Eşimle problemimiz

Ailesi yada kuzeniyle görüşünce siz neden gitmiyorsunuz ? Tamam arkadaş neyse de.
Yaptığı hiç doğru gelmedi ama eksik bi şeyler var gibi. Sonuçta evlisiniz beraber takılmamanız tuhaf.
Birde sizin arkadaşınız aileniz vs yok mu ? Aynısını sizde ona yapın. Neden hep bekleyen tarafsınız ?

Aynen söylediği gibi yapmalı. Bi eşimle de konuşayım olumlu olumsuz dönüş yaparım demeli... Yani bu bir kılıbıklık göstergesi değil. Neyinden gocunuyor anlamadım.

Merhaba arkadaşlar;

Biz eşimle evlendiğimizden beri ara ara bir problem yaşıyoruz ve bunu ne yazık kı aşamıyoruz. Durum şöyle; eşimi ailesinden akrabalarından birisi çağırdığı zaman hemen davetlerini kabul eder. Ben mesela hafta sonu şunu yapalım veya şuraya gidelim dediğim zaman; kuzenim beni aradı ben ona söz verdim ya da kız kardeşimi bir yere götürmem lazım vb. şeyler söylüyor. Bu durum bana çok tuhaf geliyordu başta; çünkü birisi beni bir yere çağırdığı zaman ben genelde bir bakıyım sana dönerim diyorum ve eşimle konuşup planımız işimiz vb. bir durum yoksa tamam derim. Eşime bu durumun bana garip geldiğini anlattım, söz vermeden önce bana da bir danışsan daha iyi olur; çünkü beraber yaşıyoruz vb. dedim. Bana dedi ki; kuzenım beni arayıp hafta sonu buluşmak istediğinde bir saniye ben karıma sorup geri mi döncem diyim dedi. Bu şekilde bisey tabiki istemediğimi ama münasip bir dille ona sonra döneceğini söyleyebilirsin dedim. Sonuçta bizim de alışverişe çıkmamız gereken durum oluyor veya bir plan yapmak istiyorum. Her seferinde ama her seferinde aynı şeyi yapıyor. Bu duruma ben iyice sinirlenmeye başladım; düzgün bir şekilde anlatıyorum ama anlamıyor.
Bir diğer durum da şu, bir yere gittiğinde özellikle ailesiyle birşey yaptıgında mesela ne zaman gelirsin diye soruyorum. 2 saat sonra dönerim diyor. Sen gelince şunu yaparız bunu yaparız diye konusuyoruz, planımıza göre ben hazırlık yapıyorum. Sürekli dediği saatten geç geliyor, 1 saat geçiyor mesela gelmiyor musun diye mesaj atıyorum canım muhabbet devam edemiyor kalkamıyorum,ya da çay içiyoruz gecikicem vb.. sürekli bu tarzda, sen müsaade iste gel diyorum. ama yok illa herkesle bir kalkacak herkesle bir evlere dağılıcak. Bizim planlar yine boşa çıkıyor. Dün yine bir kuzenımle yarım saat görüşcem gelcem dedi. Gelince film izleriz diye konuştuk, ben hazırlık yaptım. 1,5 saat oldu, gelmiyo musun diye mesaj attım. Bana gelicem canım arkadaşlar geldi kalkamıyorum 15 dk sonra geliyorum gibi bir cevap yazmış. Eve gelince yine anlattım. Yani dedim sen müsaade istesen arkadaşlar işim var kusur bakmayın desen ayıp mı olcak. Biz plan yaptık senı beklıyorum diyorum, ama bana bir ortamda lafın ortasında gelemem, sen böyle yapınca kendimi erkek gibi hissetmiyorum; senın dizinin dibinde mı oturcam diyor ve beni kesinlikle anlamıyor. Yanlış anlamayın belki ben mi aşırı düşünüyorum bilmiyorum belki de takıntı yaptım. Amacım ailesi veya arkadaşlarıyla görüşmesini istememek değil, elbette istediğini yapsın; ama beni hiç düşünmeden plan yapması, ya da biz bir plan yapınca hiç uymaması sinirimi bozuyor. Sanki tek kişiymiş gibi evlilik yaşadığını düşünüyorum. Sizler ne dersiniz ?
21 gün boyunca ama bak 21 gün boyunca sabah çıkıyorsun akşam eve geç giriyorsun 21 günlük dolu dolu bir program yapıyorsun kendine ,nerdesin diye aradığında 15 dk ya gelirim diyip 150 dk yani 2saat 45 dakika sonra eve gidiyorsun..bugün şunu yapalım mı demeye başlayacak o zaman da ben planımı yaptım sen devam et diyorsun ama bak 21 gün diyorum..alışkanlığın oturabilmesi için,akabinde adamın burnunu kardak kayalıklarına sürtmüş oluyorsun ..anlaşıldı mı ;)

