- 26 Ekim 2015
- 8.467
- 20.457
- 348
İşin içinden çıkamazsam bu işin sonu pek hayırlı değil zaten. Dışardan bakınca küçük görünen bir sorun ama evliliğimizi çok zedeledi.
Ay ben parasının hesabını yapamayan, ya da bilerek benim dışımda harcayan biriyle asla evli kalmam. Ama madem devam edeceksiniz, ayrılmamak için bunu şart koşun. Hadi paranın tamamını size göndermek istemedi, ben de istemem ama en azından tük harcamaları karttan yapmasını talep edin ki hesap dönümünde görünsün.Nasıl engel olabilirim elden çekmesine sizce
Borca sokacaksin adamı.eften puften para harcayamayacak.Merhaba arkadaşlar çok uzatmadan kısaca durumu özetlemek istiyorum. Biz yaklaşık 2 yıldır evliyiz ikimizde çalışıyoruz asgari ücretten fazla alıyoruz ikimizin toplam aylık 45bine yakın yapıyor gelirimiz toplamı.
Evimiz kira değil öyle kredi borcuydu falan yok ama bir türlü düzene giremiyoruz. Ben aldığım maaştan mutfak giderlerini karşılıyorum kendi ihtiyaçlarımı alıyorum üstüne para kalıyor altın yapıp kenara atmaya çalışıyorum eşimin evin faturaları dışında hiçbir gideri yok ama maaş hesabı sürekli eksi bakiyede. Parayı nereye harcıyorsun diyorum cevap veremiyor girip hesap hareketlerine bakıyorum ufak ufak harcamalar yeme içme sigara sağa sola harcama.
anlam veremiyorum her ay maaş yatıyor eksi hesabı kapanıyor yine açılıyor ben kendi kendime birikim yapıp aynı zamanda ev idare ettirmeye çalışmaktan çok yoruldum. 2 maaş alıp kira ödemeyip doğru düzgün bir birikim yapamadık 2 yılda.
eşim çok sorumsuz maaşı bana ver ortak birleştirelim hesabımızı bilelim diyorum onu da yapmıyor maaşı yatıyor ve bitiyor 5 kuruş görmüyorum dayanamıyorum artık nolur bana bir akıl verin ben ne yapabilirim?
Eşimin maaşı yattığında bana gelse ben evirir çevirir evide döndürür birikimi de yaparım ama eşimi buna ikna edemiyorum çıldırmak üzereyim tavsiyelerinizi bekliyorum.
Herşey çok pahalı arada alkol filan alıyorsa maaş bitiyordur ya hemen adamı kumarbaz yapmışlar yorumlarda
Sigarası, alkolü var mı? Şimdi plastik bir kap bile dünya para. Sigara, alkol daha pahalı şeyler. Belki bu ikisine çok para harcıyordur.Yok bana açıklama yapmıyor ben orda yazanı görüyorum x market, y tekel vesaire
Aynısını yazmaya gelmiştim. Bu ay 33 bin kredi kartı ödedim. Hadi taksitleri çıkar 20 bin. Ivır zıvır market kahve falan hepsi. Çok normal bence durumHer şey o kadar pahalı ki bence haklı olabilir adam. Örnek veriyorum her gün dışardan yer kahve içer bir de sigara alırsa ay sonunda 10bin eksi gormek şaşırtıcı olmaz ama arada ki fark çok fazlaysa orası şüpheli olabilir.
Para nereye gidiyor insan anlamıyor bazen.
Vermez tabi sen başta bütün evin sorumluluğunu üstlenmişsin alıştırmycaktn öyle.Merhaba arkadaşlar çok uzatmadan kısaca durumu özetlemek istiyorum. Biz yaklaşık 2 yıldır evliyiz ikimizde çalışıyoruz asgari ücretten fazla alıyoruz ikimizin toplam aylık 45bine yakın yapıyor gelirimiz toplamı.
Evimiz kira değil öyle kredi borcuydu falan yok ama bir türlü düzene giremiyoruz. Ben aldığım maaştan mutfak giderlerini karşılıyorum kendi ihtiyaçlarımı alıyorum üstüne para kalıyor altın yapıp kenara atmaya çalışıyorum eşimin evin faturaları dışında hiçbir gideri yok ama maaş hesabı sürekli eksi bakiyede. Parayı nereye harcıyorsun diyorum cevap veremiyor girip hesap hareketlerine bakıyorum ufak ufak harcamalar yeme içme sigara sağa sola harcama.
anlam veremiyorum her ay maaş yatıyor eksi hesabı kapanıyor yine açılıyor ben kendi kendime birikim yapıp aynı zamanda ev idare ettirmeye çalışmaktan çok yoruldum. 2 maaş alıp kira ödemeyip doğru düzgün bir birikim yapamadık 2 yılda.
eşim çok sorumsuz maaşı bana ver ortak birleştirelim hesabımızı bilelim diyorum onu da yapmıyor maaşı yatıyor ve bitiyor 5 kuruş görmüyorum dayanamıyorum artık nolur bana bir akıl verin ben ne yapabilirim?
