Eşimle kavgamız

sedeflidondurma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2018
905
927
23
Merhaba hanımlar. Az önce eşimle tartıştık. Su an sinirliyim ve mantıklı düşünemiyorum sizden yorum istiyorum. Benim şahsıma ait toplu bir param var. Eşim bunla altın gümüş al sat işine girdi. Ben bunlarla uğraşmasını baştan beri hiç istemedim. Böyle bir bilgisi de yoktu önceden. Sürekli telefonda vunları takip ediyordu 7 24. Neyse en son yuklü sayılabilecek bir para kaybı yaşamaktan kıl payı kurtuldu az bir zararla kurtuldu yani. 3 aydır bu para bizde desek 3 aydır birşey kazanamadık. Az kazandı o da kayıpla gitti diyelim. Birkaç kez bunun tartışmasını da yaptık. Oynama şu parayla yatıralım sabit dursun diye. Neyse az önceki meseleye geleyim. Ben kpss ye hazırlanıyorum. Coğrafya videosu dinleyip ezberlemeye çalısıyorum.çıkmaz bunlar çalışma dedi bana. Ben de çıkıyor bunlar dedim. O da hah işte bilmeden konuşma dedi. Bazen sen de bilmeden konusuyorsun gümüş altın için yaptıgım yorumlardan bahsetti. Bilmeden konuşuyormuşum. Neyse konuyu geçtik ben bana kitap lazım dedim. Yok sana kitap dedi. Ama gerginiz ikimizde. Ben dedim ver paramı. O dedi yok sana para vermicem paranı. Tartıştık. Kavga ettik. Çok sinirliyim şu an. Ne düşünüyorsunuz.

Tartışma konusunda ikinizde birbirinizin damarına basmışsınız, birbirinizi sinirlendirmişsiniz. Pek de haklı haksızlık bir durum yok.

Ama bence daha büyük bir sorun var.

Bir evlilikte nasıl senin paran benim param olur, buna bir türlü anlam veremiyorum. Yani evlenince bence şahsa ait değil, haneye, aileye ait toplu para olur. Yatırım yapılacaksa, iş kurulacaksa ortak karar verilir. Bir taraf diğer tarafı saymadan hareket etmez, edemez. (Tabi erkek/kadın savurgandır, bağımlılıkları vardır, boşanma düşünülüyordur, o zaman tabi ki ayrı birikim yapılır. Bunu normal, rutin giden bir evlilik için söylüyorum.)

Bence üzerinde düşünmeniz gereken konu bu.

anneme ablama kardesime vs vericem ihtiyacı varmıs diye alın bence. sonucta sizin paranız ne kadar ayıp ve küstahca bir sey.

Tartışma konusunda ikinizde birbirinizin damarına basmışsınız, birbirinizi sinirlendirmişsiniz. Pek de haklı haksızlık bir durum yok.

Ama bence daha büyük bir sorun var.

Bir evlilikte nasıl senin paran benim param olur, buna bir türlü anlam veremiyorum. Yani evlenince bence şahsa ait değil, haneye, aileye ait toplu para olur. Yatırım yapılacaksa, iş kurulacaksa ortak karar verilir. Bir taraf diğer tarafı saymadan hareket etmez, edemez. (Tabi erkek/kadın savurgandır, bağımlılıkları vardır, boşanma düşünülüyordur, o zaman tabi ki ayrı birikim yapılır. Bunu normal, rutin giden bir evlilik için söylüyorum.)

Bence üzerinde düşünmeniz gereken konu bu.
Konu sahibi eşinin parasıyla oynayabilir mi bu şekilde
Hayır risk varsa frenlenmeli
Hele bu işten anlamayan hırslı bir adamsa

Ben eşler arasında benim param senin paran olayını kesinlikle anlamıyorum. Paramız ayrı olan biriyle neden eş olayım ki? Konuda ikiniz de aynı zihniyetsiniz anladığım, yok mu kredi kartınız alın kitabınızı?

İyide konu sahibi senin/benim param yapmamış ki, çekmiş adamın eline vermiş. Daha ne yapsın.
Tam tersi eş kişisi hep bana yapıyor... tekrar okuyun isterseniz.

