Eşimle her sey cok guzel fakat...

Kek_hikayesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2017
5
0
1
30
Merhabalar hepinize bu hesabi yeni actm sabah oldu uyuyamadm icimi buraya dokiyim dedi
Biz esmle kacarak evlendik ikimizde ogrenciydik sonra esim ise basladi kayinvalidemle oturrken ayri eve ciktik ondan bundan buldugumuz esyalarla oturuyoruz evde ve kaynvalidem normalmis gibi birde misafir getirmeye calisiyor evime itabiyorum butun yeni evlilerin evleri simir sikir benim boyle hani yine zoruma gitmez calisir alrz elbet ama herseyin iyisini guzelini k.v.dem aliyor bize estayi paramiz yok diye almadi ama kadin kendi evinin mutfagni banyosunu sifirdan yaptrdi ara ara esimle bu mevzulardan kavga ediyoruz cok uzuluyorum kacarak evlendim diye butun yuku ben tasimak zorundamiyim smdiki aklm olsa kacmazdm herkesi. Dugun fotografi varken bnm dugunum hic istedigim gibi olmadi yanlis ustune yanls yaptm esimi sevdigimden yaptm bana akil verin bosansam yeni bir hayata baslasam diyorum bazen cnku varlikli bir kizdim bunlarin hic birine katlanmak bana gore degildi ben hep toz pembe gormusum sanrm her seyi esim yanimda olsun yeter diyordum bir de

Kayınvalideniz size değil de kendine eşya alıyor diye eşinizle niye kavga ediyorsunuz anlamadım. Size eşya almak zorunda değil, kaçarken ona sormadınız sonuçta. Sadece kaçmak da değil mevzu evlendiyseniz tabiki de tüm yük, sorumluluk eşle ikinize ait olacak, kimse sizin yükünüzü sırtlamak zorunda değil.
Hayat toz pembe değil, malesef sorumluluk alacak bilince gelmeden evlenmişsiniz, zorluk da çekince eşinize olan sevginiz bitmiş sanırım. Okula devam ettiniz mi bilmiyorum etmediyseniz okulunuzu bitirin. Meslek edinin kendinize.

Evet kaçarak evlendiysen bütün yükü tasimak zorundasin. Gerçi kaçmadan bile kimsenin yardim etme zorunluluğu yok. İyi valla insanlar gelmiş kaç yasina cocuklarini büyüttükleri yetmiyormuş gibi evlerine gönül rahatligiyla eşya alamasinlar. Tam da rahat etmeleri gereken donemde sirf cocuklari iki sene bekleyemedi diye bir de gelen geline baksinlar. Su anda o cocugun hic olmazsa bir kac sene ailesine destek olmasi gerekirken bir de sirtinda yukuyle gelmis.Evlenmeyi bilen evine bakmayi da bilir. Kacmasaydiniz. İnsanlari da rahat birakin. Asalak olmanin lüzumu yok. İnsan sunu yazarken bile utanir. Artik adabiyla evlenenler bile ailelere yük olmamak için masraflarini kendileri karsiliyorlar.siz kaynanam kendine aliyor bana almiyor diye kavga cikariyorsunuz. Az yiyin kendinizi gecindirin.

Öğrenciyken kaçarak evlenmenin sonucunda ben farklı bir durum göremiyordum zaten. Bunlar cok normal. Esini sevmiyorsan, mutsuzsan boşan diyecegim. Hayat hiç toz pembe değil. Bazı kararlar vermek icin önce bir düşünmek gerekiyor. Hele de evlilik gibi önemli kararlar alırken. Kayınvalidenin evine yaptığı hiçbirşey sizi ilgilendirmiyor. Siz her şeyi göze alarak evlenmişsiniz. O yüzden maalesef ki ya katlanmak zorundasınız, ya da boşanmak.

Evet okula devam ediyorum ogretmen olucam insallah. Konu esya da degil aslnda bir zor oluyor ne biliyim hani cocugun seker ister paran yoktur alamazsn cocuga da yok basl diycen oyle birsey iste yuz yuze bakiyosun evlerne gelip gidiyosu. Diyorum bu cocugun annesi bu hic mi oglunu dusunmez ne yiyiyor ne iiyor diye belkide bn annemlerde boyle gordum aile yapisi uyusmadigi ucin zor oluyor kactgmzda q9 yasndaydim smdi 22 ama surekli onume geliyor bu mevzular artk sanki herseyi gogusleyecek guum kalmamis gibi geliyor

