• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle tartışmamda haksız mıyım?

Merhabalar, herkese iyi geceler diliyorum.

Bu akşam (eşim de dışarı çıkacağını söylediği için) ailemin evine ziyarete gidecektim. İşten sonra eve gelmeyeceği için, evde durmak istemedim. İş çıkışı evimize uğramadan, ailemin evime geçtim. Saat 9 gibi napıyorsun diye aradığımda evde olduğunu dışarı çıkacağını söyledi. (önceki plan iptal olmuş, bu sefer yakın arkadaşıyla dışarı çıkacakmiş. ) Bu arkadaşının da bizde kalacağını söyledi. Bana daha önce haber vermedi. Ayrıca cumartesi bile çalişiyorum kafami dinlemek istiyorum. Daha yeni 3 aylık evliyiz. Ben de o bunu söyleyince ailemin evinde kalacağimi söyledim. Bu gece burda kaldım. Sizce sinirlenmekte haksiz miyim?
Ben erkeğin eve arkadaşlarını getirmesini istemezdim ya hem de 3 aylık evliyken bence olay çıkartılmadan sakince konusun yeni evli olduğunuz için idrak edememiş olabilir. Ama anneniz de yatıya kalmasaydınız keşke.

Ben erkeğin eve arkadaşlarını getirmesini istemezdim ya hem de 3 aylık evliyken bence olay çıkartılmadan sakince konusun yeni evli olduğunuz için idrak edememiş olabilir. Ama anneniz de yatıya kalmasaydınız keşke.
Çok sinirlendim eve gitmek istemedim. Zaten biraz da rahatsizdim başim ağriyordu. Soğukta gitmek istemedim

Kalmasini sorun etmiyorum ki. Benim de fikrimi almasi gerekmez mi?
Gerekir ama planlı bir durumda bunu yapabilir spontane gelişen bir durumda nasıl yapsın?
Bu kadar büyütmeye değecek birşey mi gerçekten?
Adam eve kadın atmamış dimi
Düşünün bir kız arkadaşınızla plan yaptınız, eve uğradınız, bende birazdan çıkacak evden diye konuşurken bir sebepten mesela arkadaşınız dediki bende senin evin oralardayım nasıl üşüdüm hava buz gibi karnımda çok ağrıyor bugün ya, siz de deyiverdiniz ya boşver ozaman ben çayı koyuyorum sende çekirdek al gel evde takılalım bende işte çok yorulmuştum keyif yaparız, olamaz mı?olur tabiki
Kocanız aradı napıyorsun dedi, evdeyim x ile dışarı çıkmaktan vazgeçtik evde takılacaz, geceyi uzatmak istiyoruz bir de o saate eve dönmesin diye bizde kalacak bu akşam
Eşinizde ağzına geleni sayıyor gece kayınvalidenizde kalıyor, o ev benim evim değil mi bana sormadan ne hakla!…..filan diye uzatıyor üzerine ertesi gün de kayınvalidenizde kalıyor eve gelmiyor
Nasıl hissedersiniz ne düşünürsünüz? Ben direk manyak mı ne derim mesela

Ya sürekli değilse bi defa kalmasnda ne mahsuru var evi temiz tuttuktan sonra. Belarken aileniz biyere gittignde hiç mi arkasınızı davet etmediniz yatılı evde kimse yokken vakit fecirmek istemştir zaten sizde gelmeyince arkadaısnı yollamamıstır ben de bazen arkadasın eşi göreve gider kız evde korkuyordu bebegi olmadan önce, benden rica ederdi gider kalırdım o aırada esim evde yalnız kalırdı yanımızda esimin arkadası yasıyor suan evli ama ilk tasındugunda bekardı yalnızdı ben olmayınca oda bize gecerdi cay cerez pes atarlardı cocuk evine de gitmezdi kalırdı orda. Bazen arkadaslarla dısarı cıkarız esim evde yalnızsa arkadasını cagırır evde kahvaltı yaparlar. Eger daha önce haftasonları ailenize gidip orada kalıyorsanız esinizde yine kalırsınız diye düşünüp arkadasına gel bizde sabahlayalım falan demiştir.nası evlilik herkes birbirinden habersiz planlr programlar kimse kimseye danısmıyor. Şimdi bunu desek aaa essiz plan yapanıyormusunu ese bagımlı mı yaşıyorsunuz,esten izin mi alıyorsunuz diyen olur ama onla alakası yok,bagımsız olup kendince takılıncada boyle sıkıntılar oluyor işte bana haber vermeden misafir cagırmıs, ben onla plan yapıp beklerken o arkadaslarıyla gezmeye gitmiş vs..vs bilemedim siz esinize yazın ya seni aramadan direkt gelseydim arkadasınla mı uyuyacaktık diye.

Bu akşam (eşim de dışarı çıkacağını söylediği için) ailemin evine ziyarete gidecektim. İşten sonra eve gelmeyeceği için, evde durmak istemedim. İş çıkışı evimize uğramadan, ailemin evime geçtim. Saat 9 gibi napıyorsun diye aradığımda evde olduğunu dışarı çıkacağını söyledi. (önceki plan iptal olmuş, bu sefer yakın arkadaşıyla dışarı çıkacakmiş. ) Bu arkadaşının da bizde kalacağını söyledi. Bana daha önce haber vermedi. Ayrıca cumartesi bile çalişiyorum kafami dinlemek istiyorum. Daha yeni 3 aylık evliyiz. Ben de o bunu söyleyince ailemin evinde kalacağimi söyledim. Bu gece burda kaldım. Sizce sinirlenmekte haksiz miyim?

