Esimle birbirimize girdik

Anadoluda ne yazık ki öyle bir karsılıgı var.
Ben güzel kadın severim.
Önemli olan hatlar. Gözle ifade ve gülüş. Esmer olup çok güzel kadınlar var.
Ama Anadoluda güzellik algısı Baska. Yogurt gibi tenin yoksa ı ıh.

Yok artik daha neler

Neee?

Güzellik içten gelen bir şey dış görünüşle alakalı değil bence. Mutlu kadın güzeldir. Kendini güzel hisseden kadın güzeldir.
Karalık sarılık boş yani.
bence konu sahibinde lohusa depresyonu etkisi var gibi. Sizin kızınız da yine çevreden bir şeylerden etkilenmiş olmalı ki karayı hakaret olarak algılamış. Muhtemelen konu sahibi de eskiden ber böyle bir şeye maruz kaldı. Ama biz bunun kötü bir şey olmadığını ifade edebiliriz çocuklarımıza :)

Canım bence senin bu konuda takıntın olduğu için alınganlık yaptın ..

Ben esmer değilim ki eşim çocuk esmer oldu diye sinirlenmiyordu. Çevredekilerin bunu alay konusu etmesine sinirleniyordu. Sorunda burda zaten çocuk o melek esmer olur buğday olur beyaz olur kırmızı olur fark etmez insanların renkle, dinle, ırkla alay etme gibi bir hobisi var bu bizim toplumumuzun en büyük problemi. Eşim buna kızıyordu alay etmelerine yoksa sanki esmer oldu ya da tam tersi kavruk seven insanlar var beyaz oldu diye evlattan mı geçilecek.

Ben beyaz tenli, yeşil gözlüyüm. Ama sıkıntı şu ki plajda 'ohaa şuna bak, peynir gibi leyn bu' diye laf duymuşluğum çoktur. Bacak rengimden dolayı kilotlu çorapsız etek giyemem.

Var böyle ten rengine takık insanlar. Bir komşumuz vardi ne güzel sarışın renkli gözlüsün neden gidip kara biriyle evlendin dedi birdaha evime giremedi.
Evlendikten sonra esmerleşmediniz heralde. Ağlamayın üzülmeyin ama birdaha söylememesi için ciddi anlamda uyarın

Biraz sarılığı var.elleri pamuk gibi beyaz.allah biliyor hiç bana benzesin istemedim.cocukken çok dalga geciyolardi benle ama rabbimin takdiri.babasi bile böyle yapınca sanki eski günlerime döndüm.
Evet bir arkadaşım da esmer güzeli. Diyor ki çocukken çok dalga geçtiler ama şimdi çok beğeniyorlar

Kızım da aşırı esmerdi, hafif turuncuya çalan esmerlikti. Ellerini gören soruyordu. Elleri niye böyle sudan çıkmış gibi bembeyaz diye. Meğer uzamış sarılık yüzünden öyleymiş. Anne sütündeki bazı maddeleri karaciğer parçalayamıyormuş, sarılık uzuyormuş. Dört aylıkken ancak geçmişti.

Yok artık
Bunun biraz daha ötesi ırkçılık resmen
Hem sizin hem eşinizin tavrı çok yanlış
Bu kafayla kızınız da ten renginin bir önemi var sanarak büyüyecek
Çünkü ten renginin esmer olmasını hala o kadar kötü bir şey sanıyorsunuz ki yetiştirdiğiniz çocuk da öyle olacak ne yazık ki
Insanlar size kötü bir imada bulunmasa bile esmer dendiği an gözünüz dönüyor anladığım kadarıyla
Bence asıl bu konuya odaklanın
Bu bakış açımı nasıl değiştirebilirim diye düşünün
Allah bağışlasın çocuk sahibi de olmuşsunuz bu topluma birey yetiştireceksiniz.

teni açılınca mutlu mu oldunuz gerçekten?

Siz esmersiniz demedim. İkiniz de cok beyaz oldugunuz icin mi esiniz sinirlendi bu kadar diye sordum. Kara demek alay mi? Sarisin beyaz bir bebek olsa ve bebeginize sari kiz, sari deseler esiniz ayaginiza vuracak kadar sinirlenmezdi simdi.......

Bizde abime kara diye seslenilir aile içinde, çocukken daha esmerdi şimdiye nazaran ama kaldı adı öyle. Kadınların bu konularda daha hassas olduğu konusuna katılıyorum bende.

Ayrıca kızın lafına cevaplarda da çok takıntılmış, arada bizde kullanırız eşimle bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum.

Kötü bir şey değil ki birine kara veya esmer demek
Sarı demek de kötü değil mesela
Kumral da değil
Konu sahibinin de farkındalığı artar belki bunlar hep doğarken seçemediğimiz özellikler
Irk renk dil üstünlüğü yarıştırmayacağız herhalde hala bu yüzyılda

onu nasıl bir vurguyla söylediği çok önemli. Annemle babam bile hala bizim için kızın oğlun der yani. Ben de ona neden takıldığını anlamadım insanların. Hemen gaz veriyorlar konu sahibine. Boşatacaklar nerdeyse

nasıl yanikonuyu okumadanmı yazdın hatlar mı karıştı nedir

Bence kızın kelimesine takılacak bir şey yok. İnsanlar böyle kelimeler kullanıyor kızın bugün çok yaramaz oğlun hiç uyutmadı vs. Sonuçta bu adam seninle evlenirken esmer olduğunu biliyordu. Sarışın çocuk olma ihtimalinin ne olduğunu eminim tahmin etmiştir. Eşim bana bu cümleyi kursa hiç takılmazdım. Gün geçtikçe esmerleşmesi veya renginin açılması kötü bir şey değil ki. Dnası neyse o haline büyüdükçe bürünecek. Bence çok alıngansınız

Siz esmersiniz demedim. İkiniz de cok beyaz oldugunuz icin mi esiniz sinirlendi bu kadar diye sordum. Kara demek alay mi? Sarisin beyaz bir bebek olsa ve bebeginize sari kiz, sari deseler esiniz ayaginiza vuracak kadar sinirlenmezdi simdi.......
Esmer Kız çocuklarına kara kız demenin kötü bir şey olduğunu gerçekten burada gördüm ilk defa. Çocuklarla zaten hafif alaylı şakalı konuşulur.
bundan sonra başkalarının çocuklarıyla şakalaşırken çok dikkat edicez. Hele rengi açıldı diye gurur duyan anne babayı da gördüm ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…