eşimle çözemediğimiz sorun...

nnurayy sana sonuna kadar katılıyorum,böyle yapmaya devam edersen eşini kendinden sogutursun,bu dünyanın öbür tarafıda var,yaşlı insanlarsa boşver üzme onlarıda kocanıda kendinide...

bana bişi takmayı bosver düğünüme bile gelmediler şuanda gelenlerlede konusmuyorlar :umursamaz: size ev alacaz diye eşimden para aldılar ertesi gün kıyameti kopardılar eşim evden ayrıldı
neler yasadık neler
huzurun yerinde olsun 2 altına takılma

sizin ki baya zor olmus..yanlis yapmislar.gercekten onemli olan huzur..insan biseyler bekliyor ama olmayinca da uzulmeye degmez.para elinden cikar ama geri de gelir..huzur bi kez kactiginda kolay geri gelmez..

Bende evlendigimde herseyi esimle yaptik cokta iyi olmus. Ben kimsenin parasina, altinina muhtac kalmak istemem.
Onun icin 2 bilezik icin üzülme eger esinle mutlu isen basbasa verir belki 200 bilezigin olur gelecekte.
Sunu unutmayin kimse evlenenlere yardim etmek mecburiyetinde degil, isteyen yapar istemeyen yapmaz, bazilarin durumu iyidir bazilarinin degil.
Madem evlenmeyi biliyoruz, karsilamasinida bilmemiz lazim bu hem erkek hem bayanlar icin gecerli.
Simdi bir sürü altinim var yine umurumda degil, benim altinim evlendigim insan cünkü...
Sende evlendigin esinin altin olmasina bak...

bizde herşeyi kendimiz yaptık düğün hariç,onunda bir kısmını ödedik sayılır.ama şükür diyoruz ikimizinde maaşı vardı yaptık.üzülme değmez kırgınlıklara.

Ben sorunun iki bilezik oldugnu düsünmüyorum....
Gelinligni bile kendi almis bir kadin iki bilezik icin bu kadar sorun yaratmaz.:delphin:

Arkadasin derdi cok daha farkli.....ki bence cokta hakli.boshayallersmile

Bir halta faydasi olmayan insanlarin hersey yapildiktan edildikten sonra biz yaptik biz ettik gibi havalara girmesine, yapilanlari sahiplenmesine bende sinir oluyorum.

Bizim toplum olarak bir örf bir adetimiz vardi, kiz evi naz evi derdik, sunlari kiz sunlarida erkek tarafi yapar derdik......tabikide devir degisti artik evlenecek ciftler kendileri yapiyor herseyini, ama yinede adet yerini bulsun deyip ailelerde üstüne düsüne yapmali diye düsünüyorum....ama görüyorumki kiz tarafi sanki erkek tarafi gibi olmus, erkek evide naz evi olmus......böyle herseyi ucuza getiremeleri, sanki cebinde akrep varmis gibi elini cebine sokmak istememeleri hem aileler arasinda gerginliklere neden oluyor hemde evlenecek cift bu yüzden tartismalar yasiyor, halbuki ne olur olgun yasini basini almis insanlarsiniz, oturun bir masaya güzel güzel konusun herseyi......

Islerine gelince adetden, örfden bilmem neyden sallarlar, islerine gelmeyince aman böyle seyler eskide kalmis derler....

Yok kardesim öyle bes kurusa on köfte......

Madem onlar böyle davraniyor gelinlerininde onlardan sogumasina hic sasmasinlar...

Konu para mal mülk degil, Konu önemsenmek.....

Cok dogru Gülsüm Sultan keske o eski günler olsa söyle kendimizi gercekten kiz evi naz evi gibi hissetsek, ne yazikki erkek evladi doguran anneler nedense bizimde yoktu zamanimizda diyip geri cekiliyorlar.
Bende cok severim böyle örf adetli seyleri ama ne yazikki istemiyorlar, benim kayinvalidem Türkiye`de yani Istanbul`da yasiyor ve bize biz kina gecesi bilmeyiz dedi. Bizde tamam dedik ama cok güzel bir gece yasadik, esimle ve bizim aileyle.
Yani dedigin gibi ister istemez uzaklasiyorsun tabi, simdide arayan soran yok diyor, evet soranin olmaz iste böyle. Cünkü ne ekersen onu bicersin, bu atasözünü cok seviyorum.
NE EKERSEN ONU BICERSIN!!!

