• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle çözemediğimiz sorun...

Gercekten sorun yapmazdin demek?:1ninca:

Dügününü bedavaya getirmek isteselerdi, conal arkadasin dedigi gibi sahte altin takmayi teklif etselerdi, gelinligni sana aldirsalardi, hicbirseye karismayip takilarin pesinde olsalardi, senin ve ailenin yaptiklarini sahiplenselerdi.....yani yinede sorun etmezdin öylemi?boshayallersmile

arkadassım bu benim düşüncem..
sorun yapmazdım çünkü evlenirken derdim ne kadar altın yapayım değil eşimle mutlu mesut yasayım dıs etkenler bunlar bana göre sasırmanı gerektirecek bişeyler yok yani:1closedeyes:

arkadassım bu benim düşüncem..
sorun yapmazdım çünkü evlenirken derdim ne kadar altın yapayım değil eşimle mutlu mesut yasayım dıs etkenler bunlar bana göre sasırmanı gerektirecek bişeyler yok yani:1closedeyes:
bencede en önemli olan mutluluk huzur...varsin 1 gram ne altin alsinlar esimin aile tarafi nede baska birsey...onlarin bize en büyük verecekleri hediye bizi rahat birakmalari..gerisini bende önemsemiyorum..tabiki insanin zoruna gder önemsenmemek.herseyi bedavaya getirmek.bunu bende iyi bilirim...ama bizi rahat biraksinlar baska hic birseylerini istemiyorum..zaman geliyo onlarin verdigi huzursuzluk yuvanin yikilmasina bile sebep oluyo..

Son düzenleme:
bencede en önemli olan mutluluk huzur...varsin 1 gram ne altin alsinlar esimin aile tarafi nede baska birsey...onlarin bize en büyük verecekleri hediye bizi rahat birakmalari..gerisini bende önemsemiyorum..tabiki insanin zoruna gder önemsenmemek.herseyi bedavaya getirmek.bunu bende iyi bilirim...ama bizi rahat biraksinlar baska hic birseylerini istemiyorum..zaman geliyo onlarin verdigi huzursuzluk yuvanin yikilmasina bile sebep oluyo..

herşeyden önce huzur önemlidir....bunu demeyecek ve savunmayacak insan yoktur heralde..
fakat konu sahibi arkadaşımızda altın para pul derdinde değil zaten....

herşeyden önce huzur evet huzur denilince ne anlıyorsun çok merak ediyorum....
kayınvalidenler aynı şekilde sana davransalardı

eline gazeteni alıp bacak bacak üstüne attıp hiçbişey olmamış gibi hahahahahah yapmazdın heralde....

koyardı adama güzelim koyardı.

bir insan hakettiği değeri karşındakinden göremezse tabiyki rahatsız olur...yani olay para pul değil burda...

herşeyden önce huzur önemlidir....bunu demeyecek ve savunmayacak insan yoktur heralde..

eline gazeteni alıp bacak bacak üstüne attıp hiçbişey olmamış gibi hahahahahah yapmazdın heralde....

bir insan hakettiği değeri karşındakinden göremezse tabiyki rahatsız olur...yani olay para pul değil burda...
elime ne gazete alacak halim var nede gülecek halim var..hatta aylardir evden ciktigim yok..insanlardan artik nefret etmeye basladim..insan yüzü görmek istemiyorum..
benim cektiklerimi bi anlatsam bitmez...zaten su an depresyondayim..hasta ettiler beni en sonunda..birde vurana siz vurun sagolun ..

Son düzenleme:

alkisalkisalkisalkisalkisalkis
zaman çok değişti hemde çookkk
şimdi kız evi naz evi değil erkek evi naz evi oldu :roflol::roflol:
kaynanalar yatak odası kız tarafına; banyo mutfak kız tarafına aittir derken; gelinin çeyizinde eksik aranırken; huzur aranmıyor nedense..
olmasa neyse ama olupta yapmıyanları hele kız tarafınıdan bekleyenleri çok kınıyorum,..
kim ne derse desin...
parayla saadet olmuyor evet ama gelin olacak kıza hiç sorulmuyor ne istersin ne alalım diye, kızda hep ucuzuna kaçıyor aman zorluk olmasın diye...
ama kız tarafı damada en iyisini almaya çalışıyor neden???
çünkü kim ne alırsa şanındandır, etrafımda gördüklerimden anlıyorumki kız tarafı erkek tarafı yer değiştirmiş durumda..
allah kimsenin huzurunu bozmasın..

bu benim 2.evlliligim..ilk evliliktede reklam amacli altin takildi..sonra geri alindi..hatta benim ailemi kandirip borc istediler sonra veririz diye,,,birde ailemi borca soktular.paralarini geri vermediler...yani anlicaniz..1 kurus erkek tarafindan harcama yapilmadi....simdiki evliligimdede sansim yok....esim iyi bir insan ama aile tarafi bizi bitirmek üzere su an...allah yardimcimiz olsun...

