce kim haklı.bir sürüde hakaret etti.psikolojim bozukmus nankormusum cinsmisim neler neler.aglamaktan helak oldum.onun umrunda bile değil.
Ben esmer değilim kiYookkk artik. Eşiniz ve siz cok mu beyaz tenlisiniz? Cocuk esmer oldu diye bu kadar sinirlenecek, teni acilinca guzel oldu diye mutlu olacak bir adam esmer bir kadinla evlenmezdi herhalde.
Eşler esmer olmasa bile cocugun esmer olma durumu var o ayri ama o kadar takan evlenmez herhalde.
Cocugunuz ten rengi acilmaya da bilirdi. Ne kotu birsey.
Evet bir arkadaşım da esmer güzeli. Diyor ki çocukken çok dalga geçtiler ama şimdi çok beğeniyorlarBiraz sarılığı var.elleri pamuk gibi beyaz.allah biliyor hiç bana benzesin istemedim.cocukken çok dalga geciyolardi benle ama rabbimin takdiri.babasi bile böyle yapınca sanki eski günlerime döndüm.
6 ay önce bende doğum yaptım
İkizlerim oldu . Oğlum beyaz tenli kızım esmer tenli dünyaya geldi. Bayağı kara kızdı balım benim. Doğum sonrası iki aile bir arada olunca klasik tartışmalar yaşandı. Çocuk bakımı vs. Kızımıza ben dahil herkes esmer derken hatta sizdeki gibi kara kız denildi. Bir defasında ben dedim eşim ayağıma öyle bir tekme ile vurdu ki dürtme niyetiyle benim kızım kara değil diye. Sinirleniyordu kızıma öyle demeyin kızım kara kız değil derdi. Doğduğu andan beri araların da özel bir bağ kızım babasını haksız çıkarmadı rengi bayağı açıldı. Eşim bir mutlu bazen söyleniyor herkes sana kara kız dedi de baban arkandaydı diye. Fıstık gibi oldu kızım der. Eşinin kızın demesi garip hani bazen bizde takılırız anası kılıklı der oğluma. Ya da ben ona babası tipli de acaba o da öyle mi dedi gerçi sen daha iyi anlarsın öyle bir takılma gibi deseydi bu kadar zoruna gelmezdi.
Ben esmer değilim kieşim çocuk esmer oldu diye sinirlenmiyordu. Çevredekilerin bunu alay konusu etmesine sinirleniyordu. Sorunda burda zaten çocuk o melek esmer olur buğday olur beyaz olur kırmızı olur fark etmez insanların renkle, dinle, ırkla alay etme gibi bir hobisi var bu bizim toplumumuzun en büyük problemi. Eşim buna kızıyordu alay etmelerine yoksa sanki esmer oldu ya da tam tersi kavruk seven insanlar var beyaz oldu diye evlattan mı geçilecek.
Bizde abime kara diye seslenilir aile içinde, çocukken daha esmerdi şimdiye nazaran ama kaldı adı öyle. Kadınların bu konularda daha hassas olduğu konusuna katılıyorum bende.kelimelere o anlamları yükleyen bizleriz ama. Benim babam da çok esmer kardeşim de. Kara kelimesini çok kullanırız hitaplarda. Sanırım kadınlar bu konularda biraz daha hassas. Annem de sarışın küçükken bayağı beyaza dönük sarıymış. Sarı lakabı aile içinde hala. Ben de esmere yakınım baba baskın tabi. Ama hiç bunun kötü bir şey olduğu algısıyla büyümedik sanırım bana garip geliyor.
Kötü bir şey değil ki birine kara veya esmer demekBizde abime kara diye seslenilir aile içinde, çocukken daha esmerdi şimdiye nazaran ama kaldı adı öyle. Kadınların bu konularda daha hassas olduğu konusuna katılıyorum bende.
Ayrıca kızın lafına cevaplarda da çok takıntılmış, arada bizde kullanırız eşimle bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum.
Bizde abime kara diye seslenilir aile içinde, çocukken daha esmerdi şimdiye nazaran ama kaldı adı öyle. Kadınların bu konularda daha hassas olduğu konusuna katılıyorum bende.
Ayrıca kızın lafına cevaplarda da çok takıntılmış, arada bizde kullanırız eşimle bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum.
nasıl yaniBu psikolojik bir şiddet. Heleki çocuğunun babası sana böyle bel altı cümleler kurabiliyorsa onun erkekliginide sorgulamak lazım. Şiddet gördüğün yerde duramayacaksın ayrilicaksin. Şimdi o lafları yapan ilerde seni aldatabilir bunu unutma. Kimse senden ve çocuğundan önemli değil.
Esmer Kız çocuklarına kara kız demenin kötü bir şey olduğunu gerçekten burada gördüm ilk defa. Çocuklarla zaten hafif alaylı şakalı konuşulur.Siz esmersiniz demedim. İkiniz de cok beyaz oldugunuz icin mi esiniz sinirlendi bu kadar diye sordum. Kara demek alay mi? Sarisin beyaz bir bebek olsa ve bebeginize sari kiz, sari deseler esiniz ayaginiza vuracak kadar sinirlenmezdi simdi.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?