Erkekler salak bunu düşünemez mi? Emin misiniz? Bu sadece sizin eşiniz olmasın?Erkekler salak bunu düşünemez ki dese yavrum duş al gel uzanırsın yiyin çıkarsınız dicek ay lafları kulağımda
Böyle diyorlarsa anne bu yaştan sonra sana bunu mu anlatacağım diyeceksinNe işiniz var diyorlar
Anlıyorum canım ben daha yeniyim ya o yüzden fazla geliyor bu sorunlar bana hergün bizde orda değiliz bazen 1 hafta bile uğramadığımız oluyor bazen eşim yemek var diyip gitmiyor ama bazende annesi bi şekilde 4 gün üst istte bizi bi arada tutuyor. Kızdığım nokta o gün bna sormadan kapıyı çaldı ineriz dedi işten gelmişim yorgunum o yüzden çok hassas ve sinirle karşıladımEşini karşına al eve gidince. Tatlı tatlı konuş."Hayatım, seni anlıyorum, annenin yemeklerini özlüyorsun, onlarla da yemek yemek istiyorsun ama ben her gün senin için yemek yapıyorum ve hep israf oluyor çöpe gidiyor ve benim yemeklerimi beğenmediğini düşünüyorum, üzülüyorum, biz evliyiz ama evli gibi değiliz, sana hiç annenlere inmeyelim orda yemeyelim demiyorum ama gideceğimiz zamana birlikte karar verelim, ben başbaşa vakit geçirmek evimde dinlenmek istiyorum, ama hep annenlerde oldukça evimde rahatça dinlenemiyor sadece otel gibi uyumak için evimi kullanmış oluyorum rahatsız oluyorum. Defalarca aynı şeyleri konuşmaktan yoruldum. Lütfen beni anla. İşten her gelişimizde kapılarını çalmak zorunda değilsin veya her seferinde annenlere benimle birlikte gitmek zorunda değilsin. Beni sorduklarında işleri çok yoğun, çok yorgun dinlenmek istiyor diyebilirsin, ayıp olmaz. " gibisinden bir konuşma yap ama tatlı bir dille.
Benim yengemde iki gelini ile birlikte aynı binada oturuyordu, biri yan dairesinde biri alt katındaydı. Büyük gelin de küçük gelin de baştan mesafesini tavrını koydu. Yanlış anlama tartışma vs kavga anlamında değil. Yengemle araları çok iyiydi ama her gün orada yemek yiyip orada kahvaltı yapmazlardı yani. Biz kendi evimizde yemek yemek istiyoruz derler kendi evlerinde yerlerdi. Mutlaka yengeme de uğrarlardı ama bir gün gelirse bir gün gelmezdi veya 1 saat uğrar evine geri giderdi. O yüzden pek sorun yaşamadılar. Misafir gelse bile her misafir gelişinde misafir geldi diye gelmezlerdi.
Ahaha alemsin ya geçen iş üstünde geldi tak tak tak 2 3 kere bi de açmadık diye kızdı gidiyodum ha diyorBöyle diyorlarsa anne bu yaştan sonra sana bunu mu anlatacağım diyeceksin
O konuda salak demedim bizim kafa yapılarımızla onların kafa yapıları bilimsel olarak farklı çalışıyor bizim takıldığımız noktayı onlar normal karşılayabilirErkekler salak bunu düşünemez mi? Emin misiniz? Bu sadece sizin eşiniz olmasın?
Dünyada anne sütünden kesilmiş, mesafeyi doğru ayarlayabilen, düşünceli erkekler de var. Çevremde anne yemeği görünce aklını kaybetmiş gibi anasına giden erkek yok, aksine annelerinin yemekleri fazla tuzlu ya da fazla yağlı oluyor diye yorgun argın işten gelip yemeğini kendisi yapan yine de anasına gitmeyen erkekler daha fazla.
Doğru söylüyorsunuz ama 7 ay oldu bizim cumartesi pazar tüm gün görmüş olduğu ailesinin kapısını neden ertesi gün çalıyorki söylesin bana uğrayalımmı anneme desin uğrama demem ki ben sadece kendi kafasına göre yapıyor diye kızdımEvliliğimizin ilk yılında eşim günde 1 saat ailesiyle konuşur, ben her allahın günü annemi görmeye giderdim.
