Eşimle konuşmamız

karbon kagidi konmus gibi ya.... ayni seyler... sebepsiz ayrilik... bekarlik hayatini ozleme...
esinin evlenmeyecegim dediginden anlamistim. sorumluluk altina girmeden yasamak istemesinden anlamistim.
uc dort sene sonra bir boslukta kaldiginda tekrsr bir donus yapar sonra yine gider... bunlar boyle...
ben de annesine "karım beni asık suratla karşılıyor" diye yalan söylemesinden bir haltlar karıştırdığını anlamıştım.
sonra mal paylaşımını kendince yapması, pc de oyun oynaması, kişisel hijyenini ihmal etmemesi falan hep işaretti de konu sahibi yakıştıramadı.

Allah onu bildigi gibi yapsin..
aldatmamis evet ama ici gitmis iste..
bosver eylul,ne hali varsa gorsun, Allah sana guc kuvvet versin

Sabah 7 de uyandım.. mesajlarınızı okudum.. telefonumu temizledim. Rehberi falan düzenledim.. tosunumun yanında yatiyorum hala kalkamadim.. bugün valizleri hazirlayim çamaşır atayım oglumun camasirlari nerdeyse 2 günde bir kirleniyor yaramazin..

Neyse bı garibim işte çok saskinim. Nasıl nefis bu kadar tatlı gelir evlat can demek değil miydi.. kendinden çok onu düşünmek .. rüyadan uyanıyorum .. dün gece babamla konustum. Çok kızgın ona . Benim bı tek yavrunuza ciğerim yanıyor kızım dedi. Ben ona babalık da yaparım dedelikte ama babasının yerini tutmaz dedi. Ama o neden düşünemedi ki.. ben elimden gelen herşeyi yaptım. Bugün ailesini cagircam eve . Herşeyi anlaticam .. yarın ya da haftasonu gidicem İzmir e . Gelene kadar lütfen siz yapın o yapmazsa bile diye soylucem.

Sadece merak ediyorum boşanma hemen olur mu yani başvuru yaptıktan hemen sonra gün verilir mı. Ona göre birilerine rica edicem öne alınması için. Yani yapılabilir mı. Bitsin artık bi an önce tüm gece düşündüm .. uykumu bile haram etti bana ..
hepsi olur.
hiç kendini sıkma üzülmemeye çalış.
elbette ağla kız öfkelen, içini dök.
ama insanız işte her şey bizim için.
bu da geçecek her şey gibi.

inşallah daha mutlu olacaksın evladınla.

Offfffffffffff :((((
Eylül tayin isteyemez misin İzmir e ailenin yanına
Gözün de gönlün de görmese
Böyle free takılmak için eşini bebeğini bırakabilen bir adamdan, bebeğin uzak olsun zaten :((
"oğlum babasını göremez onu özler nede olsa babası" diye tereddütlerin var mı bu konuda ?

Ben Eylül u anlıyorum.Sok oldu kadın.
Evliligimin 15.gununde eşim boşanmak tan bahsettiginde ve ortaya komik sebepler sunduğunda bende şok olmuştum.

Hayatimda hiç olmadığım kadar düzelmesi için alttan almış ne yapacağımı şaşırmıştim.O an inanmak istemiyorsun bu kadar basit baktı gurur yapıp gitmiyor kadın şiddete başlamış ailesine çok komik sebepler göstererek ağlamaya başlamıştı.Ayni ya bu kadar olmaz.

Eylül de biraz diretse arkadan şiddet gelecekti.
O an olmuyor ben takip edeceğim ve yavaş yavaş Eylül un tavrı ve bazı düşünceler ide değişecek.Eminim şoku atlattığında..

Bu ilk şok...
Bunların aşamaları var.
Önce şok sonra inkar daha sonra tepki en son kabul ediş... Yaklaşık bir sene sürüyor canım...

Bir sene sonra herşeyi oturmuş hayat düzene girmiş oluyor..

Ama ufak ufak kanayan kısmı geçmiyor.Hele ortada çocuk varsa..O kısmı 5_6 sene sürüyor.İnsan kendine olanı daha çabuk kabul ediyor da evlat kısmı sürüyor..

Yani bunun kuyrukta bir sürü şeyi var.Cocuk düzen ve güvenli ortam ister o yüzden babası vs demeyeceksin kuralların olacak gördüğü gün saat herşey düzenli olacak.Cocuk bugün oradayım yarın neredeyim derdine düşmeyecek bilecek
Bunlar çok sonraki aşamalar tabi ama sende tabi istediğin zaman nasıl isterseniz potansiyeli gördüm.Belki yanılıyorum.Ama kizmazsan tecrübemi paylaşmak istedim.
Bende ilk başta öyle yaklasmistim. Sonra öyle suyu çıktı ki bazı şeylerin 4 senede öyle surundum.
Kuralları baştan kouarsan en azından benim yaşadığım ikinci iğrenç ligi yazamazsın.

