- 14 Kasım 2016
- 710
- 382
- 103
- Konu Sahibi Kek_hikayesi
-
Ee sonra nolduCanım eşekten düşeni ancak eşekten düşen anlar derler. Seni çok iyi anlıyorum. Neredeyse tıpa tıp aynısını yaşadım. Ben kaçmamıştım aslında ama ailemde istemediği halde evlendim. Aslında nişan yapacaktık ama karşı taraf düğün hazırlığı yapıp bir de davetiyelerini bastırmış , haberim yoktu. Küçüktüm ses çıkarmadım evlendim. Ev yok , iş yok, eşya yok. Öğrenci evinden kalma üç beş eski eşya ile ev kurduk. Tek yeni olan bir sene sonra alabildiğim çamaşır makinemdi. Aynı senin gibi ne gelinliğimi seçebildim ne çeyiz ne alışveriş.. Benden sonra görümcelerim ve kız kardeşlerim evlendiğinde yeni gelin evi nasıl olurmuş gördüm. Bu arada bana kv 'üzülme ben hepsini yapacağım' diyordu ama hiç bir şey yapmadı . Üstüne kendi evini yeniledi. Kendine altınlar aldı. Çekyatta yada yer yatağında yatmaktan sırtımız ağrıyordu artık , kv yatak odasını yenilediği zaman..
Ben ilk 3 yıl pazara 3 defa bile gitmemişken , kvler her hafta 2 kez pazara gider dolu dolu alışveriş yaparlardı.
o kadar çok şey varki eski günler ahhh..
Her çarşıya çıkışımda vitrinlerden gözümü alamazdım özellikle çeyiz mağazalarında..Artık ciddi anlamda psikolojim bozulmuştu ve kendimi diğer yeni evlilerden eksikmişim de haketmiyormuşum gibi hissediyordum.
Merhabalar hepinize bu hesabi yeni actm sabah oldu uyuyamadm icimi buraya dokiyim dedi
Biz esmle kacarak evlendik ikimizde ogrenciydik sonra esim ise basladi kayinvalidemle oturrken ayri eve ciktik ondan bundan buldugumuz esyalarla oturuyoruz evde ve kaynvalidem normalmis gibi birde misafir getirmeye calisiyor evime itabiyorum butun yeni evlilerin evleri simir sikir benim boyle hani yine zoruma gitmez calisir alrz elbet ama herseyin iyisini guzelini k.v.dem aliyor bize estayi paramiz yok diye almadi ama kadin kendi evinin mutfagni banyosunu sifirdan yaptrdi ara ara esimle bu mevzulardan kavga ediyoruz cok uzuluyorum kacarak evlendim diye butun yuku ben tasimak zorundamiyim smdiki aklm olsa kacmazdm herkesi. Dugun fotografi varken bnm dugunum hic istedigim gibi olmadi yanlis ustune yanls yaptm esimi sevdigimden yaptm bana akil verin bosansam yeni bir hayata baslasam diyorum bazen cnku varlikli bir kizdim bunlarin hic birine katlanmak bana gore degildi ben hep toz pembe gormusum sanrm her seyi esim yanimda olsun yeter diyordum bir de
E varlıklı bi ailen de varmış seninkiler yardım etsin madem?Evet okula devam ediyorum ogretmen olucam insallah. Konu esya da degil aslnda bir zor oluyor ne biliyim hani cocugun seker ister paran yoktur alamazsn cocuga da yok basl diycen oyle birsey iste yuz yuze bakiyosun evlerne gelip gidiyosu. Diyorum bu cocugun annesi bu hic mi oglunu dusunmez ne yiyiyor ne iiyor diye belkide bn annemlerde boyle gordum aile yapisi uyusmadigi ucin zor oluyor kactgmzda q9 yasndaydim smdi 22 ama surekli onume geliyor bu mevzular artk sanki herseyi gogusleyecek guum kalmamis gibi geliyor
Tam da dediğin gibi olmuş zaten.Bir hata mi bilmiyorum gercekten kararszm bu konuda smdi kacarak evlendm icin butun herkes atkanzdan gulsunde istemiyorum ben cnku emindim esimden ya diyordum bi tek esim olsun yansn butun dunya umrumda degil falan.. offf
