Esimle tartistik (kim hakli?)

Eğer okuyup araştırmıyorsa sığ bryniyle fikir de vermesin bir zahmet. Pirinç unu nedir ya hala böyle kafalar var mı?? Her yerde doktorlar bas bas bağırıyor. Mevsim sebze meyvesi varken undu tahıldı ruşeymdi hiç girmeyin oralara. Zaten herkeste bi alerji furyası, o yüzden baştan sağlıklı besleyin ki ilerki dönemlerde hastalıkları ağır atlatmasın bebeğiniz, veya kronik hale gelmesin.

Bu arada 9 aya kadar bebekler günlük kalorinin yüzde 90 ını anne sütünden alırlar. Eğer emziriyorsanız ek gıdaya çok yönelmeyin. Hatta 2 yaşına kadar anne sütü ağırlıklı besleyin ki güçlü olsun yavrunuz.

Tutumunuzu değiştirmeniz lazım. Eşinizin takıldığı konu pirinç unu veya vereceğiniz sebzenin ne olduğu değildir. O sizin her şeyin en iyisini ben biliyorum, çocuğun annesi benim benim dediğim olur tavrınızdan bunalmıştır ve haklı da. Siz annesiyseniz o da babası. Daha 5 aylık bebek için bu kadar sorun yaşıyorsanız ileride çok daha büyük tartışmalar sizi bekliyor demektir. Ayriyeten 24 saatinizi çocuğunuza ayırmak = onu dört dörtlük yetiştirmek anlamına gelmiyor. Çocuğu yetiştirmek sadece sizin sorumluluğunuz değil, babasını yok sayıyorsunuz gibi geldi bana muhtemelen eşinize de öyle geliyordur. Çocuğunuzu böylelikle size bağımlı yetiştirirsiniz ve bir yerden sonra yorgun düşersiniz. Belli zamanlar birkaç saat de olsa bırakın eşinize kendinize zaman ayırın.

Evlilikteki mutsuzluğa kadar uzanan sorunlar varsa ve tartışmaya dönmüşse olay hiçbişey olmamış gibi elinde telefonla uğraşmanız söylediklerinizdeki ciddiyeti yokeder bence.

Yokluk ve bilinçsizlik zamanlariyla şimdiki zamanın ayni olmadığını uslubunuza dikkat ederek ve konudan sapıp başka noktalara sıçramadan söyleseydiniz daha etkili olurdu karşı taraf açısından.

Bence sizin başka sorunlarınız var.olur olmaz herşeye karışan erkek sevmem ama adamın derdi bu değil gibi.24 saat çocuğa ayırmanız sağlıklı değil.önemli olan ne kadar zaman değilde kaliteli zaman.sürekli çocuğum da çocuğum moduna girdiyseniz eşinizde rahatsız olmuş olabilir.şimdi bebek küçük ama büyüdükçe sorumluluk artacak eşinizede söz hakkı tanıyın sorumluluk verin.tabiki onunda söz hakkı var bazı şeylerde ama mama işini kafanız yatmadıysa siz kendi bildiğiniz gibi yapın bu konu uzamasın.

2 yaşina kadarmi? Onu nerden aldiniz? Cocuk aç kalir, birak güçlü olmasina.

Bebekler 1 yaşindan sonra normal süt içebiliyorlar. Anne sütün önemi zaten ilk başta bebeğin bağirsaklari diğeri sütleri hazim edemediğinden dolayi geliyor. Yani 1 yaşindan sonra anne sütün "değeri" zaten azaliyor.

Ve her çocuk ayni değil. Örneğin reflülü çocuk 4.ayda ek gidaya başlayabilir. 6. Aydan sonra günde 2 defa yemek verilir, biri meyve, biri sebze öğünü. Bebeğin o vitaminlere çok ihtiyaci var.

Konuya gelirsek "ben bilirim yaparim" tavri itici. Bu konuda kou sahibi hakli diye, her konudada öyle diye birşey yok. Ki söyleme şeklide çok etki yapiyor bence.

Adam bezleri değistirip, banyosunu yaptiriyormu? Bebeği yatiriyormu?

Annesi söylüyor olabilir mi.. pirinç unu vs. inek sütü de verirlermiş bal verirlermiş.. şimdi bilinçlendik ki onlar zararlı bebeğe.

sen haklısın tabi o kadar sebze meyve varken unmu yedircen çocuğa tamam de bildigini yap

Hmm pirinc unu mevzusunu bildigine gore guzel bi akil vereni var herhalde, annesi oyle besledi esinizi cunku annesi herseyin en iyisini bilir, anneler hep mukemmeldir.. Allah yardimciniz olsun 2. Urun ne olacakmis sekerli su mu?

