Eşimle sorunlarım sürekli artıyor baş edemiyorum artık

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Merhabalar;ben 3 yıllık evliyim.eşimle 3,5 sene flört döneminden sonra evlendim.sevgiliyken son 1,5 senesini çok üzüntülü geçirdim eşimle çok tartışıyorduk eşim askerliğini doğuda yapmıştı ve psikolojisi biraz bozulmuştu bende o zamanlar ona çok karışıyordum aşırı derecede birşey yapmasını istemiyordum baskı uyguladığımın farkındayım o zamanlar eşimin istemediğim bir arkadaşıyla görüşmesini istememiştim oda tamam demişti ama aradan biraz geçtikten sonra eşimin başka bir arkadaşının sevgilisi eşimin bana yalan söylediğini söylemişti ben inanmadım yani eşime inandım,.böyle tartışmalar ayrılıp barışmalar yaşandı çok ama ayrılamadık ve çok isteyerk evlendik.eşimi hala çok seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum fakat eşimle aşırı derecede tartışıyoruz başta ailelerimiz çok farklılar,eşimle karakterlerimiz çok farklı düşüncelerimizbenim beklentilerim farklı.ben bunları gün geçtikçe anlıyorum.
Eşim çok sakin birisi damarına basılmadıkça kolay kolay sinirlenmez bende çok sinirliyim özellikle haksızlığa karşı hiç tahammül edemem.eşimle konuşa konuşa onuda biraz kendime benzettim.eşimle evlendiğimizde çoğu şeyi ben öğrettim.fakatözellikle eşim bana birşey anlattığında ben eşime inanamıyorum güven sorunu yaşıyorum eşim olayları tam anlamıyor yani yanlış anlıyor genellikle bende niye tam anlatmıyorsun deyince yanlış anlamışım diyor.taam olabilir hepimiz de olabilir bu ama önemli bir konu olduğunda eşim bana anlattığında benim aklıma geliyor eşim ya yanlış anladıysa diye.acaba ben mi çok baskıcıyım çok şeyi anlatmasını istememden mi kaynaklanıyor acaba diye düşünüyorum eşim bana dışarıda herşeyini anlatsın istiyorum ama eşim önemli bir konuda olsa yanlış anlatıyor bana ve ben buna çok sinir oluyorum ben özellikle önemli konuları kesinlikle unutmam.daha 5 dakika önce olan bir şeyi unutuyor ben yannındayım duydum öyle demedin diyorum.eşimden normalde çok memnunum her dediğimi yapar,birşeyime karışmaz,bana güvenir,ailesine karşı korur ama eşimin bu huyu beni çok üzüyor 2 gündür konuşmuyorum eşimle çok kırgınım bu konuyu kaç kere konuştuk sıkıldım artık bence bir evlilikte güven çok önemli ben eşime tam güvenemiyorum.sizden isteğim kendi deneyimleriniz varsa onlarıda ekleyerek fikir vermeniz.sizler eşinize karşı baskıcımısın nelerine karışırsınız,böyle bir durumda boşanma yaşanabilir mi?eşimle bu kış boyunca iş problemide yaşadık şu an ben çalışmadığım için psikoloğada gitme imkanımız yok işin içinden çıkamıyorum farklı fikirlere ihtiyacım var.biraz uzun oldu kusura bakmayın çok doldum o yüzden..

Az da değil kaç yıldır birliktesiniz niye eşine bu kadar yükleniyorsun ki? Daha önce seni kıracak üzecek (güven anlamında) birşey mi yaptı?

Ben sabah 8,30 dan akşam yediye kadar olan herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatırım eve gidince. Annem alıştırmıştı beni buna. Hep sorardı günün nasıl geçti diye, ben de anlatırdım. Ama eşim öyle değildi. Önemli birşey olursa anlatırdı. Onu da alıştırdım; üstünü değiştirirken anlatıyor; kim ne demiş ne yapmış kim gelmiş kim gitmiş. Önceden annesiyle konuşurdu ee ne konuştunuz derdim, hiiiç derdi. Baban aradı mı derdim evet derdi. Bu kadar, kısa kısa cevaplar verirdi. Zamanla ona fazla yüklenmeden sora sora alıştırdım.

Sen biraz fevri davranıyorsun galiba. Eğer ona çıkıyorsan; "daha beş dakika önce konuştun, nasıl unutursun" gibi, o da anlatmamayı ya da ciddiye almamayı tercih edecektir.