Son düzenleme:
bence 2 bilezik için değmeyecek konular...
boşyere hem kendi huzurunuzu hem eşinizin huzurunu kaçırmayın derim...
yapan kendine yapar bunu unutmayın; iyisini de kötüsünü de...
yapmıyorlarsa bırakın yapmasınlar; siz de zamanı geldiğinde onlar için birşey yapmazsınız...
eşinizin de bi suçu yok zaten annesi babası düşünmüyorsa o ne yapabilir ki...
benim eşim de düğün+nişan 1 bilezik taktı
bi set istedim taksitle aldı evlenince kendimiz ödedik:)
napim 3 tane bilezik olmadı diye mutsuz mu olalım...
çok şükür çalışıyoruz kazanıyoruz; alırız kendimiz herşeyimizi...
Allah kimseye muhtaç etmesin... o yeter...
böyle şeyler için canınızı sıkmayın inanın değmez...

arkadaslar neden herkesin yorumuna karsı cıkılıyor ben bunu anlamıyorum..

yorumu yap yoluna gitt..

ben konu sahibine yaptım yorumumu baskaları neden cevaplandırıp danllandırıp budaklandırıyorlar ki..

hayret walla isteyen istediği yorumu yapar..

herkesi,n sorunu kendine hosuna gider yada gitmez eğer baskalarının yorumu sizi bu kadar rahatsız ediyorsa paylasım topiğinde işiniz ne anlamadım..

değer vermediklerini düşündürdülerse siz de değer vermeyin gitsin...
eşinizle çözebileceğiniz bi konu değil ki bu; onun elinden gelen bişey değil çünkü...

böyle şeyleri sorun etmeyin bence.
eşinizle aranız iyiyse bu tür sebeplerden dolayı ilişkinizi yıpratmayın.
ben de aynı şeyleri hatta fazlasını yaşadım.
tek kuruşları geçmediği gibi eşimin babası hastalandığında kendi kredi kartımla tüm hastane ve ilaç giderlerini karşıladık 10 bin TL'yi bulmuştu.
onu bile geri ödemediler.
faiz üstüne faiz bindi, ev kirası kadar faiz geldiğini bilirim.
destek yerine köstek olmalarına elbette çok sinirlendim ama inanın düğünde kim ne taktı kim takmadı bilmem bile.
çünkü hayatta önceliklerim farklı.
maneviyat her zaman daha değerli olmalı.
boşverin altını takıyı.
mesafeli durun, yüz göz olmayın bence huzurunuz daha çok kaçar...

yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...herkes farklı farklı yorum yapmış..anlıyorumki benim yaşadıklarıma benzer şeyler yaşayanda az değil.elbetteki ben de huzur istiyorum.ama geçim derdine düşerken ay sonunu zor ettiğimiz kimi günlerde onlardaki rahat yaşantıyı gördüğümde kendilerine yaptıkları lüks harcamaları gördükçe aman.altınlarımı yapmayıversinler canım diyemiyorum..sonrada aayy yavrum özlüyoruz niye gelmiyorsunuz deyince samimi gelmiyor..

yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...herkes farklı farklı yorum yapmış..anlıyorumki benim yaşadıklarıma benzer şeyler yaşayanda az değil.elbetteki ben de huzur istiyorum.ama geçim derdine düşerken ay sonunu zor ettiğimiz kimi günlerde onlardaki rahat yaşantıyı gördüğümde kendilerine yaptıkları lüks harcamaları gördükçe aman.altınlarımı yapmayıversinler canım diyemiyorum..sonrada aayy yavrum özlüyoruz niye gelmiyorsunuz deyince samimi gelmiyor..
canim inan seni cok iyi anliyorum..biz burda almanyada yasiyoruz diye bi elimiz yagda bi elimiz balda sanilmasin..uzaktan hersey güzel toz bempe görünür...mesela simdiki esimin ailesinden anlatayim..türkiyedeki durumlari bizimkinden daha iyi oldugunu gecen sene izine gittigimizde ögrendim...7 senedir bazi sorunlardan türkiyeye gidemedik..7 senedirde esimle evliydim ama ailesini yeni tanimistim..kendi evleri var 2 daireden kira aliyorlar birde aileden 2 kisi calisiyo...yanisira bizde onlarin duygu sömürülerine inanip en zor günlerimizde bile para gönderdik...biz parasiz kaldik zor günler yasadik.....baktikki.bizim yasadigimiz hayatin yaninda onlar en lüks hayati yasiyorlar...sebzeler meyveler yememezlikten cürüyo..bütün gidalar cöpe gidiyo.. eltim olacak.kuaförlere gidip sac yaptirmalari kalici makyaj yaptirmalar..tatile gitmeler....okadar zoruma gittiki anlatamam..hatta 4 haftaligina gitmistik sözde ..2 hafta icinde apar topar döndük tekrar almanyaya..3 günde zaten yollarda gecti arabaylan gittigimiz icin..yüzümüze bakan önemseyen bile olmadi esimle beni...birde orda soydular bizi..parasiz kaldik...bizde enayi gibi zor durumdalar diye para gönderiyorduk..allaha havale edelim böyle kisiliksiz bencil sahizlari..herkez ettigini bulur birgün..dedigim gibi sizi rahat biraksinlarda..gerisini önemseme..kafana takmamaya calis..

Son düzenleme:
boşveeeer bizim de aynı seninki gibi oldu yani herleyi eşim yaptı dünya borca girdik onlarda düğün yapmış oldu takmıyorum artık düğün zamanı kimin nasıl bi insan olduğunu anlıyosun en azından boşverin

Üç beş bileziğin derdine düşmeyin olan olmuş bitmiş. Huzurunuz varsa ne ala. 20 bilezik taksalardı ve huzurunuz olmasaydı daha mı iyiydi.
Benim düğünümdede bir şey yapılmadı hatta onların taktıklarını bile eşimle birlikte aldık. 20 senedir tek lafını etmedim. 20 senedirde hala bir şeylerini görmüş değilim. Şimdi tutup eltime şu kadar taktın ben ilk gelindim bana niye takmadınız diye sorun çıkarmak boş ve gereksiz. Bence sizde aynını yapın ve boşverin, huzurunuza bakın.

kesinlikle katılıyorum..20 bilezik olsa huzur olmasa ne fayda..
benim eşim düğününü çoğu şeyi kendisi yaptı..sorun etmedim..

canim inan seni cok iyi anliyorum..biz burda almanyada yasiyoruz diye bi elimiz yagda bi elimiz balda sanilmasin..uzaktan hersey güzel toz bempe görünür...mesela simdiki esimin ailesinden anlatayim..türkiyedeki durumlari bizimkinden daha iyi oldugunu gecen sene izine gittigimizde ögrendim...7 senedir bazi sorunlardan türkiyeye gidemedik..7 senedirde esimle evliydim ama ailesini yeni tanimistim..kendi evleri var 2 daireden kira aliyorlar birde aileden 2 kisi calisiyo...yanisira bizde onlarin duygu sömürülerine inanip en zor günlerimizde bile para gönderdik...biz parasiz kaldik zor günler yasadik.....baktikki.bizim yasadigimiz hayatin yaninda onlar en lüks hayati yasiyorlar...sebzeler meyveler yememezlikten cürüyo..bütün gidalar cöpe gidiyo.. eltim olacak.kuaförlere gidip sac yaptirmalari kalici makyaj yaptirmalar..tatile gitmeler....okadar zoruma gittiki anlatamam..hatta 4 haftaligina gitmistik sözde ..2 hafta icinde apar topar döndük tekrar almanyaya..3 günde zaten yollarda gecti arabaylan gittigimiz icin..yüzümüze bakan önemseyen bile olmadi esimle beni...birde orda soydular bizi..parasiz kaldik...bizde enayi gibi zor durumdalar diye para gönderiyorduk..allaha havale edelim böyle kisiliksiz bencil sahizlari..herkez ettigini bulur birgün..dedigim gibi sizi rahat biraksinlarda..gerisini önemseme..kafana takmamaya calis..

