- 19 Nisan 2014
- 4.606
- 13.652
- 498
5 aylik bir kizimiz var. Ona 24 saatimi verip onu dört dörtlük yetistirmeye calisiyorum. Esimle bu aksam kizim hakkinda konusurken bir anda patladi ne desem müdahale ediyorsun bu cocuk benimde cocugum dedi. Müdahale ettigim ve onun patlamasina neden olan konu: 1 ay sonra ek gidaya baslayinca ilk hangi sebzeyi verecegime kendim karar vermem, onun fikirlerini geri cevirmem.
Benim fikrim su: cocugun annesiyim ve tabiki herseyin en iyisini isterim, yaparim. Bana güvenip bu konuyu bana birakabilir.
Esim ise, iyisi ne ise o olsun degilde, kücüklügünde ne yaptiysa onu yaptirmaya calisiyor. Mesala onun annesi kücükken pirinc unu veriyomus, bizde öyle yapacakmisiz. Bende dedim okadar sebze varken pirinc unu ne alaka.
Yazarken bile nekadar sacma konulardan tartisma cikabildigine inanamiyorum. Konu sonra evliligimizin genel durumuna gitti, hicbir konuda anlasamadigimizi bu evliligin bana mutluluk vermedigini dile getirdim. O anda kizim aglayinca konu kapandi. Simdide salonda yanyana oturuyoruz herkes telefonuyla. Konusmuyoruz.
Fikirlerinizi almak istedim. Hata bendeyse söyleyin lütfen.
Öyle mi dersiniz bazı geceler deniyoruz aslında aglasa bile alma benden yat uyu dedi eşim, bebeğim bı sn bole sakinlesmedi içi dışına çıkana kadar ağlıyor gece olduğu için de komşular rahatsız olur uyanır diye daha fazla dayanamayi alıyorum kucağıma. Böyle böyle mi alışır acaba dirayetli olmam mi gerekircocuklar cok degisken ololuyorlar. kimi zaman gece anne diye uyaniyor kimi xaman baba. ay ay gelisimine gore degisiyor.sanirim hangimize ihtiyac duydugu. cok yorulduysaniz aiz yine gorevi esinize verin, cocuga sizin yorgun oldugunuzu kendisinin ilgilenecegini soulesin. kucuk olduguna bakmayin herseyi anliyor onlar
yanlışınız olabilir mi çünkü o bahsettiğim bebeğe doktor, pirinç ununu yiyebilir demiş. ama tabiki düzenli pirinç unu vermekten de bahsetmiyorummerhaba, konu ile alakali değil ama.size yazmak istedim, pirinc unu zararli, seker orani cok fazla, tatli tatli oni yiyip seven bebek sonra brokoliyi, karnibahari yemek istemiyor.
valla eşiniz haklı.kusura bakmayın.çocukta her ne kadar kabul etmek istemeseniz de onun da söz hakkı var, kestirip atmak yerine karşılıklı fikir değerlendirmesi yapın, onu da deneyin onu da.aynı mantıkla bakarsak o da babası, o da çocuğu için en iyisini ister o zaman ona güvenip ona bırakın.o kadar sebze var demişsiniz ama öyle planlanan gibi gitmiyor.benim yeğenim ek gıdaya geçince aylarca ağzına pirinç unlu muhallebiden başka şey sürmedi, sebzeleri kustu ,tükürdü, attı.herkes çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmek ister ama sizin tarzınız hem size zarar hem çocuğa zarar.24 saat çocuğa odaklanmanız her anlamda çok yanlış.5 aylik bir kizimiz var. Ona 24 saatimi verip onu dört dörtlük yetistirmeye calisiyorum. Esimle bu aksam kizim hakkinda konusurken bir anda patladi ne desem müdahale ediyorsun bu cocuk benimde cocugum dedi. Müdahale ettigim ve onun patlamasina neden olan konu: 1 ay sonra ek gidaya baslayinca ilk hangi sebzeyi verecegime kendim karar vermem, onun fikirlerini geri cevirmem.
