esimle düsüncelerimiz hic uyusmuyor

Yasemin1111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
15
0
86
40
Almanya
icim o kadar dolu ki nerden baslicami bilmiyorum. esimle bir birimizi severek 5 sen önce evlendik 1,5 yasinda kizim var. iki senesine kadar hersey cok güzeldi. iki sene önce esim türkiyeden kendini hoca diye tanitan birileriyle tanisti ve ö günden bu güne eski esim gitti baska bir adam geldi bana cok ters düsünceleri var. benim acimdan tarikata girdi ve beyni yikandi ama o bunun farkinda degil ve yavas yavas ailesini kaybediyor ama onun umrunda bile degiliz biz. iki ay önce kendi ailemle tatile gittim ve tatilde anladim ki ben esim olmadan daha mutluyum daha huzurluyum o yanimda oldugu zaman sürekli hareketlerime dikkat etmeliyim kiyafetlerime dikkat etmeliyim sürekli diken üstünde. ona karsi icimden birseyler koptu sevgisi yok aklimda sürekli ayrilmak bu insanla ben ömür geciremem düsüncesi var sürekli ne yapicami bilmiyorum aklim cok karisik. bu evlilik bu zamana kadar gittiyse kizim icin kizim daha cok kücük ayrilsam bilmiyorum nasil olur benim durumumda olan varmi aceba lütfen bana yardimci olun.

tarikata girmiş olması doğru olabilir genellikle girenler birsüre sonra beyinleri olağan üstü saçmalıklarla yıkandığından
ailesi ve çevresi tarafından sevilmemeye başlıyor karakter ve düşünce değişikliğini uğradıkları için...

nasıl bi tarikat bu?korkarım böyle şeylerden.en son bursada tarikatta iler kılıklı bi adamın "badelemek" adında neler yaptığını duydumuzdan beri ben gördüğüm yerde kaçıyorum öyle insanları

eğer sizin için eşiniz olmadan hayat daha mutlu geliyorsa o zaman boşanmayı düşünmeden önce rahatsız olduğnuz konuları anlatarak eşinize bir müddet ayrı yaşamayı teklif edin kendinizi dinleyin eşinizde kendisini dinlesin oda sizsiz olabilir mi bir duruma baksın ama süresini belirtin mesela 1 ay-2 ay diyin ve sonrasında tekrar konuşup karar verir ayrı yaşamanın sizlere yardımcı olup lmayacağını bilemem ama hiç olmazsa boşanmayı düşünmeden bir deneme olur ikiniz içinde.allah hakkınızda hayırlısnı versin inşallah üçünüz içinde hayırlı kararlar verirsiniz..

konunuz büyük ihtimalle kapanacaktır tartışmalara meyil vermemek için...
ama şunu belirtmek isterim ki alakası yok diyebilirim ilk yorumla;
eniştem de tarikate girmiş diye duydum sonra gördüm bi baktım ki kendini bilen konuşması gayet düzgün merhametli içkiyi bırakmış eli yüzü tertemiz nurlanmış gibi bir adam bulunca çoook şaşırdım.akşamları bir odaya girer ağlayarak dualar edermiş...teyzeme ve teyze kızına kapanmasını istediğini söylemiş; hani "dinimizin emridir " diye anlatarak ama asla baskı kurduğunu duymadım öyle olsa teyzem rahat olmazdı..hani ki nasihat edecek yeri geldiğinde uyaracak ama ille hoyt höyt hadi şunu yapın bunu yapın olmamıştır..ve iyi ki de tarikate girmiş diye sevindim onun adına çünkü ondan önce saçma sapan biriydi ...tarikatlerin yanlış anlaşılma sebebi; dini sömüren insanları kullanmaya çalışan dinden uzak insanların girişimi sonucundadır..art niyetliler yüzünden gerçekler perdelenmiştir bence...tarikat demek;giden yol manasındadır.hepsi de Allah a ulaşma niyetindedir.isteyen girer istemeyen girmez ha onların yaptığı;şu kadar dua okuyalım şu kadar Kuran okuıyalım ve sohbetlerdir..kii keşke ben nde böyle olabilsem..

Son düzenleme:
bazi tarikatcilar var ki bunlardan biride benim esim dinimizi cok zorlastiriyorlar insanlari dinden uzaklastiriyorlar, öyle bir düsünceleri var ki onlardan baska müslüman yok bu dünyada. esime cok dedim herseyi dengeli tutmaya calis ama gözü kesinlikle ailesini görmüyor. eger günah islerse benimle cok mutlu olucani söylüyor

nasıl günah işlerse seninle mutlu olacak anlamadım orayı?

