Hatalisin tabi kizini esinde dusunuyordur.Esini kirmadan fikrini alip bildigini yapabilirsin.Sen kadar esinde heyecanlo demi?Madem yanlis yapio anlat ama karsi tarafmis gibi degil onunda fikirlerini önemser gözukerek5 aylik bir kizimiz var. Ona 24 saatimi verip onu dört dörtlük yetistirmeye calisiyorum. Esimle bu aksam kizim hakkinda konusurken bir anda patladi ne desem müdahale ediyorsun bu cocuk benimde cocugum dedi. Müdahale ettigim ve onun patlamasina neden olan konu: 1 ay sonra ek gidaya baslayinca ilk hangi sebzeyi verecegime kendim karar vermem, onun fikirlerini geri cevirmem.
Benim fikrim su: cocugun annesiyim ve tabiki herseyin en iyisini isterim, yaparim. Bana güvenip bu konuyu bana birakabilir.
Esim ise, iyisi ne ise o olsun degilde, kücüklügünde ne yaptiysa onu yaptirmaya calisiyor. Mesala onun annesi kücükken pirinc unu veriyomus, bizde öyle yapacakmisiz. Bende dedim okadar sebze varken pirinc unu ne alaka.
Yazarken bile nekadar sacma konulardan tartisma cikabildigine inanamiyorum. Konu sonra evliligimizin genel durumuna gitti, hicbir konuda anlasamadigimizi bu evliligin bana mutluluk vermedigini dile getirdim. O anda kizim aglayinca konu kapandi. Simdide salonda yanyana oturuyoruz herkes telefonuyla. Konusmuyoruz.
Fikirlerinizi almak istedim. Hata bendeyse söyleyin lütfen.
Bildiginden karışmıyor ki annesinin agzindan duydugunu söylüyor. Ve ya 47 yasında evlenmemis ablasindan duyduğu..Bu erkekler niye kaynana gibi herşeye karışıyor ki
Siz annesi iseniz eşinizde babası... Sebze de verilir, meyvede verilir, pirinç unu da verilir efendime söyliyeyim muhallebi de vs vs vs.
Benimde sizden ayla büyük bebeğim var bende bakıyorum bebeğime, bu her konuda benim söz sahibi olduğum anlamına geliyor.
Ayrıca şimdi yok şu yok bu böyle diyor da pirinç lapası yaparız suyuda denir anne sütüne en yakın besindir. Yani pirinç öcü değil.
Herkes istediği gibi çocuğunu yetiştirir ama baba da söz sahibidir.
Birde evliliğiniz için o an olumsuz konuşmanız hiç hoş olmamış. Konu nereden nerelere gelmiş.
Eğer zaten evliliğiniz için böyle düşünüyor ve bu konuşmayı yapacak kadar da cesaretlendi iseniz boşanırsınız ilerde...
Ek gıda için tartışma inanın sacma bebekler öyle güzel istediklerini yiyip istediklerino yemiyor ki...
Şaka!Pirinc suyu mu anne sütüne en yakın besin? Yanlışınız olmasın..
5 aylik bir kizimiz var. Ona 24 saatimi verip onu dört dörtlük yetistirmeye calisiyorum. Esimle bu aksam kizim hakkinda konusurken bir anda patladi ne desem müdahale ediyorsun bu cocuk benimde cocugum dedi. Müdahale ettigim ve onun patlamasina neden olan konu: 1 ay sonra ek gidaya baslayinca ilk hangi sebzeyi verecegime kendim karar vermem, onun fikirlerini geri cevirmem.
Benim fikrim su: cocugun annesiyim ve tabiki herseyin en iyisini isterim, yaparim. Bana güvenip bu konuyu bana birakabilir.
Esim ise, iyisi ne ise o olsun degilde, kücüklügünde ne yaptiysa onu yaptirmaya calisiyor. Mesala onun annesi kücükken pirinc unu veriyomus, bizde öyle yapacakmisiz. Bende dedim okadar sebze varken pirinc unu ne alaka.
