- Konu Sahibi Nastasya flipovna
-
Tövbe bismillah.Nastasya sen ne bekliyorsun cidden? Eski konularını da biliyorum. Senin kocan değil miydi kendini banyoya kilitleyip, ağlayarak anasını arayan? Bir nane olmaz o heriften. Triplinin, gıcığın teki.
Eğer karıştırmadıysam Nastasyaydı bunu yazan. Eğer karıştırmışsam affola.Tövbe bismillah.
Nastasya sen ne bekliyorsun cidden? Eski konularını da biliyorum. Senin kocan değil miydi kendini banyoya kilitleyip, ağlayarak anasını arayan? Bir nane olmaz o heriften. Triplinin, gıcığın teki.
Bende aramazdım sanırım canım,çok büyütme ama arama da bence...Bugün öğleden sonra çocukları alıp eşimle parka filan götürdük.Yolda hafiften dişim ağrımaya başladı, yanımda da ağrı kesici filan yoktu, eşime eczanenin birinden ilaç alalım dedim, biraz ilerde de eczane görünüyordu zaten, arabayı oraya çekip ilaç almak yerine dönerken alırız dedi. Ağrımda daha başlangıç aşamasındaydı neyse dedim sesimi çıkarmadım.
Üç yaşındaki oğlum çişinin geldiğini söyledi parkta, eşim götürdü doğru dürüst yaptıramamış, suratı on karış çıkıp geldi, geçende de bu sebepten tartışmışlığımız vardı evde, küçük bebeğim emerken bari sen götür tuvaletine demiştim, ben anlamıyorum bu işlerden, erkeğim doğamda yok falan filan deyip tartışmıştı benimle. Bugün de yine kızmış anladığım kadarıyla ben götürmedim diye.
Neyse çok kalmadık geldik zaten, bu arada benim diş ağrım da iyice ağırlaştı eve geldiğimizde feci haldeydim, ilaç aldım, eşim uzandığı yerde uyuyup kaldı. O uyurken benimde ağrı hafifledi, evi topladım, birkaç bulaşık vardı yıkadım yemek yaptım filan, bu arada iki küçük çocukla da uğraştım ki hep yaptığım şey zaten, yemeğe kaldırdım. Çocuklarla biz sofradan kalktık eşim hala yemek yiyordu ama kalkmak üzereydi neredeyse o da. Çocukların uykusu geldi huzursuzlanmaya başladılar, üç yaşındaki oğlum uyumak istiyorum dedi.
Eşim sen yatır çocukları sofrayı ben toplarım deyince ben de götürdüm çocukları yatırdım. Çocuklarla birlikte bende biraz dalmışım, yarım saat sonra eşim geldi uyandırdı, gittiğimde sofra hala ortadaydı. Kaldıracağım dediği sofrayı kaldırmamış. Açıkçası oldukça kırıldım ve sinirlendim. Çünkü söz vermişti ve bende çok yoruluyorum. İki küçük bebekle hep ben uğraşıyorum, ev işleri tamamen bende ve üstelik eşim kendisi kalkıp bir bardak su bile almaz. Bununda tartışmasını yaptık daha önce, " benim için bir şeyler yapmak zor geliyorsa yapma " deyip trip atıyor.
Söz vermiştin niye kaldırmadın sofrayı dedim, anında mı kaldırmam gerekiyor kaldıracaktım filan diyor, ben seni sofra kaldır diye mi uyandırdım çay koyarsın vakit geçiririz diye uyandırdım bundan spnra bir daha uyandırmam dedi. Bende öfkeliydim konu biraz büyüdü galiba, sonra giyindi gecenin bu vakti çıktı gitti. Sinirlerim ciddi anlamda bozuk arkadaşlar. Böyle yapınca o değer görmediğimi hissediyorum, ben sırf o uyusun dinlensin diye ağrılı halimle kendimi paraladım. İnsan her zaman değilse bile arada bir uyandırıldığında, gel hayatım çay yaptım ne bileyim kafve yaptım desin istiyor. Ben mi fazla beklenti içindeyim onu da bilmiyorum, Sizce bu durum normal mi ben mi abartıyorum. Arayıp aramamak konusunda kararsız kaldım açıkçası. Ben haklı olduğumu düşünüyorum ama o da sanırım haklı olduğunu düşünüyor . Sizce ne yapmalıyım?
