Eşimle sorunlarımız var

Ben sorunlarınızı okurken bile kızardım bozardım haya ettim. Tamam burda kız kıza olabiliriz ama bu mahremiyetin boyutunu farklılaştırmaz. Burda mahremiyet çok fazla aşikara dökülüyor ve bu hiç hoş değil. Bu kadar geniş olmak bayanlara hiç yakışmıyor. Sorun her ne olursa olsun siz kendiniz halletmelisiniz. Geçen evlilikle ilgili bir sohbet dinledim kadın buzdolabındakini bile kimseye söylememeli deniyor. Evt, sıkıntılar çekiyor olabiliriz sabretmeliyiz. Dua etmeliyiz. Kimseye akıl verme gibi bir derdim asla yok inanın çok samimiyim. Çok üzülüyorum böyle mahrem konuların konuşulmasına. Hastalık olur, onun hakkında soru sorulur ama yok eşim böyle,kayınvalidem şunu yapıyor vs. dillendirmenin bizlere zararı oluyor sadece. Hiç kimsenin hayatı dört dörtlük değil sorunlar elbetteki oluyor.

Madem okurken kizarip bozardiniz keske sonuna kadar okumayip (yorumlar dahil) baska bir konuya gecseydiniz.Bir de yorum yazmissiniz.Ben de bunu anlamiyorum.

araya yazdığım için çok özür dilerim lâkin yazmak istedim.
sondaki yazık.. ifadesine istinaden yazmak isteğim gelişti.
herhangi konu hakkında aynı düzlemde düşünmediğimiz kişi ile başka konuda örtüşebiliriz. olabilir bu. örtüşmeyebiliriz de. bu da olabilir.
tasvip etmediğimiz fikri ötekileştirmek iç rahatlatıcı sanırım. bundan yapıyor olabiliriz bunu.
kişisel algılama lütfen kübra. algılayabilirsin de tabi ama kişisel yazmadım ben. senin aracılığın ile genel yazdım.

ben o zihnyetteki insanların düşüncelerni hoş karşılayamıyorum kmse kusura bakmasn buda benm düşüncem, amaç ötekileştrmek değil,hatta şunuda dieblrm ben onun yorumuyla kadını hangi konumda gördğünüde az çok kestrdm olay ötekileştrmekse sewe sewe ötekileştiririm, ya tabi kmse kmseyle bir düşünmek zorundada değil, o arkadaşada söylüyorum madem ayıp senin burda bunu okumanda çok ayıp, herneyse arkadaşım konu sahbne ayıp oluyor bunu dallandrıp budaklanrmak değil amacım

yani eşim benimle cinsellikte mutlu olsa sık yaklaşırdiye düşünüyorm onun mutlu olmadığını düşünüyorum
İletişim sıkıntısı derken buna yakın bir şey demek istedim. Cinsellikten mutlu olmadığını eşinize siz yüklüyorsunuz. Zannettiğinizin öyle olduğunu düşünüp kanaat getirip mutsuzluk başlatıyorsunuz kendiniz de.
Halbuki eşinizin sebebini bilmiyorsunuz.
Sağlıklı iletişimde olmaz bunlar.

mrb arkadaşlar ben yeni üye oldum.fikirlerinize ihtiyacım var,ben 9 aylık evliyim evlendiğimden beri eşimle cinsel sorunlarımız var eşim cinselliği görev gibi görüyo,evlenmeden önce o kadar istekliydiki 3 yıl flört dönemimiz oldu ben kacacak yer arardım ama cinsel ilişki yaşamadık,evlendikten sonra ne oldu bilmiyorum onu çok seviyorum düzelmesini istiyorum,ben cok üstüne gittim beni beğenmiyosun fala diye onu çok bunaltım ondan mı bilmiyorum haftada 2 defa falan yaklaşıyo ama sırf ben kızmayayım diye.nasıl davranayım ne yapayım yardımcı olurmusunuz