Kaçmayı düşünürken bu sıkıntıları da dusunecektiniz. Kaçarken birilerine güvenerek mı kactiniz ki. 19 yaşında mantikli karar verecek yaşta değil miydiniz. Çok şaşırdım buna. Üstelik üniv. Öğrencisi olarak gayette mantıklı dusunebilecek bı yaş. Bence varlıklı aileden geldiğiniz için biraz simartilmissiniz. Rahata alismissiniz ama o rahatı el evinde bulmanız tabiki zor.Insan hata yapamaz mi ki 19 yasindaydm daha mantikli dusunebilme yasim degildi buna ragmen cocuk yapmadim dedim o cocuk rahat yasasin herseyi tam olsun biz eksiklerle evlendik o evlenmesin kim istemez ya daha genc kzim ben bencil dusunuyorum belkide ama boyle dusunuyorum yeri geliyor cocugunâ kiyafet aliyosun da kendin giymigozun evlendin hadi sen basinin caresine bak diye bir mantik mi var
Aynen cok dogru. Benim kv de birsuru para doktu salonuna. Kadinin torunu colugu cocugu geliyor evine. Yok koltuga dokunma yok yastigi kivirma. Benim cocugum mayin tarlasi gibi dolasacaksa varsin olmasin o esyalar.Kayınvalidenin eve misafir getirmesi yanlış bunu eşine söyle bence kendine eşya aldı bize almadı demek yerine.
Sen okulunu bitir işe gir istediğini alırsın kimse de sana şunu aldım bunu yaptım deme hakkı bulamaz.Eşya nedir ki alınır geçer gider sen yeni gelinlerin mobilya dükkanı gibi evlerine özenme üstünde bir kez bile oturmadığı misafir için aldığı salon takımlarını ne yapacaksın onların sen ilerde kendi zevkinle güzel bir ev döşersin.
Esinizi sevmiyor musunuzMerhabalar hepinize bu hesabi yeni actm sabah oldu uyuyamadm icimi buraya dokiyim dedi
Biz esmle kacarak evlendik ikimizde ogrenciydik sonra esim ise basladi kayinvalidemle oturrken ayri eve ciktik ondan bundan buldugumuz esyalarla oturuyoruz evde ve kaynvalidem normalmis gibi birde misafir getirmeye calisiyor evime itabiyorum butun yeni evlilerin evleri simir sikir benim boyle hani yine zoruma gitmez calisir alrz elbet ama herseyin iyisini guzelini k.v.dem aliyor bize estayi paramiz yok diye almadi ama kadin kendi evinin mutfagni banyosunu sifirdan yaptrdi ara ara esimle bu mevzulardan kavga ediyoruz cok uzuluyorum kacarak evlendim diye butun yuku ben tasimak zorundamiyim smdiki aklm olsa kacmazdm herkesi. Dugun fotografi varken bnm dugunum hic istedigim gibi olmadi yanlis ustune yanls yaptm esimi sevdigimden yaptm bana akil verin bosansam yeni bir hayata baslasam diyorum bazen cnku varlikli bir kizdim bunlarin hic birine katlanmak bana gore degildi ben hep toz pembe gormusum sanrm her seyi esim yanimda olsun yeter diyordum bir de
Merhabalar hepinize bu hesabi yeni actm sabah oldu uyuyamadm icimi buraya dokiyim dedi
ya allah aşkına eşya bu kadar önemli mi bırak sanane kV den sen kendi mutluluğuna bak eşya süs püs bu kadar önemli mi kiii... benim ablam da kaçarak evlendi onun düğünü bile olmadı eşyaları hep ordan burdan vermişlerdi kV si tek bi çöp yardım etmedi ama onlar karı koca çok seviyolardı birbirlerini hiç önemsemediler o bu vermiş ev kötüymüş şimdi 15 senelik evliler hala çok seviyorlar birbirlerini hala evlerine yeni yeni eşya almaya başladılar düşün kaç sene de ancaa kii hiç buna üzülmediler senin gibi çok önemli bi sorun haline getirmediler. sende bırak lütfen evliliğini böle şeylerle yıpratma huzur mutluluk herşeyden önemliiiiiiMerhabalar hepinize bu hesabi yeni actm sabah oldu uyuyamadm icimi buraya dokiyim dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?