Canım acaba çalışmadığından yada herhangi bir uğraşın olmadığından dolayı eşine sarmış olabilir misin?

eşimle evlenmeden önce çok tartışmalarımız oldu bana bir arkadışınız sevgilisi yalan söyüyor sana dedi ama ben eşime çok güvendiğim için üzerinde durmadım aslında evlenmeden önce herşeyi incelemem gerekirdi ama çok sevdiğim için evlendim.şimdide eşime güven problemi yuaşıyorum 3 yıl önce olan olaylar alıma geliyor.eşim sanki öyle emin konuşmayınca bana dürüst değil gibi geliyor eşimin evlendikten sonra bir yalanını yakalamdım aldatma gibi konulardada güvenim var ama özellikle önemli konularda eşimin kendinden emin olarak aklında tutmaması emin olması bende şüphe bırakıyor.bendende kaynaklanıyor olabilir bende eşime çok çabuk sinirleniyorum fevri çıkışlarım oluyor bana herşeyi anlatsın isiyorum çok baskı yapmamkımı sebeb diye düşünüyorum kafam allak bullak eşimden çocuk bile düşünemiyorum böyle devam ederse diye

Canım acaba çalışmadığından yada herhangi bir uğraşın olmadığından dolayı eşine sarmış olabilir misin?
olabilir tabi sıkıntılar iş soruunları boş vakitler..benim anlamak istediğim normal evliliklerde nasıl oluyor ben evliliğimi tam yerine oturtamadığımı düşünüyorum.eşimin bazen benden korktuğunu bile hissediyorum ben eşiimin rahat olamsını ama dediği lafıda bilmesini hissediyorum.

Hımm aslında genel olarak bir sorununuz yok. E o zaman sen anlattır arkadaşım. Adamın yapısı bu demek ki. ÜStüne gitmekten ziyade sen konuştur onu. Sor sorgula, bıkmadan yavaş yavaş onu açarak. Üzülme, onu da üzme. Geçmişten de sıyrıl lütfen. Eski konular kapanıp gitmiş, temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önüne sürme.

eşim anlatıyor zaten ban günlük olan şeyleri analtır benim demek istediğim önemli benim önem verdiğim konularda eşimin o konuyu yanlış anlaması yanlış anlatnası ben buna çok kızıyorum kaç kere konuştum bu komuyu ama işte yine oluyor

Canım bence bu kadar kafana takma....Sonuçta sana yanlış anlatıyorsa belkide konulara senin verdiğin kadar önem vermiyordur...Ama yanlış anlatmakla yalan anlatmak arasında farkı kestirmen lazım...

Eşin fazla detaycı olmayabilir.Bir de konuşkan değilse üstünkörü anlatıyordur.
Önem vermediği konuları cankulağıyla dinlemeyebilir,normaldir.
Özellikle başkalarının söylediklerini aktarmak zordur.

Anlatımda (ifade etmekte) sorun yaşıyor olabilir.
Eşine başka şeyler anlattır.Mesela dizi filmin bir bölümünü sor.Veya o günkü bir haberin detaylarını.
Nasıl anlattığını gözle.Bu sana daha iyi fikir verir.

çok doluyum ama kimse yokmu yorum yapıcak fikir vericek

eşimden normalde çok memnunum her dediğimi yapar,birşeyime karışmaz,bana güvenir,ailesine karşı korur,canım bu ozellıklerını yazmıssın daha ne ıstıyosun cok sorun etme o da onun yapısı hem dısarda her seyını anlatmasını ıstıyorum dıyosun cıdden ınsan her gun sıkılır

erkeklerin ağzından lafları cımbızla çekersin.en azından benimkinden öyle.annesiyle telfnla konuşur ne konuştunuz derim hiiç aynı şeyler der ee başka derim yaa aklımda kalmıyor der.ne sorsam öyledir.aklında kalmıyormuş sebebini de artık çok iyi anlıyorum bizim gibi ayrıntıcı değiller.ayrıntılara takılmıyorkar.bu bişey gizlediklerinden değil sadece önemsemediklerinden.bende bişey sorsam 2 kelimeyle anlatır.biz kadınlar en ince ayrıntısına kadar ineriz çünkü ayrıntıcıyız.evliliklerde çok fazla takıntı yapmamak gerekiyor.6 yıllık evliliğimde çok badireler atlattık.ayrıl yaşadık, boşanmak üzereyken direkten döndük.şunu söyleyebilirimki erkeği sık boğaz etmiycen,her söyledikleri lafa takılmıycan,sınırlarını zorlamıycan.onlar bazen düşünmeden konuşuyor ve konuştuklarını önemsemiyorlar.biraz düz mantıklar somut düşünüyorlar,yani bizim gibi değil.neye kızdıysan en basit dille anlatacaksınyoksa anlamazlar.surat asıp anlamalarını beklemek nafile.

