- 1 Nisan 2014
- 1.486
- 6.479
- 158
- Konu Sahibi Mavimilenam
-
Kimisi gelin "alinca" neredeyse damarlarindaki kani da degistirmeye yelteniyor.Benim aileme 10 gidelim senin aileni yılda 1 görelimci erkek modeli olma ihtimali yüksek, böyle bir erkeğe en güzel cevap hiç gel vb demeden ben annemlere gidiyorum yemeğin hazır öptüm baaay deyip anneye gitmek.
Gelmezse gelmesin, surat asarsa da duvarlara surat assın.
6 aylık evlilikte senin ailen benim ailem kavgasına girmeyin. Zırt pırt ana baba evi bekleyemek yerine birlikte zaman geçirin derim. İkinizde evlilige alışamadınız. İlk zamanlar bu kavgalar gayet normal. Eşinizin umursamaz tavrı hiç hoş degil.sanırım şuan nasıl davranacağını bilmediğim için yazıyorum buraya o salonda ben yatak odasında ağlıyorum biz 10 gündür karantinadayız pazar günü negatif çıktık ve pazartesi günü eşimin ailesine gittik bugün bekledim gidelim demeyince bende ben annemin yanına gitmek istiyorum dedim git dedi sen gelmeyecek misin dedim gelesim yok dedi nedense her seferinde benim aileme gidileceğinde aynı şey oluyor ve eşim ben gelmesem olmaz mı gibi cümleler kuruyor ve ben çok kırılıyorum neyse sen gelmeyeceksen sana yemek yapayım dedim sonra sen git ben gelirim dedi falan ben gittim sonra aradan 1 2 saat geçti ne yapıyorsun diye sorduğum da 5 10 dakikaya çıkarım dedi tamam dedim aradan 1 saat geçti arıyorum açmıyor 3. Arayışımda açtı uykulu bir şekilde seni bekliyoruz yemeğe nerdesin dedim uykulu bir sesle uyuyorum siz yiyin dedi tamam diyip kapattım buraya kadar herşey normal eve geldim yüzüme bakmadı geldin mi falan hiç birşey demedi sanki ben suçluymuşum gibi üzüldüm çok kırıldım bende ağladığımı görmesin diye duşa girdim çıktım kahve içer misin diyip bir kahve içelim diye düşündüm baktım kahvesini yapmış tek başına içiyor iyide içerledim sanki birşey olmuş gibi şuan o bana trip atıyor ne ve içim içimi yiyor sinirden ne yapmam lazım
Tamam sende onun ailesine ben gelmesem de. Empati yapsın azcık.İlk defa böyle davranıyor ama benim aileme gitme konusunda hep bir bahane illa bir şekilde gidiyoruz ama hep ilk kısım ben gelmesem oluyor
Kendi annesi de kadın. Kendi annesine de gitmesin damat bey o zamanKadın ortamına girmek istemiyordur.
anne, anneanne. Sizw demese de sıkılıyordur ama yapacak birsey yok. Onlar da damatlarının gelmesini dört gözle bekliyordur
Bence dönüşte kızacağınızı bilmiş, siz gelmeden gardını almış ki, üste çıksın. Çünkü hatalı.
Kayınvalideniz iyi bir kadın ise onunla konuşabilirsiniz. Belki paşa oğlunjn kulağjnı ceker. Bu arada teline bi bakın bakalım o arada sahiden uyumuş mu? İnsta, begenmeler vb, tel konuşmaları.
10 dkya cıkacağım diyen yatıp uyumaz. Üstelik de gecesi gündüzüne karışmış diyorsınuz. Gec yatıyor diyorsunuz. Bu durumda cin gibi olması gereken bir saat. Sabahın körü olsa belki istemeyecek.
Ayrıca baby bırak annene ıbsuz, hit, daha güzel. Kadın Kadına sohbet muhabbet dedikodu. O yemege gelsin çayını içsin gitsin.
Aynı şeyi sizde ona yapın. Neden gitmediğinizi açık açık söyleyin bilsin.İlk defa böyle davranıyor ama benim aileme gitme konusunda hep bir bahane illa bir şekilde gidiyoruz ama hep ilk kısım ben gelmesem oluyor
Hayır ben severek isteyerek gidiyorum zorlama gibi bir durum yok hep ilk onun ailesi olarak düşünüyorum
ağzım açık bir şekilde okudumHemen öğretiyorum size.
Basit ama etkili bir yöntemdir bu. Kuralına göre uygularsanız kesin çalışır.
Öncelikle bunu dert etmemeye çalışmak yerine, sizin dert ettiğiniz şeyi eşinizin de dert etmesini sağlamak zorundasınız.
Siz bi köşede bunu düşünürken o keyif kahvesi içiyorsa olmaz.
Rolleri değiştireceksiniz ve keyif kahvesini siz içeceksiniz.
Öncelikle ihtiyacımız olan şey, durgun ve hissiz bir çift göz. Sakin ve dingin bir ruh hali. kararlılık. Irade ve sabır . Bunlar olmadan bu yöntem uygulanmaz.
Yöntemi anlatiyorum şimdi.
Eşiniz bu gibi davranışları adet haline getirmediyse açıkça sorabilirsiniz derdin nedir, neden suratın asık diyebilirsiniz .
