- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.411
- 798
- Konu Sahibi Madamgonca
-
COcuk konusunda cok dertliyim bugun aaah ahSiz olsaydınız ?
Allah bağışlasın canım maddi olarakta Allah yardımcınız olsun. Ben babasız büyüdüm o Yüzden Çocuğum olacaksa babalı büyüsün isterim çünkü Baba'nın varken ypk olması büyük bir eziklikCOcuk konusunda cok dertliyim bugun aaah ah2 yasinda bir oglum var. Maddi durumumuz harikaydi cocuk sahibi olmaya karar verdigimizde. Bekledigimiz gbi gitmedi. Ama ozetle diyebilirim ki oglumun masraflarini babasi olmadan tek basima karsilardim yine de dogururdum. Cunku babasi icin dogurmayacagim kendim icin yapacagim bu cocugu. Nacizane fikrim
Peki bunu kavga olmayacak şekilde nasıl dile getirebilirim ?
Ben kendime hakim olamayıp suçlama moduna girebilirim bu Tür konularda böyleyimEşinizi en iyi siz tanırsınız
Sakince , suçlamadan, biz diliyle ona endişelerinizi anlatın.
Amin cumlemizinkini. Cok tesekkur ederim. Cekincelerinizi anliyorum. Kendinizi iyi dinlemeniz lazim gercekten ne istiyorsunuz diye. Omurluk bir is. Simdi cocuk istemezsiniz ama bir yirmi yil sonra pismanligini yasamak da var.Allah bağışlasın canım maddi olarakta Allah yardımcınız olsun. Ben babasız büyüdüm o Yüzden Çocuğum olacaksa babalı büyüsün isterim çünkü Baba'nın varken ypk olması büyük bir eziklik
Amin cumlemizinkini. Cok tesekkur ederim. Cekincelerinizi anliyorum. Kendinizi iyi dinlemeniz lazim gercekten ne istiyorsunuz diye. Omurluk bir is. Simdi cocuk istemezsiniz ama bir yirmi yil sonra pismanligini yasamak da var.Allah bağışlasın canım maddi olarakta Allah yardımcınız olsun. Ben babasız büyüdüm o Yüzden Çocuğum olacaksa babalı büyüsün isterim çünkü Baba'nın varken ypk olması büyük bir eziklik
O pişmanlığı yaşamaktan da korkuyorumAmin cumlemizinkini. Cok tesekkur ederim. Cekincelerinizi anliyorum. Kendinizi iyi dinlemeniz lazim gercekten ne istiyorsunuz diye. Omurluk bir is. Simdi cocuk istemezsiniz ama bir yirmi yil sonra pismanligini yasamak da var.
Esasen cogu kadinin hemfikir oldugu bir konu var ki o da cocugu kendimiz icin yaptigimiz. Kimse esi icin cocuk yapmiyor inanin. Doguran biziz sanirim o nedenle. Dogurduysam kendime diyoruz. Es olmasa da cocuk hayatimizin sonuna kadar bizim. Evladimiz canimiz iste,otesi yok. Bana su an cok cok zor gelse de annelik ,yine de boyle dusunuyorum.O pişmanlığı yaşamaktan da korkuyorum
Bir de şu var eşimin çocuğu da galiba beni pek sevmiyor böyle hissediyorum beni sevmediği gibi bebek olursa onu da sevmeyecek hissiyatım buAmin cumlemizinkini. Cok tesekkur ederim. Cekincelerinizi anliyorum. Kendinizi iyi dinlemeniz lazim gercekten ne istiyorsunuz diye. Omurluk bir is. Simdi cocuk istemezsiniz ama bir yirmi yil sonra pismanligini yasamak da var.
SEVmezse sevmesin,umursamayin bile. O daha cocuk nihayetinde,su anda kendi kararlarini da veremiyor annesinin etkisi altinda kaliyor da olabilir. Zaman verin ona biraz. Ileride sizi sevmese de en azindan cabanizi ve gayretinizi anlayacaktirBir de şu var eşimin çocuğu da galiba beni pek sevmiyor böyle hissediyorum beni sevmediği gibi bebek olursa onu da sevmeyecek hissiyatım bu
Pişman olma çocuk yap diyorsun yaniEsasen cogu kadinin hemfikir oldugu bir konu var ki o da cocugu kendimiz icin yaptigimiz. Kimse esi icin cocuk yapmiyor inanin. Doguran biziz sanirim o nedenle. Dogurduysam kendime diyoruz. Es olmasa da cocuk hayatimizin sonuna kadar bizim. Evladimiz canimiz iste,otesi yok. Bana su an cok cok zor gelse de annelik ,yine de boyle dusunuyorum.
Ben yap diyorum ama su anda degil, kendinizi hazir hissettiginizde. Aklinizda maddi kaygilar olmadan,cocugu kendi imkanlarinizla buyutecek manevi ve maddi degerlere kavusuncaPişman olma çocuk yap diyorsun yani
Ben kendime hakim olamayıp suçlama moduna girebilirim bu Tür konularda böyleyim
Hayırlısı olsun zaten üvey anne damgası var bir kere sevilmeyi beklemek iyiniyet olur bu durumdaSEVmezse sevmesin,umursamayin bile. O daha cocuk nihayetinde,su anda kendi kararlarini da veremiyor annesinin etkisi altinda kaliyor da olabilir. Zaman verin ona biraz. Ileride sizi sevmese de en azindan cabanizi ve gayretinizi anlayacaktir
Maddi olarak o hiçbir zaman olmayacakBen yap diyorum ama su anda degil, kendinizi hazir hissettiginizde. Aklinizda maddi kaygilar olmadan,cocugu kendi imkanlarinizla buyutecek manevi ve maddi degerlere kavusunca
Ben zaten çalışıyorum Çocuğum olsa da çalısmaya devam ederim ama eşim ilk çocuğunu özel okullara gönderip benimkini devlette okusun derse o zaman kötü olurSuçlama hiç bir şeyi çözmez
Kavga sadece aranıza mesafe koyar ve eşini korkutur, pazarlıkçı gibi görünürsün
Mesela bir mal almayı ve çalışmayı birlikte teklif edersen seni anlayacaktır
Yok onlara baktı benimkine de mecbur zihniyetinde gidersen ters teper
Her şey iyi niyettir arkadaşım, endişelerini güzel bir dille ifade etmelisin
Ve tabii evladının geleceği için bu şartlarda sende çalışmalısın, adam nereye yetsin, nafakaya mı, masrafa mı, yeni bebeğe mi, gerçekçi olmakta fayda var. Bu işin başında bu detayları düşünmeliydin, eski eş ve çocuklar hep vardı, sonradan öğrenmedin değil mi ?
Ben zaten çalışıyorum Çocuğum olsa da çalısmaya devam ederim ama eşim ilk çocuğunu özel okullara gönderip benimkini devlette okusun derse o zaman kötü olur
Tabi ki anne Baba'nın Sorumluluğu ama birine yetip birine yetmezse o zaman bunu kaldıramamBaba olarak çocuklarını ayıracağını sanmam
Şartlar olarak yetememek söz konusu ise çocuğunuzu o okula siz göndereceksiniz
Sonuçta bu sadece babanın vazifesi değil
Niye oyle diyorsunuz ki? Maasiniz cok mu az,daha iyi olanakli bir ise giremez misiniz?Maddi olarak o hiçbir zaman olmayacak
Tabi ki anne Baba'nın Sorumluluğu ama birine yetip birine yetmezse o zaman bunu kaldıramam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?