Ben bazı evlilikleri cidden anlamıyorum...yada benim evliliğimde bi gariplik var.
Eşinin bütün gün ne yaptığını neden bu kadar merak ediyorsun, bütün detayları anlatsın istiyorsun, bence bu çok gereksiz bir çaba...hesap verir gibi koca adam tek tek yaptığını ettiğini sıralayacak sana...bunu beklemen yanlış bir kere. Adam çalışmış gelmiş ve günün özetini geçmek zorunda...arada bişey unutsa atlasa yalancı damgası yiyor...böyle sık boğaz edersen zaten anlatmaz sana, yada yanlış anlatır, sıkıştığı yerde yalan atar mecburen. 3 sene önce bi yalanı oldu diye ona takılıp kalmışsın, bunu ya ozaman çözmeliydin yada senin için bu kadar önemliyse evlenmemeliydin. Sende acayip güven sorunu yaratmış. Önce bunu aşmalısın, o zamanda olup bitmiş onu orda bırakıp bugüne bakmalısın ve adamı sık boğaz edip durma erkeklerin en nefret ettiği şey bu değilmi? Sen güven sorunu yaşarken farkında olmadan eşinide kendinden bıktırırsın o da pes eder birgün.
Başka evliliklerde nasıl oluyor demişsin. İkimizde çalışıp geliyoruz ama hesap verir gibi kimse gününü anlatmaz, işle ilgili konuşmayız, ilginç kayda değer bişeyler olduysa paylaşırız, hiç sormam eşimde sormaz...anlatmaya değer bişeyler varsa hani konuşulurda öyle didik didik bilmiyorum çok garip bişey bizim için. Merakda etmem işyerini ne yaptığını falan hiiç aklıma gelmez. Artı bana herşeyini anlatmak zorunda değil zaten ben böyle düşünüyorum. Bana bişey söylerken acaba yalan mı diye aklıma gelmez, dinlerim sadece. Bence relax ol...canını sıktığın şey cidden çok basit bi mevzu, kendini de eşini de sıktığına değmez.

evet eşim benim gibi çok konuşmayı sevmez ama gözümün önünde birşey oluyor mesela bana onu anlatıyor ben hayır öyle demedin diyorum oda dedm diyor biz orda tartışmaya başlıyoruz kendi dediğinden emin değil bu beni sinir ediyor

evet haklısın aslında çok baskıcı olmamak gerekiyor.ben 3 yıl önce yaşanan bir olayın yalanmı gerçekmi olduğunu öğrenmeden eşime güvenmeyi tercih etti o zamanlar o kadar sorun yaşamamıza rağmen.ama şu an eşimin bu hareketleri sinki dürüst değilmiş gibi geliyor bunuda yeni yeni anlıyorum.doğal olarak eskiler aklıma geliyor.eşimin sadece dışarıda olanları anlatıp anlatmaması değil sorun.eşimin yaşanan bir olayı bana yanlış anlayıp,yanlış anlatması bu gözlerimle görsem bile.bazen kızmıyorum ama önemli konularda onun dikkatli olmasını iztiyorum siz istemezmiydiniz?belki baskıcı olmamdan benlki değil nasıl düzeltebilirim diye düşünüyorum.kendinden emin olan bir eşim olsun isityorum.

Bize eşinin sana yalnıs anlattığı bir olaydan örnek verebilir misin?

ben tam olarak anlayamadım çünkü derdini...

çevremde bir yakınım var,oda ortamda konuşmadığı seyleri konuşmuş gibi anlatır,

böyle böyle dedim der halbuki o ortamda bende varımdır ama hiç öyle konustugunu duymamışımdır.

Ama o yakınım ortamda olmayanlara olayı anlatırken''bunları bunları dedim'' der.

ben hafızamı yoklarım anlarımkı öyle bir konuşma yapmadı.

Şaşkınlıkla izlerim...

Bu tarz seyler mi mesela senin eşinin yaptığı?

bu kadar değil ama benim eşim bir tartışma konusu olduğunda özellikle benim önem verdiğim kızıcağım konularda böyle böyle dedim diyorama ben emin olamıyorum acaba dediği şeyden emin mi diye

bu kadar değil ama benim eşim bir tartışma konusu olduğunda özellikle benim önem verdiğim kızıcağım konularda böyle böyle dedim diyorama ben emin olamıyorum acaba dediği şeyden emin mi diye

Tam benim tahmin ettiğim gibi... senin kızacağını bildiği için öyle söylüyor. Yani bu sonucu senin baskın ve bu durumun fazla üzerine gitmen doğuruyor. Onun her anlattığını doğrumu değil mi diye irdelersen sıkıştığı yerde uyduruyor bişeyler, yada senin kızmayacağın şekilde anlatıyor.
Bence onun anlattıklarını doğru olarak kabul etmelisin öncelikle. Ciddi bir yalanını yakalarsan tepki vermen tamam doğal ama her anlattığına sen bir kulp taktıkça köşeye sıkışmış hissediyor ve istemsiz oluşuyor bunlar.
Ama şu da var...palavracı erkekler vardır, yapmadığını yaptı gibi anlatır, herşeyi abarta abarta anlatır, tabiri caizse bire iki katar eşin böyle biriyse o zaman durum farklı. Bu kadar yıldırda tanımışsındır eğer böyle değilse cidden durumda abartacak bişey yok, bir de üzerine gitmemeyi dene bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…