EŞİMLE MAAŞ KAVGASI

toz-pembe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2014
3.048
4.013
128
33
Arkadaşlar Merhaba 9 aylık evliyim ve eşimle ilk kavgamızı yaptık aslında hiç aklımdan bile geçmeyen bi sepepten para yüzünden :( çok üzgünüm barıştık aslında ama sürekli düşünüp duruyorum ve sizinde fikirlerinizi almak istedim
eşim babası ile birlikte kendi iş yerlerinde çalışıyor aslında işleri iyiydi ama bu rusyayla olan durumlar falan birçok işyerini etkilediği gibi eşimin şirketinide etkiledi yeni sezon için henüz büyük bi iş alamadılar. bi kriz dönemindeyiz açıkcası ve eşim maaşını düzenli alamıyor hatta şöyle söyleyeyim yarısını anca alıyor ve parça parça alabiliyor içerde baya bi maaşı birikti.. bende çalışıyorum hiç bi zaman eşimi bu konuda üzecek bişey söylemedim hep destek oldum sıkma canını düzelir şükür idare ediyoruz falan diye hatta 6 aydır falan çok şükür namaz kılıyoruz isyan etmiyoruz hiç bişeye.. ancak 2-3 hafta önce eşim bana maaşımdan ne kadar kaldığını sordu ve söyledim nelere harama yaptın dedi zaten her ay düzenli yazarım yaptığım harcamaları kredi kartıma yatırmış olduğum parayı söyleyince birden tavrı değişti (300 tl falan) ne aldın ki bu ay okadar yatırdın diye bi tepki görünce şaşırdım kırıldım o tavrına halbuki ona sevgililer günü hediyesi almıştım birde uçak bileti almıştım kendim için özel bi harcama bile yapmadım anlayacağınız .. ertesi gün tavır yaptım konuşmadım o gün akşamda kavga ettik bundan sonra maaşını bana vericeksin falan dedi ben bu yaşıma kadar babama bile vermedim maaşımı ve kendim için özel hiç bir harcama yapmıyorum hiç durumumdan şikayet etmiyorum taktir göreceğim yerde birde hesaba çekilmek çok üzdü beni .. düğündeki takıları bile babasına verdim durumlar zor destek olsun diye .. güne girmiştim kv ile ordan gelen parayla kendime bir parça bişey almadım ve bunlara rağmen el üstünde tutulacağıma birde bu tavırları gördüm.. eşim sıkıntıda bunalımda maddi durumdan dolayı biliyorum anlıyorum .. daha sonra gönlümü aldı ama maaş konusunda pek bi değişiklik olmadı maaşı evdeki bi kutuya koyacakmışım ve yanında bi not defteri olacakmış her harcamayı yazacakmışız. yorum bekliyorum sizlerden canlar :(

Senin maasini kontrol edecegine kendi maasini alsin derdim.
Esinin onerisi aslinda dogru. Bende maaslarin tek hesapta, tek kutuda yani beraber tutulmasi taraftariyim. Ama senin yerinde olsam su saatten sonra yapmazdim.
Hatta ustune bugune kadar yapmadigim abarti harcamalarin acisini cikarirdim.
Tavir onemli. Esin ordan kaybetmeli.

Dozunda şeffaflık güzeldir de eşiniz durumu ego savaşına bağlamasa bari.

Sinirlerinin bozukluğundandır sadece umarım.

zor gnlerı brlkte atlatmak guzel olr tabı ama erkklere tavız verdıkce tepesıne cıkıyolar ınsanın bnde ck calstm destek oldum ama bazen kılımı kıprdatmasaymısım dıyorumm

Maaşını verme , evin ihtiyaçları için kutuya para koy ama tamamını koyma alıştırma. Kayınbabana yardım etmen taktir edilesi ama anlayan taktir eder. Eşini de anlıyorum zor bir zamandan geçiyor hangimiz geçmiyoruz ki ? Alıştırma önüne geçemezsin.

zor döneminizde idareli olmak için böle demiş olabilir eşiniz..Bende şu yapılan harcamayı yazmayı hiç anlamadım..Ne oluyo ki ay sonunda paranız kalmayınca vah vah suna harcamısız tuh tuh sundan kısalım mı dıyonuz..Bir ay zorlanınca ztn öbür ay kısmak zorunda kalıyosunuz bunun için önceki ayın dökümüne ne gerek var giden ztn gitmiş..Sacma geldi hala da sacma geliyo bu yazma işi bana...
eger eşinzle aranız bozulacak ise 3 4 ay bu sekılde devam edebılırsınız onun dedıgı gıbı ıslerı duzelınce gerı eskı duzenıze dönersnz.