Eşimin maaşı yattığında bana gelse ben evirir çevirir evide döndürür birikimi de yaparım ama eşimi buna ikna edemiyorum çıldırmak üzereyim tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bence hiç küçük bir sorun değil. 9-10 yaşındaki çocukların para yönetimine başlaması gerekir. Ki genelde önerilen şeydir bu. Koca adamın da geliri neyse giderini ona göre ayarlaması gerekir. Büyük kredi borcu yokken, yemek, ulaşım bedavayken her ay eksideyse bu büyük bir sorundur.İşin içinden çıkamazsam bu işin sonu pek hayırlı değil zaten. Dışardan bakınca küçük görünen bir sorun ama evliliğimizi çok zedeledi.
Aynı ülkede mi yaşıyoruz acaba? Evin bütün giderleri, faturalar, krediler, market vs eşimde. Ben eve gelirken ekmek yoğurt falan alıyorum, çok nadiren benzin alıyorum bu ayı hesabımda 800 lirayla kapattım. Öyle alışveriş çılgını falan da değilim. Suyunu çekiyor yani. paranın değeri varmış gibi şampanya falan diyorsunuz. Bahsedilen rakamlara 3-5 şişe alınır zaten en fazlaBu adam her akşam şampanya içmiyorsa nasıl her ay parası suyunu çekiyor?
Kira, yemek ve ulaşım derdi olmadan sadece fatura ödeyerek parayı kökleyen ilk insan olarak tarihe geçer
Sigarası çok az bırakmaya çalışıyor alkolü yok kırk yılda bir birlikte içersek odur en fazlaSigarası, alkolü var mı? Şimdi plastik bir kap bile dünya para. Sigara, alkol daha pahalı şeyler. Belki bu ikisine çok para harcıyordur.
hesap dökümü toplamına baktınız mı ?Sigarası çok az bırakmaya çalışıyor alkolü yok kırk yılda bir birlikte içersek odur en fazla
Aynen sanki ekonomi çok iyi deHerşey çok pahalı arada alkol filan alıyorsa maaş bitiyordur ya hemen adamı kumarbaz yapmışlar yorumlarda
Kendimi düşünüyorum. Benim maaşım da sizdeki bir kişinin maaşı kadar neredeyse. Küçük bir ilçede yaşıyorum. Bekarım. Evin tüm masrafları bende. Burada kiralar ülke ortalamasının biraz aşağısında. Alkol, sigaram, dışarıda yeme içmem yok. Ben ay başında maaşımdan bir kısmını birikime ayırıyorum. Geri kalanı bana yetiyor. O yüzden ben kendimden yola çıkarak eşinin para harcama konusunda savurganlık yaptığını düşünüyorum. Çünkü anladığım kadarıyla en büyük giderler sana ait. Ev sizin. Kendisi sadece ufak tefek faturaları ödüyor. Haydi kendine taksitle teknolojik alet alsa, her gün dışarıda yese anlayacağım ama öyle bir durum da yok.Sigarası çok az bırakmaya çalışıyor alkolü yok kırk yılda bir birlikte içersek odur en fazla
x tekel y market demiş konu sahibiBu adam her akşam şampanya içmiyorsa nasıl her ay parası suyunu çekiyor?
Kira, yemek ve ulaşım derdi olmadan sadece fatura ödeyerek parayı kökleyen ilk insan olarak tarihe geçer
Bu arada diğer yorumlardaki "tüm masrafları ikiye bölün" fikrine katılıyorum. Tek çare buymuş gibi görünüyor.Sigarası çok az bırakmaya çalışıyor alkolü yok kırk yılda bir birlikte içersek odur en fazla
Yorumu görene kadar bende mi tuhaflık var dedimAynı ülkede mi yaşıyoruz acaba? Evin bütün giderleri, faturalar, krediler, market vs eşimde. Ben eve gelirken ekmek yoğurt falan alıyorum, çok nadiren benzin alıyorum bu ayı hesabımda 800 lirayla kapattım. Öyle alışveriş çılgını falan da değilim. Suyunu çekiyor yani. paranın değeri varmış gibi şampanya falan diyorsunuz. Bahsedilen rakamlara 3-5 şişe alınır zaten en fazla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?