Eşimle tartışırken kızım uykudan uyandı

Evet burada hepimiz acayip zenginiz hatta birbirimizle tartisirken kafamiza cumhuriyet altini atiyoruz o derece..

Neden anlamak istemiyorsun konu sahibi, adam kazandigi maasi gidip barda yememis yahu yemek yemis, alninin teriyle kazandigi paradan caninin istedigi yemegi yemis.. o adam senin kolen degil, sana daha iyi bir hayat yasatmak icin calismiyor.. madem daha iyi yasamak istiyorsun kocanin yemegine haciz koyacagina ikinci bir ise gir..

Evlenmeden once ise baslasaydiniz o zaman. Madem amac zengin koca degildi, huzr aradiniz, adamda huzur biraksaydiniz. Ben esek gibi calisicam aksama kadar ama karim kalkicak beni hesaba alicak, yedigim yemegi aciklamak zorunda birakicak.

Sizin suan actiginiz konunun sebebi, 1 yil sonra bunu sorgulamis olmaniz ve adama sizin paranizi ickiye kumara yatiyor muamelesi yapmaniz.

Karışmıyordu
Allah için hala karışmaz

Ama yemeğe bile diyorsunuz ya
Bu adam da bütün gün aç kalmıyordu
O kadar da acımasız değilim

Ama yemek konusunda aynı sıkıntıları ben de çektim
Ben o kadar sıkıntı çekerken
Hiç ayırayım da harcıyayım diye düşünmedim
Ben de bilirdim bunu yapmayı

Ne kadardı size söylediği eksik?

Girdim zaten şu an çalışıyorum çok şükür
Şu an Ben o kadar kıyafet alıyorum daha hiç saklamadım
Kızsa bile doğruyu söylerim

O niye doğruyu söylemiyor
Niye sakladığını söylemiyor

harcamaları telefondan kontrol etmek biraz tuhaf değil mi?
eşim bana geçen sene ki 24 tl yi sorsa sorduğuna pişman ederim. bu nasıl güvensizlik. benim eşiminde kıyıda köşe de parası vardır. aman benden para sakladın demem ki benim de var öyle birikmişim. ihityaç duyduğumuzda çıkarırır harcarız. kimse aman benden para sakladın demez. evet çok abartmışsınız yani.farklı şekilde güven probleminiz var eşinize galiba

Evet sorguluyorum
Çünkü bana yalan söyledi
AYnı sıkıntıları ben sen çekerken
Sanki birtek kendi çekiyormuş gibi para sakladı
Ayrıca kızımın önünde bardak kırıyor
Hem suçlu hem güçlü

Girdim zaten şu an çalışıyorum çok şükür
Şu an Ben o kadar kıyafet alıyorum daha hiç saklamadım
Kızsa bile doğruyu söylerim

O niye doğruyu söylemiyor
Niye sakladığını söylemiyor

Iki sayfa mesajindan biz bile tanidik seni kac senelik kocan tabi ki daha iyi taniyacak.. gecen sene harcanan 24 liranin hesabini soracak birisin sen, ben olsam butun maasi saklardim.. bak kendine harcamaya gelince harciyorsun ama adam caninin istedigi yemegi bile yiyemiyor, neden? Sen zamaninda pazara gidememissin de ondan.. sen maasini gonul rahatligiyla harcarken gecmisin acisini adamdan cikariyorsun..

Herkesin hayatında zorluk çektiği 1 liranın hesabını yaptığı dönem olur. Ama bu kadar eşi sıkmanın anlamı ne? Eşiniz parayı sakladı ihtiyacınız varken kumar oynadı karıyla kızla yediyse haklısınız. Ana bu kadar küçük meblağaların peşine düşmek anlamsız. En ufak hareketimi bile kollayan yediğime kazandığıma bu kadar karışan birisi olarak eşinizin yerinde olsam size asla güvenmezdim.

O zaman takinti yapmissiniz. Calissa da calismasa da bir bireyi boyle maasiyla cebindeki parasiyla alakali sorgulamak iyi degil. Kesinlikle yardim almalisiniz psikolojik olarak

Bana eşim dün ne aldın dese on dk düşünüyorum sen bir sene önceydi sormussun belki sana harcadı nerden bilsin adam :) fazla abartmissin bence tabi çocuk önünde yapılanı savunmuyorum
Ben hatırlarım
Her ay kredi kartı ekstresine bakarım
Maaş bordrosuna bakarım
Herşeye bakarım
Ama bu beni artık yoruyor

Çocuk için olandan dolayı ayrı kızgınım
Kaç kere de söyledim

Ama siz eşinizin para ayırdığını biliyorsunuzdur
Oda sizinkini biliyordur
Ama eşim bana söylemedi
İspat etmesem belki de hala bilmiyor olucaktım

Paran vardır ayırırsın
Ona birşey demem
Ama gelirimiz ona göreydi
Ben sadece onda değil kendimde de kısıyordum
Canım birşey isterdi alamazdım
Bir kıyafet görürdüm alamazdım
Ben böyle düşünürken onun para ayırması beni çok üzdü

Vallahi adam sana gereksiz harcamalarin yuzunden sakladim demis. Ki bencede oyle. Zengin koca meselesi benim aklimdan bile gecmez. Bunu ornek veriyorsunuz.

Başkasının maaşı üzerinden tasarruf yapmayı nasıl kendinizde hak görüyorsunuz?

Evlilik ortak paydada birleşmektir, bir diğerinin üzerinde söz sahibi olmak değil.

Eşim bana 24 tl nin hesabını sorsa bir sonraki parolamı "korkumdanağladım1985" yapardım sanırım.

Yazık

Vallahi adam sana gereksiz harcamalarin yuzunden sakladim demis. Ki bencede oyle. Zengin koca meselesi benim aklimdan bile gecmez. Bunu ornek veriyorsunuz.
Evet öyle benim etrafımdakiler
İşine gücüne bakıyor
Parasına bakıyor
Bir insan birisini ya sevdiği için evlenir ya parası için
Ben sevdiğim için evlendim
Birçok sıkıntı çektim
Ama öyle olmadı

Adamın yediğine ictiğine herseyine karısıyormussunuz yalan söylemeye onu siz mecbur etmişsiniz.
Bazen bütce kısarken arkadaşlarla öğle yemeğine gitmek zorunda kalabiliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…