Eşiniz piskolojisi sanırım bu durumdan dolayı bozulmuş
Yani eşler arasında daha bir çok kere açılmıştır bu mevzu ama bu tazr durumları sevmiyorum
Yani benim param onun parası diye birşey yok
Mesela bizim ortaktır.Evet bizde ay sonu geldiğinde tüm paraları birleştirir sonrasında kalanını ortak hesabımıza atarız
Cebimize alacağımızı alırız .Aysonuna kadar ikimiz onunla idare ederiz.YETMEDİĞNDE kredi kartı kullanırız.
Ama birbirimizden haberimiz olur.

Eşinin kredi kartını kullan ben öyle yapıyorum. Evin harcamalarını ortak bütçeden harcayın. Sen ne harcadın ben ne harcadım olur mu hiç aynı ev içinde. Ortak bütçe şart. Evlilik duygusal ortaklık zaten.

Canım bu konuda taviz verirsen hayat boyu devam eder. Ben başta yaptım bu hatayı şimdi hesabım eşimin elinde. Tabiki zor günde destek olacaksın ama sen zaten eşin zor durumdayken maşşaınla gezip tozmuyorsun
bende bundan korkuyorum sürekli böyle devam etmesinden .. kv ye anlattım durumu oda kızdı aslında ama merak etme işler düzelsin hiç karışmaz dedi o şimdi bunalımda parasızlıktan ne yapacağını bilemiyor ondan dedi aslında haklı eşim benden para esirgeyen biri değildir kendine almaz bana alır bişey alınacaksa ben giymesemde olur sana alalım falan der .. aynen canım ben oldum olası idareli davranmayı bildim üniveristeyi bile kendim okudum babamdan yardım almadım haftasonu çalıştım haftaiçi okula gittim tutumlu olmayı bilen biriyim kıymet görmemesi üzdü beni
Senin maasini kontrol edecegine kendi maasini alsin derdim.
Esinin onerisi aslinda dogru. Bende maaslarin tek hesapta, tek kutuda yani beraber tutulmasi taraftariyim. Ama senin yerinde olsam su saatten sonra yapmazdim.
Hatta ustune bugune kadar yapmadigim abarti harcamalarin acisini cikarirdim.
Tavir onemli. Esin ordan kaybetmeli.
kendi maaşını alamamasının sebebi işyeri kendilerine ait olması kendilerinden önce işçileri düşünmek zorundalar işten çıkmasınlar diye önce işçilerin maaşlarını vermeye çalışıyorlar ..
benim içinde öyle tek yerde toplansa daha bereketli olur para düşüncesindeyim ama eşim maaşının hepsini alamıyor böyle söylediğimde bi yerde paramız birikmiş oluyor öyle düşün diyor iş alınca toplu olarak alıcam parayı diyor
Dozunda şeffaflık güzeldir de eşiniz durumu ego savaşına bağlamasa bari.

Sinirlerinin bozukluğundandır sadece umarım.
bende öyle umuyorum birde kendi harçlığı kalmayınca benden ietemek zoruna gidiyor sanırım kutuda olunca daha rahat alacağını düşünüyor olabilir
zor gnlerı brlkte atlatmak guzel olr tabı ama erkklere tavız verdıkce tepesıne cıkıyolar ınsanın bnde ck calstm destek oldum ama bazen kılımı kıprdatmasaymısım dıyorumm
bazen bende düşünüyorum hatta kavgamızda sözlü olarak dile getirdim ben çalışmasam nolcaktı dedim çalıştığını yüzüme vuruyosun dedi
Maaşını verme , evin ihtiyaçları için kutuya para koy ama tamamını koyma alıştırma. Kayınbabana yardım etmen taktir edilesi ama anlayan taktir eder. Eşini de anlıyorum zor bir zamandan geçiyor hangimiz geçmiyoruz ki ? Alıştırma önüne geçemezsin.
kayınbabama para teklifini ben yaptım ve gözleri doldu ilk başta almak istemedi ben ısrar ettim biz bi aileyiz dedim geri ödeyeceğimde sen ne şekilde istersen öye ödeyeceğim dedi altın döviz nakit nasıl karlı olursanız o şekilde dedi eminim işleri düzelsin verdiğimden daha fazlasını verir bana öyle bi insan çünkü.. umarım durumlar düzeldiğinde bu tavır devam etmez

