Esimle tartistik (kim hakli?)

Hatalisin tabi kizini esinde dusunuyordur.Esini kirmadan fikrini alip bildigini yapabilirsin.Sen kadar esinde heyecanlo demi?Madem yanlis yapio anlat ama karsi tarafmis gibi degil onunda fikirlerini önemser gözukerek

Esin bebekken ona pirinc unu verildigini nerden hatırlıyor ?
Tabi ki hatirlamiyor
Annesi söyledi ona dedi ki pirinç unu verin çocuğa . O da annesinin ağzıyla konusuyor..bence.kavga konunuz bu olmalıydı

Çocuklar söz konusu olduğunda anne daima ağır basar.
Benim çocuğuma benden habersiz babası hiçbir şey yapamaz, sokağa dahi çıkaramaz.
Bu böyledir.

Ek gıdada ise, brokoli, tatlı patates, kabak, havuç ile başlamanızı öneririm.
Pirinç unu çok sağlıksızdır hatta pirincin de hiçbir besleyiciliği yoktur.
Çocuk yemek seçme veya reddetme dönemine kadar kullanılmaması iyi olur.
Güzelim bulgur, buğday, ruşeymler dururken, yokluk zamanında yapılan tok tutsun diye pirinç unu muhallebi mi yedirecekmiş çocuğa...

Pirinc suyu mu anne sütüne en yakın besin? Yanlışınız olmasın..

Siz hatalısınız tek başınıza mı yaptınız çocuğu da her şeye tek başınıza karar vermek istiyorsunuz? Ne hakla? Ayrıca üslup çok önemlidir. Duymak istemediğiniz lafları eşinize söylemeyin. O size onları dese oturur ağlardınız

Bana sanki kaygı, yorgunluk, stres... üst üste binmiş, sinirleriniz laçka olmuş gibi geldi. Umarım sorunlarınızı çözmüşsünüzdür. Tavsiyem, bebek bakımıyla ilgili ansiklopedik bir kitap alıp eşinizle birlikte okuyun. Benim annemle babam öyle yapmışlar. Ben de öyle yapmayı düşünüyorum ama o kitap kütüphaneye bağışlandı yıllar yıllar önce, o sebeple başka bir kitap arayışına gireceğim.
Bir de belki anne olmadan ahkam kesmek biraz haddimi aşmak olacak ama, özür dileyerek şunu demek istiyorum, hepimiz bir şekilde büyüdük çok şükür şimdi her imkana ulaşmak mümkün ama imkanı olmayanları da düşünün, her şey dört dörtlük olsun derken evliliğinizi, ilişkinizi ihmal etmeyin. Çocuk sevgiyle ilgiyle büyür anne ve babanın ortak sevgisi ve ilgisi çocuk gelişimi için en önemlisidir. Bir gün bulamazsınız pirinç unu verirsiniz bir gün bulursunuz keçi sütü verirsiniz. Anlatabiliyor muyum bilmiyorum kimseyi kırmadan incitmeden ifade etmeye çalıştım sadece bu kadar detaycı olmayın. Daha bir ay kala hangi sebzeleri vereceğiniz üzerine büyüyen bir tartışma yaşamayın mesela.

Değil mi? Bende çok şaşırdım okuyunca. Basa döndüm okudum hatta yanlış mı anladım diye ama :)
Valla onca kitap okudum, araştırdım, birçok beslenme uzmanına danıştım, çocuklarımın beslenmesine takmış bir anneydim (çok az süre anne sütü aldıkları için) da bir tanesinin bile pirinç unu dediğini duymadım, okumadım.
Çünkü sağlıksız ve çok işlenmiştir.
Mümkün mertebe uzak tutmak, tahıl, yulaf, buğday, irmik, ruşeym, bulgur, karabulgur vs kullanmak lazım.

Ben anlamıyorum, internet çağındayız.
Girse bir bebek gelişim sitesine okusa(tabi doğru kaynak) görecek de neyse...

Anne sütüne en yakın besin değeri keçi sütü ve ürünleri, ardından protein olarak yumurta gelir.

Gerçi şaşırmamak lazım, 3 çocuk büyüten görümcem ben yedirirken enginarı tanımadı.
40 yaşında kadın enginar, brokoli falan bilmiyor.
Kavanoz maması pirinç lapası aman zaten emiyorcular onlar:)

Şurda destan yazacak hatta kitap çıkaracak bilgim var da neyse, kendime hakim olayım.

Benim cocuk dogdugunda sana danışacağım
Danisabilir miyim?
Haklısın bazı insanlar enginar brokoli bilmiyor. Benim esimde kerevizi ilk kez ben yapınca yedi 30 küsur yasında adam. Aa guzelmis patatesren güzel diyor bir de
Bu konular iyi araştırılmalı
Dedigin gibi internette cok guzel bilgiler var..
Bide bir arkadasima bebegin sagligi mi kilosu mu önemli diye sordum. Sinir etti beni çünkü. Iyi beslen bilmemne bana doktorum söyledi de ben alamadim kilo.
Bebegi 2700 gram doğdu
Bana verdigi cevap kilosu
Bu dogru mu? :)
Neden dedim. Bebek dogdugunda ödemli oluyormus zaten kaybediyormus
Bana gore 4600 gram cocuk dogurmak marifet degil ama neyse bakalim kısmet

tabi ki her zaman:)
Çevremde de çocuk sağlığı konusunda danışılan insanım malum, 4 senedir işin içindeyim iki çocukla,lisans eğitimim tamamlandı gibi

Benim ilk çocuğum 2700 doğdu ve inanılmaz güzel beslenip az kilo aldım.
Eve 2400 geldi, küçücüktü.

