Esimle birbirimize girdik

Peki ten rengi nasıl oldu esmer mi kaldı.benim canım yavrum da turuncuya çalan esmer..Ama öyle tatlı ki melek kızım benim
4 aylıkken açıldı. Karaciğer geliştikçe yavaş yavaş cilt rengi açılıyormuş. Şimdi beyaz tenli değil, buğday tenli ama bebekken turuncuya çalan esmerdi. Resim atayım

Peki ten rengi nasıl oldu esmer mi kaldı.benim canım yavrum da turuncuya çalan esmer..Ama öyle tatlı ki melek kızım benim
Esmer olmak çok güzel bence. Ben beyaz tenkitin. Üşüyünce, ağlayınca, hapşırınca burnum gözlerim yanaklarım kıpkırmızı oluyor. Her leke kalıyor. Güneşe çıkamıyorum. Kızım buğday tenli olduğu için çok seviniyorum
Bebeklikte değişimi şöyle

Eklentiler

• 8AC52FC8-0FEA-451B-8F1A-DB55BE8CEDDF.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 308
Haklisiniz ama sanki esmer olmak çirkin olmak gibi lanse ediliyor eşimin tarafında.keske evlenmeden önce fark etseydim bu huylarını.
E edilsin siz niye üstünüze alınıyorsunuz?
Dünyadaki tek esmer insam değilsiniz
Kaldı ki herkesin her lanse ettiği üstümüze yapışmıyor ya
Şaşkınım yani bakış açınıza

Vallaha bunun ten ile alakası yok gen ile alakalı biz 4 kardeşiz en büyüğü benim kumralim benim bı küçük kız kardeş esmer biz ona Barak Obamanin bacısı gibisin derdik çikolata tenliydi annemde öyle onun bı küçüğü erkek kardeşim buğday tenli onun bı kucugude kız kardeş sarışın hepimiz aynı anne babadaniz anne tarafim esmer hep babam tarafı sarışın buğday tenli hangi gen daha baskinsa onunla alakalı canım hiç üzülme eşin belkide şaka yapmak falan istemiştir yada annesinin doldurusuna gelmiştir hiç kendini üzmeye değmez

Ne iyi insanlar var burda.benim için resim bile atmışsınız sagolun.masallah kızınıza.benim kızımın rengide aynı ilk resimdeki gibi

Ne iyi insanlar var burda.benim için resim bile atmışsınız sagolun.masallah kızınıza.benim kızımın rengide aynı ilk resimdeki gibi
O turuncuya çalma anne sütüyle ilgiliydi kızımda. Değişmese bile esmer ten çok güzel bence. Sağlıklı görünüyor. Benim bir kolumda 30’dan fazla ben var. Güneşe çıkamıyorum haşlanıyorum, benlerim artıyor. Kızım esmer olduğu için çok mutluyum

ben sizi anlıyorum ...özellikle eş annesi eş tarafı da kara ibaresini kullandiysa birde beyaz ten merakları varsa insan hakarat mi ediyorlar diye düşünmeden edemiyor...benim eşim beyaz tenli ailesi de ..gorumcemin kızları da hep sarı saçlı beyaz tenli dir..küçükken eşim ve ablası da öyleymiş . içlerinde bir ben esmerdim ...hatta esmer diye lafı bile geçmişti ...şimdi iki tane kızımız var ikiside aşırı derecede babalarına benziyorlar ama ten renkleri bana çekmiş ...eşimin ailesi bana aynı babasının tipi bunlar ama karaliklari sana benziyor diyecek kadar cahiller .. evet insan o an kötü oluyor ...diyecek söz bulamıyorum . ah kaynana bilmiyorsun ki oğlun esmer hatun seviyor yatakta ..bunu o anda dememeliyim dememeliyim dememeliyim

Dogulumusunuz sizde biz dogulularda beyaz ten renkli goz takıntısı vardır çok severler benim iki kızım var buyuk kara kuzum ciddi esmerdir kasi gözü teni küçük beyaz tenli renkli gözlü sari papatyam diye severim büyük kiz ayni babasının karakterinden babası kilikli veya eşime senin kızın ne olacak derim denirde bu evde kalmalar ciddi insan psikolojisini bozuyor buradaki paylaşımları okudukça daha çok inanıyorum

Maşallah bebeğinizi Allah bağışlasın :) benim kızım da 40 günlük yüz ve vücut rengi aynı sizin ilk resminizdeki gibi ama elleri ayakları bembeyaz. Şaşırıyordum bende neden böyle farklı elleriyle diye ama bundan kaynaklı olabilir mi bizim de acaba?