Ya
Arkadaşlar Merhaba 9 aylık evliyim ve eşimle ilk kavgamızı yaptık aslında hiç aklımdan bile geçmeyen bi sepepten para yüzünden :KK43: çok üzgünüm barıştık aslında ama sürekli düşünüp duruyorum ve sizinde fikirlerinizi almak istedim
eşim babası ile birlikte kendi iş yerlerinde çalışıyor aslında işleri iyiydi ama bu rusyayla olan durumlar falan birçok işyerini etkilediği gibi eşimin şirketinide etkiledi yeni sezon için henüz büyük bi iş alamadılar. bi kriz dönemindeyiz açıkcası ve eşim maaşını düzenli alamıyor hatta şöyle söyleyeyim yarısını anca alıyor ve parça parça alabiliyor içerde baya bi maaşı birikti.. bende çalışıyorum hiç bi zaman eşimi bu konuda üzecek bişey söylemedim hep destek oldum sıkma canını düzelir şükür idare ediyoruz falan diye hatta 6 aydır falan çok şükür namaz kılıyoruz isyan etmiyoruz hiç bişeye.. ancak 2-3 hafta önce eşim bana maaşımdan ne kadar kaldığını sordu ve söyledim nelere harama yaptın dedi zaten her ay düzenli yazarım yaptığım harcamaları kredi kartıma yatırmış olduğum parayı söyleyince birden tavrı değişti (300 tl falan) ne aldın ki bu ay okadar yatırdın diye bi tepki görünce şaşırdım kırıldım o tavrına halbuki ona sevgililer günü hediyesi almıştım birde uçak bileti almıştım kendim için özel bi harcama bile yapmadım anlayacağınız .. ertesi gün tavır yaptım konuşmadım o gün akşamda kavga ettik bundan sonra maaşını bana vericeksin falan dedi ben bu yaşıma kadar babama bile vermedim maaşımı ve kendim için özel hiç bir harcama yapmıyorum hiç durumumdan şikayet etmiyorum taktir göreceğim yerde birde hesaba çekilmek çok üzdü beni .. düğündeki takıları bile babasına verdim durumlar zor destek olsun diye .. güne girmiştim kv ile ordan gelen parayla kendime bir parça bişey almadım ve bunlara rağmen el üstünde tutulacağıma birde bu tavırları gördüm.. eşim sıkıntıda bunalımda maddi durumdan dolayı biliyorum anlıyorum .. daha sonra gönlümü aldı ama maaş konusunda pek bi değişiklik olmadı maaşı evdeki bi kutuya koyacakmışım ve yanında bi not defteri olacakmış her harcamayı yazacakmışız. yorum bekliyorum sizlerden canlar :KK43:
ben bu adamlari hic anlamiyorum karinin parasindan sana ne?calisiyorum kazaniyorum nerye harcayacagimi da ben bilirim sana niye hesap vericem? Sen ilk deyilsin bu sikintida olan cok var boyle ve ben anlamiyorum

Insan gibi aşkım böle böle bu aralar maaşımı düzenli alamıyorum biliyorsun, borç harç idare için işler düzelene kadar maaşını ben alayım dese, eminim hiç bir kadın itiraz etmez.

Söz var, söz var. Bana eşim böle dese, sen önce kendi maaşının peşine düş derdim.

