eşimle mi evlendim ailesiyle mi :(

Benim çocuk yok ama saçma bi ilgi durumu olacağından eminim maalesef , senin durum iyi boşversene karışmazlar da

Karışamazlarda onlar büyütmedi çocukları mi ben emek verdim büyütüyorum çok şükür Allahın izniyle.. Hakkınızda hayırlısı inşallah

Ben tavrimi belli ettim. Eşime de dedim. Gitti. Sıkılıyormuş işin kötüsü evinde. ((
Kv niz sizinle aynı şehire taşınmazsa korkarım aynı eve gelir yerleşir. 3 hafta 1 ay olur. Sonra hasta olur 2 ay olur böle böle yerleşir. Bence en azından aynı şehirde evi farklı olsun. Bakarsak ona da yazık..

Bu kısmını duymak iyi oluyor. Çünkü bunu düşüneyim de ipleri koparmayayim diye. zor tutuyorum kendimi yaa.
3 yıllık mecburiyet fena işledi bana

Bu arada onunla aynı şehirde kızı da var. Çok iyi ayarlıyor o mesela. Kocasından çekiniyor hiç evine gitmiyor anası.

Canım bencilce işine geldiğinde ipin ucunu kendin kaçırmışsın, şimdi bir tavır alman yine bencilce olacak,kime karşı tabiki çocuğuna karşı artık 10 yıl olmuş o çocukta alışmıştır bu alakaya, yazık değilmi çocuğun psikolojisi etkilenir bence

Cocuk bakim isine ailelerden herhangi birini bulastirdiginiz vakit bunun boyle sonuçları olacagini dusunmelisiniz. Acikcasi sirf bu yuzden cocuk yapmaya cekiniyorum. Ablaminkine kendi annem bakiyor onda bile beklentiler degisiyor. Ne kendi anneme ne kayinvalideme çocuğa bak demek istemiyorum. Buyuttukleri cocukla ilgileri torun sevgisinin ekstra katlanmis hali oluyor cunku. Ben istemem evladimin eğitimine benden cok karisan kimse.

Nedense hep evlendikten sonra ve cocuktan sonra ogullari torunlari degere biner bunlarin bendede var bi tane canima yetiyor.. Ogula gostermedigi sevgiyi evlenince farkına variyor bunlar bi kiymetli ki sormaa..

Benim iki çocuğumu da annem büyüttü. Her iki lafından biri "onlara ben baktım büyüttüm, doğurmakla anne olunmaz, senden çok Hakkı'm var karışamazsın bana" derdi. Yani çocuğa bastırırken iyi de işimiz bitince mesafe koymak olmuyor. En basitinden çocukla kurdukları bağ bir anda yok olmuyor.

dert gormemissiniz iyi taraflarindan bakin

Acaba 1-2 çocuk daha yapsanız, ilgileri mi bölünse biraz.
Benim ilk çocuğumda iki tarafın da ilk torunuydu, akıllarını yitirdiler resmen, beni es geçip çocuğun herşeyine karışıyorlardı(onlar bakmadığı halde) (kendi annem daha çok bunalttı kayınvalideden) , en son eşim uygun bi dille kovaladı hepsini .
Simdi 3 Çocuğum var, eski ilgileri azaldı.
Tersi de olabilir ama bi fikir benimkisi

3 yıl yaşamışsınız birlikte büyütmüşsünüz çocuğunuzu şimdi bu kadar bağlanması normal bence

Nedense hep evlendikten sonra ve cocuktan sonra ogullari torunlari degere biner bunlarin bendede var bi tane canima yetiyor.. Ogula gostermedigi sevgiyi evlenince farkına variyor bunlar bi kiymetli ki sormaa..

Benim eşim neden bu gruba dahil değil anlamıyorum. Zerre değer kıymet görmüyor ailesi tarafından belkide beni boşamadığı için olabilir kimbilir? Beni boşarsa eminim sevilen evlat olur...

konunun geneline yazayım
bence böyle sorunlar hep "olaylar anında susup, biriktirip sonra başka yerlerden çıkarmak" kökeniyle oluşuyor
diyelim ki çocuğa kv bakıyor
kadınlar da sırf o baksın problem çıkmasın diye çok alttan alarak, güya sabrederek olayları geçiştiriyorlar
oysa, hoşa gidilmeyen tutumlarda kati (kati derken sert değil) bir tepki verilse, olaylar farklı gelişir
ayrıca, eşin ailesi de olsa, insan tepkisini kendisi vermeli
eşime söyledim diye diye adamların beyninin yenmesine gerek yok
bir bilemedin 2 kere söylersin, söylerken de dersin ki sen halledemezsen ben tepkimi koyacağım
3. de tepkini koyarsın
tepkiden kastım kesinlikle kapak cevaplar, azarlamalar vs değil, inat...sadece inat!

ikili ilişkiler de öyle
kadınlar hep "sustum, yuttum, ses çıkarmadım"
ya da "söyledim ama dinlemiyor"
oysa anında kati bi tepki verilse, herşey farklı olur
siz hiç duydunuz mu sustum, yuttum diyen erkek?

Bu arada onunla aynı şehirde kızı da var. Çok iyi ayarlıyor o mesela. Kocasından çekiniyor hiç evine gitmiyor anası.

@goha bu yorumu ilk sayfada yazmıştı, siz de anlayamadım yazmıştınız
aynen katılıyorum
bence sizin kv veya aileye karşı tepkiniz çocuk yüzünden değil
(ya da sorun sizde)
"kayınvalidem" yerine "anası"
kızının evine gidememesine verdiğiniz tepki "çok iyi ayarlıyor"

çok iyi ayarlıyor demişsiniz de, bir kadının (çok kötü kalpli olanlar müstesna) kendi kızının evine hiç gidememesi "çok iyi ayarlanmış" birşey olmamalı, böyle tabir edilmemeli, yazık...

Çocuğa tel alin okul dışında kullanabilecegini sürekli elinde gormeyeceginizi vs söyleyin özledikçe arasın konussunlar

Ayrı oturuyomussunuz madem iki üç haftada disinizi skn nolacak

İşinize gelince kv gelsin baksın çocuk büyüyünce kalmasından rahatsız olun işiniz çıkana kadar demek ki ben hak veremedim k.bakmayin

Benim eşim neden bu gruba dahil değil anlamıyorum. Zerre değer kıymet görmüyor ailesi tarafından belkide beni boşamadığı için olabilir kimbilir? Beni boşarsa eminim sevilen evlat olur...
Oyle dusunme canim benim insan sevmedigi birini omrunce ceker mi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…