Ben sorunun iki bilezik oldugnu düsünmüyorum....
Gelinligni bile kendi almis bir kadin iki bilezik icin bu kadar sorun yaratmaz.:delphin:

Arkadasin derdi cok daha farkli.....ki bence cokta hakli.boshayallersmile

Bir halta faydasi olmayan insanlarin hersey yapildiktan edildikten sonra biz yaptik biz ettik gibi havalara girmesine, yapilanlari sahiplenmesine bende sinir oluyorum.

Bizim toplum olarak bir örf bir adetimiz vardi, kiz evi naz evi derdik, sunlari kiz sunlarida erkek tarafi yapar derdik......tabikide devir degisti artik evlenecek ciftler kendileri yapiyor herseyini, ama yinede adet yerini bulsun deyip ailelerde üstüne düsüne yapmali diye düsünüyorum....ama görüyorumki kiz tarafi sanki erkek tarafi gibi olmus, erkek evide naz evi olmus......böyle herseyi ucuza getiremeleri, sanki cebinde akrep varmis gibi elini cebine sokmak istememeleri hem aileler arasinda gerginliklere neden oluyor hemde evlenecek cift bu yüzden tartismalar yasiyor, halbuki ne olur olgun yasini basini almis insanlarsiniz, oturun bir masaya güzel güzel konusun herseyi......

Islerine gelince adetden, örfden bilmem neyden sallarlar, islerine gelmeyince aman böyle seyler eskide kalmis derler....

Yok kardesim öyle bes kurusa on köfte......

Madem onlar böyle davraniyor gelinlerininde onlardan sogumasina hic sasmasinlar...

Konu para mal mülk degil, Konu önemsenmek.....

çok mantıklı ve ince düşünceli birisin her yorumun bi harikaalkisalkisalkisalkisalkisalkis

bizde bu yollardan geçtik 10 yıllık evli gibi konuştum ama yaşadığım tecrübeler bunu dedirtiyo bana...
benim kaynana kız evine şu düşer bu düşer adettir derdi...
ama kendi üstüne düşeni BıZ ÖYLE BıŞEY DUYMADIK BıLMEYıZ diye geçiştirirdi..
ama benim babam SEN ONLARIN ALACAĞINA MUHTAÇ DEĞıLSıN, BEN SANA ALIRIM YETERKı ONLARLA BÖYLE TARTIŞMALARA GıRME dedi..
babamı dinledim hiç birşey istemedim, gerdek gecesi giyeceğim geceliği bile bizim almamızı bekledi...
ama kardeşim ayıptır bizim almamız diye eşime dedi eşim aldı.. erkek ne bilirki??? onu yönetecek bi anne olmalı arkasında..
düğüne bir ay var ne gelinlik ne ev var ortada, herkes soruyo ne oldu ne bitti ben mahçubum bir şey diyemiyorum kaynanamlar tatilde demeye..
insan oğlu evleniyo tatile çıkarmı, düğünü bi yapın öyle gidin değilmi...
zavallı annem boyasına badanasına temizliğine hep koşturdu, ne zoru vardı ah cahillik ah..
gelinlik bakacaz eşimle eşya bakacaz, bırakmıyorlar bakalım izmire gelelim bereber çıkalım diyorlar...
kız tarafı olur ya oğullarını yolabilirler :)) benimkindede suç var ozamanlar pısırık..

öteki gelinlere alınanları edilenleri çok duydum, hatta bana gelen ev hediyelerini annem saklayıp, evime getirirken kaynanam bi terliği, fincan takımını bile gözümün önünde alıp BEKAR oğluna sakladı; neymiş gelin belki çeyiz getirmezmiş..
ve daha neler eler; işin maddi durumundan çok manevi durumuda var..
ama ne oldu kendi kaybetti; eşimin hatrına ona anne diyorum gerisini siz düşünün..