Insan hata yapamaz mi ki 19 yasindaydm daha mantikli dusunebilme yasim degildi buna ragmen cocuk yapmadim dedim o cocuk rahat yasasin herseyi tam olsun biz eksiklerle evlendik o evlenmesin kim istemez ya daha genc kzim ben bencil dusunuyorum belkide ama boyle dusunuyorum yeri geliyor cocugunâ kiyafet aliyosun da kendin giymigozun evlendin hadi sen basinin caresine bak diye bir mantik mi var

niye uyanıyorsun daha ögrencisiniz o evi ögrenci evi olarak düsün. yasında genc yine gelinlik giyer foto cekinirisinzi.
kayınvalidene de anne kimse gelmesin evim ögrenci evi gibi ıtanıyorum . diye

Gerçek dünyaya hoşgeldiniz... Bir hata yaptığını düşünüyorsan, uzatma, bitir.
Bir hata mi bilmiyorum gercekten kararszm bu konuda smdi kacarak evlendm icin butun herkes atkanzdan gulsunde istemiyorum ben cnku emindim esimden ya diyordum bi tek esim olsun yansn butun dunya umrumda degil falan.. offf

Evet var öyle bir mantik. Bir de hemen dogursaydin bari. İnsanlar hata yapiyorsa o hatanin getirdiği sorumlulukları da yuklenebilmeli. Ben senin evinle ya da eayalarinla ilgili isteklerini anliyorum. Ama bu eksiklik senin yüzünden olmuş. Buna rağmen kayinvaliden kendine eaya aliyor diye sorun etmen gerçekten bencilce. Su an onun rahat etme zamani. Evlatlarinin ona destek olma zamani. İyi valla sen hata yaptin diye ceremesini o ceksin. Yok öyle bir dünya. Hic bir adalet anlayisina sigmaz. Kaldi ki dediğim gibi bu devirde artik adabiyla evlenen bile kendi masrafini kendi karsiliyor. Rahat birakin kadini .

Kaçmayın arkadaşlar, mutlu olmuyorsunuz ne gerek var? Ailenizi de üzüyorsunuz, kendiniz de ömür boyu üzülüyorsunuz. Beklemek neden bu kadar zor anlamıyorum?
Size tavsiyem asla kaçmayın. Konu sahibi sen de eşinle huzurunu bozma, eşyan yoksa ilerde alırsınız çünkü bunu göze alarak kaçtın sen.
Maddiyat için boşanman mantıksız geldi, hata üstüne hata yaptım diyorsun ama hala hatanda ısrarcısın. Sonra da boşandım diye pişman olma!
Okulunuzu bitirip işe girene kadar sabredin sonra düğün de yaparsınız fotoğraf da çekersiniz. İçinizde kalmaz.

Kaçarak evlenirsen işte böyle durumlarin içinde kalırsın... Olduğun durumdan neden utanıyorsun ? Herkesin evi şıkır şıkır olacak diye bişey yok herkes gücü yettiği kadar alır alacaklarını ... zamanla herşey alınır yeterki sabretmesini bil.. eskiden insanlar bir divan ile yuva kuruyorlardi hiç gocunduklarini bilmem .. sırf eşyan kötü diye boşanacaksan hata edersin eve alinan esya ile mı mutlu olunur ?

şuan eşini seviyor musun eğer seviyorsan bırakma yuvanıda dagıtma böle püften sebeplerden sonuçta kaçtığınızda herşeyi göz alıyorsunuz kimse kimseye yardım etmek zorunda da değil çalışıp çabalayın hayat tozpembe değil hepimiz zorluklar yaşıyoruz önemli olan saygı ve sevgiyle bir olup mücadele etmek en ufak zorlukta boşanayım demek ne kolay yaa taksitle ufak ufak alırsınız eşya süs püs neyse artık. ayrıca böle şeylere kapılmayın eşyamı sizi mutlu edecek allah aşkına daha gencsiniz düğün fotoğrafıda cektirirsiniz eşyada alırsınız zor bişey değil bizde evlenince çektiremedik malesef hava sartlarından dolayı 1 sene sonra cektirdik cokta güzel oldu :)

Canım eşekten düşeni ancak eşekten düşen anlar derler. Seni çok iyi anlıyorum. Neredeyse tıpa tıp aynısını yaşadım. Ben kaçmamıştım aslında ama ailemde istemediği halde evlendim. Aslında nişan yapacaktık ama karşı taraf düğün hazırlığı yapıp bir de davetiyelerini bastırmış , haberim yoktu. Küçüktüm ses çıkarmadım evlendim. Ev yok , iş yok, eşya yok. Öğrenci evinden kalma üç beş eski eşya ile ev kurduk. Tek yeni olan bir sene sonra alabildiğim çamaşır makinemdi. Aynı senin gibi ne gelinliğimi seçebildim ne çeyiz ne alışveriş.. Benden sonra görümcelerim ve kız kardeşlerim evlendiğinde yeni gelin evi nasıl olurmuş gördüm. Bu arada bana kv 'üzülme ben hepsini yapacağım' diyordu ama hiç bir şey yapmadı . Üstüne kendi evini yeniledi. Kendine altınlar aldı. Çekyatta yada yer yatağında yatmaktan sırtımız ağrıyordu artık , kv yatak odasını yenilediği zaman..
Ben ilk 3 yıl pazara 3 defa bile gitmemişken , kvler her hafta 2 kez pazara gider dolu dolu alışveriş yaparlardı.
o kadar çok şey varki eski günler ahhh..
Her çarşıya çıkışımda vitrinlerden gözümü alamazdım özellikle çeyiz mağazalarında..Artık ciddi anlamda psikolojim bozulmuştu ve kendimi diğer yeni evlilerden eksikmişim de haketmiyormuşum gibi hissediyordum.

