İkini evliliğiniz olmasından dolayı tekrar hayak kırıklığına uğramaktan ve kırılmaktan korkuyorsunuz anladığım kadarıyla,hem eşinizi kırmamak istiyorsunuz diğer taraftan verilen sözler tutulmadığı için taviz veren taraf olmayı da istemiyorsunuz,haklısınız,yerinize kendimi koyup düşündüğümde böyle bir durumda sakinlikle,tatlı dille,anlayacağı şekilde konuşarak ikna etmeye çalışırdım,hatta birlikte gitmeyi önerirdim eğer izin alabilirse yada izin alabiliyorsa bu 15 günlük tatilde bir kaç gün başbaşa bir yerlere gitmeyi teklif ederdim,ailesinin daha anlayışlı olması gerekirdi diye düşünüyorum ama konu onlar değil eşinizi güzellikle ikna etmek.
teşekkürler libyana. ben yeterince taviz verdiğimi ve anlayışlı old. düşünüyorum biraz da o verse ya haftasonları oğluyla vakt geçiriyoruz ben oğluna çok ii davranıyoruum o üzülmesin diye. bütün çevremiz onun arkadaşları.ayrıca tatilin 1 haftasını burada geçiriyorum sırf doğum gününde yanında olayım diye.yani o da bu konuda özveri de bulunsa bana ne olur. en hassas olduğum konu bu benim için şuan.yeni ayrıldığım için ve burada eşim dostum olmadığı için.mirmirmirmirİyi bir evliliğin en önemli üç sırrı,paylasma ve tahammul,sevgi ve hoşgörü, son olarak da fedakarlık..
Kadın ve erkeğin huy ve tabîatlarında birbirlerini anlaması ve anlaşması lazım Fikir ve ahlâk bakımından birbirlerine saygı ve hürmet etmelidir
Eşler her iki tarafta bir birbirinin haklarına riayet etmesi gerekiyor,canım hemen sıkma kendini üzülme oturup etraflıca konuşun,istişare edin,fikirlerinizi,isteklerinizi,rahatsız olduğun ve sizi üzen durumları belirtin..Eşlerden her birisi,hayat arkadaşı için bazı haklarından feragat etmesini bilmelidir.Hı sakın yanlış anlaşılma olmasın ailene gitme bundan feragat et demiyorum tabi ki gideceksin ama eşinin rızası ile olsa ne güzel olur değil mi..Bu haklar maddî-manevî,ahlâkî veya ailevî olabilir. Birbirinize karşı böyle fedakâr davrandıgınız sürece bir çok sıkıntı ve üzüntüleri bertaraf edebilirsiniz...Evlilik paylaşım ve tek YÜREK olmaktır..Taviz verme hususunda katılmıyorum diğer görüşlere ama saygı duyuyorum..Allahı huzurunda söz vermişsiniz hayatlarınızı birleştirmişsiniz..TAVİZ vermemeliyim diye düşünmek hoş gelmiyor kulağa o zaman aynı şekilde eşiniz de sizin için öyle düşünür,size TAVİZ vermemesi gerektiğini düşünüyorsa ne kadar üzücü değil mi..Zıtlaşmak değil uzlaşmak gerek
Ortak kararlar ve yollarla inşallah biran önce halledersiniz canım..İki cihan saadeti dilerim
arkadaşlaar sağolun,
bende aynısını düşünüyorum taviz tavizi getirir ve ben ne pahasına olursa olsun gidicem. ilk evlilikte aileler arasında da çok sorun çıkmıştı onun için uzak olayım diye düşündüm ve bu defa aileler de daha önceden birbirlerini tanıdıkları için sorun olmaz dedim dakika 1 gol 1 hemen onlar arasında da sorun çıktı. daha kaç aylık evliyiz ya. bi de eyvallahı yok ayrılalım desem ayrılacak hemen.sen benim için burdasın naparsın buralarda yapayalnız demiyor hiç. kimsenin beni üzmesine izin vermek istemiyorum yeter artık 2. defa dayanamıyorum. ayrılacam ama sonrasında ne yapacam nasıl ayakta durabilcem manevi olarak bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?