Eşimle sorunlarımız var

Ben sorunlarınızı okurken bile kızardım bozardım haya ettim. Tamam burda kız kıza olabiliriz ama bu mahremiyetin boyutunu farklılaştırmaz. Burda mahremiyet çok fazla aşikara dökülüyor ve bu hiç hoş değil. Bu kadar geniş olmak bayanlara hiç yakışmıyor. Sorun her ne olursa olsun siz kendiniz halletmelisiniz. Geçen evlilikle ilgili bir sohbet dinledim kadın buzdolabındakini bile kimseye söylememeli deniyor. Evt, sıkıntılar çekiyor olabiliriz sabretmeliyiz. Dua etmeliyiz. Kimseye akıl verme gibi bir derdim asla yok inanın çok samimiyim. Çok üzülüyorum böyle mahrem konuların konuşulmasına. Hastalık olur, onun hakkında soru sorulur ama yok eşim böyle,kayınvalidem şunu yapıyor vs. dillendirmenin bizlere zararı oluyor sadece. Hiç kimsenin hayatı dört dörtlük değil sorunlar elbetteki oluyor.

ya bide ilgiside az ben hiç böle tahmin etmemiştim benim için ölüyordu,

İyi de canım,kimse flört dönemindeki gibi kalmıyor.
Gerçek hayat,iş,yorgunluk,aysonu,taksitler,faturalar...Bunlar evlendikten sonrasını etkiliyor.

Sen kilo aldığın için ve antidepresan (kullanma sebebin her ne ise) yüzünden,kendine güvenini kaybetmişsin.
Eşinden,seni beğendiğini cinsellikle ispat etmesini ister gibisin.
Baskı yapıyorsun sanırım ve bu da ters tepiyor.

sen o zaman durduk yere mi antidepresan kullanıyosun
madem sorunun yok
ne diye psikolojin bozuk?
haftada 2 kere seks bir erkek için hastalıklı bir durum değildir; ama bir kadının durduk yere antidepresanlar kullanması daha büyük bir sorundur
cinsellik ihtiyacınızın karşılanmasından önce ruh sağlığınızın düzelmesine odaklanın bir bakalım

eşim bana eskisi gibi ilgi göstermeyince ben çok üzüldüm buna ev arkadaşlarım vardı evlenmeden önce ailemden ayrı yaşıyordum,onlarda giti ailemle ayda 1 2 görüşüyorum acaba onlar mı beni böyle negatif düşünmeye itiyo

Ben sorunlarınızı okurken bile kızardım bozardım haya ettim. Tamam burda kız kıza olabiliriz ama bu mahremiyetin boyutunu farklılaştırmaz. Burda mahremiyet çok fazla aşikara dökülüyor ve bu hiç hoş değil. Bu kadar geniş olmak bayanlara hiç yakışmıyor. Sorun her ne olursa olsun siz kendiniz halletmelisiniz. Geçen evlilikle ilgili bir sohbet dinledim kadın buzdolabındakini bile kimseye söylememeli deniyor. Evt, sıkıntılar çekiyor olabiliriz sabretmeliyiz. Dua etmeliyiz. Kimseye akıl verme gibi bir derdim asla yok inanın çok samimiyim. Çok üzülüyorum böyle mahrem konuların konuşulmasına. Hastalık olur, onun hakkında soru sorulur ama yok eşim böyle,kayınvalidem şunu yapıyor vs. dillendirmenin bizlere zararı oluyor sadece. Hiç kimsenin hayatı dört dörtlük değil sorunlar elbetteki oluyor.

neden kızardınız utandınız anlamadım bu sorunları yasamak ayıp mı günah mı bu insan sorun yasamız ve bizlerden fikir almak istiyor...burda kimse kimseyi tanımıyor ve tanımadıgı halde yardımcı olmaya calısıyor mahrem de olsa sorun sorundur!!!!

Son düzenleme:
İyi de canım,kimse flört dönemindeki gibi kalmıyor.
Gerçek hayat,iş,yorgunluk,aysonu,taksitler,faturalar...Bunlar evlendikten sonrasını etkiliyor.

