- 18 Eylül 2021
- 384
- 130
- 53
- 26
- Konu Sahibi Mavimilenam
-
Evet kahvesini çayını hep düşünürüm yemek yedi mi naptıSiz baya alltan alan tarafsınız, oladar kırılmanıza rağmen , yemeğini , kahvesini düşünüyorsunuz ama sanırım eşiniz düşünmüyor , ben böyle olaylarda kısasa kısas yaparım. O gelmesse bende gitmem eşitleriniz kendimide üzmem bu konuda hiç.
Bişide derse, sana senin yaptığını yapıyorum. Böyle iyi dersin herkes eşit nede olsa
Senin bu tavrın haksız olan adamı bile haklıyım moduna sokmuş anlaşılan.Aynen öyle tadımız kaçmasın diye hep fedakarlık yapıyorum benim ailemden birine gideleceği zaman hep bir gitmesek olmaz mı durumu oluyor ben hep koşa koşa gidiyorum sırf sorun olmasın diye
Öyle bir şey yok.Benim hep kuzenlerim erkek ailede tek kız torunum ailemden hep böyle gördüğüm için hep onun ailesini tuttum hani gelin geldi arayı bozdu olmasın gibisinden bilmiyorum yanlış yaptım sanırım oda 5 kızın içinde tek erkek bilemiyorum yanlış yapmışım evet 6 aydır hep sustum bu konuda çok şükür başka sorunumuz olmadı hiç ama bu sorun beni yıprattı
Hayır sayılmaz, evlilikte bazı şeyler sakinlikle çözülür, misal ailenize gitme konusunda size direkt gitme dememiş ama döndüğünüzde triplere girmiş, içten içe gitmenizi istemiyor ama direkt de söylemiyor, siz sabah tartışırsanız haklıyken haksız duruma düşürür sizi, sana gitme demedim ki der, bir de üste çıkacak bir sürü laf sıralar siz kendinizi eşime haksızlık yaptım derken bulursunuz, bir güzel de özür dilettirir kendinden, bazı erkekler çok uyanıktır sessizce psikolojik baskıyla götürür işini.Normal davranmam onun bu davranışını kabullenmiş sayılmam mı
Güzel kardeşim tadın kaçmasın diye hep fedakarlık yaparsan mahvolursun. Bırak bu fedakarlığı başkaları yapsın genceciksin, hayatını mahv etme.Aynen öyle tadımız kaçmasın diye hep fedakarlık yapıyorum benim ailemden birine gideleceği zaman hep bir gitmesek olmaz mı durumu oluyor ben hep koşa koşa gidiyorum sırf sorun olmasın diye
Bende 6 aylık evliyim, eşinizin böyle yapması cidden çok kırıcı, arkadaşların dediği gibi şuan cilveleşme zamanınız , çok kaba davranmış, ben bile sizin adınıza üzüldüm.Evet kahvesini çayını hep düşünürüm yemek yedi mi naptı
Arada evlilik ile ilgili nasihatler bekleriz o zaman27 yıllık tecrübe
Yok gitmeme gibi birşey asla yapmam benim babam yok baba tarafımla hiç görüşmüyorum bir anne tarafım annem ananemlerle birlikte yaşıyor benim onlardan başka kimsem yok biz anne tarafı olarak kenetli bir aileyiz o gitme diyemez o kadarda değilHayır sayılmaz, evlilikte bazı şeyler sakinlikle çözülür, misal ailenize gitme konusunda size direkt gitme dememiş ama döndüğünüzde triplere girmiş, içten içe gitmenizi istemiyor ama direkt de söylemiyor, siz sabah tartışırsanız haklıyken haksız duruma düşürür sizi, sana gitme demedim ki der, bir de üste çıkacak bir sürü laf sıralar siz kendinizi eşime haksızlık yaptım derken bulursunuz, bir güzel de özür dilettirir kendinden, bazı erkekler çok uyanıktır sessizce psikolojik baskıyla götürür işini.
Siz sabah gelince günaydın deyin, normal davranıp normal konuşun ammaaa uygun bir anda ağlamadan sinirlenmeden sakince konuşmak şartıyla hayatım annemlerden döndüğümde yüzün biraz asıktı bir şey mi oldu diye sorun, bakalım sözü sizin aileye getirecek mi?