bir şey yapmazlar bir de sömürmek isterler.nefret ediyorum böylelerinden..:jeyyar::oklava:

Ben de ilk mesajından değişik anlamlar cıkardıgım için yargıladım meselenin sadece altınların verilmemesi oldugunu zannedip yorum yazdım..
mesele değer verilmemesiymiş ve bundan dolayı da sizin onlardan sogumanızmıs..
zaten birilerinden sogudugunuz zaman onları görmekte istemezsiniz..
eskiyi unutmaya calısacaksınız eşiniz için sevgi olmasa bile saygı göstermek zorundasınız malesef..
size kolaylıklar diliyorum.. inş zamanla hersey rayına oturur sende onlara karsı biraz yumusarsın..
zaten duygu ömürüsünü bilerek yapıyorlarsa eşinde bunu er gec farkedecektir..
hem herseyi siz yaptıgınız için gururla bunu söylemekte size düşüyor varsın onlar ne düşünürlerse düşünsünler..

varsın 5 lira ceplerinden sizin için çıkmasın.

kocana seni kötülüyor mu, sana laf söylüyor mu iftira atıyormu vs vs . gez biraz forumu oku bak ne kaynanalar görümceler hatta kayınlar var :)

sorun sadece bilezik olsun fazlası olmasın. sen eşinle evlenmeyi düşündüğünde ailesini takacağı 7 bileziğe göre mi evlenmek istedin? tabiki de hayır o zaman yok niye bilezik takmadılar yok niye kuaför paramı ödemediler deme. bunlar fani şeyler. durumları yokmuş yapmadılar. bende eşimin ailesinin durumu yok eşim hep cebinden ödeyecek diye gelin başı yaptırmadım kuaförden gelinlikle falan çıkmadım bi topuz yaptırdım eve gelip duamı taktırdım anneme. bunlar küçük şeyler. kayınvalidenin düğünde sahte altın takalım mı diye sorması bile aslında iyi n,yetinden. senin akrabalarına seni ezdirmemek için sonuçta hiç birşey takmaması sizin tarafta kıza hiç birşey takmadılar deyip yadırganmalarına sebep olacaktı. kötü niyetli olsaydı zaten umursaman sahte takalımmı demez, takardı... ki yapanları da var...

senin eşinle huzurunu aranıza girip bozmuyorsa bunları sebep göstererek kendi kendine eşinle aranı bozma sakın...

zaten bu yüzden yapamazlar. bunu değiştiremezsin bu yüzden bu şekilde düşünme. bu onların yaşam biçimi özellikle bilzeik yapmayalım diye birşeyleri yoktur emin ol.

muhakkak borçları da vardır ama borç yiğidin kamçısı der ve hep bir miktar borç bırakırlar :) alışmışlar zevklerinden harcamalarından ödün vermezler ama hep sıkışıktırlar... bunu böyle kabul edeceksin ama kızmayacaksın alınmayacaksın. bu saatten sonra kimsenin yaşam biçimini değiştiremzsin haliyle bu kadar para harcarken neden bilezik yapmıyorlar diye takıntı yapma...
benim eşimin aileside öyle sofralarından kuş sütü eksik olmaz elek.faturalarını hep elk.leri kesildiğinde öderler. geçen gün 2 milyar istediler eşim bana sordu ( işyeri açmak için biriktirmiştim) hayır dedim. bu parayı nasıl biriktirdiğimizi biliyorsun dedim senin ailen sonuçta istersen ver dedim, ama biz ofisi açarken bu para lazım olcak o gün geldiğinde baban verecek mi 2binlirayı geri dedim , hayır dedi veremez o dedi bende dedim biliyorum veremeyecek bende kendi ailemden mi isteyecem. zor geliyor dedim haksızlık geliyor dedim. haklısın dedi vermedi yerimseniben ne oldu çok sıkıştılar ödemek zorundaydılar buldular ödedier :D senin dediğin bilezik onları zorlayan bi yaptırımı olan bişey değilki aaa sözümüz vardı alalım desinler yerimseniben

bence sende unut artık çok lafını etme adın paragöze çıkar haberin olsun. kimseye de derdini anlatamazsın herkeste yanlış anlar daha çok bozulur huzurun. neden parasal konunun dışında bi sorun yok kaynanalık yapmıyor :)

Back
X