Şimdi 8 yıllık evliyiz. O ailesini haftada bir arar, ben ayda bir kaç defa anneme giderim.
Evliliğin 3.gününde artık başka ailesi var" diyenleri, 30 yıl yaşadığı aileden uzak tutmaya çalışanları kadın/erkek anlamıyorum.
Sizi benimsemesi için biraz zaman tanıyın eşinize. Evlenir evlenmez kök aileden uzak dursun, neden kapılarını çalıyor tepkisi, yeni evli bir insan için üzücü olabilir.
Ben evlilik hayatını cok zor benimsedim. Eşim sizin gösterdiğiniz tepkiyi gösterseydi evim hapis gibi gelirdi bana.
Konuşun eşinizle siz gitmek istemiyorsanız yalnız gitsin, alışırlar zamanla sizsiz gitmesine.
Yoo alemlikle alakalı değil.. söyleyeceksin böyle şeylerin olmasını istemiyorsan yada bunu eşine söyleyeceksin bak hayatım bunu kastediyorum gibisinden. Ben derdim yani 1 değil 2 değil falan değilse çok üstüme gelirse derim yani. Gerçi ben bu noktaya getirmedim yani konuşuruz ama beklentim olmadığı için görümce ve kv ile bir şey yapmam yani ben yaparım ama kendme karşı mesafeli dururum yalan yok. Mesela görümce eskiden arardı aramazdım 1 değil 2 değil fln o da kesti şuan Hee bu doğru mu bilemem ama ben öyle istiyorum yanyana gelince de canım cicim yeter doğru yada yanlış. Kv iyidir aramız soğuk görünür gerçi ben uzağım gittikçe telefonla konuştukça annecim nasılsın bak dikkat et kendine vs vs derim o da sık sık aramam o da aramaz kapanır konu. Bir şey isterse yaparım duruma göre yani .Ahaha alemsin ya geçen iş üstünde geldi tak tak tak 2 3 kere bi de açmadık diye kızdı gidiyodum ha diyor
Dün yine aşağı çağırdı yemek var yeriz çorba yap dedi kendi dışardaymış sinirden bişey demedim kalp kırarım diyeYoo alemlikle alakalı değil.. söyleyeceksin böyle şeylerin olmasını istemiyorsan yada bunu eşine söyleyeceksin bak hayatım bunu kastediyorum gibisinden. Ben derdim yani 1 değil 2 değil falan değilse çok üstüme gelirse derim yani. Gerçi ben bu noktaya getirmedim yani konuşuruz ama beklentim olmadığı için görümce ve kv ile bir şey yapmam yani ben yaparım ama kendme karşı mesafeli dururum yalan yok. Mesela görümce eskiden arardı aramazdım 1 değil 2 değil fln o da kesti şuan Hee bu doğru mu bilemem ama ben öyle istiyorum yanyana gelince de canım cicim yeter doğru yada yanlış. Kv iyidir aramız soğuk görünür gerçi ben uzağım gittikçe telefonla konuştukça annecim nasılsın bak dikkat et kendine vs vs derim o da sık sık aramam o da aramaz kapanır konu. Bir şey isterse yaparım duruma göre yani .
İşte ben de erkekler de "evde yemeğimiz var, sonra atılıyor başka gün gelelim" diyebilir gayet diyorum. Ya da izin gününüzde birlikte vakit geçirmek istediğinizi söyleyebilir, ailesine mesafe koyabilir. Bu konuda siz evde hiç konuşmasanız da böyle yapabilir ama sizin eşiniz konuşsanız da bir süre sonra yine ailesinin peşinde koşmaya başlıyormuş. Bunları yapmama aşamasında eşinizin bireysel özellikleri devreye giriyor, erkeklerin geneliyle alakalı değil. Onu demeye çalıştım önceki yorumumda da.O konuda salak demedim bizim kafa yapılarımızla onların kafa yapıları bilimsel olarak farklı çalışıyor bizim takıldığımız noktayı onlar normal karşılayabilir
Merkezde olucaklar doğalgaz var inşallah dönmezler. Normalde eşim diyordu yemek var siz yiyin diye ama o gün ne biliyim ben yemek kalmadı dünden sandım her zaman yapmıyorum çok özledim seni dedi bende üzüldüm dedim sadece sen mi üzülüyorsun ben üzülmüyormuyum dedi sonra akrabası arası çaya gelin diye gelemeyiz yoğun geçti bu hafta evde oturcaz dedi bilmiyorum eşim komple suçlumu yoksa yeniyiz diye o da mı bocalıyor dünde aşağıda çıkcaz yukarı çay koymayın dedi annesine acaba benim ona söylemem mi lazım sık sık yemeğe çağırıyorlar ne diyim canım benim durmayız çok yarında evde yeriz diyorİşte ben de erkekler de "evde yemeğimiz var, sonra atılıyor başka gün gelelim" diyebilir gayet diyorum. Ya da izin gününüzde birlikte vakit geçirmek istediğinizi söyleyebilir, ailesine mesafe koyabilir. Bu konuda siz evde hiç konuşmasanız da böyle yapabilir ama sizin eşiniz konuşsanız da bir süre sonra yine ailesinin peşinde koşmaya başlıyormuş. Bunları yapmama aşamasında eşinizin bireysel özellikleri devreye giriyor, erkeklerin geneliyle alakalı değil. Onu demeye çalıştım önceki yorumumda da.
