- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.448
- 248
Eğer okuyup araştırmıyorsa sığ bryniyle fikir de vermesin bir zahmet. Pirinç unu nedir ya hala böyle kafalar var mı?? Her yerde doktorlar bas bas bağırıyor. Mevsim sebze meyvesi varken undu tahıldı ruşeymdi hiç girmeyin oralara. Zaten herkeste bi alerji furyası, o yüzden baştan sağlıklı besleyin ki ilerki dönemlerde hastalıkları ağır atlatmasın bebeğiniz, veya kronik hale gelmesin.
Bu arada 9 aya kadar bebekler günlük kalorinin yüzde 90 ını anne sütünden alırlar. Eğer emziriyorsanız ek gıdaya çok yönelmeyin. Hatta 2 yaşına kadar anne sütü ağırlıklı besleyin ki güçlü olsun yavrunuz.
Annesi söylüyor olabilir mi.. pirinç unu vs. inek sütü de verirlermiş bal verirlermiş.. şimdi bilinçlendik ki onlar zararlı bebeğe.5 aylik bir kizimiz var. Ona 24 saatimi verip onu dört dörtlük yetistirmeye calisiyorum. Esimle bu aksam kizim hakkinda konusurken bir anda patladi ne desem müdahale ediyorsun bu cocuk benimde cocugum dedi. Müdahale ettigim ve onun patlamasina neden olan konu: 1 ay sonra ek gidaya baslayinca ilk hangi sebzeyi verecegime kendim karar vermem, onun fikirlerini geri cevirmem.
Benim fikrim su: cocugun annesiyim ve tabiki herseyin en iyisini isterim, yaparim. Bana güvenip bu konuyu bana birakabilir.
Esim ise, iyisi ne ise o olsun degilde, kücüklügünde ne yaptiysa onu yaptirmaya calisiyor. Mesala onun annesi kücükken pirinc unu veriyomus, bizde öyle yapacakmisiz. Bende dedim okadar sebze varken pirinc unu ne alaka.
Yazarken bile nekadar sacma konulardan tartisma cikabildigine inanamiyorum. Konu sonra evliligimizin genel durumuna gitti, hicbir konuda anlasamadigimizi bu evliligin bana mutluluk vermedigini dile getirdim. O anda kizim aglayinca konu kapandi. Simdide salonda yanyana oturuyoruz herkes telefonuyla. Konusmuyoruz.
Fikirlerinizi almak istedim. Hata bendeyse söyleyin lütfen.
sen haklısın tabi o kadar sebze meyve varken unmu yedircen çocuğa tamam de bildigini yap5 aylik bir kizimiz var. Ona 24 saatimi verip onu dört dörtlük yetistirmeye calisiyorum. Esimle bu aksam kizim hakkinda konusurken bir anda patladi ne desem müdahale ediyorsun bu cocuk benimde cocugum dedi. Müdahale ettigim ve onun patlamasina neden olan konu: 1 ay sonra ek gidaya baslayinca ilk hangi sebzeyi verecegime kendim karar vermem, onun fikirlerini geri cevirmem.
Benim fikrim su: cocugun annesiyim ve tabiki herseyin en iyisini isterim, yaparim. Bana güvenip bu konuyu bana birakabilir.
Esim ise, iyisi ne ise o olsun degilde, kücüklügünde ne yaptiysa onu yaptirmaya calisiyor. Mesala onun annesi kücükken pirinc unu veriyomus, bizde öyle yapacakmisiz. Bende dedim okadar sebze varken pirinc unu ne alaka.
Yazarken bile nekadar sacma konulardan tartisma cikabildigine inanamiyorum. Konu sonra evliligimizin genel durumuna gitti, hicbir konuda anlasamadigimizi bu evliligin bana mutluluk vermedigini dile getirdim. O anda kizim aglayinca konu kapandi. Simdide salonda yanyana oturuyoruz herkes telefonuyla. Konusmuyoruz.
Aynı düşüncedeyim. 24saat bebekle vakit geçirmek anneyi yormaktan başka bir işe yaramaz. Verimli ne kadar vakit geçirebiliyorsunuz önemli olan bu. Bırakında adam babalığını yapsın.Tutumunuzu değiştirmeniz lazım. Eşinizin takıldığı konu pirinç unu veya vereceğiniz sebzenin ne olduğu değildir. O sizin her şeyin en iyisini ben biliyorum, çocuğun annesi benim benim dediğim olur tavrınızdan bunalmıştır ve haklı da. Siz annesiyseniz o da babası. Daha 5 aylık bebek için bu kadar sorun yaşıyorsanız ileride çok daha büyük tartışmalar sizi bekliyor demektir. Ayriyeten 24 saatinizi çocuğunuza ayırmak = onu dört dörtlük yetiştirmek anlamına gelmiyor. Çocuğu yetiştirmek sadece sizin sorumluluğunuz değil, babasını yok sayıyorsunuz gibi geldi bana muhtemelen eşinize de öyle geliyordur. Çocuğunuzu böylelikle size bağımlı yetiştirirsiniz ve bir yerden sonra yorgun düşersiniz. Belli zamanlar birkaç saat de olsa bırakın eşinize kendinize zaman ayırın.