Ama eşiniz bunu sık sık yapıyorsa sizin yapacağınız şey , ilişkinizi onun koyduğu sınırlardan daha da geriye çekmek.
Yani küsmemek ama gerekmedikçe de konuşmamak.
Mesela;
Eşiniz işten eve geldi. Siz sadece "hoş geldin" deyin. Sakın gülmeyin. Güler yüz göstermeyin. Fakat surat da asmayın. Hoş geldin deyin. Ve başka şey sormayın.
Sorularına daima en kısa cevaları verin. Evet. Hayır bilmiyorum gibi. Hiç-bir zaman çok gerekmeyen bir kelime söylemeyin. Asla sÖzu uzatmayin.
Size bi şey anlatıyor mesela yolda gelirken bir trafik kazasi görmüş onu anlatıyor. Yüzüne bakın, Öyle mi deyin. Yüzüne bakmaya devam edin ve susun. Saniyelik bir bakışmadan sonra hemen başka bir şeyle ilgilenin. Başka yere bakmaktansa hemen iş icat edin ve ona yönelin. Trafik kazasıyla fazla ilgilenmeyin ama sessiz de kalmayın.
Eşinizi dinleyin. Ama tepkileriniz daima çok kısıtlı olsun.
Nasılsın derse. Iyiyim,sen diye sorun. Ve susun.
Hiç-bir zaman suratınız asık olmasın. Fakat güler yüzünüz hic olmasın. O kadar profesyonel bir denge kurmak zorundasınız ki... eşiniz bir şeyler olduğunu anlamalı fakat asla somut bir şey gösterememeli. Asla ispat edememeli.
Yemek hazır. Teşekkür ederim.
Doğrudur. Evet
Hayır. Bilmiyorum. Duymadım... gibi politik cevaplar verin. Cümleleriniz daima mantık çercevesinde olsun hiçbir zaman bir duygu durumu açıklamasın.
Size neyin var neden böylesin derse. Gülümseyin. Yüzünüzde gıcık bir gülümseme ile "bi şeyim yok canım nerden çıkardın" deyin. O kadar doğal davranın ki kendisinin yanlış anladığına , sizin son derece normal olduğunuza inansın, ama asla ikna olamasın.
Bu şekilde 1 hafta süründürürseniz psikolojik şiddetin öyle değil , böyle yapıldığını öğrenir.
Bi daha da tereciye tere satmaya kalkışmaz.
İlk yıllarımızda bu taktiği eşim bana uyguluyordu, sonra demek ki baka baka insan karşısındakine benziyor. Aynı taktiği ben ona uygulamaya başlayınca artık bu taktiğin bende çözmediğini anlamış olmalı ki bir daha yapmadı.Hemen öğretiyorum size.
Öncelikle bunu dert etmemeye çalışmak yerine, sizin dert ettiğiniz şeyi eşinizin de dert etmesini sağlamak zorundasınız.
Öncelikle ihtiyacımız olan şey, durgun ve hissiz bir çift göz. Sakin ve dingin bir ruh hali. kararlılık. Irade ve sabır . Bunlar olmadan bu yöntem uygulanmaz.
Eşiniz bu gibi davranışları adet haline getirmediyse açıkça sorabilirsiniz derdin nedir, neden suratın asık diyebilirsiniz .
Ama eşiniz bunu sık sık yapıyorsa sizin yapacağınız şey , ilişkinizi onun koyduğu sınırlardan daha da geriye çekmek.
Mesela;
Eşiniz işten eve geldi. Siz sadece "hoş geldin" deyin. Sakın gülmeyin. Güler yüz göstermeyin. Fakat surat da asmayın. Hoş geldin deyin. Ve başka şey sormayın.
Sorularına daima en kısa cevaları verin. Evet. Hayır bilmiyorum gibi. Hiç-bir zaman çok gerekmeyen bir kelime söylemeyin. Asla sÖzu uzatmayin.
Size bi şey anlatıyor mesela yolda gelirken bir trafik kazasi görmüş onu anlatıyor. Yüzüne bakın, Öyle mi deyin. Yüzüne bakmaya devam edin ve susun. Saniyelik bir bakışmadan sonra hemen başka bir şeyle ilgilenin. Başka yere bakmaktansa hemen iş icat edin ve ona yönelin. Trafik kazasıyla fazla ilgilenmeyin ama sessiz de kalmayın.
Hiç-bir zaman suratınız asık olmasın. Fakat güler yüzünüz hic olmasın. O kadar profesyonel bir denge kurmak zorundasınız ki... eşiniz bir şeyler olduğunu anlamalı fakat asla somut bir şey gösterememeli. Asla ispat edememeli.
Doğrudur. Evet
Hayır. Bilmiyorum. Duymadım... gibi politik cevaplar verin. Cümleleriniz daima mantık çercevesinde olsun hiçbir zaman bir duygu durumu açıklamasın.
Size neyin var neden böylesin derse. Gülümseyin. Yüzünüzde gıcık bir gülümseme ile "bi şeyim yok canım nerden çıkardın" deyin. O kadar doğal davranın ki kendisinin yanlış anladığına , sizin son derece normal olduğunuza inansın, ama asla ikna olamasın.
Bu şekilde 1 hafta süründürürseniz psikolojik şiddetin öyle değil , böyle yapıldığını öğrenir.
Vay anasınıHemen öğretiyorum size.
Mesela;
Doğrudur. Evet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?