Dürüst olmam gerekirse, evde yemek olduğunu bile bile anasına giden adama ben bir daha yemek yapmam. Kendime kadar yapar yerim ya da dışarıdan söylerim. Eşiniz sizin ayrı bir aile olduğunuzu, evinizin ve düzeninizin ayrı olduğunu kavrayamamış. Aynı binada yaşarken de kavrayabileceğini sanmıyorum. Ailesi kışlar soğuk oluyor diye köye sadece yazları gidip kışları sizin oturduğunuz binaya dönecek olursa sizin taşınmanız evliliğinizin yararına olur. Ancak köye temelli gitmeleri de kurtulmanızı sağlayamayabilir. Burada bir üyenin eşi yasaklarda bile ailesinin köyüne kaçak yollarla gidiyordu. Eşinizin bir şekilde sizin ayrı bir aile olduğunuzu anlaması lazım. Anlamazsa işiniz zor, ülke bile değiştirseniz oturtamazsınız evliliğinizi.
Ben olsam bunu sık sık yaptığı için annecim çorbayı yapmamı rica ettin buyur benim yukarıda işlerim var tencereyi sonra alırım afiyet olsun der kapıdan verir direk çıkardım..Dün yine aşağı çağırdı yemek var yeriz çorba yap dedi kendi dışardaymış sinirden bişey demedim kalp kırarım diye
Söylüyorum sende sonra yapar öğrenirsin diyorBenim eşim ,kayınvalidem böyle hergün hergün yemeğe çağırdığında “ Burçağın yemek yapmayı öğrenmesi lazım, yemek yapmayı öğrenemezse senden bilirim anne” demişti, kadıncağız bizi bir daha çağırmadı. O da ben çalışıyorum o tüm gün evde diye sorumluluk hissediyormuş, yıllar sonra söyledi yoksa ben bi kap yaparım üç gün yerim hergün iki aileye yemek yapmak kolay mı, mecbur hissediyordum dedi. Eşinin üslubuyla konuşması lazım, biz hiç beraber yemedik.
Evet öyle söylemem lazımdı hata bende ama bizde şöyle çözüm bulduk eşimle indik annesine çıkcaz biz hemen yemek yiyip çay koyma dedi en azından anlamıştır yaptığının yanlış olduğunu birdahakinde de teklifini geri çevircemBen olsam bunu sık sık yaptığı için annecim çorbayı yapmamı rica ettin buyur benim yukarıda işlerim var tencereyi sonra alırım afiyet olsun der kapıdan verir direk çıkardım..
Bakın o zaman şikayet etmeyin dediğim gibi .
Ben kv gidiyorum mutfağa elbette girerim yada çay vs doldururum ama hizmet mabnda çok değil benm kv de ısrar etti hatta kv değil damadı etti ee kalsanıza kahvaltı yaparız sabah evi de müsait bu arada ama yok başka zaman belki dedim şimdi sıksık söylemez en son kv yokken söyledi onda da yalan yok iş yapmak istemediğim için kabul ettim. O anda sizde evde değilim anne deseydiniz madem direk yani madem rahatsızsanz
Mesele yemek değil yönlendirmesi emir vermesiNe güzel hergün hazır yemek, benim kayınvalide de pizza söylesin anca. Hiç kıymet bilmiyorsunuz valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?