kendimde ve çevremde gördüğm kadarıyla, kız aileleri hep daha fazla çaba gösteriyor.. benim ailem de aynı seninki gibi, kızımız mutlu olsunlar diye herşeye koştururlar, her laflarına dikkat ederler vs vs .. Kendini ezdirme kimseye, kıymete binmezsin inanki, mesafeli ol. Benim eşim belki göreceğin en efendi, en saygılı insandır, o aileden nasıl çıktı inanamazsın.. aileler evlilikte çok önemliymiş gerçektende ..eşimi çok sevdiğim için ,ailesi 15 saat uzakta diye evlendim ama bir telefon bi laf yetiyor huzur bozmaya, ben de ona göre tavrımı aldım ailesine..Eşinin yeni bir ailesi olduğunu, anne babasının laflarıyla yuvasının huzurunun bozuldugunu ve bunun herşeyden önemli olduğunu kabullenmesi gerekir.
senin asıl sıkıntın eşin canım eşinin seni anlamaması anne babasına öncelik vermesieğer eşini biraz kendi tarafına çekebilirsen yani seni anlamasını sağlayabilirsen daha huzurlu olabilirsin ama sinirli anlayışsız bir eşi yola getirmek zordur bilirim yinede çaba göster iyilikle tatlılıkla eşini yola getirmeye çalış işin zor Allah yardımcın olsun
Yazdiklarinizdan anladigim;
Esinizin ailesinin pis, herseye karisan, nankör, emrivakici, yardim yapmaz, torunlarina bile cöp almayan .... vs oldugu
Sizin ailenizin ise temiz, yardimsever, hep tatli dilli, etrafinizda pervane, vefakar...... vs oldugu
Yani ne diyelim sizin aile esinizin ailesinin cok cok üstünde niteliklere sahip saygideger bir aile olmasina ragmen, esinizi nasil olmusta damat olarak kabul etmisler? Öyle bir ailenin ogluda aile gibidir degil mi?
bebeğinizi uyutup çok sakin olduğunuz bir anda eşinizi karşınıza alıp anlatsanız gğüzelce ya da mektup falan yazsanız. yalnız senin ailen şöyle yapıyor, sen böyle dedin vs tarzı değil. çünkü suçlanan insan savunma geliştirir. kendi duygularınız minvalinde. misalen ben zaten senin aileni seviyor ve gün aşırı arıyorum, fakat sürekli onları ihmal ediyor gibi bi izlenim oluşması beni üzüyor. aramızın sürekli soğuk olması beni mutsuz ediyır gibi... kendi duygularınız ekseninde anlatmayı deneseniz işe yarar belki. umarım tez zamanda düzelir tüm sorunlar. sevgiler...
2 akşamda bir aramadığım için arayıp sormaz diyorlar, kayınvalidem çocuğuma kendi ağzından kaşığı çıkarıp (yemek soğusun diye) yemek tutarken 1 aya yakın bir zaman 4 kere güzelcene uyarıp siz yemeğinizi rahat yiyin ben tutarım gibi güzelcene uyarmalarımdan sonra 5.cide tekrar artık yeter lütfen ama artık yaa ben tutarım deyince..vay anam ben kayınvalideme bağırmışım kadıncağız üzülmülmüş...artık benim evime ayak basamazlarmış..burda huzursuz olurlarmış... oğullarının evine gelir gibi gelemezlermiş gibi şeylerle eşime sürekli söylemeye başlamışlar..bende eltim gibi onlara kötü davranıyormuşum..bende onun gibi çıkmışım...halbuki ben gelince ellerini öperim sohbet yaparım, yemeklerini yaparım...düzgün konuşurum...bi tek o olaydan sonra kötü oldum...onların gözünde...
emin ol iyisi yok erkek milletinin onun için elindekini adam et o çocuga yazık etmeyin ço kzor boşanmak ailesini çok takma eşinle mutlu olmaya bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?