Esinle mutluysan evdeki esyaya falan takilma hic onemli degil gercekten alinir. Biz esimle kacmadik ama evimiz ogrenci evi gibi. Cok da umursamiyorum mutluyum. Benim kv evi de yeni gelin evi gibi umrumda degil. Her gun yeni borcun altina girip evi esya dolduruyor. Bir de gelip bana akil veriyor. Simdi durumu iyi ama yiyecek yemegi yokken bile salonuna cuvalla para doktu.
Dugun meselesine gelecek olursak bizim dugun cok guzeldi ama simdi geriye donup bakiyorum da cok gereksiz masrafmis. O kadara gerek yokmus. Nisanim cok sadeydi evde oldu. Mekanda yapmak istiyordum ailem izin vermedi ama hic keske mekanda buyuk bir nişan yapsaymisim demiyorum. Icimde kalmadi yani.
Her seyi cok duzgun dugunu mukemmel evi saray gibi harika olan kuzenim var ama kocasindan dayak yiyor. Huzur esyada parada kiyafette degil. Huzur insanin kalbinde. Bir ornek daha vereyim. Esimin bir akrabasi ayda 20bin liradan fazla maas aliyor. 10 yildir falan evli. Adam koltuklarini annesine verdi koltuklari gorsen cok kotu degil ama yuzleri degismemis hali eminim bir seye benzemiyordur. 20 bin maas alan adam ve esi 10 yil o koltuklarda oturmus ve umursamamislar bile.

Canim bu devirde huzurlu ve mutlu bir evlilik bulmak cok cok zor. Esinin kiymetini bil. Esya alinir. Cocuk olur esya hemen eskir. Uzulme bunlar kafa takacak seyler degil

Kacarak evlenmek cok cocukca. Normal bireyler oldugunuzu baz alarak yorum yapacagim. Kv bilmem kac yasina gelmis istedigi gibi bir ev kurmaya hakki var. Evinizi kurmak kari koca olarak sizin isiniz. Kv sizin evinize bir parca esya hediye alir gerisine karismak zorunda degil. Ama senin evine misafir getirmeye hakki yok. Ev senin. Istedigini agirlarsin. Durum iyilesene kadar ikinci el esya kullanmakta hic bir problem yok. Yeni evlilerin evlerine ozenme. Onlar alinip odenirken ne kiyametler kopuyor haberin yok. Kocanla anlasiyorsan kazandigi parayi ailesine goturmuyorsa sorun yok.

Canım bu devran böyle gitmeyecek. Elbette ki kv nin de sana işi düştüğü günler gelecek. Madem şimdi birşey yapmak zorunda değil, o zaman sen de "hiçbir şey yapmak zorunda değilim" diye işin içinden çıkarsın.
Şimdi eşinle iyiysen sorun etme, eşya çul çaput yüzünden huzurunu bozup evliliğini yıpratma. Daha çok gençsin ikiniz beraber çalışır daha güzellerini alırsınız hem de kimsenin söz söyleme hakkı da olmaz. O
zaman da sen onlara köpek çekersin herşey karşılıklı...

ya sizin yediğinizi içtiğinizi niue başkası düşünmek zorunda? kaçarken buna mı bel bağladınız? ben kaçayım evim eşyam yemeğim içt,ğim giydiğim başkasının üstüne kalsın.... oldu başka? sırtında borçla evlenenin hiç mi aklı yoktu.

Valla canim ben kacmadim da aileler de isteyerek evlendik. Ama 1 krs gormedim herseyi kendimiz yaptik. Buna ragmen herseye karisirlar. Karistirma kendine ama onlardan beklentin de olmasin. Siz aceleci davranmissiniz. O insanlari da borca harca sokmaya hakkiniz yokki. Sonucta kacarken dedin mi hic ben nerede oturacagim diye?

yaptıüğın hatanın yükünü tabikide sen taşımak zorundasın. kaynanaya sordunmu kaçarken. kaynana kendine eşya alıyo diye, eşinle niye kavga ediyosun anlamadım. sanki eşyaları eşinmi aldı. ailenle küsmüsün destek olmuyolarmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…