- 29 Ekim 2019
- 6.704
- En iyi cevaplar
- 1
- 8.807
- 198
- Konu Sahibi angelina 34
-
Canım benim anlamakta niye bu kadar direniyorsun kara olmak bana yada eşime göre sinirlenecek mutlu olunacak bir durum değil bebeği görenler alay eder gibi tavıra girmese bu tartışma konusu dahi olmazdı. yeni doğum yapmışsın bebeği gören bu bebek çok kara haha ne kadar kara, kara kız oğluma da bu oğlan çok beyaz ne böyle bu kadar beyaz erkek mi olunur dendi onda yine eşim rahatsız oldu sizede bir şey beğendirmedik birine çok kara birine bu kadar beyaz olur mu bu ne dedi.Siz esmersiniz demedim. İkiniz de cok beyaz oldugunuz icin mi esiniz sinirlendi bu kadar diye sordum. Kara demek alay mi? Sarisin beyaz bir bebek olsa ve bebeginize sari kiz, sari deseler esiniz ayaginiza vuracak kadar sinirlenmezdi simdi.......
Canım benim anlamakta niye bu kadar direniyorsun kara olmak bana yada eşime göre sinirlenecek mutlu olunacak bir durum değil bebeği görenler alay eder gibi tavıra girmese bu tartışma konusu dahi olmazdı. yeni doğum yapmışsın bebeği gören bu bebek çok kara haha ne kadar kara, kara kız oğluma da bu oğlan çok beyaz ne böyle bu kadar beyaz erkek mi olunur dendi onda yine eşim rahatsız oldu sizede bir şey beğendirmedik birine çok kara birine bu kadar beyaz olur mu bu ne dedi.
Bence de değil.Kötü bir şey değil ki birine kara veya esmer demek
Sarı demek de kötü değil mesela
Kumral da değil
Konu sahibinin de farkındalığı artar belki bunlar hep doğarken seçemediğimiz özellikler
Irk renk dil üstünlüğü yarıştırmayacağız herhalde hala bu yüzyılda
Canım benim anlamakta niye bu kadar direniyorsun kara olmak bana yada eşime göre sinirlenecek mutlu olunacak bir durum değil bebeği görenler alay eder gibi tavıra girmese bu tartışma konusu dahi olmazdı. yeni doğum yapmışsın bebeği gören bu bebek çok kara haha ne kadar kara, kara kız oğluma da bu oğlan çok beyaz ne böyle bu kadar beyaz erkek mi olunur dendi onda yine eşim rahatsız oldu sizede bir şey beğendirmedik birine çok kara birine bu kadar beyaz olur mu bu ne dedi.
kompleksli olduğunuz bi konu üzerine laf edilmiş sizde gereksiz tepki vermişsiniz gbime geldi esmer olmakta bşi yok ama küçükken dalga geçildiği için kötü bşi olarak kalmış blinçaltınızda. Konunun büyümesi gereksz olmuş ama ilerisinde hakaret etmesi daha gereksiz olmuş gülüp geçemesi lazımdı eşinizin büyütmemesi lazımdı.Kızlar konuya söyle giriş yapayım.ben biraz esmerce bir bayanım.cocuklugum boyunca kara kiz diye dalga gecildim.neyse şimdi tabiki o esmerligim kalmadı.esimin ailesi de biraz beyaz ten takintililar.yeni doğum yaptım.allahima şükürler olsun sağlıklı çok tatlı bi kızım oldu.kizim da benim gibi esmer doğdu.bir kaç kez esimin tarafı kara kiz falan diye bebeğimi sevdiler.esimde bugün otururken şöyle dedi kızın iyice kararmış bugün dedi.benim tepem attı.basladik kavgaya.her zamanki gibi beni suçlu buldu.diyoki ne var o lafta.simdi konuşmuyoruz.sizce kim haklı.bir sürüde hakaret etti.psikolojim bozukmus nankormusum cinsmisim neler neler.aglamaktan helak oldum.onun umrunda bile değil.