21 gün boyunca ama bak 21 gün boyunca sabah çıkıyorsun akşam eve geç giriyorsun 21 günlük dolu dolu bir program yapıyorsun kendine ,nerdesin diye aradığında 15 dk ya gelirim diyip 150 dk yani 2saat 45 dakika sonra eve gidiyorsun..bugün şunu yapalım mı demeye başlayacak o zaman da ben planımı yaptım sen devam et diyorsun ama bak 21 gün diyorum..alışkanlığın oturabilmesi için,akabinde adamın burnunu kardak kayalıklarına sürtmüş oluyorsun ..anlaşıldı mı :KK66:
Tamam. plan yapıp başlıcam bakalım

Ailesi yada kuzeniyle görüşünce siz neden gitmiyorsunuz ? Tamam arkadaş neyse de.
Yaptığı hiç doğru gelmedi ama eksik bi şeyler var gibi. Sonuçta evlisiniz beraber takılmamanız tuhaf.
Birde sizin arkadaşınız aileniz vs yok mu ? Aynısını sizde ona yapın. Neden hep bekleyen tarafsınız ?
Ailesinin evine beraber gidiyoruz. Kuzenleri hep erkek kalabalık bir grup oluyorlar. Tuhag-f kaçar diye hiç teklif etmedim açıkçası. Ben aileme gidelim diyince benle gelir; ama bahsettiğim sıkıntı daha çok plan yaparken danışmaması.

Aynen söylediği gibi yapmalı. Bi eşimle de konuşayım olumlu olumsuz dönüş yaparım demeli... Yani bu bir kılıbıklık göstergesi değil. Neyinden gocunuyor anlamadım.
Ben de bu şekilde düşünüyorum ama o bu şekilde düşünmüyor. Anlattım daha önce çok ama ona bu durum garip geliyormuş. Sanırım benden izin alıp gidiyormuş gibi olacağını düşünüyor. Aynı düşünmüyoruz ya açıkçası. Bana da bende gariplik olduğunu söylüyor. O yüzden sizlere danışmak istedim. Annesi babasının yanında çok pasiftir mesela. Alışık olduğu kadın türü o oldugu için mi acaba böyle düşünüyor diye de düşündüm Bana böyle birsey demedi ama aklıma başka birşey gelmiyor

bu haftasonu dolu mu kızkardeşini mi götürecek bir yere, kuzeniyle mi buluşacak? haftaya cmt arkadaşlarımıza gidiyoruz söz verdim, pazar senin x arkadaşların kahvaltıya gelecek, ondan sonraki cumartesi teyzemin torununun doğumgünü, pazar konsere bilet aldım, ondan sonraki cumartesi vizyona şu film giriyor şeklinde siz herkesten önce davranıp programı doldurun.

Ben öyle davranan bir adamla plan falan yapmazdım. haftasonu kendi arkadaşlarımla takılır, temizlik iş güç derken günü bitirir yokmuş gibi davranırdım. Ahmet eniste mehmet dayı ona yetiyorsa onlarla mutlu devam etsin hayatına.

Back
X