İkincisi ise yavrum günde 1 kuru tostla doğdu, aç, yorgun, uykusuz ve susuz bir hamilelikle, malum 5 aylıkken hamile kaldım, 3200 doğdu:)

Bunlar genetik şeyler, kilonun çocuk gelişiminin hiçbir yerinde önemi yok.
Kilo isteyen pirinç unu, ekmek, sütlaç dayasın.
Ama bir bebeğin ve çocuğun düzenli boy uzaması sağlık göstergesidir, faydalı beslendiğini uzamak belli eder.
Çocuğa kilo da yüktür, oturma, emekleme, yürüme, koşma vb aktiviteleri geç ve güçlükle yapar.
Aynı zamanda obezite temelleri atılır.
Benim çocuklarımın yemekleri zaten sıkıntılı, o sebeple daha faydalı ne olabilir diye Allahın makarnasına bile türlü türlü şeyler katıyorum:)

Anne değilim, bebek için pirinç unu mu daha iyi olur sebze püresi mi onu bilmem. Bildiğim konu üzerinden yorum yapayım, ilişkiler.

Sizi eski konularınızdan hatırlıyorum (ne kadar üzgün olduğunuzu hatırlıyorum en azından) ve hatırladığım kadarıyla yorum yapacak olursam meselenin çözümünün beslenme konusunda "kimin haklı olduğundan" geçmediğini söyleyebilirim. Bu evlilikte emosyonel kopma olmuş, partnerlerin birbirine tahammülü kalmamış artık. "Mutlu değilim" demişsiniz, bu sinirle ya da öylesine söylenecek bir laf değil. Bir insan yaşadığı duygusal ilişkisinde mutlu değilse bitmiştir. Hoş sizin zaten daha önceden bitmişti bana kalırsa.

Bu evlilik eğer ki çocuk için yürüyorsa şahsi önerim bunu yapmamanız. Çocuk biraz aklı kestiğinde anne-babasının arasındaki gerginliği ve mutsuzluğu fark edecek ve kendisi de mutsuz olacak. Her ailenin amacı mutlu ve güzel bir birliktelik yaşamak değil midir? Mutlu aile nedir? Yatağa giderken mutlu giden, sabah da mutlu kalkan ailedir. Siz bunu yapabiliyor musunuz kendinize dürüst olarak cevaplayın bunu. Evden çıkan mutlu çıkabiliyor mu, evde kalan mutlu kalabiliyor mu? Her çocuğun annesini ve babasını mutlu görmek hakkı; mutsuzluk ve evdeki gerginlik ona da yansıyacak. Yürütemiyorsanız ayrılın. Siz de mutlu olun, bebeğiniz de mutlu olsun.

Alin cocugu 7/24 kanatlariniz altina. Sonra "neden babasiyla arasinda bağ kurulamadi"
Su turk annelerinin genelinde var bu. Sonra ayni evin icinde yabanci bir adamin "baba" olmasi, sonra içindeki baba boslugu...
inanin sizin cocuga pirinc unu- hatta normal un vermeniz şu yaptiginiz sey kadar zarar verici olmaz.

cocugun annesiyim

Çocuğu tek başına yapmadın ama :)
Senin kadar babasının da hakkı.

Ee tabi sen daha özenlisindir ama babasına söz hakkı vermelisin. Eften puftan şeyler yüzünden tartışmayın ki konu nerden nereye gelmiş..
Evlilikte mutlu değilim diyerek.

Arada verilebilir evet de olsun bitsin.

Evet, dediğiniz çok çok doğru.
Ben evde bebeğime kendim yapıyorum diye övünen anneler var, aldıkları sebzeler meyveler hepimizin yediği ilaçlı sebze meyveler.
Organik olması için oooo ne şartlar gerekli, iyi dediğimiz iyi diye aldığımız sebze meyveler organik değil ki.
Ben evde kendim de yapıyorum, kaliteli kavanoz mama da veriyorum.
Pirinç lapası da, tabi canı isterse...
Ben pirinç düşmanlarına da cevap yazmıyorum emin misiniz, yanlışınız olmasın, aaa pirinç mi, hiç bı faydası yok çocuğu sadece şişirirciler... Çok bilenler...
Bizim cocuk doktorumuz, anneme döndü ve dedi ki sizin çocuklarınızı beslediginiz gibi besleyin, siz iyi bilirsiniz. Keşke doktorumu değilde kk da çok bilen guruları dinleseydim.
Pirinç muhteşem bi besindir. Doğalını alıyorum yapıyorum.
Benim ki de canı istemezse kaşığa bı vuruyor kaşık uçuyor...

Marketlerde satilan pirinç unu değil de, organik ürün satan yerlerde tam pirinç unu var. Pirinç ununun aksine tam pirinç unu besleyici, kolay hazmedilen, faydali bir besin deniliyor. Dünya Sağlık Örgütü de bebege verilecek ilk tahıl grubu besinin pirinç olması gerektiğini belirtmis. İnternetten azıcık bir arastirmayla bunlari ogrendim simdi.
Siz de hemen "hayir olmaz, ben annesiyim, en iyisini ben bilirim" diye kestirip atacaginiza "biraz araştıralım canım" diyebilirdiniz esinize. Tavrınız çok yanlış geldi bana. Birlikte öğrenin bence bu tür şeyleri.

Ekleme: Bebeğiniz birazcik buyudugu zaman kocanizin size guvenip her seyi size birakmasi hic de iyi bir sey olmayacak. Yardimi gerekecek.

Sonrada eşim çocuğumla hiç ilgilenmiyor diye konu açarsınız bu kadar bencil davranırsanız. ya bi salın kendinizi bu kadar kasmayın sonuçta bunlar gelip geçici şeyler. tamam siz anne olarak en iyisini istersiniz ama bu davranışınızın çevrenizdekilere zarar verdiğini unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…