daha çok yeni evlisiniz,belki de evliliğe uyum sürecindedir eşiniz.hemen kendinizi değersiz hissetmeyin ya da sorun olarak yaklaşmayın bu duruma.yeni bir ev kurdunuz,tabii borçlarınız var,iki ayrı insan aynı evde yaşamanın zorluklarını çekiyorsunuz,birbirinize alışmaya çalışıyorsunuz vb...durumlarla stres yaşıyor olabilir..belki de görev gibi görmüyor ama sizin öyle düşündüğünüzü bildiği için o da soğuk davranıyor olabilir..ama gerçekten ciddi sorunlarınız olduğunu düşünüyorsanız da yardım alabilirsiniz ki ben düzeleceğine inanıyorum.

İletişim sıkıntısı derken buna yakın bir şey demek istedim. Cinsellikten mutlu olmadığını eşinize siz yüklüyorsunuz. Zannettiğinizin öyle olduğunu düşünüp kanaat getirip mutsuzluk başlatıyorsunuz kendiniz de.
Halbuki eşinizin sebebini bilmiyorsunuz.
Sağlıklı iletişimde olmaz bunlar.

evet o sıkıntı olmadığını söylüyo ama ben bir soğukluk seziyorum

yani eşim benimle cinsellikte mutlu olsa sık yaklaşırdiye düşünüyorm onun mutlu olmadığını düşünüyorum

canım bende 1 yıla yakın evlıyım bende cok düşündüm etrafımdaki bilmişler yüzünden neden az biz yenı evlıyız diye ama şimdi öyle düşünmüyorum eşimlede acık acık konustum ...dedi ki az olması benım senı ıstemedıgım anlamına gelmez ..sırf birlikte olmak için birlikte olmak istemiyorum ilişkimizn sayısı değil doygunlugu önemli dedi iş stresi yorgunluk kafamın dolu olması halınde ben rahat olamıyorum dedı bende haklı buldum eşimi ve ilerisini düşünerek birbirimizden sıkılmayarak

ve böyle inan dahada mutluyum mutluyuz ...herşey cinsellik değil baska problemler olabılr kafası birşeye takılmıstır strestedır

daha çok yeni evlisiniz,belki de evliliğe uyum sürecindedir eşiniz.hemen kendinizi değersiz hissetmeyin ya da sorun olarak yaklaşmayın bu duruma.yeni bir ev kurdunuz,tabii borçlarınız var,iki ayrı insan aynı evde yaşamanın zorluklarını çekiyorsunuz,birbirinize alışmaya çalışıyorsunuz vb...durumlarla stres yaşıyor olabilir..belki de görev gibi görmüyor ama sizin öyle düşündüğünüzü bildiği için o da soğuk davranıyor olabilir..ama gerçekten ciddi sorunlarınız olduğunu düşünüyorsanız da yardım alabilirsiniz ki ben düzeleceğine inanıyorum.

inşallah düzelir eşim, çok seviyorum

canım bende 1 yıla yakın evlıyım bende cok düşündüm etrafımdaki bilmişler yüzünden neden az biz yenı evlıyız diye ama şimdi öyle düşünmüyorum eşimlede acık acık konustum ...dedi ki az olması benım senı ıstemedıgım anlamına gelmez ..sırf birlikte olmak için birlikte olmak istemiyorum ilişkimizn sayısı değil doygunlugu önemli dedi iş stresi yorgunluk kafamın dolu olması halınde ben rahat olamıyorum dedı bende haklı buldum eşimi ve ilerisini düşünerek birbirimizden sıkılmayarak

ve böyle inan dahada mutluyum mutluyuz ...herşey cinsellik değil baska problemler olabılr kafası birşeye takılmıstır strestedır