Son düzenleme:
Neden sadece birkaç takı filansa haksız buldum sizi. Olabilir yapılamayabilir, kendiniz yapmış olabilirsiniz, birçoğumuzda öyle yapmıştır, bunlar görüşmemek adına çok sıkıntı değil. İsterimde isterim mantığını yanlış buluyorum. Sonuçta bu insanlar size borçlu değil ki. Hem ayrıca hala sizi kırmak yerine, yalan ya da gerçek bilemem ama, yapacağız diyebiliyorlar. Yapmıyoruzda diyebilirler. Bu durumda görüşmem derseniz, oda size kalmış. Takı için grüşmüyorum dersiniz olur biter.(!) Bu da nasıl bir nedendir orası düşünülür.

Ama eğer ki, yapmadıkları halde, sizin yuvanıza ciddi müdahelerde bulunuyorlar ise, yapmadıkları halde biz yaptık havasına giriyorlarsa, size karşı tavırları çok kırıcı ise, o zaman işte bunlara sıkıntı derim.

100 takı takıpta ,size istedikleri gibi eziyet yapma hakları olsaydı, daha mı iyi olurdu. Bence niyet önemli, ne niyetle ne yapıldı, ne yapılmadı. Yani var da sırf size inat olsun diye mi size birşey yapmadılar ? Ve yapmıyoruzda dememişler.

Son düzenleme:
ben esimin ailesinden 1 bilerzigi birak..hic birsey görmedim...birak birde sürekli esimin ailesinden birileri para istiyor habire...cildirmamak elde deyil..beterin beteri var...almanciya adimiz..paralar agaclardan yaprak gibi dökülüyo..bizde paradan bol nevar...bu yüzden ne huzur kaliyo evde nede mutlulugumuz..sanki esimle kendim icin deyilde baskalarina para yetistirmek icin evlenmisim..

Son düzenleme:
Baklava canim ya, inan bana bunu sadece yurtdisinda yasayanlar degil her evlenen bayan yasiyor.
Zaman degisti, yok denecek kadar az örf ve adetlerle evlenen.
Onun icin tavsiye olarak diyecegim, önemsememek en iyisi.
Bir kac sene sonra zaten unutuluyor ve daha önemli seyler yer aliyor insanin hayatinda...

Baklava canim ya, inan bana bunu sadece yurtdisinda yasayanlar degil her evlenen bayan yasiyor.
Zaman degisti, yok denecek kadar az örf ve adetlerle evlenen.
Onun icin tavsiye olarak diyecegim, önemsememek en iyisi.
Bir kac sene sonra zaten unutuluyor ve daha önemli seyler yer aliyor insanin hayatinda...
eminimki sende ayni seyleri yasiyorsundur...almanyadaki bütün türkler ayni dertten yakiniyorlar...esiminde simdilik akli basina geldi..oda diyor artik kimseye para göndermicem diye..

Son düzenleme:
Herkesin sorunu kendine göre değişir ama ben kendimden ufak bir örnek vererek acıklıyım kaynanamlar düğün altınlarımı alırken onlar en iyisini almaya calısrıken ben hep daha uyugunu secmeye calıstım zarara ugratmak istemedim ki bence bunlar asla srun yapılacak seyler değil.
ki durumları kötü değil aksine cok iyi ama normalde tutumlu olduklarını bildiğim için bu sekilde davrandım zaen istesem eşimin bana fazlası ile alacagını biliyordum ama hiçbirzaman bu tür seylerde gözm olmadı..bana kocaman askı sevgisi yeter