Sen kilo aldığın için ve antidepresan (kullanma sebebin her ne ise) yüzünden,kendine güvenini kaybetmişsin.
Eşinden,seni beğendiğini cinsellikle ispat etmesini ister gibisin.
Baskı yapıyorsun sanırım ve bu da ters tepiyor.

belki de ama daha dikkatli olucam

kadın fantezi anlatmamış, ilişki sayısını söylemiş sadece
bu kadarcık şeyi okumaktan kızardıysan (hele de hiç tanımadığın bir insan ve forum ortamı)
o senin kendine gereksiz bir haya duvarı örme çabandan olmuş bence

zaten kendim başedebileceğimi düşünsem yazarmıydım,saolsun arkadaşla yardımcı olmaya çalışıyorlar,tabiki dua ediyorum,ama insan bazen başa cıkamıyo destek istiyo ,fikir istiyo

eşim bana eskisi gibi ilgi göstermeyince ben çok üzüldüm buna ev arkadaşlarım vardı evlenmeden önce ailemden ayrı yaşıyordum,onlarda giti ailemle ayda 1 2 görüşüyorum acaba onlar mı beni böyle negatif düşünmeye itiyo

evet sen önce senin psikolojini bozan şeylere odaklan
psikolojini bir düzelt
sonra cinselliği takarsın
(ki takmana da gerek kalmaz, senin ruh sağlığın yerinde olursa, eşinin de senin etkinle bozulan psikolojisi muhtemelen düzelir ve arzusu artar)

evet sen önce senin psikolojini bozan şeylere odaklan
psikolojini bir düzelt
sonra cinselliği takarsın
(ki takmana da gerek kalmaz, senin ruh sağlığın yerinde olursa, eşinin de senin etkinle bozulan psikolojisi muhtemelen düzelir ve arzusu artar)

ama eşimin ilgisizlği beni etkiliyo,yoksa başka bir sıkıntım yok

zihnyetn çok açık üstne konuşmaya bile gerek yok.. yazık ...

doktor beklentimin fazla olduğunu,flört dönemi uzun olduğu için sıkılmış olabileceğimizi söyledi,o arada eşim benim aarttığımi aslında ir sorun olmafığını söledi doktora ,

canım o zaman sende algı bozukluğu vardır muhtemelen
sana duygusal zeka temelli kitaplar okumanı öneririm
biraz bu konularda araştır oku kendini değiştir
algılarını düzeltmeye çalış

bir kadın için çok kötü bir durum insan kendini değersiz hissediyo özgüveni kayboluyo,her evliliğin başında olur mu böyle şeyler bilmiyorum ama çok sıkıntılı bir durum

sevgili pessimistic, asude_bahar rûmûzlu üyenin sorgulamaları derin
paralel derinlikte düşünmeden evvel kendinizi tanımanız gerekir.
yüzeyselliğe odaklanmışsınız siz. problemin özünden kaçıyorsunuz da olabilir. olmayabilir de.
görmek istenmeyen problem ile yüzleşmek istemeyebilirsiniz. haklısınız. depresan bu anlamda rahatlatıcıdır.
kanınızda seratonin gezer. üzülürsünüz ama hissetmezsiniz.
kendinizi tanımak, içgörü geliştirmek, içselliğiniz ile yüzleşmek zaman alır. istiyorsanız yaparsınız bunu.
kendinizi tanımadan, eşinizi tanımak istemeyin.
eş ilgisizliği evrensel bir problem. bireysel değil.
hekim bu sebepten depresan vermez.
kullanmış olduğunuz rûmûz da manidar. bütünün ayrıntısı olabilir.

konu sahibi arkadaşım....her erkeğin yapısı farklıdır bazısı düşkün olur bazısı olmaz...yani cinselliği haftada 2 kere,haftada 3 kere diye ayırt etmek yanlış diye düşünüyorum yani asıl problem senın bunu kafana takıyor olman...insan eşini ne zaman arzularsa ozaman olur bence.....birde çevrendekiler anladığım kadarıyla kafanı karıştırmış herkesin yaşam tarzı,çalışma saatleri ve cinselliği farklıdır yani kıyaslama asla yapma derim ben....

bak sana örnek vereyim benim çocuğum olmuyor 2 yıldır doktorlar şu zaman çalışacaksınız dedikleri zaman eşim kitleniyor yani adamda ters tepiyor ama normalde bir problem yok ama stres oluyorum diyor...sende adamcağızı strese sokmuşun gibi geldi bana ısrar etme ne zaman isterse ozaman beraber olun senin canın istiyorsada farklı şekilde belli edersin arkadaşların dediği gibi giyimine filan dikkat edersin....daha evliliğiniz çok yeni sorumluluklar kolay değil sende evliliğe tam adapte olamamışın canım oyüzdende antidepresan kullanıyormuşun zaten,dediğim gibi tek yapman gereken sayı yada sınır koyarak ilişkiyi değerlendirmemen...rabbim yardımcın olsun...:16:

Back
X