Bence sakin olun sandığınız gibi bir aile değilizpeki çocuğun teni açılınca dalga geçmediler mi artık utandılar mı yaptıklarından ? Vaaav inanılmaz bu kız kara değilmiş çok yanılmışız. Özür dileriz mi dediler?
Eşiniz kara değil kızım diye arkasındaydı ve haklı çıktı ya. Tam olarak mutluluğunuz neden yani?
İnsanları bu kadar önemsemeyin ya çocuğunuza da kompleks yüklemeyin küçük çocuk teni tekrar koyulaşır belli olmaz.
ama sizin çocuğunuz inşallah esmerleşmez inşallah sararır iyice.
Bence sakin olun sandığınız gibi bir aile değiliziyi geceler
Bu sitedeki kadınların genel sorunu tanımadıkları insanlarla kavga eder bir üslupla konuşmak. Niye karşındaymışımda bağırıyor gibi bir uslüp ile yazma gereği duydun. Kendimi doğru bir şekilde ifade edememiş olabilirim ya da senin eleştirdiğin gibi de yazmış olabilirim. Daha sakın bir şekilde de eleştiri yapabilirsin. İnan bunu kaldıracak yapıda biriyim. Sanada iyi geceler"babasını haksız çıkarmadı rengi bayağı açıldı. Eşim bir mutlu bazen söyleniyor herkes sana kara kız dedi de baban arkandaydı diye. Fıstık gibi oldu kızım"
Evet ben anlamamakta direniyorum yukaridakini de ben yazdim zaten. İyi geceler.
Onlara fırsat verme diye o tepkiyi verdi. Siz rahatsız olmayabilirsiniz bir haftalık bebeğe ay bu çok kıllı, çok kara, bilmem neye benziyor. Kafası yamuk sana benziyor gözleri böyle ona benziyor vs vs daha doğum şişliği geçmemiş çocuğa binbir şekle şemale benzetme derdine giren toplum normalde bundan rahatsız olan anne baba anormal oluyorsa ben kendimi yanlış anlattım demektir. Ben özür dilerimay peki panik oldum ben de. Yanlış anladık heralde. Eşiniz ayağınıza tekme vurdu falan. Sonra ohh rengi açıldı fıstık gibi oldu. Özür diliyorum iyi geceler.
Bu sitedeki kadınların genel sorunu tanımadıkları insanlarla kavga eder bir üslupla konuşmak. Niye karşındaymışımda bağırıyor gibi bir uslüp ile yazma gereği duydun. Kendimi doğru bir şekilde ifade edememiş olabilirim ya da senin eleştirdiğin gibi de yazmış olabilirim. Daha sakın bir şekilde de eleştiri yapabilirsin. İnan bunu kaldıracak yapıda biriyim. Sanada iyi geceler
acaba esinizin ailesi hindistanlı olabilirmi onlarda beyaz ten takıntısı varmisyaKızlar konuya söyle giriş yapayım.ben biraz esmerce bir bayanım.cocuklugum boyunca kara kiz diye dalga gecildim.neyse şimdi tabiki o esmerligim kalmadı.esimin ailesi de biraz beyaz ten takintililar.yeni doğum yaptım.allahima şükürler olsun sağlıklı çok tatlı bi kızım oldu.kizim da benim gibi esmer doğdu.bir kaç kez esimin tarafı kara kiz falan diye bebeğimi sevdiler.esimde bugün otururken şöyle dedi kızın iyice kararmış bugün dedi.benim tepem attı.basladik kavgaya.her zamanki gibi beni suçlu buldu.diyoki ne var o lafta.simdi konuşmuyoruz.sizce kim haklı.bir sürüde hakaret etti.psikolojim bozukmus nankormusum cinsmisim neler neler.aglamaktan helak oldum.onun umrunda bile değil.