Son düzenleme:
Herkesin sorunu kendine göre değişir ama ben kendimden ufak bir örnek vererek acıklıyım kaynanamlar düğün altınlarımı alırken onlar en iyisini almaya calısrıken ben hep daha uyugunu secmeye calıstım zarara ugratmak istemedim ki bence bunlar asla srun yapılacak seyler değil.
ki durumları kötü değil aksine cok iyi ama normalde tutumlu olduklarını bildiğim için bu sekilde davrandım zaen istesem eşimin bana fazlası ile alacagını biliyordum ama hiçbirzaman bu tür seylerde gözm olmadı..bana kocaman askı sevgisi yeter

kayınvalidenler en iyisini yapmaya çalıştıkları için sende zarara uğratmıyım düşüncesi oluşmuş olabilir.......önemsendiğini görmek insanı iyi niyetli yapar...

peki o kayınvalidenler sahte altın takmayı teklif etselerdi gelinliğini bile kendin alsaydın

bu kadar düşünceli olmazdın heralde....

gülsüm sultan sanırım beni en iyi anlayanlardan..sorun sadece altın değil.önemsenmemek , bedavaya getirilmiş bir düğün ve bendeki etkileri...

Gercekten sorun yapmazdin demek?:1ninca:

Dügününü bedavaya getirmek isteselerdi, conal arkadasin dedigi gibi sahte altin takmayi teklif etselerdi, gelinligni sana aldirsalardi, hicbirseye karismayip takilarin pesinde olsalardi, senin ve ailenin yaptiklarini sahiplenselerdi.....yani yinede sorun etmezdin öylemi?boshayallersmile

ben bu konuda konuşsam sen haline şükredersin. bazen benim teksuçum çalışmak diyorum. ben çalışmasam bu kadar rahat davranamazlardı. bize yardım etmedikleri gibi düğün borçlarıyla uğraşırken bide kaynımın okul masraflarını karşıladık. sonuçmu kendi kardeşim için evlendikten 2 yıl sonra yine okulu için para lazım olmuştu ama eşim hiç yanaşmadı. tabi bende şarteller attı haklı olarak. şimdi ne onlara beş kuruş vermesine izin veriyorum ne de kendi paramın üzerine hesap yapmasına. tabi bu işten zararlı çıkan yine kendileri olduguclubacismile

en önemli şey huzur gerisi çok da mühim değil doğrusu
eşim teyzemin kaynı olur eşimle evlendiğimde teyzeme yapılanlardan eksik yapıldı bana ama bi kere lafını etmedim
onlar da bunun farkında tabiki ellleri bollaştığında bana yapılması gerekenler de yapılacaktır
mawro da aynı durum da o yüzden aceleci davranma borç bu sana yapılması gerekiyor.
evleneli iki yıl oldu ama hiç altın muhabbeti yapmadım eşime yada kayınvalideme
ben hatırlatmasam da onlar eşime alacaklarını aldıkları zaman altınlarımı yapacaklarını söylerler
ben eşimle mutlumuyum mutluyum
gerisinin çok da önemi yok

Sorun altın falan değil . . Söz verilip tutmamalar
Yaparız denilip geriye çekilmeler. . Daha sonra herşeyi kendileri yapmş gibi düğün yaptık demeleri
Öfkende haklısın bence. . . Her insan emeğinin karşılığını almalı
Eşinin aileside demeli, benim oğlumla gelinim bizlere muhtaç olmadan herşeyi kendileri yaptı,Tek bir kuruş bile çıkmadı diyebilecek kadar cesur olmalılar . ,Sevgili Mawronun istediğide bu bence. .

Ama artık olan olmş . . Bundan sonra düşünmemeye çalışcaksın . . .Senin yanında lafını yaptıklarında kmsenin bizim düğün veya evimz için laf sölemye hakkı yok diyip kapatıcksın konuyu :delphin:

kayınvalidenler en iyisini yapmaya çalıştıkları için sende zarara uğratmıyım düşüncesi oluşmuş olabilir.......önemsendiğini görmek insanı iyi niyetli yapar...

peki o kayınvalidenler sahte altın takmayı teklif etselerdi gelinliğini bile kendin alsaydın

bu kadar düşünceli olmazdın heralde....

belki bu kadar iyi niyetli olmazdım öyle bir durumda ama düşman olacak kadar sorun etmezdimalsanaalsanasmile

Back
X