Bu arada ben iki evlilik yaptım.İlki severek evlendim çocuğum çok küçükken şiddet nedeniyle ayrıldım.İkinci evliligimi akrabm bir kişi ile yaptım.Tamamen destek olalım birbirimize şöleninde tanıdığı iyi biri çocuğuma da aile ortamı veririm diye o da adamın saklanan psikolojik bazı sorunlai evlenince ortaya çıktı kızımla aynı ortamda olamayacak durumdaydı çok kısa sürede bitti.
Her açısından yaşadım yani sen pek benim yazdıklarımı yabana atma.

offffffff içim dağlandı.. biz ki hala adama hasta mı bi derdimi falan var derken çıkan sonuca bak. yazıklar olsun sana ya. o yavruna da mı acımadın. nasıl bir zihniyet bu. tabi ailesine de söyle. kendisini normal göstermesin kimseye bilsinler gerçek yüzünü. senin için bu kadar yanarken onlar sadece ağlamasın. durumun ciddiyetinin , saçmalığının farkına varsınlar.. tabi gitsin otele . biraz keyif yapsın paşam. ailesi 2 söz söyleyince daralmasın. evlilik ne ki yap boz zaten. kimse adamı zora koymasın. ama sende üzül yavrunla ilgilen. düzenini yaşamını boz. aman aman paşamıza bişey olmasın o gitsin keyif yapsın 2 şırfıntıyla:KK62::KK62:

Allah yar ve yardımcın olsun E Eylulm ..ailenin babanın yanında destekçi olması çok güzel zorlukla beraber bir kolaylıkta vardır..ya onlarda olmasaydı ..Allah bahtını yolunu açık etsin

Sabah 7 de uyandım.. mesajlarınızı okudum.. telefonumu temizledim. Rehberi falan düzenledim.. tosunumun yanında yatiyorum hala kalkamadim.. bugün valizleri hazirlayim çamaşır atayım oglumun camasirlari nerdeyse 2 günde bir kirleniyor yaramazin..

Neyse bı garibim işte çok saskinim. Nasıl nefis bu kadar tatlı gelir evlat can demek değil miydi.. kendinden çok onu düşünmek .. rüyadan uyanıyorum .. dün gece babamla konustum. Çok kızgın ona . Benim bı tek yavrunuza ciğerim yanıyor kızım dedi. Ben ona babalık da yaparım dedelikte ama babasının yerini tutmaz dedi. Ama o neden düşünemedi ki.. ben elimden gelen herşeyi yaptım. Bugün ailesini cagircam eve . Herşeyi anlaticam .. yarın ya da haftasonu gidicem İzmir e . Gelene kadar lütfen siz yapın o yapmazsa bile diye soylucem.

Sadece merak ediyorum boşanma hemen olur mu yani başvuru yaptıktan hemen sonra gün verilir mı. Ona göre birilerine rica edicem öne alınması için. Yani yapılabilir mı. Bitsin artık bi an önce tüm gece düşündüm .. uykumu bile haram etti bana ..
Herkes evladını da mı düşünmedi diyor ama maalesef erkekler bizim gibi değil annesini siliyorsa çocuğu da umursamiyor. Tabi istisnalar vardır ama genel böyledir. Allah size ve evladiniza güzel bir gelecek nasip etsin. Babanıza da sağlıklı uzun ömür versin. Eminim ki babanız baba yokluğunu hissettirmeyecektir oglunuza. Maalesef dünyaya getirmeye vesile olmakla baba olunmuyor emek vermek sevgi vermek gerekirse ödün vermek gerekiyor. Şanslisiniz ki evladiniz küçük, babasını değil babanızı ornek alicak ve inşallah hayırlı bir evlat olucak. Herşey gönlünüzce olsun...

Kahvaltı hazırlıyorum oğluma. Pek yazamayabilirim kusura bakmayın. Annem le konuştuk yine aradı canım anam.. hala ağlıyor ağlama annem desem de .. aglayamiyorum bende soğuyor içim .. gecicek Allah in izniyle.
Sogsun canim sogsun o pislikten sogusun. Hayattan sakin sogumasin, oglusunla guzel bir hayat seni bekliyor. Babasidir görsün oglunu falan diye dusunme, karaktersiz babasindan ogluna ne gecicek Allah askina. Babam ben babalik yaparim ama babasinin yerini tutmaz demisya, gercek babasina bakarak cokta iyi babalik yapar. O karaktersizden ne baba olur ne birsey. Sen icini ferah tut, dualarimiz seninle

Evet oturdum topigin tamamini degil ama uyenin tum mesajlarini okudum kanim dondu.... hala bu iste birsey oldugunu dusunuyorum bence aciklanamayan seyler var....
Evet açıklanmayan şeyler vardı ..kısmen açıklamış ..konu sahibi kızıyor ama söyleyeceğim ..başka kadın değil ,başka kadınlar var ..doyumsuz bir de koca müsveddesi. .. İnşallah tez zamanda pişman olur da eylulun kapısında yatar kalkar .yasattığını yasasin ki eylül ferahlasın ve ondan midesi bulansin.