Merhaba hanımlar. Az önce eşimle tartıştık. Su an sinirliyim ve mantıklı düşünemiyorum sizden yorum istiyorum. Benim şahsıma ait toplu bir param var. Eşim bunla altın gümüş al sat işine girdi. Ben bunlarla uğraşmasını baştan beri hiç istemedim. Böyle bir bilgisi de yoktu önceden. Sürekli telefonda vunları takip ediyordu 7 24. Neyse en son yuklü sayılabilecek bir para kaybı yaşamaktan kıl payı kurtuldu az bir zararla kurtuldu yani. 3 aydır bu para bizde desek 3 aydır birşey kazanamadık. Az kazandı o da kayıpla gitti diyelim. Birkaç kez bunun tartışmasını da yaptık. Oynama şu parayla yatıralım sabit dursun diye. Neyse az önceki meseleye geleyim. Ben kpss ye hazırlanıyorum. Coğrafya videosu dinleyip ezberlemeye çalısıyorum.çıkmaz bunlar çalışma dedi bana. Ben de çıkıyor bunlar dedim. O da hah işte bilmeden konuşma dedi. Bazen sen de bilmeden konusuyorsun gümüş altın için yaptıgım yorumlardan bahsetti. Bilmeden konuşuyormuşum. Neyse konuyu geçtik ben bana kitap lazım dedim. Yok sana kitap dedi. Ama gerginiz ikimizde. Ben dedim ver paramı. O dedi yok sana para vermicem paranı. Tartıştık. Kavga ettik. Çok sinirliyim şu an. Ne düşünüyorsunuz.
Lafini yapacaginiz parayi vermeyin.Hakliyken haksiz olmussunuz.Sonucta esinizde bir kazanim elde etmeye calisiyor.Kim icin ikiniz icin

Konu sahibi eşinin parasıyla oynayabilir mi bu şekilde
Hayır risk varsa frenlenmeli
Hele bu işten anlamayan hırslı bir adamsa
Benim yazdığım mesajdan nasıl böyle bir anlam çıkardınız inanın hiç bilemedim şu an :) Ben diyorum ki "benim param" olayı olmamalı. Mevcut parayla ilgili "ortak" karar verilmeli. Buradaki sorun bu.

Klasik su anda ülkenin durumu ... eşiniz kısa yoldan köşeyi dönmenin peşinde (onu öyle herkes yapabilseydi ülke köşe olan insanlarla dolu olurdu) ... eline yüzüne bulaştırmamış ama az kalmış yani ....

Siz de benim ve bir sürü insan gibi bize öğretilen mantıklı yavaş ama sağlam olan yoldan gitmeye çalışıyorsunuz .... “doğru yol”dan ... çalışıp sınav kazanmaya uğraşıyorsunuz ... size destek olacağına köstek oluyor ... yukarıda yazılanlara katılıyorum evlilikte senin benim olmaz ama ben eşimle ilk 1 yılın sonunda ortak hesaba gectim mesela ... ilk 1 yıl karşılıklı birbirimizi tarttık ... eğer eşlerden biri mantık dışı davranıyorsa diğeri buna müdahale etmeli... eğer piyasaya çok hakim değilse veya broker filan değilse borsa al/sat işleri risklidir... eşlerin görevi biri uçuruma doğru giderken diğeri engeller evlilik böyledir ... coğrafya çıkmaz ı nasıl dedi kendi son 10 yılın KPSS sınavlarını mı inceledi? Benim KPSS nin s sinden haberinin yok mesela atıp tutamıyorum o yüzden ...

