Eşimle farklı siyasi görüş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siyaset konuşmak zorunda kalmasaydık keşke ama şu ülkede şu şartlarda herrr şeyimizi etkileyen şey siyaset. Eşimle konuşamayacaksam kime dökeceğim içimi. Onun insanların hakkına giren bir partiyi kör kütük savunduğunu gördükçe merhametine iyiliğine aklına duyduğum inancı nasıl koruyacağım? Mümkün değil bence bu şekilde bir evlilik.

Deniz Baykal mefta deseydiniz bari şaşırsaydı biraz. Bu meraksız ve gündemden bir haber kimselere yaşadığımız dünyayı özetleyerek soğuk duş etkisi yaratmak en sevdiğim şeylerden
Ya sıkıldı kadın öfledi pöfledi garip bir sessizlik oldu
Sonra depremden sonra olan mucizelerini anlsttı
Bende yıkımın nedenlerinden bahsettim
Baktık anlaşamıyoruz döndük telefonlarımıza

Deniz Baykal mefta deseydiniz bari şaşırsaydı biraz. Bu meraksız ve gündemden bir haber kimselere yaşadığımız dünyayı özetleyerek soğuk duş etkisi yaratmak en sevdiğim şeylerden
Şurada iki sn'de cemaat şeylerinden birini daha öğrendim bir isim koyma meselesinden. Derya içre derya bilmeden yaşayan mahiler de ayrı mutlu oluyor ama, hakkını yiyemem.

Bizde niye hiç bir şeyin ortası yok anlamıyorum. Hangi futbol takımını tuttuğun sorun. Aşı olmak istemeyenler için “inşallah ölür bu cahiller “diye beddua edenler vardı. Şimdi de hangi partiye oy vereceksin merhabadan sonra geliyor. Oy verirken kapalı veriyoruz verdiğimiz oy kimseyi ilgilendirmez. Bir partiye oy veren diğer partiden ölesiye nefret ediyor. Artık kimseyle konuşulmuyor. Herkes bir birini ikna etmeye çalışıyor. Hep mi böyleydik bilmiyorum

Bende kafa rahat. Oy hakkim oldugu zaman kullanmiyordum yurtdisinda oldugum icin..simdi Alman vatandasiyim herkesi tarafsiz dinliyorum

Eşimle konuşamayacaksam kime dökeceğim içimi. Onun insanların hakkına giren bir partiyi kör kütük savunduğunu gördükçe merhametine iyiliğine aklına duyduğum inancı nasıl koruyacağım?
Uzun uzadıya anlatmaya lüzum yok, iki cümle ile özetlemiş arkadaş.

Yani evet Orta Doğu’da zemin hep böyle, Türkiye siyasi geçmişinde 70ler ile 80ler arasında yaşanan olayları herkes bilir. Herkes karşıt görüşünü ötekileştirirdi zaten fakat bu denli kutuplaşmanın hesabı insanlardan değil siyasilerden sorulmalıdır. Demokrasilerin olmazsa olmazı “ifade özgürlüğünü” bu denli bastırırsan, insanlara sadece öfke pompalarsın ve sonuç da bu olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…