Son düzenleme:
ailesini kaybediyor demişsiniz.
dinimiz erkeklere hanımlarını hoş tutmayı emreder. dinimizde aile çok önemlidir.
kocanıza ailenin dinimizdeki yerini anlatmaya çalışın.

misal vereyim toplum icine girmek, kadinin yabanci bir erkekle konusmasi, kiz cocugunun okumasi , bi kadinin calismasi daha bunlar hic birsey saymakla bitmez iste bu insanlarin beyni yikandiktan sonra bu düsüncelerde oluyorlar malesef

Allah belasını versin böyle yola girsin gibi göstererek yoldan sapıtan insanların..."girdap" diye bir film var canım sende izle eşine de izlet.tam bu konuyu baz alıyor.tam olarak hem de.nefret ediyorum şu yüzyılda hala insanların beyinlerini yıkamaya çalışan insanlardan.siz küçük dünyanızda ne mutluydunuz Allah bilir,eşiniz kum tanesi gibi avuçlarınızın arasından kaymadan önce.lütfen o filmi izle canım.ağlayacağına eminim,konu çok benzer çünkü.eşin de belki kendine ve size ne yaptığını farkeder bu şekilde.

Gerçekle bu bahsettiğiniz filmin hiç bir alakası yok hanım efendi. Tarikat iyi birşeydir ha bunu malesef kötüye kullananlar olmuştur ve bazı din düşmanları tarafından abartılarak bütün tarikatlar kötü olarak benimsetilmiştir insanlara. Ama rica edicem genelleme yapmayalım. Ha ben bir tarikattenmiyim hayır değilim. Kapalı mıyım hayır değilim. objektif bir görüş bildiriyorum

cok sagol mutlaka izlicem. cok zor durumdayim kafam cok dolu artik düsünemez oldum.

sen üzülme,Allah sadece onların Allah'ı değil.sen de dua et Ramazan ayındayız,eşinin eski haline dönmesi için.saplantılı gibi kızlar okumaz,günaha girmeden seninle mutlu olamam falan.yazık ya sana.üzme kendini.ben de senin için dua ediyorum tam şimdi.inşallah onların kötü yüzlerini görsün eşin bir an önce vazgeçsin o tarikattan. yanlız birşey söylicem canım, benim kuzenimin başına böyle birşey gelmişti.onu da bir grup ailesinden herşeyden koparıp kendilerine bağlıyor gibi birşeydi teyzem ağlıyor,herkes endişe ediyor falan falan.sürekli üstüne gidiyolardı,onların yanına gitme gezme,yapma etme diye.ama o herkese rest çekiyordu birsürü olay yaşandı falan.ben ısrarla üstüne gitmeyin diyodum.sonra bir süre üstüne gitmediler ve kuzenim eski haline döndü,şimdi insanda ısrar edilen birşeyi yapmama inadı da var ya.gitme bakalım sen de hiç üstüne,eskisi gibi davran hiç konuşma bu meseleden,bak bakalım ne olacak.ne olursun üzülme.olacak olan mutlaka olur,olmayacak olan olmaz. sen kendini yıpratma.bebekini düşün.

beğenmedim butonu olsaydı ona basardım.tartışma ortamı gibi niyetim asla yok herkesin kendi fikridir.yasemin arkadaşım isterse izler ve görür benziyormu eşine olanlara benzemiyor mu.sonrasında bana yorumunu belirtirse sevinirim.

üvey kayınvalidemin kardeşi gelmişti evime 2 çocuğu ile birlikte yeni evlendiğimde
çocuklar mutfakta gezinirken nestle çikolta görmşler
anne çikolata die tutturdular bende gelin ekmek kesip süreyim dedm
ve kadın bana markasını sordu
nestle dedim aa yok ülkerden başka olmaz günah dedi
kaldım öyle
çocuklara yedirmedi çikolata
cemahat üyesidir kendisi

beğenmedim butonu olsaydı ona basardım.tartışma ortamı gibi niyetim asla yok herkesin kendi fikridir.yasemin arkadaşım isterse izler ve görür benziyormu eşine olanlara benzemiyor mu.sonrasında bana yorumunu belirtirse sevinirim.

allah razi olsun sizin bu yazdiklarinizi bile okumak bana cok íyi geliyor cok sagol bütün benim gibi durumda olanlara dua edelim ins. allahim bütün yolunu sapitmislara dogru yolu göstersin. bende zaten kendi haline biraktim hic bir sey demiyorum birsey desem bile ben buyum degismem isine geliyorsa diyor hic kizini felan gözü görmüyor ailesini gözden cikarmis.

birde şu açıdan bakmanızı tavsiye ederim.demekki eşinizin manevi açıdan bir açlığı varmış ama bunu yanlış insanların yanında tatmin etmeye çalışınca ortaya böyle ağır sonuçlar çıkıyor..bence pes etmeyin,çünkü eşinizin doğru yolu en kısa zamanda bulacağını düşünüyorum.mantıklı hiçbir insan hocasını eşine tercih etmez herhalde..a birde yaptıklarından ne kadar nefret ettiğinizi ona belli etmemeye çalışın.hoşlanmadığınızı biliyorum ama neler yaptığını tam olarak öğrenebilmek için bu konuyla ilgili sorular sorun ve asla zıtlaşmayın,sadece dinleyin.belki bu konuyu daha iyi bilen birilerine yönlendirme şansınız olur..

arkadaşlar tartışmayalım konuyu kapattırmayalım lütfen
herkesin dini görüşü doğruları yanlışları farklıdır
lütfen....

konumuz din değil
arkadaşın eşi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…