Eşimle farklı siyasi görüş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vallahi Orta Doğu’da yaşayıp siyasi olarak gerim gerim gerilmemenin imkanı yok. Ben de önceden insanların siyasi görüşüne saygı duyardım artık duymuyorum. O yüzden de karşı görüşümdeki bir insanla yapamam. Gerçi bunları evlenmeden düşünmek lazım.
Ha böyle olmak güzel bir şey mi değil ama senelerin sonunda maalesef bu hali aldık artık.

Neden tartışmaya giriyorsun ki ben de eşimle farkli gorusteyim hiç muhatap bile olmuyorum hatta kâle bile almıyorum moralinizi bozdugunuza değmez size zorla bir şey yaptiramaz sonuçta

Neden tartışmaya giriyorsun ki ben de eşimle farkli gorusteyim hiç muhatap bile olmuyorum hatta kâle bile almıyorum moralinizi bozdugunuza değmez size zorla bir şey yaptiramaz sonuçta
Hiç eleştirmeden tamamen merak sorusu soracağım. Hani ortak paydada buluşup evlendiniz?

Siyasi görüş aynı zamanda dünya görüşüdür. Zıt kutuplar nasıl evlenebilir anlayamadım. Geçmişteki bir flörtüm şimdi memleketimde x parti il başkanı, avukat kendisi. Bu göreve gelince arkadaşıma söylediğim şu oldu: zaten tersmişiz olmazmış bu iş

Normalde farklı partilere oy vermek eşler arasında çok sorun olmayabilir.
Ama günümüz Türkiye'sinde oy verdiğin parti senin düşünebilme yetin olup olmadığını gösteren bir kriter.
O nedenle bilemedim.

siz partiden yola cıkmıssınız. Ama anladıgım kdarıyla asıl sorun o an sıze söyledikleri ama onuda yazmamıssınız. Neyse bence cokta önemli değil. bunun ıcın tartısmak cok saçma gelıyor bana. Siz birbirinizide yesenız evınızden hıc bi şey değiştiremezsınız futbol tartısmakl aynı sey

Çiftler arasında
Aynı siyasi görüş olmalı veya birinin hiç bir siyasi görüşü olmamalı
İKi farklı siyasi görüşe sahip çiftlerden olmaz
Birinin siyasi görüşünün olmaması aynı şey değil. Görüş olmaması eşine uyacağı anlamına gelmiyor. Ben de eşimin desteklediği kişiyi desteklemiyorum misal. Ortak noktamız ikimizin de istemediği

Normalde farklı partilere oy vermek eşler arasında çok sorun olmayabilir.
Ama günümüz Türkiye'sinde oy verdiğin parti senin düşünebilme yetin olup olmadığını gösteren bir kriter.
O nedenle bilemedim.
farklı parti ile farklı siyasi görüş her zaman aynı şey değil
partiler birbirine yakın olabilir ya da yakınlaşır
birinin seçmeni diğerine kayar
partiler batar çıkar...diyelim bir parti bitti gitti veya kapandı, seçmenleri buhar olmuyor ki

hiç sandığa gidip oy kullanmıyor bile olabilir bi insan
ona tam hitap eden bir parti yoktur
daha böyle gider bu...

ama zıt kutuplarda "siyasi görüş" bambaşka bir şey...bu hayat tarzıdır ideolojidir hayata dair milyonlarca karardır. parti bunun yaında minicik bir kurum aslında.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…