Eşimle farklı siyasi görüş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eşle ve yakın arkadaşımla siyaset konuşmayacaksam kiminle konuşcam?
Bu konuşmalar her zamaan tartışmayla biter biziim ülkemizde .Hiç bir spor dalinda fair play göremediğimiz gibi.Hicbir siyasi parti ,siyasetçi için dostluğunu ya da ev huzurunu bozman.Aman genel dünya görüşü olarak uymayan insanlarla da dost olmam.İs arkadaşlığı yada komşuluk ayrıdır.

Valla şu günümüz Türkiyesinde böyle yapabilmek mümkün değil. Herkes geleceğe karamsar bakıyor ve karşındakinin oyu senin geleceğini etkileyecek. Dediklerinizi uygulamak çok çok zor.
Bu tartışmalarla geleceğe yön vereceğinizi mi dusunuyorsunuz.Bizim ülkemizde siyasi görüş neredeyse değişmez kanunlar gibidir .İnsanlar anlamını bilmedigi kelimeler üzerinden siyaset yapar.Sosyalizm ile sosyal devletin ayrımı bilmeyen insanlarla tartışmam.Okuma yazma oranı %95 lerde ama okuyan araştıran oran %3 olursa kendinizi yirtsak bostur

İdeolojik farklılıklar çoğu zaman uçurumlar yaratır.
Bu farklılık aile içinde (ilk aile) bile olsa, uçurum yaratır ama tolere edilebilir. Misal büyük abimle yıllardır bu fikir ayrılıkları yüzünden görüşmüyoruz.
Arkadaş, konu komşu çevremizde de farklı ideolojide insanlar var, onlara da politik yaklaşıp hoşgörü gösterebiliyoruz tahammül seviyesinde. Tahammül edemediğimiz noktada da arkamızı dönüp gideriz en fazla.
Fakat evlilik yoluyla edindiğimiz aile farklıdır. İnsan eşine politik davranamaz. İdare edemez. Sırtını dönemez. Bunları yaparsa da, samimiyetten söz edilemez.
Evliliğin fıtratına uymaz zaten.
Sizin sorununuz saygıdan farklı maalesef. Eşler birçok konuda birbirlerine saygılı olabilir ama bu konuda yaşanan fikir ayrılıkları, hele de takım tutar gibi parti tutan bir insanla yaşıyorsanız, artık insanlık suçuna evrilir.
Bunları en başından bilerek başlamak, insanın kendine yapacağı büyük bir kötülük ne yazık ki.

İşte söz konusu evlilik olunca her konuda konuşulabilmeli. Dışarıdaki insana he der geçeriz ama yatağı paylaştığımız insanla konuşup uyuşamazsak susup bakışırsak evliliğin anlamı kalmaz. Bir de spor takımı, renk tercihi gibi bir şey değildir politika. Farklı takımı tutmakla, farklı zevklere sahip olmakla dünya görüşü aynı şey değildir. Eğlen geç diyebileceğimiz bir mesele değil maalesef.

Kesinlikle çok önemli bir konu bu. İnsan evleneceği kişinin siyasi görüşüne ve bu konudaki farklılıklara verdiği tepkiyede dikkat etmeli.

Ortak sevilmeyen meselesi o da uzlaştırıcı olabilir haklısın
Lakin gerçekten siyasi hiçbir fikri olmayan insanlarda var
Mesela bugün bir arkadaşa kemal beyin adaylığı konusunda ne düşündüğünü sordum
Chp nin başındamıydı diyor (annemin tabiriyle allah almasın seni diye geçirdim içimden)
kadın deniz baykal döneminde kalmış
Mansur yavaşı sorayım dedim kadın kimdir diyor
Belki inanmazsınız ama kadın üniversite mezunu
Eşini sordum adam takip ediyormuşgündemi
BU çift arasında ne gibi bir siyasi polemik olur ki

İşte bu yüzden evlenmeden önce 4degil gözümüzü 10 açmalıyız .sadece evlendigin adam değil onu oluşturan kültürel değer ailesinin hayat görüşü bile çok onemli.Ama evlilik hayatında senin yükünü hafifletiyor sana değer veriyorsa Ahmet Ayşe için evimin huzurunu bozmam.Zahey hayat görüşü olarak ters ise insan o baştan belli olur nişanlılık evresi bunun icindir

Canım neye göre değişir bilmiyorum önemli olan saygıyı kaybetmemek ama şöyle söyleyeyim çocuğuma Mahmut Sami adını koymam
Kim o Mahmut Sami?
Sümeyye'nin çocuğu değildir inşallah

Mevcut iktidara vercem dediyseniz hiddetlenmekte haklı
Yaşananlar hiç mi ders olmuyor diye dellenmistir

Muhtemelen ben de farklı bir adaya oy vereceğim eşimden. Ama bizde bunun konusu kesinlikle olmaz. Açıklama dahi yapmanıza gerek yoktu aslında. Yakınlarla siyaset konuşulmaz bence. Moku çıkar herşeyin.

Deniz Baykal mefta deseydiniz bari şaşırsaydı biraz. Bu meraksız ve gündemden bir haber kimselere yaşadığımız dünyayı özetleyerek soğuk duş etkisi yaratmak en sevdiğim şeylerden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…