keşke eşimde bnimle konuşsa ama öyle yapmıyo sen abartıyosun diyo sinirleniyo

mrb arkadaşlar ben yeni üye oldum.fikirlerinize ihtiyacım var,ben 9 aylık evliyim evlendiğimden beri eşimle cinsel sorunlarımız var eşim cinselliği görev gibi görüyo,evlenmeden önce o kadar istekliydiki 3 yıl flört dönemimiz oldu ben kacacak yer arardım ama cinsel ilişki yaşamadık,evlendikten sonra ne oldu bilmiyorum onu çok seviyorum düzelmesini istiyorum,ben cok üstüne gittim beni beğenmiyosun fala diye onu çok bunaltım ondan mı bilmiyorum haftada 2 defa falan yaklaşıyo ama sırf ben kızmayayım diye.nasıl davranayım ne yapayım yardımcı olurmusunuz

ohooo seninki iyiyimiş benimki onuda yapmıyo anca ben istersem oda bazen oluyo.:))) neyseki baya düzelme var 5 senenin sonunda artık.
allah yardımcın olsun çok zor

ama 2 aydır çalışıyo daha önce işi yoktu,kendini kötü hissettiğini sölüyodu sen çalısıyosun ben işsizim millet ne diyodur diye üzülüyodu

ya ıste kendını erkek gbı hhıssetmıyodu demkkı anlıomus n erkekler ıcın ıs para cok onemlı
sımdıde sewmedgı bı ıste calısıo dıosn belkıde cıkıcak aa cıkmak ıstemıo yıne senın elıne bakmamak ıcın kesınlıkle iş para konuları cozulsun hersey rayına otrr bnde 12 aylık evlıyım ara ara oluyor bu tıp seyler bılıyorum

he bıde erkeklerde odaklanmak ıcın kafalarının bos olması gerekıo

Son düzenleyen: Moderatör:
sevgili pessimistic, asude_bahar rûmûzlu üyenin sorgulamaları derin
paralel derinlikte düşünmeden evvel kendinizi tanımanız gerekir.
yüzeyselliğe odaklanmışsınız siz. problemin özünden kaçıyorsunuz da olabilir. olmayabilir de.
görmek istenmeyen problem ile yüzleşmek istemeyebilirsiniz. haklısınız. depresan bu anlamda rahatlatıcıdır.
kanınızda seratonin gezer. üzülürsünüz ama hissetmezsiniz.
kendinizi tanımak, içgörü geliştirmek, içselliğiniz ile yüzleşmek zaman alır. istiyorsanız yaparsınız bunu.
kendinizi tanımadan, eşinizi tanımak istemeyin.
eş ilgisizliği evrensel bir problem. bireysel değil.
hekim bu sebepten depresan vermez.
kullanmış olduğunuz rûmûz da manidar. bütünün ayrıntısı olabilir.

ay ben bu yoruma bayıldım bukadarmı doğru bukadarmı net olur beğen butonu yetmedi yazmakta istedim

keşke eşimde bnimle konuşsa ama öyle yapmıyo sen abartıyosun diyo sinirleniyo

bu tür şeyler konusulmadan çözülmez ki ama biraz önce söylemişsin eşin işinde mutsuz buda haliyle evliliğine yansıyor fazlada üsteleme kalbini kırmasın mesela birlikte oldugunz vkitlerde kokulu mumları kullanın cok ise yarıyor

ya ıste kendını erkek gbı hhıssetmıyodu demkkı anlıomus n erkekler ıcın ıs para cok onemlı
sımdıde sewmedgı bı ıste calısıo dıosn belkıde cıkıcak aa cıkmak ıstemıo yıne senın elıne bakmamak ıcın kesınlıkle iş para konuları cozulsun hersey rayına otrr bnde 12 aylık evlıyım ara ara oluyor bu tıp seyler bılıyorum

he bıde erkeklerde odaklanmak ıcın kafalarının bos olması gerekıo

ama ek geliri var eşimin para sıkıntısı yok borcumuz falan yok

Back
X