Arkadaşlar Merhaba 9 aylık evliyim ve eşimle ilk kavgamızı yaptık aslında hiç aklımdan bile geçmeyen bi sepepten para yüzünden :KK43: çok üzgünüm barıştık aslında ama sürekli düşünüp duruyorum ve sizinde fikirlerinizi almak istedim
eşim babası ile birlikte kendi iş yerlerinde çalışıyor aslında işleri iyiydi ama bu rusyayla olan durumlar falan birçok işyerini etkilediği gibi eşimin şirketinide etkiledi yeni sezon için henüz büyük bi iş alamadılar. bi kriz dönemindeyiz açıkcası ve eşim maaşını düzenli alamıyor hatta şöyle söyleyeyim yarısını anca alıyor ve parça parça alabiliyor içerde baya bi maaşı birikti.. bende çalışıyorum hiç bi zaman eşimi bu konuda üzecek bişey söylemedim hep destek oldum sıkma canını düzelir şükür idare ediyoruz falan diye hatta 6 aydır falan çok şükür namaz kılıyoruz isyan etmiyoruz hiç bişeye.. ancak 2-3 hafta önce eşim bana maaşımdan ne kadar kaldığını sordu ve söyledim nelere harama yaptın dedi zaten her ay düzenli yazarım yaptığım harcamaları kredi kartıma yatırmış olduğum parayı söyleyince birden tavrı değişti (300 tl falan) ne aldın ki bu ay okadar yatırdın diye bi tepki görünce şaşırdım kırıldım o tavrına halbuki ona sevgililer günü hediyesi almıştım birde uçak bileti almıştım kendim için özel bi harcama bile yapmadım anlayacağınız .. ertesi gün tavır yaptım konuşmadım o gün akşamda kavga ettik bundan sonra maaşını bana vericeksin falan dedi ben bu yaşıma kadar babama bile vermedim maaşımı ve kendim için özel hiç bir harcama yapmıyorum hiç durumumdan şikayet etmiyorum taktir göreceğim yerde birde hesaba çekilmek çok üzdü beni .. düğündeki takıları bile babasına verdim durumlar zor destek olsun diye .. güne girmiştim kv ile ordan gelen parayla kendime bir parça bişey almadım ve bunlara rağmen el üstünde tutulacağıma birde bu tavırları gördüm.. eşim sıkıntıda bunalımda maddi durumdan dolayı biliyorum anlıyorum .. daha sonra gönlümü aldı ama maaş konusunda pek bi değişiklik olmadı maaşı evdeki bi kutuya koyacakmışım ve yanında bi not defteri olacakmış her harcamayı yazacakmışız. yorum bekliyorum sizlerden canlar :KK43:
Verme tabiki yoksa o kutu yakında eşinin Cebi olacak daha sonra eşinin hesabı

Bir kadının maaşını bir erkek mutlaka suistimal eder üst komşum güvenip kocasına maaş kartını vermiş sonra burnu borçtan çıkmadı kadının,toparlayıncaya kadar canı çıktı ve bir daha bırak maaş kartını vermeyi adamın kendi maaşını eline saydırttı. Ben ev idaresi konusunda erkeklere güvenmiyorum.

maaşınla ilgili hesap vermeyecek kadar dikkatliymişin zaten.
kıyamam, zaten yazıyomuşun dürüstçe.
daa noolsun.
bindirme tepene, yüz bulmasın.

Son düzenleme:
maaşı ortaya koymak bencede doğru olan. ama kişisel harcamalarınızı kısmanız gerekiyorsa da 'ne aldın ki böyle oldu' üslubuyla değil 'zor bir dönemden geçiyoruz beni anlamalısın' üslubunda söylemesi gerekir. kaldı ki zaten gereken fedakarlığı gösteriyormuşsunuz. yine de çok üstüne gidip bir de siz trip atmamaya çalışın. zaten alamadığı maaşlar yüzünden gururu yeteri kadar incinmiş belliki. erkekler maddi konularda yetememeyi yediremiyorlar. bunu hatırlatacak yahut ima edecek şeyler söylememenizi öneririm. sineye çekmeye çalışın, işleri yoluna girdiğinde o da normale dönmeye başlayacaktır.
evlilik almak değil vermek üzerine kurulu; verdiğimiz, eskiden el'in oğlu ama bugün'eş' dediğimiz diğer yarımız değil miydi.

300 tl çok mu? İlginç.
Kendi kazandığım parayı hesap vererek harcayacaksam ne anlamı var çalışmamın?
Hiç taviz verme, alttan da alma.
Taviz tavizi doğurur.
Bu arada "TATLI DİL YILANI DELİĞİNDEN ÇIKARIR" atasözünü de eşine hatırlat.
Oh ne güzel herkes sıkıntılı olduğunda birbirine sarsın o zaman.

Back
X