Aynı düşüncedeyim. 24saat bebekle vakit geçirmek anneyi yormaktan başka bir işe yaramaz. Verimli ne kadar vakit geçirebiliyorsunuz önemli olan bu. Bırakında adam babalığını yapsın.
Benimde eşim çok müdahaleci çocuk konusunda. Türlü türlü fikirlerle gelir. İnstagramda bir sürü çocuk doktoru var ve görüşlerini bebek için dopru olan/olabilecek şeyleri poat olarak paylaşıyorlar. Ben eşime gönderiyorum böyle durumlarda beni dinlemese bile onları dikkate aldığı zamanlar oluyor. Yine de çok atışıyoruz bu konuda.

bi aile dostumuzun bebesi var elimizde büyüdü şimdi 3-4 yaşında tabi
kaliteli mama kullanırlardı hep, eğer mama bitmişse pirinç unu verirdik
siz de kullanın ne olacak, zararlı değil ya. esirgemeyin. sakınan göze çöp batar
pirinç unu da verin sebze de verin bişeycik olmaz
doktora da düzenli gidiyorsunuzdur zaten danışıverin.

siz anneyseniz o da babası. fikir vermek istiyor birşeyler yapmak istiyor. müsade edin derim

Şimdi bebek tabi, bir de ilk cocuk heveslisiniz belli, 24 saati onunla gecirip, 5 aylik bebeği 'yetistiriyorsunuz'
Ama yoruldukça babaya vermediğiniz o fırsatlar için kafanızı duvarlara çok vuracaksınız ama iş işten geçecek. Cünkü adam babalik yapmamaya alisacak.
Siz annelik yapın, bırakın baba da babalık yapsın. Çocukla ilgili müdaheleci olmayın.
Benim oğlanları doğdukları günden beri neredeyse babası yıkar.
Annemler ilk zamanlar kızardı, düşürür çocuğu diye
Elleri benim ellerimden daha buyuk, daha iyi tutar o dedim bende.
Yada çok uykum olduğunda, o bebekle vakit geçirdi, ne yaptılar bilmiyorum.
1 ay sonraki ek gıdanın kavgasını da yapmayın zaman o gelince doktor kontrolünde öğrenir doğrusunu.

Eşinize baba olarak alan ayırmadığınız için o kadar pişman olacaksınız ki ilerde. Bebeğiniz tamamen size bağımlı hale gelecek ve bu zamanla sizi yıpratmaya yormaya baslayacak, bu sefer hiç yardımını istemediğiniz eşinize kayacak bakışlarınız yardım et der gibi, ama babayı benimseyememis bebeğiniz sizden başka kimseyi istemeyecek. Beş aylık bebeğin bakımında şu anlık aman aman zor bir durum yok besle altını temizle uyut hadi tamam ilerleyen zamanlarda dişiydi ek gıdayı yedi yemedi muhabbetiydi, atak haftalariydi çok zorlanacaksınız. Bu sebeple bırakın eşiniz de hevesliyken yardımcı olsun size. Mis gibi bırakın eşinize bebeğinizi gezmeye gidin
Benim eşim de çok müdahale eder-di. Ben valla mutlu olurdum bebeğimizi ona bırakır uyumaya giderdim, bugün ne yedi bitirdi mi hepsini diye sorar ederdi. Şimdi bebeğim 15 aylık oldu geceleri ağladığında uyutan adam kıyın kıyın kaçmaya, uyumaya devam etmeye başladı. Sonra ne mi oldu? Şimdi geceleri bebeğim uyanınca esimde durmuyor tamamen beni istiyor ve uykusuz geceler geçiriyorum kac zamandir sinirlerim altüst kaç zamandır.
Benden size tavsiye bırakın bazen en en doğrusu olmayıversin ölümcül etkisi yoksa bazen eşinizin dediği de olsun sürece dahil edilsin

Son düzenleme:

merhaba, konu ile alakali değil ama.size yazmak istedim, pirinc unu zararli, seker orani cok fazla, tatli tatli oni yiyip seven bebek sonra brokoliyi, karnibahari yemek istemiyor.

cocuklar cok degisken ololuyorlar. kimi zaman gece anne diye uyaniyor kimi xaman baba. ay ay gelisimine gore degisiyor.sanirim hangimize ihtiyac duydugu. cok yorulduysaniz aiz yine gorevi esinize verin, cocuga sizin yorgun oldugunuzu kendisinin ilgilenecegini soulesin. kucuk olduguna bakmayin herseyi anliyor onlar

Bence güzel bir dille çocuğunuzun daha saglikli vitamin mineral demir açisindan sebze ağirlikli beslemenin daha iyi olacağini açiklayabilirsin.. Malesef çoğu eşler de böyle sadece masraftan bile kaçmak için eskiyi bahane ettikleri de oluyor. Bu zaman da sağlikli beslenmek de maddiyat ile oldu açikçasi. Bu şekilde düşünerek fikrini beyan etmiştir . Dediğin gibi çok ufak meseleler aslinda ama karsi tarafli atismalarla büyüyor.

İkinizde de var ama adama sakince anlat internetten acin okuyun. Eskiden sebze filan olmadigi icin bu kadar herkes gidip almadigi için mecbur insanlar oirinc veriyormuş filan de. Ama artik olayin degistigini soyle. Hala ikna olmuyorsa meyvenin yaninda pirinc unu da verin biraz

Ya hu daha durun bakalım çocuk biraz ele ayağa gelsin de öyle tartışırsınız. 5 aylık çocuk meme emip yatıyor, başka fonksiyonu yok. Bahane aramış eşiniz. Çocuğu bdv şeklinde değil de püre yada mama tarzı şeylerle besleyecekseniz azıcık pirinç unu katın gönlü olsun. Normalde kontrolcü bir yapınız varsa eşiniz bunu bahane edip içini dökmüş olabilir.

Sizin aranızın iyi olması ve evin huzuru kadar hicbirsey besleyemez bir çocuğu.elbetteki iyisini bilir istersiniz ama esiniz de bilmiyorsa ögrenebilir.Cocugun ebeveyni ikinizsiniz.Böyle bir tatli telaşı ,onun büyümesinde ki heyecanları paylasarak aranizdaki sorunları da giderebilirsiniz belki.evlat bir lütuf bu lütuf ikinize verilmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…