Kızın demesine takilmadim cunku deriz oyle kendi aramızda6 ay önce bende doğum yaptım
İkizlerim oldu . Oğlum beyaz tenli kızım esmer tenli dünyaya geldi. Bayağı kara kızdı balım benim. Doğum sonrası iki aile bir arada olunca klasik tartışmalar yaşandı. Çocuk bakımı vs. Kızımıza ben dahil herkes esmer derken hatta sizdeki gibi kara kız denildi. Bir defasında ben dedim eşim ayağıma öyle bir tekme ile vurdu ki dürtme niyetiyle benim kızım kara değil diye. Sinirleniyordu kızıma öyle demeyin kızım kara kız değil derdi. Doğduğu andan beri araların da bir bağ kızım babasını haksız çıkarmadı rengi bayağı açıldı. Eşim bir mutlu bazen söyleniyor herkes sana kara kız dedi de baban arkandaydı diye. Fıstık gibi oldu kızım der. Eşinin kızın demesi garip hani bazen bizde takılırız anası kılıklı der oğluma. Ya da ben ona babası tipli de acaba o da öyle mi dedi gerçi sen daha iyi anlarsın öyle bir takılma gibi deseydi bu kadar zoruna gelmezdi.
Ortaokul Fen Bilgisi: Esmer genler, yani koyu renk göz mavi, yeşil gibi renklere göre, esmer ten beyaz tene göre, siyah saç sarı saça göre, baskındır. Esmer biriyle sarışın birinin çocuğunun esmer olması daha büyük bir ihtimaldir. Bu çok doğal hatta bilimsel.
Kavga edecek yer bulamamış gibi bunun üzerinden büyük bir tartışma yaşamak hayret verici. Belki de siz bu konuda alıngansınız. Eşinizin beyaz ten takıntısı olsa zaten sizinle evlenmezdi öyle değil mi ? İnsan kendi çocuğunu sevmez mi o da öyle sevmiş kendi çapında espri yapıp şirin olmaya çalışmış ancak aldığı tepki üzerine olaylar büyümüş gibi geldi bana.
Biraz sakin olun sağlıklı bir çocuğunuz varsa şükredip geçin böyle şeylere takı
Teşekkür ederim.inanin kendimden geçtim.ama şuan o tepkiyi verip eşime kızmasaydım eşim ve tarafı kızıma kars kiz diyeceklerdi.yavrum üzülecekti.onunu kesmek için yaptım.Bence öyle sevmeyin. Esmer olmak Baska ama kara ifadesi cok sempatik değil.
Benim eşim esmer ve de üc kızım da esmer oldu. Bir gün abim kızıma kara kız dedi. Kızım da o zamanlar 3 4 yasındaydı ben kara değilim diye kesti dayısının sesini. Kızım bile o yasta o ifadeden hazzetöedi. Kara kelimesi hissettirdiği duygu bakımından cok hos bir ifade değil.
Konu sahibi sizi anlıyorum.
Kızınızı üzebilecek tüm sesleri kesin.
Güzel kız cici kız tatlı kız hanım kız desinler. Kara kız demesin kimse.
Peki ten rengi nasıl oldu esmer mi kaldı.benim canım yavrum da turuncuya çalan esmer..Ama öyle tatlı ki melek kızım benimEvet bir arkadaşım da esmer güzeli. Diyor ki çocukken çok dalga geçtiler ama şimdi çok beğeniyorlar
Kızım da aşırı esmerdi, hafif turuncuya çalan esmerlikti. Ellerini gören soruyordu. Elleri niye böyle sudan çıkmış gibi bembeyaz diye. Meğer uzamış sarılık yüzünden öyleymiş. Anne sütündeki bazı maddeleri karaciğer parçalayamıyormuş, sarılık uzuyormuş. Dört aylıkken ancak geçmişti.
Haklisiniz ama sanki esmer olmak çirkin olmak gibi lanse ediliyor eşimin tarafında.keske evlenmeden önce fark etseydim bu huylarını.Kötü bir şey değil ki birine kara veya esmer demek
Sarı demek de kötü değil mesela
Kumral da değil
Konu sahibinin de farkındalığı artar belki bunlar hep doğarken seçemediğimiz özellikler
Irk renk dil üstünlüğü yarıştırmayacağız herhalde hala bu yüzyılda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?