Annenlere gidiyorsun vs gibi ağzında ailenizi gevelerse, anne babaların hakkı ödenmez, sen annene gitmesen ne kadar kırılır üzülür kadın, ben de anneme gitmesem üzülür, annelerimizin hakkını ödeyemeyiz, evlat olarak onları ziyaret edip gönüllerini hoş tutmak vazifemiz deyin, o mesajı alır zaten
Asla da ailenize gitmemek gibi bir şey yapmayın, gitmemeniz demek onun istediğini yapmak demek, aksine istediğiniz zaman gidin, zamanla istese de istemese de alışacak.
Kaybet korkusunu elinden ben aldım sanırım bunu nasıl tekrardan yapıcam bilmiyorumAyrıca size bu terbiyesizliği yapan adamın da kahvesini düşünmeyin ya. Alsın kendisi içsin, hem bana ve aileme karşı böyle umursamaz tavır takınacak, gelirim diiyip gelmeyecek hem de ben eve gelince hiçbir şey olmamış gibi kahve yapacağım.
Zıkkım içer ancak!
Ben olsam var ya bırak kahveyi, onun ağzından burnundan getirmiştim yaptıklarını... Hele ki aileme gitme konusunda tek kelime ederse kıyamet kopar
11 yıllık sevgililik + 2 yıllık evlilik toplamda 13 yıldır beraberiz, eşimi çok seviyorum ama yaptığı haksızlığa asla boyun eğmem. Lafımı sözümü de esirgemem. Önce kaybetme korkusu olacak bir adam da, yoksa önünü alamazsın söyliyim sana
Yok sayacaksın, üstüne o kadar düşmeyeceksin.Kaybet korkusunu elinden ben aldım sanırım bunu nasıl tekrardan yapıcam bilmiyorum
Yaptım hiç birşey yokmuş gibi bende kahvemi içtim zatenYap kendine kahveni umursama birsey yok gibi davran. Paşa kendini birsey sanıyor cok simarmiş şimdiden bu kadar yüz verirsen parmağında oynatır seni.
Peki deneyeceğim umarım başarırımYok sayacaksın, üstüne o kadar düşmeyeceksin.
Dik durarak, herşeye ağlamayarak. Sözlerini, kırıldığın noktaları saygı çerçevesinde söyleyerek... Sana yapılanı kendisine yaparak, sana hissettirdiğini kendisine hissettirerek.Kaybet korkusunu elinden ben aldım sanırım bunu nasıl tekrardan yapıcam bilmiyorum
Sanmıyorum ama ailesinden yanlış birşey hiç görmedim insanoğlu çiğ süt emmiş asla olmazda diyemiyorumSizin trip atmanız gerekiyordu aslında. Geliyorum deyip gelmemiş uyumuş bir de tavırlı. Ne lüks vallahi Paşazade mübarek. Tabii huy böyle böyle öğreniliyor. Şimdi siz hep alttan alıp adam keyfine göre davrandığında bu tavrını hiç yaşanmamış sayarsanız aynı davranışları misliyle devam ettirecek. Yapacağınız şey oturup ses yükseltmeden bu davranışının sebebini sormak. Sizi utandırdığını, kötü hissettirdiğini ifade etmeniz gerekiyor. İletişim her şeyin ilacıdır. Tabii onun normal bir insan evladı olduğunu, derdinizi düzgünce dile getirdiğinizde laftan anlayacağını varsayıyorum. Baktınız yapmıyor ailesine yalnız gitsinama ben nedense dolduruşa geldiğini düşünüyorum
Yeni evlisiniz aşk evliliği yaptığınız da belli ama bazı konularda asla kendinizden taviz vermeyin ve eşiniz kendi kendine tribe girdiğinde de üstüne düşüp havalara girmesine neden olmayın.Yok gitmeme gibi birşey asla yapmam benim babam yok baba tarafımla hiç görüşmüyorum bir anne tarafım annem ananemlerle birlikte yaşıyor benim onlardan başka kimsem yok biz anne tarafı olarak kenetli bir aileyiz o gitme diyemez o kadarda değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?