Yazarken bile nekadar sacma konulardan tartisma cikabildigine inanamiyorum. Konu sonra evliligimizin genel durumuna gitti, hicbir konuda anlasamadigimizi bu evliligin bana mutluluk vermedigini dile getirdim. O anda kizim aglayinca konu kapandi. Simdide salonda yanyana oturuyoruz herkes telefonuyla. Konusmuyoruz.
Değil mi? Bende çok şaşırdım okuyunca. Basa döndüm okudum hatta yanlış mı anladım diye ama :)Şaka!
Pirincin çocuk gelişiminde yeri yoktur.
İshali tutar, fos kilo yapar o kadar:)
Valla onca kitap okudum, araştırdım, birçok beslenme uzmanına danıştım, çocuklarımın beslenmesine takmış bir anneydim (çok az süre anne sütü aldıkları için) da bir tanesinin bile pirinç unu dediğini duymadım, okumadım.Değil mi? Bende çok şaşırdım okuyunca. Basa döndüm okudum hatta yanlış mı anladım diye ama :)
Valla onca kitap okudum, araştırdım, birçok beslenme uzmanına danıştım, çocuklarımın beslenmesine takmış bir anneydim (çok az süre anne sütü aldıkları için) da bir tanesinin bile pirinç unu dediğini duymadım, okumadım.
Çünkü sağlıksız ve çok işlenmiştir.
Mümkün mertebe uzak tutmak, tahıl, yulaf, buğday, irmik, ruşeym, bulgur, karabulgur vs kullanmak lazım.
Ben anlamıyorum, internet çağındayız.
Girse bir bebek gelişim sitesine okusa(tabi doğru kaynak) görecek de neyse...
Anne sütüne en yakın besin değeri keçi sütü ve ürünleri, ardından protein olarak yumurta gelir.
Gerçi şaşırmamak lazım, 3 çocuk büyüten görümcem ben yedirirken enginarı tanımadı.
40 yaşında kadın enginar, brokoli falan bilmiyor.
Kavanoz maması pirinç lapası aman zaten emiyorcular onlar:)
Şurda destan yazacak hatta kitap çıkaracak bilgim var da neyse, kendime hakim olayım.
tabi ki her zaman:)Benim cocuk dogdugunda sana danışacağım
Danisabilir miyim?
Haklısın bazı insanlar enginar brokoli bilmiyor. Benim esimde kerevizi ilk kez ben yapınca yedi 30 küsur yasında adam. Aa guzelmis patatesren güzel diyor bir de
Bu konular iyi araştırılmalı
Dedigin gibi internette cok guzel bilgiler var..
Bide bir arkadasima bebegin sagligi mi kilosu mu önemli diye sordum. Sinir etti beni çünkü. Iyi beslen bilmemne bana doktorum söyledi de ben alamadim kilo.
Bebegi 2700 gram doğdu
Bana verdigi cevap kilosu
Bu dogru mu? :)
Neden dedim. Bebek dogdugunda ödemli oluyormus zaten kaybediyormus
Bana gore 4600 gram cocuk dogurmak marifet degil ama neyse bakalim kısmet
cocugun annesiyim
Arada verilebilir evet de olsun bitsin.5 aylik bir kizimiz var. Ona 24 saatimi verip onu dört dörtlük yetistirmeye calisiyorum. Esimle bu aksam kizim hakkinda konusurken bir anda patladi ne desem müdahale ediyorsun bu cocuk benimde cocugum dedi. Müdahale ettigim ve onun patlamasina neden olan konu: 1 ay sonra ek gidaya baslayinca ilk hangi sebzeyi verecegime kendim karar vermem, onun fikirlerini geri cevirmem.
Evet, dediğiniz çok çok doğru.aynen katılıyorum.benim yeğenime de ek gıdaya geçeceği zaman ne araştırıp soruşturmalar, organik sebzeler,özel yetiştirilmiş şeyler, özel tarifler neler neler yaptılar.ek gıdaya bi geçtiler çocuk hepsini tek tek kustu , tükürdü, ağzına almadı vurdu eliyle attı, ağladı çırpındı.sonuç: pirinç unlu muhallebi.öyle planlandığı gibi gitmiyor yani çocuk yemezse yemiyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?