3 aylik evlilikte ayri ayri mi takiliyorsunuz? 3 aylik esinizin arkadasi sizde kalacakmis hmmm. Hakliliginizi haksizliginizi bir tarafa birakip boyle bir evlilikte mutlu olabilir misiniz once onu dusunun. Yok sizin icin butun bunlarda bir sorun yoksa sinirlenmeyin konusarak cozersiniz.

Gerekir ama planlı bir durumda bunu yapabilir spontane gelişen bir durumda nasıl yapsın?
Bu kadar büyütmeye değecek birşey mi gerçekten?
Adam eve kadın atmamış dimi
Düşünün bir kız arkadaşınızla plan yaptınız, eve uğradınız, bende birazdan çıkacak evden diye konuşurken bir sebepten mesela arkadaşınız dediki bende senin evin oralardayım nasıl üşüdüm hava buz gibi karnımda çok ağrıyor bugün ya, siz de deyiverdiniz ya boşver ozaman ben çayı koyuyorum sende çekirdek al gel evde takılalım bende işte çok yorulmuştum keyif yaparız, olamaz mı?olur tabiki
Kocanız aradı napıyorsun dedi, evdeyim x ile dışarı çıkmaktan vazgeçtik evde takılacaz, geceyi uzatmak istiyoruz bir de o saate eve dönmesin diye bizde kalacak bu akşam
Eşinizde ağzına geleni sayıyor gece kayınvalidenizde kalıyor, o ev benim evim değil mi bana sormadan ne hakla!…..filan diye uzatıyor üzerine ertesi gün de kayınvalidenizde kalıyor eve gelmiyor
Nasıl hissedersiniz ne düşünürsünüz? Ben direk manyak mı ne derim mesela
Ev sadece benim yada eşimin değil, bizim evimiz, oğlumuzun evi
Bu sebeple eşimin erkek arkadaşı da eşimin isteğiyle bizde kalabilir
Benim kız arkadaşım da benim isteğimle bizde kalabilir
Oğlumun arkadaşı da oğlumun isteğiyle bizde kalabilir

Ah sonunda ya. Ah sonunda ben gibi düşünen birileri. Evlilik bu kadar bunaltıcı kurallı ve zor olmamalı. Empati yeteneği hoşgörü ve mutluluk getirir.

3 aylik evlilikte ayri ayri mi takiliyorsunuz? 3 aylik esinizin arkadasi sizde kalacakmis hmmm. Hakliliginizi haksizliginizi bir tarafa birakip boyle bir evlilikte mutlu olabilir misiniz once onu dusunun. Yok sizin icin butun bunlarda bir sorun yoksa sinirlenmeyin konusarak cozersiniz.

3 aylık evlilikte 1 günleri bile ayrı geçmemeli mi?

eşinizin tabii ki sizin de fikrinizi alması gerekiyordu. sonuçta çalışıyorsunuz ve bu gece cumartesi gecesi, pazar tatil..
planlarınızdan sonra geceyi birlikte geçirmek isteyebilirsiniz ya da gece geç yatıp pazar geç kalkmak istiyor olabilirsiniz vs vs.. bir yandan eşinizin de evi, arkadaşının kalmasını istemiş olabilir sadece bir daha davet edecekse birlikte karar verip, önden haberinizin olması gerektiğini söylersiniz.
sizin yerinizde olsam bu geceyi ailemde geçirmezdim bu yüzden yarını da geçirmeyip, konuyu konuşarak kapatın derim.

Bekar evimi bu ya arkadası kalıyor. Film gibi hayatınız var valla

Ev sadece benim yada eşimin değil, bizim evimiz, oğlumuzun evi
Bu sebeple eşimin erkek arkadaşı da eşimin isteğiyle bizde kalabilir
Benim kız arkadaşım da benim isteğimle bizde kalabilir
Oğlumun arkadaşı da oğlumun isteğiyle bizde kalabilir
Ben böyle düşünmüyorum.Eşitlik adaleti getirmiyor çoğu zaman o nedenle bence belki çoğu kişiye bencilce gelecektir yorumum ama ben evde kimin kalıp kimin kalmayacağı bilgisinin önceden kadına verilmesi gerektiğini düşünüyorum.Oğlunuzun arkadaşı mı kalacak önce annesine sorması gerektiğini bilmeli…Eşiniz erkek arkadaşı mı evde kalacak eşine sorması gerektiğini bilmeli…Eğer bilmezse ev yol geçen hanına dönebilir..İpini koparan benim evimde kalmamalı mesela…🤷‍♀️

Ben böyle düşünmüyorum.Eşitlik adaleti getirmiyor çoğu zaman o nedenle bence belki çoğu kişiye bencilce gelecektir yorumum ama ben evde kimin kalıp kimin kalmayacağı bilgisinin önceden kadına verilmesi gerektiğini düşünüyorum.Oğlunuzun arkadaşı mı kalacak önce annesine sorması gerektiğini bilmeli…Eşiniz erkek arkadaşı mı evde kalacak eşine sorması gerektiğini bilmeli…Eğer bilmezse ev yol geçen hanına dönebilir..İpini koparan benim evimde kalmamalı mesela…🤷‍♀️
İpini koparan?
Eşimin yada oğlumun ipini koparanla bir münasebeti olmaz zaten
Önceden haber verilmesi elbette en iyisi ama her an planlı programlı yaşayamaz insanlar anlık gelişen durumlar olabilir, ben evimizin yada eşimin oğlumun patronu üstü değilim, benden icazet almak zorunda değiller, onların ne kadar eviyse benim de okadar evim ne eksik ne fazla
Ben birinin evimizde yatılı misafir olmasını istediysem programlı bir durumsa eşime oğluma haber veririm, planlı değil aniden gelişen bir durumsa sonradan öğrenirler, onlar da aynı durumda

Back
X