Belli ki kendini çok iyi ifade edebilen bir kadınsın. Okurken hiç zorlanmıyorum çünkü seni.
Eminim ki yüreğin de fiziğin de çok güzeldir. Maşallah.
Allahım seni evladına,evladını da sana bağışlasın E Eylulm inşallah.

Sen yüreğini sakın karartma,o derdine yansın,emin ol yanacak da zaten.
Bu kadar basit bir hayat yok!
İnsanoğlu sonsuza kadar aynı kalacak değiliz hiç birimiz,sevgisi bitebilir,başkası olabilir,sıkılabilir
soğuyabilir. İnan herşeyi anlayabilirim.
Ancak herşey yolundaymış gibi numara yaparak karşındakini kandırmak da neyin nesi?
Falçata mı bu da bir anda çizip kesiveriyormuş?
Allahım onun da çarşısına pazar versin inşallah.
Son dönemde benzer olaylar yaşıyorum,yakın bir akrabamızla o yüzden ben de gerginim bu sabah.
Cümlelerdeki kopukluklar ve anlam kayması için ayrıca kusura bakma.
Allahım hep iyilerle karşılaştırsın seni inşallah...

Günaydın...
E Eylulm
günlerdir okuyorum, içleniyorum, bekliyorum, bileniyorum, düşünüyorum, beddua ediyorum eşine, sonra pişman olup müstehakını versin bela okuma kızım diyorum kendime, gözlerim dolu dolu çıkıyorum konudan sonra bi bakıyorum dönüp durup yine buraya gelmişim...

canım benim 141 sayfadır sana yazan, hatta yazmayıp sadece okuyan kadınlar bile seninle dertleniyor, sana dualar ediyor. biz olmasak da hatta ve hatta yanında dağ gibi duran baban ailen olmasa bile (Rabbim asla eksikliklerini göstermesin) her şeyi gören duyan bilen var... O'na yasla sırtını, tevekkül et...
zaten isyan edecek mizaçta bi kadın değilsin gördük anladık hepimiz günlerdir... ama bu demek değil ki hakkını, evladının hakkını o kişide bırakacaksın... sakın bunu yapma... hamd olsun elin ayağın tutuyo işin gücün var, arkanda dağ gibi ailen var ama bu demek değil ki çocuğunun sorumluluğunu tek başına yükleneceksin... sakın bunu da yapma... manevi olarak değil, zaten yapmayacak belli ki, ama maddi olarak bari yapması gerekeni yapsın...

bi arkadaşım yazmış, Rabbim aslında seni değil eşini imtihan etti, ve o bu sınavdan geçemedi...

şuan çok taze acın.. ama geçecek inan bana... ölümün olduğu bu dünyada, her şey geçici...
geçecek de lütfen.. bilinç altına bunu yolla sürekli.. evet şuan bir acı yaşıyorum ama GEÇECEK!... oğluna sarıl...
Rabbim sana, masum minik kuzuna hayırlı kapılar açsın; ayağınıza taş, gözünüze yaş, kalbinize telaş değmesin...

Kahvaltı hazırlıyorum oğluma. Pek yazamayabilirim kusura bakmayın. Annem le konuştuk yine aradı canım anam.. hala ağlıyor ağlama annem desem de .. aglayamiyorum bende soğuyor içim .. gecicek Allah in izniyle.

Tabi ki bugünler de gecip gidecek. Ama o evlada yazik. Baska shirlerde yasayacak anne babasi biraraya gelmek zor.

Ben kv de cok kizdim ama ya. Sonucta evet kocaman adam olmus oğlu da, e sende onun tirununu yaptin. Seni bu kdr yalniz birakmamaliydi. Esin bu kdr mi baskin karakter ki kimse birsey diyemiyor

Ortada fol yok yumurta yok ben sıkıldım ayrilalim olacak sey degil. Bi aile terapistine git der aile. Olmasi gereken budur.

Konuyu tamamlayacak bilgiler eksik gibi gelio bna. Zamanla ulaşırsınız ins ama altindan mutlaka birsey cikacak.
Aramız zaten kötü desen anlarim ama pat die gelmesi bni iskillendirdi niye yalan soyliyim

sessizce takip ediyodum konunuzu bişiler yazayım istedim bende;

gece yatmadan okudum yazdıklarınızı, benim içim öle bunaldı ki Allahım onun yüreğine ferahlık ver diye dua ettim. Eşine şimdi hoş gelen şeylerin ne kadar boş olduğunu sen gittikten sonra anlayacak ama nafile.

herşeyin ilacı zaman. iyi ki oğlun var, sarıl ona, hepsi geçicek de. neler geçmiyor ki.

Back
X