Şöyle ticaretten anlamayanlar ne cesaretle bu işe girişiyorlar hayret ediyorum
Kumar gibi daha fazla kazanayım derken iyice dibe batıyorlar
Baştan vermeyecektin şimdi para yüzünden birbirinize saygınızı kaybedeceksiniz

Parayi şahsi paraniz olarak goruyorduysaniz hiç vermeyecektiniz. Evlilik içinde " borc para verilmez, benim param, senin paran" diye birsey se olmaz cok cirkin.
Benim param diye size belitirttim ne oldugunu anlayın diye.. Yoksa benim param desem zaten hiç vermezdim. İkimizin parası tabiki ama benim fikrimin bir önemi yokmuş gibi davranmasına sinir oluyorum. Pynama al sat yapma riskli diyorum anlaşamıyoruz. Ortak karar veremiyoruz. Derdi parayı en hızlı şekilde katlamak çoğaltmak. Ben de bu hırsını sevmiyorum. Bana göre değil böyle şeyler. Hoşlanmıyorum. Anlatabildim mi. Kpss kitabı almak için beni her kiseferinde yalvartıyor sinir ediyor. Ben de o yuzden ver paramı dedim. Adam kendi gerekli gördüğü şeyleri alır. Bana hiçbir şey almaz diye de bir şey yok. Ama konu kitap olunca tüyleri diken diken olıyor. Ne zaman kitap istesem kavga ediyoruz

Zaman başka zaman olsa, para pul olmasa "Adam parayı çevirsin iş işte öğrenilir; tecrübe kazandıkça anlar" diyeceğim de, çoluklu çocuklu geçim zor zamanlarda bu tarz risklere girmek, aptallıkla eş değer hele ki öncesinde böyle bir tecrübe-bilgi aralığı yoksa.

Para, sizin paranız; ben evliliklerde "Benim param-senin paran" olayını doğru bulmuyorum ve fakat bu ancak, takım halinde iken böyle oluyor; rakip haline geldiğinizde değil ve şu an yapmaya çalıştığınız işlerde karı-koca birbirinize bir şeyleri ispatlama çabasında rakip olmuşsunuz. Bunun fitili de belli "Korkularınız" ki haksız korkular da değil. Kendinizi güvende hissetmek isterken (Ki salt kendinizi değil, çocuklarınız varsa onları da düşünüyorsunuzdur) eşinizin yaptığı şeyi sorumsuzluk olarak nitelendiriyorsunuz. Bu endişenizi düzgün bir şekilde konuşun; çünkü eşiniz açısından bakınca (Her ne kadar hak vermesem de) hissi olarak size gard almasının sebebini görebiliyorum. "Eşim bana güvenmiyor, benim bu işi yapabileceğime inanmıyor, ben bu kadar beceriksiz ve ailesini düşünmeyen bir insan değilim, bu bana hakarettir" olarak alıyor ve iletişim kabiliyeti sizden de az olduğu için bunu "Ben de kitap almıyom o zaman, coğrafya çıkmaz, sen de onu yapamazsığnn" olarak yansıtıyor.

Oturun konuşun, bu devirde eldeki birikmişi kaybetmenin safi maddi olarak değil, manevi olarak da ailenizi büyük bir sarsıntıya uğratacağını, garantici düşüncelerinizi ve konunun eşinize güvenmemek değil, bilmediği işte yutulma olasılığını düşünerek gerilmeniz ve şartlara güvenmemeniz olduğunu (Klasiktir, sana güveniyorum ama çevreye güvenmiyorum hesabı) sakince konuşun ve kendinizi güvende hissetmek için hepsi değilse bile yarısı kadarı da olsa bir köşeye ayırmak istediğinizi, geri kalanını çoğaltıp çoğaltamayacağını kendisinin görebileceğini, söylediği gibi işinde yeterince iyiyse bir kuruştan on kuruşa çıkarabileceğini ve bu kadar büyük oynaması gerekmediğini vs vs konuşun.

Ha baktınız buna karşın olmuyor, ondan sonra edersiniz kavganızı.

Işin derinine giriyorum ve eşiniz para konusunda sizin ona güvenmediğinizi düşünerek icerlemis. Bunun sonucunda size misilleme yapmak için bahane aramış ve dersi kullanarak konuyu o yöne çekmiş. Sizde zaten dolusunuz tabi karşılık vermissiniz. Böylelikle aranızda gereksiz sırf can yakmak için muhabbet dönmüş. Çocuk gibi inatlasmisiniz, sn para mi ver demissinIz oda yok sana para diye sinirle karşılık vermis. Çok büyütmeye gerek yok iki Olgun insan gibi sakinlestikten sonra oturup paranizin ne şekilde kullanılmasını istediginizi dile getirin. Bunun için kötü olmayin.

Back
X