Siz kendi kendinize büyütmüş gibisiniz.
böyle bir kompleksiniz olduğunu bilirlerse daha çok üstünüze gelirler zaten.
ten renginin kompleksi ayrıca komik :)
Ben de çocukların babalarına çeken huylarını yada fiziksel özelliklerini belirtmek için oğlun, kızın derim.
Mesela çocuklardan biri solak, dedesine çekmiş, fiziksel olarak da benziyor, burçları da aynı. O zaten dedesinin torunu diyoruz
böyle diyince daha az benim çocuğun olmuyor.

ten rengi mevzusuna bir şey yazmayacağım. Bunun mevzu olması bile utanç verici.
İleride daha açık tenli olur tesellisinden de hoşlanmıyorum

Sizin olayınızda abartılacak hiç birşey yok.Bosuna üzülmeyin.Bende arada oğlun şöyle yaptı falan derim.
Aklıma geldi benim oğlum ilk doğduğunda esmer tenliydi.Ben esmerim baba beyaz tenli.Acikcasi ten rengini hiç görmüyodum bile çocuğun analık heyecanından.
Sonra bir gün akrabalardan biri "ne çirkin bir bebek"dedi.Daha 2 aylık bile değil neresi çirkin olacaksa.. Anam ben bir ağla ağla,evladıma nasıl çirkin derler diyeakrabanın eşi de,aynı bilmem nelerin çocuklarına benziyor dedi(bir ırkı kastederek)Sebebi sadece bebeğin esmer olması.Bakin böyleleri de var işte..Tabi haddini bildirdim hepsine o ayrı..Yav insanın yavrusuna öyle denir mi?
Benim oğlan 4.aydan sonra bir başladı açılmaya pamuk gibi bişey oldu.Sonrada bu nasıl güzel bebek demeye başladılar..Şimdi kocaman çocuk oldu.
Yani böyle densizlerde çıkacaktır karşınıza,hiç üzülüp ağlamadan hadlerini bildirin.Kara kızım,kara oğlum da sıkıntı yok ama çocuğa esmer yada sarışın diye aşağılayıcı sözler söylerlerse o zaman bakın icabına..

Hay ağzınla bin yaşa kesinlikle katılıyorum! +10000

Bende en çok yorumlara sasirdim :)) nasıl (kızın) der terbiyesiz herife bak yahu nevar bunda kızı degilmi .siz sürekli kızımız oğlumuz diyemi konuşuyorsunuz ? buğday tenliyim çikolata da olabilir ama bitter değil tabiki :) oğlumun babasida buğday çocugum pamuk gibi doğdu sonra oda buğday tenli oldu :) bennde ne diye sevsem diye düşünmeye başladım şimdi :)

Katılıyorum

Benim kızımda kara kiz doğdu ama açılıyor rengi kendinizden pay bicin lohusaliktan gecer bunlar

konu sahibi şu an o teselliyi bekliyor. O teselliyi yapanlara cevap veriyor sadece. İşin garibi bayağı insan da açıklama yapıyor açılır merak etme gibi.

Yeni doğan bebeğin sizin esmer olup olmamanızla çok alakası yok ben simsiyah doğmuşum hatta doğunca annemler şüphelenmişler bu nasıl bizim çocugumuz olur diye anne tarafımda baba tarafımda sarışın ama öyle bildiğin açık sarı yani zaman geçtikçe sarardım en net üç yaşında sapsarıydım belki daha önce sararmışımdır ama foto öyle var

Hay ağzınla bin yaşa kesinlikle katılıyorum! +10000
Benim gibi düşünmek için benim yaşadığım çocukluk tramvalarini daha sonra eşimin ailesinin iğneleyici laflarını duymanız lazımdı.ama sizi anlıyorum insanın yaşamadığı bir durumda empati yapması zordur.beyaz ten takintim yok herkes bana karasın diyebilir.ama kızıma söylenirse ve içinde aşağılama hissedersem tepki veririm.belki dün eşim severek söyledi ama müdahale etmesem herkes diyecekti bu yüzden tartistim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…