Yani evet konuşuyoruz kısa ve net
Günün nasıl geçti ?? İyidi
Oğlumun okulda birşeyler olduysa onu kısaca konuşuruz
Ama şöyle bir kahve yapalım yarım saat konuşalım olmuyor
Gün sohbet tıkanıyor
Daha çok olumsuz birşeyler yaşandıysa konuşuluyor çok rutin
Hafta sonları boş geçmiyor illaki plan program birşeyler yapıyoruz hafta içide bir gün filan misafirliğe gider geliriz
Bilemiyorum ama rutine bağlanmış olması canımı sıkıyor
Ne güzel yaaBence sorun...
2 çocuğum var ve ona göre de hayat koşuşturmacamız var.
Eşim ve ben farklı iş yerlerinde çalışıyoruz ve farklı sektörlerde.
Gün içerisinde bile en az 10-15 sefer iletişime geçeriz.
İşlerimiz yoğun olduğundan, whatsup üzerinden durmadan yazışırız.
İlla birbirimize diyecek birşeyimiz vardır.
Evde konuşmadığımız zamanlarda olur, ancak eşim bu zaman rahatsızlık duyar ve hemen der zaten "hayırdır senin bugün neyin var, hiç konuşamadık seninle" dikkatini çeker yani.
Bazen yorgunluktan, bazen halsizlikten, bazen zamansızlıktan biz de konuşmadan gün geçirdiğimiz oluyor, olmuyor değil, ancak bu arada bir oluyor.
Birlikte plan yapmaz mısınız mesela?
Haftasonu şunları yapabiliriz, alışverişe çıkarız vs. gibi.
Veya çocuk hakkında hiç konuşmaz mısınız? Gelişimi hakkında, gün içerisinde neler yaptığı hakkında?
Nasıl hiç sohbet etmeden zaman geçer onu da anlayamadım açıkçası.
Biz eşimle genelde akşamları çocuklar uyuduktan sonra birer kahve yapar oturup konuşuruz.
Televizyon izlemeyiz, eğer ikimizin ortak sevdiği birşey yoksa, sohbeti tercih ederiz.
Günlük yaşadıklarımızdan, sıkıntılarımızdan, çocuklardan, haftasonu yapabileceklerimizden, ailelerimizden bahsederiz.
Bazen sorunlarımızı anlaşmazlıklarımızı konuşuruz, ama günü güzel kapatırız.
Tavsiye ediyorum, iletişim çok önemli.
Bir ailenin huzurunun temeli bence.
Biz de eşimle telefonda kendimizi bildik bileli uzun uzun konusamayiz evde de her zaman bi konu olur ya onun ilgi alanı ya benim ya da haberlerde olan bişey ne biliyim yani zaten her gün sabit bi konu üzerinde kimse konusmuyodur.esim gelir hoş geldin beş gittin sonra günün nasıl geçti derken konu başlar biri diğerini açar ya da normal bi gündü vs yemek yeriz kitap okuruz onun aklına bişey gelir vs vs uzar gider ama biz de evdeyken habire muhabbet etmiyoruz uzun sessizliklerimiz de oluyor ikimizde kitap okuyoruz ya da onun bazı çalışmaları oluyo onlarla ilgileniyo ya da benim yani muhabbet cabalayarak olmaz ki7 yıllık evliyim 5 yaşında bir oğlum var
öyle oturup sohbet muhabbet edemiyoruz
bende kendi iş yerimde çalışıyorum (iş yeri babamın)
eşimde kendi iş yerinde çalışıyor
fakat konu yok sohbet yok fikir alışverişi yok
genelde dizi/telefon la zaman geçiriyoruz...
hafta sonları arkadaşlarla çıkıyoruz dolaşıyoruz vs ama eve gelince tık yok
gün içinde 3/4 defa konuşuyoruz telde şuraya gidiyorum napıyosun eve geldim haberin olsun gibi
bu bir sorun mudur sizce ??
çünkü ben mutsuz hissediyorum kendimi
Ne güzel yaabizde kızım doğmadan önce öyleydik. Kızım doğduktan sonra beraber yemek bile yiyemez hale geldik. Hatta doğumdan iki gün sonra biz oturma odamızda kayinvalidemle kızıma bakarken eşim çok yorgunum ben yatayım mı dedi. Gitti yattı. Sabaha kadar ara ara yanına gidip ağladım. Bir gece ayrı kalmak çok zor gelmişti.
Ne zaman o halimize döneriz diye çok düşündüm. Artık düşünmüyorum o kadar ama üzülmüyo da değilim.
Biz de sizin gibi olabilir miyiz? Ne kadar daha kaldı rahat rahat oturup zaman geçirmenize?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?