eşimle fikir ayrılığı

Limonsarisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
3.214
1.267
178
Eşim normalde çok ince düşünceli biridir ama ne var ki bazen çok tuhaf düşünüyor.

Kayinpederim evin iki odasını boyatmak istiyor görümcem daha yeni ameliyat oldu. Badana işi varken kokun ve pencereleri açma işinden dolayi rahatsız olmasın diye şimdilik iptal etti.

Eşim tutturdu Limonsarisi haftaya ailesinin yanına gidecek hepiniz gelin bizde kalın bütün evi boyatalım diye.

Yani ben yokken kayinpederim kayınvalidem 2 görümcem ve eşimin babaannesi bizde kalacaklarmış eşimin düşüncesine göre. Olur mu öyle şey dedim gelecek olurlarsa ben gidemem bir yere sonuçta bize gelecekler ben yokum ayıp olur falan dedim.

Bişey olmaz ne ayıbı diyor.

Ya allah aşkına olur mu böyle şey. İnsanlar ne nerde bilmiyorlar. Sonuçta aile de olsalar benim evimin misafiri onlar. Özellikle eşimin babaannesi hizmet bekler. Onlar da ben yokken rahat edemezler. Eşime anlatamadım bi türlü. Ben burdayken gelsinler başımın üstüne yerleri var dedim. Ya da gorumcemle babaanneyi alalım en azından hasta olmazlar 2 oda boyanirken dedim ama bilmiyorum ne olacak.

Illa benim oldugum zaman gelsinler hizmet edecegim diyorsun yani. Senin evin oldugu icin ne nerde bilmiyor olabilirler haklisin ama iki gorumce ve kv varmis birakta babaannenin hizmetini senin evinde de ustlensinler. Sen yokken yapilsin bitsin. Ne meraklisiniz hizmet cekmeye ya. Aksine ben hamileyin kimsenin hizmetimi yapamam demen gerekirdi. Anlamadim ben seni.

İlla hizmet edeyim demiyorum ki sağolsunlar zaten hamileyim diye çok is yaptırmazlar

Gittiğim kişi ne kadar yakınım olurda olsun ev sahibi evde yoksa ben o evde rahat edemem düzenini bilmem onlarda öyle hissederler diye düşünüyorum

Bir de iki gorumce derken biri yeni ameliyat oldu sürekli yatıyor diğeri daha 7 yaşında ne yapsınlar ne hizmeti

Ne hizmet meraklısı insanlar varmış?Ben hamile hamile kimseye hizmet edemezdim.böyle bir misafirliği ben evde yokken evimi karıştırırlar diye istemezdim.doğru söyleyin sizde evinizde siz yokken birilerini bu sebeple istemiyorsunuz değil mi?
Evinizde siz yokken gelenin hizmetinden size ne?zaten hamileyim diye iş yaptırmıyorlar dediğinize göre maksat hizmet olamaz .

Gerçekten sadece hizmet için mi ?
Bence siz yokken evinizde olmalarından rahatsız olacaksınız, hizmet bahanesi gibi
Yoksa hepsi yatalak değil zaten bi şekilde hizmet hürmet kısımlarını kendi aralarında çözmüşler, konu sizin ev olunca gitmekten bile vazgeçmeyi düşünüyorsunuz.

Benzer bir durum başıma geldi. Benim iş için 1 hafta şehir dışında olmam gerekiyordu. Tamamen keyfi bir şekilde, sırf bizim evimiz daha ferah daha rahat diye, şehir dışından gelen bir akrabayı kayınvalidem bizde ağırlamak istedi. Zaten misafiri biz karşıladık, bizde 1 gün yalnız kaldı, 2 gün daha kayınvalidem kayınpederimle birlikte bizde kaldı. Hizmet kısmına girmeyelim. Ben alıştım böyle şeylere :) İş için gitmek zorunda olduğumu söyledim, biraz evinize gidin der gibi oldu ama, onlar "biz kalalım burda" dediler. Eşim de, onlar öyle söyleyince pek bir şey diyemedi ama ona da saçma geldi tabi ki.
"Evin hanımı yokken ehe ühüüü" bir şeyler geveledi. Bensiz de 1 gün kalıp kendi evlerine gitmişler sonra.
Bizimki tamamen keyfi.. Sizinki de badana acil mi bilemedim ama, ihtiyaç gibi sanki..
Ama yine de istemezdim ben, yazlık mı yahu bu, evin anahtarını ver..

Ben yokken ne isleri var ben olsam gitmezdm böyle biseye ihtiyaclari varsa o da hizmet icin degil ben yokken evimde kalınması beni rahatsız ederdi kim olursa olsun.

Cidden derdin ayıp olması mı yoksa sen olmadan evinde kalmaları mı?
Gelmeseler daha makbule geçecek gibi, ne dersin?

Eşin hamilesin yorulma diye öyle demiş

Gelin bizde kalın limon bakar dememiş seni savunmuş

Evinde de mutfakta işi kap yemek pişecek arar bulurlar yayılacakları da çıkarırsın olur biter

Yine onlar gidince onları yıkamak vs iş ama o kadar da olur yani

Ben yokken ne isleri var ben olsam gitmezdm böyle biseye ihtiyaclari varsa o da hizmet icin degil ben yokken evimde kalınması beni rahatsız ederdi kim olursa olsun.
Bende bundan bahsetmeye çalışıyorum hizmet bekleyen babaanne olacak ve onun isteklerini karşılamak için her yeri aramak zorunda kalacaklar
Ayrıca evime gelen büyüğüme hizmet etmekten gocunmam

Ne kadar içi fesat insanlar varmış dert anlatmakla hata etmişim.

Evet hamileyim evet misafiri de hizmet etmeyi de çok severim bu kim olursa olsun.

İnsanlara ayıp olmasın diye düşünmek birinci önceliğim her konuda.

Kimse evimi karıştıracak diye tedirgin değilim kendi evleri gibi rahat hissedip öyle yasayacaklarina emin olsam seve seve giderim.

Size bana dokunmayan yılan bin yaşasın halinizle mutluluklar diliyorum

Konu sahibi evini karistircaklar diye korkuyordur ben onu anladim başında durman lazim o kadar kişi gelcekse.. Yatak odalari ne varsa herşeyi karistirir biliyorum ben bunlari... Hizmet için değil. Hizmet yazmislar kendisi zaten hamile. Ben konuyu okuduğumda onu anladim.

Yani beni hizmet kısmı ilgilendirmez di açıkçası,
Ben daha çok, evde yokum düzenim yerle bir oldumu acaba diye kurardım

Esiniz ayip olmaz dediyse, gönül rahatligi ile gidin ailenizin yanina.
Onlarda evi cok dagitip, pisletmeyecekse, döndügünüzde size is cikarmayacaklarsa gelsin kalsinlar evinizde.
Bence hic sorun etmeyin ya, 3 günlük dünya böyle seyleri dert etmeyin en olacak sanki. Kalacaklar gidecekler sonra.

Açıkca söylemek gerekırse kim olursa olsun. Evde ben yokken bırısı benım evımde olursa içim rahat etmez her yerı karıştırcaklar falan ayyyy Aklım hep evde olurrr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…