Benim fikrim su: cocugun annesiyim ve tabiki herseyin en iyisini isterim, yaparim. Bana güvenip bu konuyu bana birakabilir.
Esim ise, iyisi ne ise o olsun degilde, kücüklügünde ne yaptiysa onu yaptirmaya calisiyor. Mesala onun annesi kücükken pirinc unu veriyomus, bizde öyle yapacakmisiz. Bende dedim okadar sebze varken pirinc unu ne alaka.
Yazarken bile nekadar sacma konulardan tartisma cikabildigine inanamiyorum. Konu sonra evliligimizin genel durumuna gitti, hicbir konuda anlasamadigimizi bu evliligin bana mutluluk vermedigini dile getirdim. O anda kizim aglayinca konu kapandi. Simdide salonda yanyana oturuyoruz herkes telefonuyla. Konusmuyoruz.
Fikirlerinizi almak istedim. Hata bendeyse söyleyin lütfen.
yanlışınız olabilir mi çünkü o bahsettiğim bebeğe doktor, pirinç ununu yiyebilir demiş. ama tabiki düzenli pirinç unu vermekten de bahsetmiyorum
benim demek istediğim, bu eskiden beri çoğu kadının bebeklerine verdiği bir şey.
pirinç ununun besleyici bir özelliği yok bebek mamaları gibi. yararlı asla demiyorum ama zararlı da değil. mide doldurmalık sadece
ama verilebilir
eşi heveslenmiş yedirsin 1-2 kere bence farketmez
çocuk tatlı tatlı pirinç unu yemese de dişleri çıkınca ağzı laf yapmaya başlayınca cips çikolata yiyecek zaten
aynen katılıyorum.benim yeğenime de ek gıdaya geçeceği zaman ne araştırıp soruşturmalar, organik sebzeler,özel yetiştirilmiş şeyler, özel tarifler neler neler yaptılar.ek gıdaya bi geçtiler çocuk hepsini tek tek kustu , tükürdü, ağzına almadı vurdu eliyle attı, ağladı çırpındı.sonuç: pirinç unlu muhallebi.öyle planlandığı gibi gitmiyor yani çocuk yemezse yemiyo.Siz annesi iseniz eşinizde babası... Sebze de verilir, meyvede verilir, pirinç unu da verilir efendime söyliyeyim muhallebi de vs vs vs.
Benimde sizden ayla büyük bebeğim var bende bakıyorum bebeğime, bu her konuda benim söz sahibi olduğum anlamına geliyor.
Ayrıca şimdi yok şu yok bu böyle diyor da pirinç lapası yaparız suyuda denir anne sütüne en yakın besindir. Yani pirinç öcü değil.
Herkes istediği gibi çocuğunu yetiştirir ama baba da söz sahibidir.
Birde evliliğiniz için o an olumsuz konuşmanız hiç hoş olmamış. Konu nereden nerelere gelmiş.
Eğer zaten evliliğiniz için böyle düşünüyor ve bu konuşmayı yapacak kadar da cesaretlendi iseniz boşanırsınız ilerde...
Ek gıda için tartışma inanın sacma bebekler öyle güzel istediklerini yiyip istediklerino yemiyor ki...
zamanla alışıyorlar biz de aynıydık,hatta çocuk tadıma gecince paketli gıdalar almıştı paşam .Bunları da tatsın damak tadı oluşsun diye
Ben çok katıydım hala da aynıyım bizim ki alıştı, ta ki geçen yatak muhabbettin de patladı.Ben montesseri dedim o baza .Sonra garibim ben de babayım bi kere de benim dediğim olsun dedi baza siparişi verdikErkeklar aileden ne gördüyse onu biliyor.
7. ayda çaya ekmek doğrayıp şunu bi tatsın dedi ya.
Not :İş bez değiştirme ya da kusunca üzerini değiştirme ,hastayken sabaha kadar başında beklemeye gelince yatarsa bakmazsa bende diğer işlere karıştırmam .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?