Yazdiklarinizdan anladigim;
Esinizin ailesinin pis, herseye karisan, nankör, emrivakici, yardim yapmaz, torunlarina bile cöp almayan .... vs oldugu
Sizin ailenizin ise temiz, yardimsever, hep tatli dilli, etrafinizda pervane, vefakar...... vs oldugu
Yani ne diyelim sizin aile esinizin ailesinin cok cok üstünde niteliklere sahip saygideger bir aile olmasina ragmen, esinizi nasil olmusta damat olarak kabul etmisler? Öyle bir ailenin ogluda aile gibidir degil mi?
Evet cok iyi olurdu.keşke kavun gibi olsalardı da..bizde koklayıp ona göre karar verseydik bundan koca olur bundan olmaz diye...
yani nerden bileceksinki içine girmeden ?
Evet cok iyi olurdu.
Böylece hemen hemen her konuda gördügümüz, damadin ailesi tüüü kaka benim ailem bulunmaz hint kumasi muhabbetinden kurtulurduk belki bir nebze.
Yazdiklarinizdan anladigim;
Esinizin ailesinin pis, herseye karisan, nankör, emrivakici, yardim yapmaz, torunlarina bile cöp almayan .... vs oldugu
Sizin ailenizin ise temiz, yardimsever, hep tatli dilli, etrafinizda pervane, vefakar...... vs oldugu
Yani ne diyelim sizin aile esinizin ailesinin cok cok üstünde niteliklere sahip saygideger bir aile olmasina ragmen, esinizi nasil olmusta damat olarak kabul etmisler? Öyle bir ailenin ogluda aile gibidir degil mi?
kötü gelin oldum diyorsunda , kayınvalide ve kayınpeder sana neler yapıyorlarki böyle düşünüyosun..
eşim babasının lafından çıkmaz derken babası ne diyorki
ben en çok neye sıkıldığını anlamadım açıkcası...seni bunaltan ailesimi ?
2 akşamda bir aramadığım için arayıp sormaz diyorlar, kayınvalidem çocuğuma kendi ağzından kaşığı çıkarıp (yemek soğusun diye) yemek tutarken 1 aya yakın bir zaman 4 kere güzelcene uyarıp siz yemeğinizi rahat yiyin ben tutarım gibi güzelcene uyarmalarımdan sonra 5.cide tekrar artık yeter lütfen ama artık yaa ben tutarım deyince..vay anam ben kayınvalideme bağırmışım kadıncağız üzülmülmüş...artık benim evime ayak basamazlarmış..burda huzursuz olurlarmış... oğullarının evine gelir gibi gelemezlermiş gibi şeylerle eşime sürekli söylemeye başlamışlar..bende eltim gibi onlara kötü davranıyormuşum..bende onun gibi çıkmışım...halbuki ben gelince ellerini öperim sohbet yaparım, yemeklerini yaparım...düzgün konuşurum...bi tek o olaydan sonra kötü oldum...onların gözünde...
2 akşamda bir aramadığım için arayıp sormaz diyorlar, kayınvalidem çocuğuma kendi ağzından kaşığı çıkarıp (yemek soğusun diye) yemek tutarken 1 aya yakın bir zaman 4 kere güzelcene uyarıp siz yemeğinizi rahat yiyin ben tutarım gibi güzelcene uyarmalarımdan sonra 5.cide tekrar artık yeter lütfen ama artık yaa ben tutarım deyince..vay anam ben kayınvalideme bağırmışım kadıncağız üzülmülmüş...artık benim evime ayak basamazlarmış..burda huzursuz olurlarmış... oğullarının evine gelir gibi gelemezlermiş gibi şeylerle eşime sürekli söylemeye başlamışlar..bende eltim gibi onlara kötü davranıyormuşum..bende onun gibi çıkmışım...halbuki ben gelince ellerini öperim sohbet yaparım, yemeklerini yaparım...düzgün konuşurum...bi tek o olaydan sonra kötü oldum...onların gözünde...
Sorun ne biliyor musun, eşinin desteksizliği....Keşke eşin de biraz olsun senin açından bakabilse, tamam zaman zaman büyüklerdir, alttan almak gerekir vs. ama nereye kadar? Bir de kişisel özellikler birbirini tutmaz ki, kimimiz sabırlıyız, kimimiz sabırsız, ben 3 kere uyarır 4 te patlarım, başkası 1.ciye bile tahammül edemez, ki mi de yıllarca alttan alır...
eşinizin ailesine dayanamıyorsanız ve vicdanen de ben elimden geleni gerçekten yaptım diyorsanız, kendinizi kasmayın artık.
Bir de eğer yapıyorsanız, çünkü bazen sinirler taşınca, aile karşılaştırması yapıyoruz, yapmamaya çalışın.
Eşinizle konuşun bir kere daha, bunun sonu nereye gidecek diyin, ben yoruldum diyin, bunu öyle bir ses tonu ile yapın ki, cidden tartışmaya mecalinizin kalmadığını anlasın. Gerçekten bir bezginlik hissetsin...
Düşüncesiz, halden anlamayan insanlarla geçinmek çok zor...
Seni o kadar iyi anlıyorum ki...
görme, duyma, takma demeyi isterdim ama öyle olmuyo işte...
hele bi de eşin sana babam ne derse o, sen benim eşimsin, ama iş babamın düşüncelerine gelince, yanış da olsa, saçma da olsa, mantıksız da olsa, benim için doğru odur... sana laf düşmez zihniyetindeyse, eyvah eyvah...
sen yine saygı çerçevesinde kendi doğrularından vazgeçme... özellikle bebeğin için en iyisini sen bilirsin, bunu unutma...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?