İlk defa okuyunca ben şöyle bir kalıp çüşşşşş demiştim. Konuyu tam hatırlamıyorum. Hatırladığım tek şey eşşek kadar herifin kendini banyoya kilitleyip anneeeeeeeeeeeeeee diye ağlamasıydı. Kazık kadar ama tepinen, tutturan bir adam gözümün önüne gelmiş.
benım boyle kocam olsa musaıt bı yere bırakır kacardım
tanımamazlıktan gelırdım
bu evlılıgın sonu yok zaten
Geçen gün çocuk ateşlendi aile hekimimize götürdük, elinde sivilce tarzı bir şey çıkmıştı eşimin onu gösteriyor, çocuklarla evle uğraşmaktan şunu bir doktora gösteremedim deyip dert yanıyor kadına. Kadında benim ne halde olduğumu biliyor yıllardır, benim gördüğüm anne kendini parçalıyor, mahfoldu yıllardır, sen ne uğraşıyorsun ki bunca dert yanıyorsun filan dedi :) Kendinin çok iş yaptığını düşünüyor birde üstüne, bir türlü anlatamıyorum yardımcı olabileceğini, bana sürekli köylerden örnek veriyor, köylerde kadınlar her işi yaparmış, erkekler kahvede oturur eğer ağrı bir şey filan kaldırılacaksa o işleri yaparlarmış, tarihten beri böyleymiş bu. Ben yanılıyormuşum yardım eden erkeklerin olduğu konusunda. Beceremezmiş o.
Öyle erkekler var. Savunmasi da ayri komik esinizin. Genel anlamda siz kesinlikle haklisiniz ama bugun masayı gercekten toplayacak olabilirdi belki bi seye dalmistir kalktim kalkicam derken kalkamamistir bi.çok teşekkür ederim , gerçekten çok zoruma gitti ve gidiyor da. Yıllardır uyandığımda sıcak bir şey içmedim, belki çok önemsiz görünecek ama benim için önemli, ne zaman bu konuda konuşmaya kalksam, öyle erkekler yok sen uyduruyorsun, ben elimden geleni yapıyorum zaten diyor, sırf çay koymak ve sofra toplamak için uyandırılmaktan sıkıldım. Eskiden daha kötüydü gerçi, su getirmem için falan uyandırıyordu şaka gibi ve işin tuhafı o bu durumda bir tuhaflık görmüyor.
Hayat erkeklere güzel yemin ederim.
Bir de bunun çalışan modeli var. Çalışan kadın da evle ,çocukla yine kocasından daha çok ilgileniyor. Burda bazı kadınlarda "bazı kadınlar her şeye yetişiyor valla" diyor. Erkekler de bunu diyor. Ben niye her şeye yetişmek zorundayım? Niye ya? Ben sadece paylaşmak zorundayım. Valla çocuğuma baba olarak seçtiğim herif böyle çıkarsa çocuğuma daha iyi bir baba aramak zorunda kalırım. Kalkıp bi su almamak ne ya. Sen de iyi alıştırmışsın ablacım.
Eskiden daha kötüydü, ben uyurken beni uyandırırdı su getirmem için, yatak düzgün serilmemişse bende kanepede uyuyup kalmışsam gene beni uyandırırdı, hatta dişini fırçalamayı, ilacını almayı falan unuttuysa suçu bana buluyordu, ben nasıl hatırlayayım sen hatırlatacaksın, eş olmak bu demek, bana hayatımda yardımcı olman gerekiyor derdi. Gerçi bazen hala diyor.Kişisel işlerini bile benden beklemesinden ve bunu gerçekten çok normalmiş gibi görmesinden usandım inanın.
Var öyle erkekler eşim yardimci olur gerci soylene soylene yapar ama yapar yani. Senin elinde hizmetcisi gibi davranma evin içinde is paylaşımı yaptır alisir bir süre sonra.çok teşekkür ederim , gerçekten çok zoruma gitti ve gidiyor da. Yıllardır uyandığımda sıcak bir şey içmedim, belki çok önemsiz görünecek ama benim için önemli, ne zaman bu konuda konuşmaya kalksam, öyle erkekler yok sen uyduruyorsun, ben elimden geleni yapıyorum zaten diyor, sırf çay koymak ve sofra toplamak için uyandırılmaktan sıkıldım. Eskiden daha kötüydü gerçi, su getirmem için falan uyandırıyordu şaka gibi ve işin tuhafı o bu durumda bir tuhaflık görmüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?