bi aile dostumuzun bebesi var elimizde büyüdü şimdi 3-4 yaşında tabi5 aylik bir kizimiz var. Ona 24 saatimi verip onu dört dörtlük yetistirmeye calisiyorum. Esimle bu aksam kizim hakkinda konusurken bir anda patladi ne desem müdahale ediyorsun bu cocuk benimde cocugum dedi. Müdahale ettigim ve onun patlamasina neden olan konu: 1 ay sonra ek gidaya baslayinca ilk hangi sebzeyi verecegime kendim karar vermem, onun fikirlerini geri cevirmem.
bi aile dostumuzun bebesi var elimizde büyüdü şimdi 3-4 yaşında tabi
kaliteli mama kullanırlardı hep, eğer mama bitmişse pirinç unu verirdik
siz de kullanın ne olacak, zararlı değil ya. esirgemeyin. sakınan göze çöp batar
pirinç unu da verin sebze de verin bişeycik olmaz
doktora da düzenli gidiyorsunuzdur zaten danışıverin.
siz anneyseniz o da babası. fikir vermek istiyor birşeyler yapmak istiyor. müsade edin derim
Eşinize baba olarak alan ayırmadığınız için o kadar pişman olacaksınız ki ilerde. Bebeğiniz tamamen size bağımlı hale gelecek ve bu zamanla sizi yıpratmaya yormaya baslayacak, bu sefer hiç yardımını istemediğiniz eşinize kayacak bakışlarınız yardım et der gibi, ama babayı benimseyememis bebeğiniz sizden başka kimseyi istemeyecek. Beş aylık bebeğin bakımında şu anlık aman aman zor bir durum yok besle altını temizle uyut hadi tamam ilerleyen zamanlarda dişiydi ek gıdayı yedi yemedi muhabbetiydi, atak haftalariydi çok zorlanacaksınız. Bu sebeple bırakın eşiniz de hevesliyken yardımcı olsun size. Mis gibi bırakın eşinize bebeğinizi gezmeye gidin
Benim eşim de çok müdahale eder-di. Ben valla mutlu olurdum bebeğimizi ona bırakır uyumaya giderdim, bugün ne yedi bitirdi mi hepsini diye sorar ederdi. Şimdi bebeğim 15 aylık oldu geceleri ağladığında uyutan adam kıyın kıyın kaçmaya, uyumaya devam etmeye başladı. Sonra ne mi oldu? Şimdi geceleri bebeğim uyanınca esimde durmuyor tamamen beni istiyor ve uykusuz geceler geçiriyorum kac zamandir sinirlerim altüst kaç zamandır.
Benden size tavsiye bırakın bazen en en doğrusu olmayıversin ölümcül etkisi yoksa bazen eşinizin dediği de olsun sürece dahil edilsin
Bence güzel bir dille çocuğunuzun daha saglikli vitamin mineral demir açisindan sebze ağirlikli beslemenin daha iyi olacağini açiklayabilirsin.. Malesef çoğu eşler de böyle sadece masraftan bile kaçmak için eskiyi bahane ettikleri de oluyor. Bu zaman da sağlikli beslenmek de maddiyat ile oldu açikçasi. Bu şekilde düşünerek fikrini beyan etmiştir . Dediğin gibi çok ufak meseleler aslinda ama karsi tarafli atismalarla büyüyor.5 aylik bir kizimiz var. Ona 24 saatimi verip onu dört dörtlük yetistirmeye calisiyorum. Esimle bu aksam kizim hakkinda konusurken bir anda patladi ne desem müdahale ediyorsun bu cocuk benimde cocugum dedi. Müdahale ettigim ve onun patlamasina neden olan konu: 1 ay sonra ek gidaya baslayinca ilk hangi sebzeyi verecegime kendim karar vermem, onun fikirlerini geri cevirmem.
Ya hu daha durun bakalım çocuk biraz ele ayağa gelsin de öyle tartışırsınız. 5 aylık çocuk meme emip yatıyor, başka fonksiyonu yok. Bahane aramış eşiniz. Çocuğu bdv şeklinde değil de püre yada mama tarzı şeylerle besleyecekseniz azıcık pirinç unu katın gönlü olsun. Normalde kontrolcü bir yapınız varsa eşiniz bunu bahane edip içini dökmüş olabilir.5 aylik bir kizimiz var. Ona 24 saatimi verip onu dört dörtlük yetistirmeye calisiyorum. Esimle bu aksam kizim hakkinda konusurken bir anda patladi ne desem müdahale ediyorsun bu cocuk benimde cocugum dedi. Müdahale ettigim ve onun patlamasina neden olan konu: 1 ay sonra ek gidaya baslayinca ilk hangi sebzeyi verecegime kendim karar vermem, onun fikirlerini geri cevirmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?